Vytlač príspevok
Odporuč príspevok
Bookmark and Share PRIDAŤ NA VYBRALI.SME.SK

Nadávam

Nadávam na celý svet, neznášam vetu „zavolám ti“ a pretlak ventilujem súložou.

Všetko ma neskutočne serie. Nasierať sa asi nie je spisovný výraz, ale nič výstižnejšie ma nenapadá. Mám také samonasieracie obdobie, kde mám chvíle, že by som všetkých naokolo poslala do péčka a najviac samu seba. Trvá to už týždeň. Tuším od tej nešťastnej debilnej akupunktúry, ktorá má na mňa úplne opačný efekt. Na uchu sú napichnuté údajne tri body – žalúdok, psychika a ešte niečo. Výsledkom žalúdka je moja žravosť a psychiky asi moja nevyrovnanosť. To tretie si fakt nepamätám, ale cítim v sebe enormný pretlak napätia prameniaceho z hnevu, strachu, zúfalstva, jednoducho všetkého. Chcem to dostať zo seba von a neviem ako. Chodím po byte ako lev v klietke. Presúvam sa z gauča do postele a naopak. Nikde neviem nájsť ten povestný pokoj. Zúrim. Vrčím. Štekám. Nič nejde tak ako chcem a tá stagnácia to ticho pred búrkou ma ničí. Totálne ničí.

Poobede mi volal Tomáš, pýtal sa ako sa mám. Povedala som napiču. Zmĺkol v telefóne a opýtal sa prosím. Zopakovala som to. Povedal, že ma nikdy nepočul nadávať a ja som povedala dnes mám chuť nadávať a nadávala som úplne strašným spôsobom. Miestami nechápal, ale pozorne počúval môj desať minútový monológ, aby mi na konci povedal, že som úplne šibnutá, že si mám povedať aká som úžasná, že nemám dôvod sa sťažovať a podobne. Proste samé pičoviny. Povedala som mu nech už je radšej ticho, že dnes to na mňa nezaberie, že potrebujem súložiť. Brutálnym akútnym spôsobom súložiť, že potrebujem úľavu, dostať to zo seba von a pocítiť záplavu endorfínov, aj keď nemám predstavu čo bude potom, ale za ten chvíľkový ošiaľ by som pretiahla aj suseda. Dal mi svoju obligátnu ponuku, že on je pre mňa stále k dispozícii a potom spustil svoju otrepanú pesničku ako bol v Auparku a aké je to strašné pozerať sa na všetky tie baby, a ako by ich popreťahoval rad radom, aké sú strašné, keď nenosia podprdy, aké sú vyzývavé, že si to až samé pýtajú atď.. V konečnom dôsledku sme viedli neuveriteľne prízemnú debatu o bohapustej súloži alebo jebačke. Je úplne jedno ako to nazvem, ale slovo milovanie sa mi do tohto aktu nehodí. A ja som si na chvíľu pripadala normálne.

Volalo mi podvečer asi desať ľudí, nikoho som nedvihla, nemala som chuť. Nevolal ten, kto sa očakával a moje napätie sa stupňovalo. To nevolanie, to čakanie ma ničilo. Bola som nasratá na seba, že zase čakám ako jebnutá, že k čomu sú pocity, že ma to obťažuje, že ten kúsok pokoja za to nestojí, že to možno už ani nechcem, že to teoreticky všetko zvládam, ale že to opäť prakticky nemám pod kontrolou. Že sa bojím, že mi na ňom záleží viac ako som ochotná pripustiť.

Kurva, nech mi nikto nehovorí, že mi zavolá a hlavne žiadny chlap. Ja to tak neznášam, bože ako to len neznášam. A to mi včera napísal, že mu nie som ľahostajná. Do čerta s ním!

Išla som si čistiť hlavu. Neviem prečo, ale skončila som v Senci. Bola som tam asi po štyroch rokoch a vôbec som sa nevedela zorientovať. Pamätala som si nejakú príjemnú drevenú reštauráciu na južnej strane, kde sme zvyčajne zakončievali školenia skoro ráno. Zaparkovala som a opýtala sa miestnych, ukázali mi cestu a ocitla som sa pred nejakou búdou. Nechápavo som zakrútila hlavou a vybrala sa hľadať tú svoju, ktorú som mala v pamäti.

