Vytlač príspevok
Odporuč príspevok
Bookmark and Share PRIDAŤ NA VYBRALI.SME.SK

Fiat 500 oficiálne predstavený

Pred päťdesiatymi rokmi, 4. júla 1957, bol svetu predstavený Fiat 500 talianskeho designéra Dante Giacosy. Talianska automobilka Fiat si preto oficiálne predstavenie novej generácie tohto slávneho modelu prichystala na včerajší deň.
Dlho očakávaný nový Fiat 500 bol konečne oficiálne predstavený talianskou automobilkou a to presne 50 rokov od uvedenia prvej generácie tohto malého, dnes už kultového voza. Je ťažké k tomuto novému Fiatu niečo dodávať, pretože o ňom boli napísané už desiatky článkov. Medzi asi najzásadnejšie zaujímavosti päťstovky patrí spôsob jeho vzniku, na ktorom sa prostredníctvom webových stránok projektu „500 wants you“ podieľali tri milióny amatérskych „designerov“. Všetky motory, ktoré budú pre päťstovku ponúkané, spĺňajú emisné limity Euro 5, čo je podľa Fiatu prvý krát, kedy kompletná motorizácia jedného modelu túto normu spĺňa.

 

Fiat 500 je podľa talianskej automobilky prvým kompaktným vozom., ktorý bol konštruovaný tak, aby si z nárazového testu Euro NCAP odviezol päť hviezdičiek. Vozidlo je podľa Fiatu pripravené dokonca dosiahnuť šesť hviezdičiek, ako náhle bude nové hodnotenie pripravené. Bezpečnosť vozidla je vôbec devíziou, ktorou sa Fiat pri tomto modeli rád pýši. Spomína nielen tuhosť karosérie, ale tiež aj štandardnú výbavu obsahujúcu 7 airbagov a stabilizačný systém ESP, ktorý bude k dispozícii so všetkými typmi motorov (štandardom bude pri stokoňovej benzínovej tisícštyristovky)

 

Spolu s bezpečnosťou lákal Fiat tiež na asi bezkonkurenčné množstvo až 500 tisíc rôznych variantov vzhľadu vozidla, vďaka čomu môže byť veľa vozidiel unikátnymi kúskami. Fiat môže byť na základe veľkého množstva možných úprav rovnako tak jednoduchým ako elektronikou poháňaným vozidlom. Ak budete chcieť, môžete nechať svoju päťstovku vybaviť napr. druhou generáciou rozhraní Blue&Me alebo pripojiť svoj iPod. Špeciálne pre päťstovku bolo rovnako vyvinuté prenosné navigačné zariadenie, ktoré sa po pripojení na palubnú dosku pripojí k ovládaciemu rozhraniu vozidla.

 

Ďalšou perličkou je unikátna záruka na vozidlo od výrobcu v dĺžke 5 rokov (alebo 500 000 km), ktorú získate vtedy, keď využijete niektorú z ponúk na financovanie vozidla od Fiatu Group Automobiles Financial Services.

ZDROJ: http://www.roadlook.sk


AB NEWS | stály odkaz

Komentáre

Pozor, na konci je potreba spočítať neľahkú matematickú úlohu! Inak komentár nevložíme. Pre tých lenivejších je tam tlačidlo kúzlo.



Prevádzkované na CMS TeaGuru spoločnosti Singularity, s.r.o., © 2004-2014