Vytlač príspevok
Odporuč príspevok
Bookmark and Share PRIDAŤ NA VYBRALI.SME.SK

Idoly a omyly II.: Lenin falšoval údaje o vzdelaní

11. časť Zaujímavý článok o najväčšom revolucionárovi.

 

                 V.I.Uljanov a jeho univerzitné vzdelanie                                          

             Uľjanov alias Lenin si prisvojil neoprávnene vysokoškolské vzdelanie.  V archívoch sa nachádzajú dokumenty ako Diplom právnickej peterburgskej fakulty,  na ktorom ktosi prepísal meno po otcovi ..a tak ďalej.

              Z výskumu Leninovej biografie vyplynulo, že nielen že neukončil tento cholerický typ              povahy gymnázium so zlatou medailou - podľa tvrdení komunistov- ale aj z univerzity odišiel na vlastnú žiadosť už v prvom semestri. Oficiálne biografie uvádzali až doteraz, že ho vyhodili z politických dôvodov v piatom semestri. Rôzne proleninsky ladené weby zdôrazňujú, že to bolo kvôli demonštrácii študentského odbojného spolku, ktorého bol členom. Jednohlasne referujú o jeho súkromnom ďalšom štúdiu  a udelení diplomu. Dokonca, Uľjanov vraj získal povolenie na výkon advokátskej činnosti... Výskum archívnych materiálov zatiaľ nedokázal, že by Lenin vlastnil akýkoľvek vysokoškolský titul.  Diplom nesie známky škrtania. Otcovské meno Ivanov je škrtnuté a prepísané navrchu menom Iľjin. Takýto diplom sa nachádzal v Leninovej pozostalosti. 

             Tieto skutočnosti mu  nezabránili uvádzať v osobnom dotazníku  pre delegátov všeruskej straníckej konferencie Ruskej Komunistickej Strany boľševikov,  že jeho vzdelanie je “vyššie” . Tohto tvrdenia sa dopustil celkom osem krát pri vypĺňaní dotazníkov na zjazdoch a zasadaniach boľševickej strany… ako je patrné z textu na webe "Nezavisimaja gazeta."

                Jav v Leninovom živote nie celkom bez významu. Muž, s ťažkou a bezperspektívnou diagnózou syfilisu, o ktorej musel vedieť, s nízkym vzdelaním ale s veľkou mocibažnosťou, určoval osudy mnohých národov cárskeho Ruska. Podľa toho to aj vyzeralo.


Idoly a omyly II. | stály odkaz

Komentáre

  1. No, ještě, že to někdo spomenul!
    Titul totiž zdobí!A víš, co lidí si sfalšovalo diplomy? Mně to nevadí, protože blbce poznáš hned, chytrýho taky, Tak jaký saky paky, né?
    Nikdy jsem si na titulech nezakládal, dokonce jsem si i vymínil, že titul mi nebudou psát! užř jste viděli někdy, i v kapitalismiu, že by inženýr dělal uklízečku? A raketovej k tomu? No, neviděli. Ale jsem tu práci moc potřeboval!"
    publikované: 18.11.2009 11:18:50 | autor: Mito (e-mail, web, autorizovaný)
  2. Problem komunizmu bol Stalin
    a nie Lenin.Lenina do najvyssích funkcii nominovali nemecki junkersi,lebo sa chceli zbavit cara.Tak,ze pisat komentare s penou na hube je kontraproduktivne.Som zvedavy co budete pisat ked komunizmus konecne uz pride zo zapadu,kde vznikol a ma intelektualne zazemie.
    publikované: 18.11.2009 12:25:00 | autor: Nevedko (e-mail, web, neautorizovaný)
  3. Kde tu vidis penu, Nevedko?
    . Nič z toho som si nevymyslela. ale klikni na link hore v článku, tam to píšu samotní Rusi...
    publikované: 18.11.2009 12:35:14 | autor: bookzin (e-mail, web, autorizovaný)
  4. Inžinieri
    bežne robia uklízečky, Miťu, nerob sa že nevieš o všetkých davoch ľudí, ktorí robia nekvalifikovanú prácu a sú na ňu prekvalifikovaní, Miťo, že si robíš len srandu ?

    Ak uvádzal "vyššie" vzdelanie, možno to chápal ako vzdelanie, ktoré nadobudol síce neuniverzitne, a získal ho predlhým vysedávaním v knižniciach a archívoch, a v konečnom efekte bolo podľa neho oveľa "vyššie", ako vedomosti bežného našinca z Ruska. Podľa mňa to takto Vladimír myslel. A hodí sa to aj k jeho cholerickej náture
    publikované: 18.11.2009 13:37:14 | autor: baladína (e-mail, web, neautorizovaný)
  5. Baladína: Mito mal na mysli určitú medzeru a či paradox,keďe revolúcia
    bola robená práve kvôli tomu aby mali inžinieri svoju odbornú prácu a nemuseli robiť "uklízečky", avšak ako to vyzerá v praxi, to vieme. Treba si zvyknúť na Miťove príklady zo života...

    Čo sa týka Leninovho diplomu: Popisujem jav, že Lenin si trúfol vystaviť si certifikát o vzdelaní sám sebe...
    oukej, potom i ja by som si mohla prisúdiť trebárs titul docentky, hoci ho nemám na papieri, lebo som taaakaá veice múúúdra...
    publikované: 18.11.2009 13:48:11 | autor: bookzin (e-mail, web, autorizovaný)
  6. Ja
    si naozaj myslím, že titul docent u nás na Slovensku o ničom nehovorí. Myslím o nejakej vyššej múdrosti ani o schopnosti vyučovať. Keďže viem, ako všelijako sa prichádza k titulom, o tom, že dotyčný docent/profesor za niečo stojí, ma musí najprv presvedčiť. Bohužiaľ, veľa tých docentov ma nepresvedčilo a myslím, že ty napríklad máš invenčnosti za 3 docentov, ktorých som zažila. V čase inflácie všetkého, aj titulov mne osobne žiadny titul o ničom nevraví, okrem RSDr., ktorý hovorí o mnohom.