Vôbec som si to tam nepamätala. Uvedomila som si, že som tam vlastne cez deň poriadne nebola, vždy len večer, ale aj tak som sa tam cítila ako Alenka v ríši divov a nič sa mi tam nezdalo dobré. Príliš veľa chatiek a príliš malo miesta okolo vody. Prekvapilo ma, že sa to cele nedá obísť okolo vody. Vzdala som to a veľká prechádzka sa nekonala. Sadla som si na trávu a hľadela na pokojnú hladinu, ktorá vo mne tento krát vôbec pokoj nevyvolala.

Rozmýšľala som o posune o jedného, o tom že vždy chceme toho kto nás nechce a chcú nás tí, ktorých nechceme my. Rozmýšľala som o peniazoch, súloži, mužoch, vzťahoch. Rozmýšľala som o paradoxoch života, o tom, že vždy dostanem to, čo chcem v inom čase.

Momentálne mám troch nápadníkov. Asi by som mala byť šťastná a lietať v oblakoch, ale nejako ma to neberie. Keď som bola u astrologičky, povedala mi, že budem mať rok bohatý na flirtovanie a lásku a ja som sa jej sucho opýtala, kde sú peniaze, že tento krát ma zaujímajú peniaze, ale že inokedy by som bola rada. Povedala, až aj tie budú a ja som sa spýtala kedy, neodpovedala. Teraz ma napadlo, že mala pravdu. Mám nevídane dobrý rok na nové známosti a posledný týždeň je ako z románu z červenej knižnice, len tie šťastné happy endy zatiaľ chýbajú.

Jedného som stretla v sobotu, keď som išla peši do kina a telefonovala na hrádzi. Zakričal zveziem ťa a ja som odvetila jasné. V momente zaflekoval a mne neostávalo nič iné, len dostáť svoje slovo. Chvíľu som sa vykrúcala, že som ťažká, ale keď stále nástojil povedala som si fajn a takmer sme skončili v priekope. Vzdal to a rozhodol sa ísť peši vedľa mňa. Pozval ma na kofolu a vypýtal si číslo. Kým začal film, našla som si od neho krásnu esemesku. Odvtedy mi volá a píše stále, ale nejako sa z toho neviem tešiť.

Druhého som stretla minulú stredu v Au Café. Pri vychádzaní z toalety som ho skoro prizabila dverami. Skončila som pracovné stretnutie a on sa mi prihovoril. Bol to štandardný prototyp štyridsiatnika, samozrejme šťastne ženatého, zahojeného, vysmiateho, pokojného takého, čo miluje svoju ženu aj deti, ale potrebuje aj milenku. Jednoducho nič nové. Bombarduje ma telefonátmi a esemeskami a ja na oplátku mu dávam prednášky o morálke. Strašne ho to rajcuje, tá moja otvorenosť a horké kvapky. Tá moja inakosť. A mne je miestami zo seba zle, lebo je to len taká náplasť.

A tretí? Hmm, s ním mám nočné trojhodinové telefonáty. Viem to pomerne presne. Nokia sa po hodine vypína, naše hovory sú zvyčajne prerušené dva tri krát za noc. Veľa sa smejeme a strašne tliachame. Ja si ani nepamätám s kým som sa tak dobre nasmiala ako s ním. Má neskutočný hlas a charizmu. Neuveriteľne mi vonia. Mám na neho nekontrolovateľnú chuť. Pristihla som sa pri myšlienke, že by som s ním chcela tráviť čas, že by som sa s ním chcela milovať, alebo len tak ležať držať sa za ruku a nič nehovoriť, len tak sa na seba pozerať a cítiť. Pristihla som sa pri skutočnosti, že mi je s ním dobre a že je to všetko príliš dobré na to, aby to bola pravda. Pristihla som sa, že mám strach a že ma desí skutočnosť, že mi chýba, a to ho vlastne nepoznám. A ten mi dnes nevolal. A ten sa posledné dva dni správa zvláštne a mňa to asi trochu bolí.

Prišla som domov, prišla esemeska a zazvonil telefón. Esemeska bola od cyklistu a trojhodinový hovor s nadržaným štyridsiatnikom, ktorý by urobil čokoľvek, aby ma pretiahol. Rozprávali sme sa o všetkom možnom od manželky, detí, nemanželské deti, cez milenky, kurvy, vzťahy na dobu určitú a neurčitú, pohlavné choroby, hulvátskych kamarátov, polohy v posteli až po otázku, či striekam pri orgazme. Tá ma mierne zaskočila.  Potom som sa opýtala, prečo mi volá päť krát denne a seba som sa pýtala na čo s ním volám, Začal kecať tie typické pičoviny, ktoré hovorí každý. Ničím nevynikal. Ničím sa nelíšil. Len samé otrepané kaleráby. Tá egomasáž sa minula účinku, vlastne ma ani nezaujal, a keď len tak priemerne, pragmaticky. Tak, že som si kládla otázku, čo z neho môžem mať a neskôr opäť pokračovala v prízemnej debate o jebačke, pri ktorej sa druhá strana asi urobila a ja som celý čas váhala, či zídem dole a nechám sa pretiahnuť chlapom, ktorého nepoznám.

