Vytlač príspevok
Odporuč príspevok
Bookmark and Share PRIDAŤ NA VYBRALI.SME.SK

Politici nešpiritizujte, ale konajte !

... Je normálne obdivovať vojnových zločincov, alebo je normálne velebiť ľudí, ktorí si nectia ženy a svojim spôsobom ich majú len za stroje na rodenie deti ? ...

Voľby skončili, divadlo pokračuje. Aj tak by sa dala pomenovať situácia, ktorá na Slovensku vznikla. Ten nechce ísť do vlády vôbec, iný zasa nie s tým, ale s oným a podob. Preto ja ako volič, nemôžem byť ticho a iba sa trápne pozerať, čo novozvolené parlamentné strany budú stvárať. Preto páni politici nešpiritizujte, ale konajte! Neviete čo? Poradím vám!

1. Výsledky volieb sú v prvom rade pohľad do zrkadla. Ako ste sa páni poslanci v uplynulom volebnom období usilovali, také hodnotenie ste dostali. Podľa výsledkov volieb, veru vládna strana aj opozičné strany pohoreli. Preto sa páni politici už konečne spamätajte a začnite plniť novú vôľu voličov. Podotýkam voličov a nie tých čo voliť neboli.

2. Prestaňte hneď na začiatku svojho volebného obdobia traumatizovať voličov. My sme vám predsa dali hlasy preto, aby ste túto krajinu najmenej 4 nasledujúce roky viedli a nie nato, aby ste nám dokazovali, že sa to nedá. Potom nemuseli byť nijaké voľby.  

3. Vôbec ako volič nesúhlasím s tým, aby sa vytvorila nejaká úradnícka vláda alebo nedajbože, aby ste zasa hrali divadlo v predčasných voľbách. Rešpektujte prosím daný stav a robte všetko preto, aby ste vytvorili fungujúcu vládu a parlament. My voliči vám to zasa po 4 rokoch zhodnotíme.

4. Nehrajte sa na ľavicu či pravicu. Nič také tu ešte nemáme. Máme iba strany šikovné a nešikovné. Tie, čo sú v novom parlamente, budú z tých asi 150 existujúcich zrejme najšikovnejšie. Preto svoju šikovnosť ukážte aj v jednaniach pri zostavovaní novej vlády.

5. Začnite čím skôr pragmaticky hodnotiť to, čo ste nám voličom sľúbili s tým, čo maximálne pre nás môžete urobiť. Veď všetci ste nám pred voľbami tvrdili, že vám ide v prvom rade o blaho nás, občanov. Tak to ukážte teraz, pri stanovovaní kompromisov. Samozrejme, že by to všetko malo byť v medziach slovenskej ústavy.

6. Pochopiteľne, že by ste sa mali z týchto volieb aj poučiť. Preto by ste tiež mali už od začiatku uvažovať o tom, ako zmeniť volebný zákon. Určite nie je normálne, keď si niekto založí stranu pár týždňov pred voľbami a dostane sa do parlamentu. Ani to nie je normálne, ak sú v parlamente strany, ktoré vlastne nemajú ani svoju stranícku členskú základňu.  Pritom by úplne stačilo, aby vo volebnom zákone bolo napríklad stanovené, že každá strana, ktorá chce ísť do parlamentných volieb, musí mať najmenej 1 000 vlastných členov, musí pred dňom konania volieb existovať najmenej 2 roky a musí mať primeranú finančnú hotovosť len z členských príspevkov, napr. takých 50 000 euro.  

7. Páni, ako sa hovorí, demokracia lepší systém ako slobodné a demokratické voľby nepozná. Toto sa asi tak skoro nezmení. A v demokracii má ako vieme, každý právo aj na slobodu svojho prejavu, pochopiteľne s tým dôsledkom, že ak je jeho prejav proti platným zákonom, musí rátať aj s trestom za ich porušenie. Preto je tiež na zváženie, či máme dobré zákony, keď ľudia obdivujú aj také strany, ktoré už na prvý pohľad sú v rozpore s dobrými mravmi.

8. Je normálne obdivovať vojnových zločincov, alebo je normálne velebiť ľudí, ktorí si nectia ženy a svojim spôsobom ich majú len za stroje na rodenie deti ?  No zdravý rozum vraví, že toto veru v slobodnej, demokratickej a vyspelej civilizácii normálne nie je.  Prečo potom stále tisíce ľudí toto nerešpektuje? Žeby to bolo tým, že ľuďom tým smerom masírujú mozgy komerčné televízie alebo je to tiež tým, že naši potomkovia majú absolútne zlý vzdelávací a výchovný systém? Potom to treba čím skôr napraviť v prospech uctievania si kladných hodnôt demokratickej civilizácie, tak ako to určuje aj naša ústava v preambule. Citujem:  

„My, národ slovenský, pamätajúc na politické a kultúrne dedičstvo svojich predkov a na stáročné skúsenosti zo zápasov o národné bytie a vlastnú štátnosť, v zmysle cyrilo-metodského duchovného dedičstva a historického odkazu Veľkej Moravy, vychádzajúc z prirodzeného práva národov na sebaurčenie, spoločne s príslušníkmi národnostných menšín a etnických skupín žijúcich na území Slovenskej republiky, v záujme trvalej mierovej spolupráce s ostatnými demokratickými štátmi, usilujúc sa o uplatňovanie demokratickej formy vlády, záruk slobodného života, rozvoja duchovnej kultúry a hospodárskej prosperity, teda my, občania Slovenskej republiky, uznášame sa prostredníctvom svojich zástupcov na tejto ústave.“   Príjemné blížiace sa jarné dni praje doko.


Komentáre,názory | stály odkaz

Komentáre

  1. Pán prezident Kiska, bojíte sa Kotlebu ?
    Citujem slová prezidenta .."Dnes v priebehu dňa a zajtra ráno sa postupne stretnem s predsedami zvolených politických strán, s výnimkou pána Kotlebu "... Pán prezident, premrhali ste jedinečnú šancu, dať extrémistom v našej vlasti priamo, z očí do očí najavo, že väčšina občanov s nimi nesúhlasí. Ignorovaním problému sa totiž ešte nikdy žiadny problém nevyriešil. Naopak vždy sa iba zväčšil.
    publikované: 07.03.2016 12:09:59 | autor: doko (e-mail, web, neautorizovaný)
Pozor, na konci je potreba spočítať neľahkú matematickú úlohu! Inak komentár nevložíme. Pre tých lenivejších je tam tlačidlo kúzlo.



Prevádzkované na CMS TeaGuru spoločnosti Singularity, s.r.o., © 2004-2014