    Aj keď zas takéto podvodné Vladimírove predstieranie diplomu, ktorý ani nedostal, svedčí o tom, že Vlado sa bez neho cítil nespokojný a trpel menejcennosťou. Túto frustráciu však nemal riešiť podvodom, ale mal vo svojom duchovnom poznávaní ísť tak vysoko, že sa nad to povznesie.
    Ktovie, koľkých podvodníkov máme u nás
    publikované: 18.11.2009 15:09:38 | autor: baladína (e-mail, web, neautorizovaný)
  7. :D
    Baladína, díky moooc.
    publikované: 18.11.2009 15:14:18 | autor: cokomilka (e-mail, web, autorizovaný)
  8. prave dnes som si vsimla, ze uz mame moznost zapinat a vypinat
    diskusie. tu sa deju veci!ô
    publikované: 18.11.2009 15:35:57 | autor: cokomilka (e-mail, web, autorizovaný)
  9. KDE SI TO NAšLA?.. :)
    publikované: 18.11.2009 15:41:23 | autor: MissEllie (e-mail, web, autorizovaný)
  10. celkom dolu.
    .
    publikované: 18.11.2009 15:43:47 | autor: cokomilka (e-mail, web, autorizovaný)
  11. ja tam nič nevidim okrem zapnúť sledovanie komentov..
    celkom dolu kde?.. v članku,či v editore?.. :))
    publikované: 18.11.2009 15:48:47 | autor: MissEllie (e-mail, web, autorizovaný)
  12. ked uz to tu je o mytoch
    3. septembra 1917 bolo rusko vyhlasene za demokraticku republiku. na cele vlady stanul po princovi lvovovi, kerenskij.
    lenze bolsevici si uvedomovali, ze v chystanych volbach by neziskali dostatok hlasov tak urobili v roku 1917 uz druhu revoluciu (lavicovu). prva bola vo februari (pravicova) pod vedenim vyssie spominaneho kerenskeho. to v "preklade" znamena, ze zidobolsevici nezvrhli carske rusko, ale demokraticku republiku ;-)

    btw. coko gratulujem ;-)
    publikované: 18.11.2009 19:05:06 | autor: krija (e-mail, web, neautorizovaný)
  13. Miťo,
    si nerobil žarty! Aj ja som chcela v 1994 roku stratiť občiansky, lebo som bola nezamestnaná a na živnostnenskom úrade tú upratovačku potrebovali. Nechceli ma vziať, veď čo by povedali, keby inžinioerka robila upratovačku. Nevedeli mi ale povedať, čo mám robiť, keď nebudem mať, čo dať deťom na tanier, To bola prvá päťročnica slobody.! Chvála bohu, trvalo to "len" 8 mesiacov. Aj teraz máme nižšie stredné odborné vzdelanie. A môžete hádať, akí žiaci ho študujú. Treba si podrobnejšie prečítať ruské reálie a zhodnotiť aj jeho zdravotný stav . Potom bude odpoveď na to vyššie
    publikované: 18.11.2009 19:28:47 | autor: vasilisa26 (e-mail, web, autorizovaný)
  14. Krija> ďakujem, som prekvapená nad záberom tejto témy.
    Inak, máš úplnú pravdu. Lenin nerozbil monarchistický režim ale novú rozvíjajúcu sa konštitučnú monarchiu ajej parlamentný systém, ktorý mal zabezpečiť rozvoj buržoázneho štátu.
    Rusko malo podľ a dobových faktov všetky predpoklady na zdarný industriálny rozvoj a bolo budúcim konkurentom Európy a USA. Toto niekomu vadilo.......ale to už nie je témou článku , ja sa tu zaoberám charakterom človeka, ktorý vyššie spomenuté zničil....
    publikované: 18.11.2009 21:14:15 | autor: cokomilka (e-mail, web, autorizovaný)
  15. coko tak mam pre teba aj nieco, co sa tyka charakteru tohto cloveka
    publikované: 18.11.2009 21:56:56 | autor: krija (e-mail, web, autorizovaný)
  16. V.Ulianov...
    Je to zaujimavá informácia,ale nič nemení na skutočností,že to predsa len bol človek ktorý sa vyznal v ekonomike,politike literatúre.
    Poznám veľa vyskoškolský vzdelaných ľudí,ktorí majú síce vedomosti
    v rôzných špecializovaných oboroch,ale spýtajte sa ich napr. na Do-
    stojevského,Tolstého,Voltera,Robespiera a veľa sa toho nedozviete.
    Rudo!
    publikované: 01.01.2010 20:53:38 | autor: Rudo! (e-mail, web, neautorizovaný)
  17. Stalin pokracoval v spolupraci s nemcami tak ako lenin
    Preto bola aj dohoda o zabrati polska a len tak mimochodom v rusku cvicili nemecke vojsko a tankove jednotky. Vsetko za stalina .. A je toho viac. Nechceme sa mi to vam ignorantom vypisovat pozrite si literaturu ..
    publikované: 08.01.2010 11:06:00 | autor: memosk (e-mail, web, neautorizovaný)
Pozor, na konci je potreba spočítať neľahkú matematickú úlohu! Inak komentár nevložíme. Pre tých lenivejších je tam tlačidlo kúzlo.



Prevádzkované na CMS TeaGuru spoločnosti Singularity, s.r.o., © 2004-2014