Veľa mi nechýbalo.

Rozmýšľam, keď si dám vybrať tie debilné ihly z ucha, či mi prestane drbať.

Dve plytké debaty za jeden deň sú predsa len priveľa.

Cítim sa zvrátene.

A bolí ma chrbát.


o ničom | stály odkaz

Komentáre

  1. je zvláštne
    vdieť vopred, aký človek je ... keď vidíš, že zapadá presne tam, kd esi on myslí, že je taaak nevšedný a pritom je tááák rovnaký a otrepaný a ... myslí si, že to nevieš ...
    to prázdno z toho je kruté
    človek by pri ňom
    nielen nadával ...
    publikované: 27.05.2009 06:47:15 | autor: Petula (e-mail, web, autorizovaný)
  2. Vesper, nezavolám ti...
    vidíš, som férový a poviem ti to vopred a na rovinu... ((-:
    Tie ihly v uchu sa chovajú, ako by si ich mala zapichnuté v zadku, neuveriteľne ťa iritujú. Ten tvoj chrbát ti nedá pokoja, ale že ťa bude až takto trýzniť, to si ani ty nečakala. Prajem ti čo najskoršie odtlakovanie tejto psychickej záťaže. (-:
    publikované: 27.05.2009 08:24:52 | autor: lasky (e-mail, web, autorizovaný)
  3. Vesperka, bez moralizovnia
    Naco si to robis? Myslim toho styridsatrocneho, co ta zaujima len pragmaticky. A nie, nemyslim teraz na to, ze je zenaty.

    Ale preco na neho plytvas casom?
    A pozor na taketo uvahy: "Tak, že som si kládla otázku, čo z neho môžem mať"
    Ked z niekoho urobis objekt, skor ci neskor sa ti to vrati. A nebyva to prijemne.
    publikované: 27.05.2009 08:30:57 | autor: Rene (e-mail, web, neautorizovaný)
  4. Určite nie som tvoj typ Vesper
    Máš priateľov, ktorí celé noci s tebou 3 hodiny rozprávajú o súloži a všetkom možnom, namiesto toho aby s tebou súložili. Si žena s ktorou sa dá rozprávať aj dlhšie ako tri hodiny, ale ja o súloži moc toho nenatáram, radšej to urobím, takže logický záver, som mimo tvojich typov.
    Neviem ako iné ženy, ale tie čo poznám, mám dojem, že radšej tri hodiny endorfínujú ako iba rozprávajú. Najzvláštnejšie na tom je, že po troch hodinách nočného endorfínovania im spánok vôbec nechýba a ráno sú usmiate. Ak tri hodiny v noci hoc aj s úsmevom prekecajú, ráno im ten zvláštny úsmev akosi chýba a tuším mávajú častejšie tvoje ťažkosti.
    publikované: 27.05.2009 08:53:10 | autor: Jan (e-mail, web, autorizovaný)
  5. Jan, evidentne nepočítaš
    s možnosťou, že žena môže chcieť (s tebou) tri hodiny rozprávať o súloži, no nemusí (s tebou) chcieť súložiť.
    I kdyš seš kamarád, co taky rád.
    publikované: 27.05.2009 10:15:45 | autor: Racan (e-mail, web, autorizovaný)
  6. dakujem za komentare...
    petula - prazdno je skvele slovo
    lasky - mas uplnu pravdu
    rene - neviem, proste som to urobila a mala som potrebu to dat na papier a to som sa krotila... a suhlasim s tebou, ale neviem odpovedat preco, mozno naplast, mozno sa bojim a mozno je vsetko uplne inak
    jan - kazdy rad endorfinuje, ale nie za kazdu cenu a tie rozhovory neboli len o endorfinovani, ale skoncili tak
    publikované: 27.05.2009 10:17:04 | autor: vesper (e-mail, web, autorizovaný)
  7. Jan ma rozosmial :)))
    a vesper, ten tretí aj vie, kde bývaš? to je iný ako ten štyridsiatnik, nie? mám v tom chaos, ale aj útlm v hlave, bola som v noci "len" 4x na wécku, ale akoby Jan povedal, po týchto endorfínoch (veď aj po ehm sa cítim celkom fajn heh) ma ráno úsmev nečakal...
    publikované: 27.05.2009 10:22:28 | autor: dionea (e-mail, web, autorizovaný)
  8. dionea
    neviem a nie je to podstatne, bola to proste zvlastna noc, zvlastne myslienkove pochody, snad ma neukrizujete...

    racan - neviem ci chcela rozpravat o sulozi, prislo k tomu, rozprava o vsetkom, ziadne zabrany, bola tam ta vahavost uplne realna a nova...
    publikované: 27.05.2009 10:27:06 | autor: vesper (e-mail, web, autorizovaný)
  9. neukrižujem ;)
    dlho som nevedela, aké je ťažké mať pri sebe niekoho, s kým Ti je viac ako dobre...

    ...nech Ti je lepšie ;)
    publikované: 27.05.2009 10:31:11 | autor: dionea (e-mail, web, autorizovaný)
  10. Komu by zíšlo na um
    ťa ukrižovávať? Iba ak niektorej z miestnych moralistiek.
    Mužom zíde pri čítaní článku na um všeličo, no ukrižovanie vesper sotva.
    publikované: 27.05.2009 10:36:10 | autor: Racan (e-mail, web, autorizovaný)
  11. aj ženám :D
    publikované: 27.05.2009 10:47:29 | autor: dionea (e-mail, web, autorizovaný)
  12. Racan
    Áno, máš pravdu. Žena môže chcieť o endorfínovaní tri hodiny rozprávať a nemusí pritom chcieť endorfínovať. Dokonca i viac nocí za sebou. Aspoň k takému záveru so dospel u Vesper a preto určite nie som jej typ.Ja o tom tri hodiny neviem rozprávať. Moja chyba.
    Na druhej strane, pri tak inteligentnej žene ako je Vesper, by som asi vedel nájsť milión tém na rozhovor, ktoré by nás zaujali.Určite by však bola ochudobnená pri rozhovoroch so mnou o siahodlhlé debaty na tému endorfínovanie.
    A možno by ma zaujali jej názory o endorfínovaní a ....kecal by som aj ja...:)))
    publikované: 27.05.2009 10:53:02 | autor: Jan (e-mail, web, autorizovaný)
  13. Jan, tak veru.
    Uan nevr nouz. Pri (nielen) inteligentnej žene zvlášť.
    publikované: 27.05.2009 10:57:09 | autor: Racan (e-mail, web, autorizovaný)
  14. koop je super
    a ked ja sedím pri vode zvyčajne si opakujem: nič nechcem nič nechcem nič nechcem. je zaujímave čítať ako je to ked si pripustíme že chceme. vela sa jeden v tvojom clánku naučí :)
    publikované: 27.05.2009 10:58:21 | autor: majamaja (e-mail, web, neautorizovaný)
  15. ja len, chlapi
    takto "cez kábel" a na diaľku by vám asi nič iné nezostávalo, len to "kecanie"...ale keď sa žena chce len rozprávať, ani znalosť adresy nepomôže :)) ale vy ste prispôsobivé typy :))

    pekný deň prajem ;)
    publikované: 27.05.2009 11:03:02 | autor: dionea (e-mail, web, autorizovaný)
  16. majamaja, smiem tri krát hádať
    prečo nič nechceš - dokonca tri krát - práve pri vode?
    publikované: 27.05.2009 11:07:34 | autor: Racan (e-mail, web, autorizovaný)
  17. račan
    a aký je tvoj tip?
    publikované: 27.05.2009 11:44:30 | autor: Majamaja (e-mail, web, autorizovaný)
  18. prázdno je síce slovo skvelé
    ale pocit úplne na houby ---
    publikované: 27.05.2009 11:47:13 | autor: Petula (e-mail, web, autorizovaný)
  19. ty vesper..
    a nemas taky pocit, ze si pre tych chlapov nudna? :-)
    publikované: 27.05.2009 11:59:57 | autor: motorkar (e-mail, web, neautorizovaný)
  20. ak by bola nudná
    žiadneho by nemala ani na chvilku
    to dá rozum, neeeee?


    ozaj, ako mi raz - teda nie raz - bolo povedané
    akčnú ženskú žiaden nechce
    ani priveľmi zaujímavú
    (to myslím na dlhší čas)
    taká je najlepšie len na chvilku ... pre vzrúšo

    doma na stálo je najlepšie nudná, tichá kuchárka s čistotnými sklonmi :)
    publikované: 27.05.2009 12:22:23 | autor: Petula (e-mail, web, autorizovaný)
  21. :DDD
    aké kruto realistické...
    publikované: 27.05.2009 12:31:46 | autor: bookzin (e-mail, web, autorizovaný)
  22. heh, Petula
    dnes som nepovedala skoro ani slovo, trošku som upratala a pečiem bábovku a som v tom a muž si pri mne v noci aj pospí :))) do kelu!
    publikované: 27.05.2009 12:47:43 | autor: dionea (e-mail, web, autorizovaný)
  23. petula, svetlo poznania ziari na moj ubohy svetonazor :-)
    to bude moj rozum este dlho spracovavat.. ak vobec... :-)

    P.S. neironizujem, srandujem, fakt ma tvoj koment pobavil,
    dufam len, ze ta to neuraza.
    publikované: 27.05.2009 12:50:45 | autor: motorkar (e-mail, web, neautorizovaný)
  24. vidíš dio
    aká si teraz dokonalá? :))) he he
    motorkár - z toho si nič nerob, keď to nespracuješ, ja som to len prebrala, založila do šuplíka úplne na dno a teraz mi prišlo na um, že sa o túto múdrosť pobraných od mužského plemena musím podeliť :)
    vybrala som to, oprášila a položila sem ...
    je zaujímavé, že mužstvo na nete je tak dokonalé, len v reále sa správa ako sa správa ...

    P.S. uráža ma akorát tak studený párok, teplé pivo a omeškaná výplata
    publikované: 27.05.2009 13:01:04 | autor: Petula (e-mail, web, autorizovaný)
  25. Petula, ty si tu dala takú dokonalú definíciu, že mi je normálne dobre na duši! :-)
    Máš svätú pravdu dievča! A mňa uráža nielen to, že výplata chodí neskoro, ale že je aj čoraz tenšia!
    :-):-) :-)
    publikované: 27.05.2009 13:10:48 | autor: Rozoravka (e-mail, web, neautorizovaný)
  26. vidíš rozprávka?
    na to stenčovanie som úplne zabudla ... človek už je taký špekulant ako špekuluje ako s tým vyjsť ... že už mu vypadáva, že vôbec niečo dostáva :)
    publikované: 27.05.2009 13:14:55 | autor: Petula (e-mail, web, autorizovaný)
  27. Petula, no to mi odlahlo :-)
    ...inac, so spravanim mojeho muzstva v reale, panuje nazor vseobecnej spokojnosti.
    resp. nikto sa nan zatial nestazoval :-)
    publikované: 27.05.2009 13:17:08 | autor: motorkar (e-mail, web, neautorizovaný)
  28. Peťula, páči sa mi, ako sa ti rozväzuje jazyk - a ja by som povedala,
    že jedna šikovná žena, čo vie, ako narábať so svojou inteligenciou a vždy má pohotovú odpoveď na jazyku, vie nielen to, ako chlapom hlavy pomotať, ale aj odmotať!
    :-)
    Pekný deň, by som si tu zašantila, ale dnes som vyťažená, azda večer...
    publikované: 27.05.2009 13:18:21 | autor: Rozprávka (e-mail, web, neautorizovaný)
  29. motorkár
    tak aj už doma tiež reálne radšej mlčím :)
    O tom, aké predstavy to vyvoláva radšej prieskum nerobím :)

    Rozprávka - na zamotávania ma nepotrebujú :)
    publikované: 27.05.2009 13:25:26 | autor: Petula (e-mail, web, autorizovaný)
  30. re
    motorkar - netusim, to sa pytaj druhej strany :)
    petula - nie je to tak, muzi chcu predovsetkym zeny a je jedno ci je ukecana komplikovana alebo jednoducha, kazdy ma svoj prototyp, mam za sebou len dlhe vztahy a co je medzi nimi nie je podstatne, nie je umenie byt s chlapom, ale byt s tym spravnym, v tom mam uplne jasno a radsej ziadny vztah ako nenaplneny :)

    majamaja, bookzin, rozpravkarka, dionea, jan - dakujem :)
    publikované: 27.05.2009 14:13:49 | autor: vesper (e-mail, web, autorizovaný)
  31. ad podnadpis = detto:-)
    myslim,ze ked live neni sulozit s THE kym,tak zaplat panboh aj za tie telefonicke dary:-)aj ked zrovna nevola the on,sakra:-)ps.tie ihly si kludne nechaj,ja ich nemam a drbe mi tiez,mozno to nimi nebude:-)
    publikované: 27.05.2009 14:31:03 | autor: bonnie (e-mail, web, autorizovaný)
  32. Petula, dobre robis,
    mlcanie vyvolava predstavy take, ze ohromne :-)
    publikované: 27.05.2009 15:10:53 | autor: motorkar (e-mail, web, neautorizovaný)
  33. vesper, to naozaj myslis, ze druha strana nieco o tom vie?
    alebo som len polozil otazku koplikovane. Hned po jej napisani som si totiz uvedomil, ze asi dostanem odpoved, aku som nakoniec aj dostal.

    Mal som na mysli:
    Ci TY mas taky pocit, ze ich nudis,
    alebo naopak,
    TY mas pocit, ze si pre tych chlapov atraktivna, akcna, vzrusujuca...

    Ale to je asi uz dost osobne. Staci mi aj odpoved co som dostal. :-)
    publikované: 27.05.2009 15:14:04 | autor: motorkar (e-mail, web, neautorizovaný)
  34. re.....
    bonnie - ihly nechavam, ostatne neriesim, c´est la vie predsa :)
    motorkar - ja si myslim, ze kazdy odpoved pozna a poznas ju aj ty :)
    publikované: 27.05.2009 19:48:52 | autor: vesper (e-mail, web, autorizovaný)
  35. genialne
    Prepac Vesper, viem ze to vooobec nie je k smiechu, ale uprimne som sa pri citani tohto clanocku narehotala ako uz davno nie....
    + v posledne dni (A TO NEMAM ANI UCHO NAPICHANE! a bohuzial ani ine organy..) mi zadrbava velmi podobne, takze som tam obcas v tom videla seba... stekam po tych ktorych mam rada, som vulgarna viac ako sa slusi niekedy mam chut niekomu poriadnu jebnut .... nuz a tiez som mala telefonat s krepou otazkou "ako sa mas" - ...a odpovedala som "na picu" ... o to viac som sa smiala, bo mi to prislo ako parodia na mna.......
    drzim palce nech krepe obdobie pominie a vyjde to co si prajes aby vyslo.
    publikované: 27.05.2009 20:13:40 | autor: rebeka (e-mail, web, neautorizovaný)
  36. Hello, vesper
    aj u nás sa dnes akosi zozimilo

    a ten xylofón je fakt úžasný, až teraz som si to všimla, díky:)
    publikované: 27.05.2009 21:38:02 | autor: KameliaB (e-mail, web, autorizovaný)
  37. PMS
    Je to obycajne PMS,...docasne akne, zravost, potreba akutne sulozit a nasledna frustracia,ze nie je s kym..to prejde :)
    publikované: 28.05.2009 00:30:59 | autor: freesia (e-mail, web, neautorizovaný)
  38. vesper, je mi sympatická tvoja otvorenosť :)
    a fakt klobúk dolu predtým, že nech napíšeš akýkoľvek dlhý dlhočizný článok, nikoho ani len nenapadne s tým po pár vetách seknúť. vieš to :) a ja sa opäť raz musím poďakovať za pieseň, nikdy som o tejto skupine nepočula, bola to "láska na prvý tón" :)) hrala mi večer stále dookola, keď som písala článok (tento tvoj som čítala už včera:))
    publikované: 28.05.2009 07:41:17 | autor: passion (e-mail, web, autorizovaný)
  39. re....
    rebeka - dlho som ta tu nevidela a dakujem, skutocnost, ze v tom nelietam sama vzdy potesi :)
    kamelia - :)
    fressia - kiez by to bolo PMS, avsak tento syndrom je mi velmi vzdialeny, je to obycajny vnutorny chaos :)
    passion - to ma tesi, ta piesen je moja oblubena :)
    publikované: 28.05.2009 12:02:37 | autor: vesper (e-mail, web, autorizovaný)
  40. akoze
    ak sa mi k tomuto este dakedy prida aj pms a k tomu este kriza stredneho veku, puberta a klimakterium,tak to uz sa tusim radsej zastrelim...alebozebynie?:-)
    publikované: 28.05.2009 15:54:16 | autor: bonnie (e-mail, web, autorizovaný)
Pozor, na konci je potreba spočítať neľahkú matematickú úlohu! Inak komentár nevložíme. Pre tých lenivejších je tam tlačidlo kúzlo.



Prevádzkované na CMS TeaGuru spoločnosti Singularity, s.r.o., © 2004-2014