Vytlač príspevok
Odporuč príspevok
Bookmark and Share PRIDAŤ NA VYBRALI.SME.SK

Novinky na blogu a niektoré odpovede.

Určite ste si všimli na blogu niektore zmeny, čo sa udiali cez vikend. V tomto príspevku nájdete možno niektoré odpovede na vaše otázky.
Cez víkend pribudli dve novinky: reklama prevádzkovateľa v blogoch a fotoalbumy. Tu sú odpovede.

Adsense
Adsense sme nasadili po dohode s Pravdou do skúšobnej prevádzky, aby sme zistili efektivitu tohto druhu reklamy v blogoch. Dĺžka trvania tohto testu nie je zatiaľ určená, ale potrebujeme objektívne výsledky. Je zámerne umiestnená na mieste, kde je jej efektivita najvyššia.

Fotoalbumy
Vzhľadom na to, že užívatelia čoraz častejšie umiestňujú fotografie do svojich blogov, pripravili sme komfortnejší nástroj na prípravu albumov, aby nemuseli tieto umiestňovať na externé zdroje. Rovnako zvažujeme prípravu systému pre vkladanie videa alá Youtube.

Nové serveri
Nakoľko doterajšia kapacita serverov, na ktorých sa Blog.pravda.sk už nepostačuje prebieha už približne od decembra príprava na veľkú migráciu aktuálneho systému na nové severy. Web server je už premigrovaný asi dva týždne, aktuálne sa pracuje na premigrovaní databázového servera, lebo si to situácia vyžadovala. Migrácia by sa mala dokončiť v priebehu budúceho týždňa, ak všetko pôjde hladko. Máme skúsenosť, že nový server musí bežať min. dva týždne po inštalácii v "záťažovom stave" a až potom ho nasadzujeme, neradi by sme boli, keby server vypadol pri plnej prevádzke a vy ste tak prišli napríklad o niektoré svoje blogy.
Ešte dodám, že databázu zálohujeme denne na externé miesto, takže pokiaľ by napríklad padla atómová bomba na Bratislavu, vaše blogy sú v bezpečí, vieme ich obnoviť (okrem tých, čo vznikli od poslednej zálohy).

Vzťah Perex, a.s. - Singularity, s.r.o.
Keďže sa jedná o zmluvný vzťah a v zmluve je klauzula, ktorá hovorí o mlčanlivosti, nemáme zatiaľ v pláne to niekomu vysvetľovať, či to nejako inak rozoberať.

Tým som dúfam zodpovedal na niektoré položené otázky.

blog.sk | stály odkaz

Komentáre

  1. vdaka za info, fotoalbumy konkretne odcenujem velmo, diky
    ale zaroven ma zaujimala hlavne posledna cast, ani nie ako to je, ale co sa planuje v tom vztahu.
    publikované: 11.02.2008 12:04:36 | autor: valasik (e-mail, web, autorizovaný)
  2. informujeme vás, že vás nebudeme informovať
    dmiba, nikto sa nedožaduje nahliadnutia do zmluvy medzi Perexom a Singularity, len by komunita rada vedieť, kto je za čo zodpovedný a od koho máme čo (ne)očakávať.
    a mnohé otázky z posledných pár dní zostali úplne nezodpovedané, i keď určite nie sú predmetom obchodného tajomstva.
    publikované: 11.02.2008 12:10:26 | autor: wyslúžilec (e-mail, web, neautorizovaný)
  3. to ako že,ked sa reklamy osvedčia,tak tam ostanu?..
    to nemyslíte vážne...lebo ak nie,tak celý test je uplne bezvýznamny..ale ak ano,tak nastal čas obzerať sa po novom priestore..jednoznačne..
    publikované: 11.02.2008 12:15:02 | autor: MissEllie (e-mail, web, autorizovaný)
  4. takže reagujem...
    2 valasik:
    Na to konkrétne bohužal nemôžem odpovedať. Poviem ale, že sa veci už riešia k všeobecnej spokojosti.

    2 hogo:
    Prevádzka Singularity, promo Perex - máš to rok v petičke, neviem v čom nemáš jasno.
    Konkrétne nezodpovedané otázky? Kľudne ich tu napíš, skúsim ti na tie, ktoré budú v mojej kompetencii a nebudú predmetom obchodného tajomstva odpovedať.

    2 MissEllie - Teraz ti to na to neviem odpovedať, je to skúška.
    publikované: 11.02.2008 12:25:36 | autor: d.m.i.b.a (e-mail, web, neautorizovaný)
  5. dmiba...
    to, že blog.pravda.sk prevádzkuje Singularity a promo zabezpečuje Perex viem.. viem dokonca aj to, že jedno i druhé je zabezpečované spôsobom blízkym metóde „mŕtvy chrobák“...
    a konkrétne otázky? nájdeš tu:

    http://bratislavitae.blog.pravda.sk/detail-kuuupte-letenky--laaacno-predam-levanduluu--prenajmeeem-ooblicku-.html?a=948a0183fcd9b24ee57ef5935f114af9
    publikované: 11.02.2008 12:34:50 | autor: wyslúžilec (e-mail, web, neautorizovaný)
  6. otazky? stale tie iste, boli tu o tom popisane zrozumitelne a prehladne clanky
    nejdem ich sem pisat teraz, pretoze by boli neprehladne a ponahlam sa, len ma zaujima to, co je vlastne teda v adminovej kompetencii? pretoze tu teraz niekto popise otazky do komentov a docka sa odpovede - nie je to v mojej kompetencii, je tam mlcanlivost a pod? snad nie. popripade, kam sa mame s otazkami, ktore nie su v tvojej kompetencii obratit?
    .
    ak chces nahliadnut do toho co mna zaujima a aj dalsich par, zaklad najdes na valasik.blog.sk (ak si teda necital doteraz) v 4 kratkych, zrozumitelne napisanych clankoch, v ktorych je podla mna jasnejsie povysvetlovane napady ako v neprehladnych a dlhych diskusiach.
    publikované: 11.02.2008 12:37:42 | autor: valasik (e-mail, web, autorizovaný)
  7. o system poprosim
    2 hogo 2 valasik
    Napište mi konkretne otazky sem, dam konkrétne odpovede, aby to tu ludia nasli a nelietali hore dolu po vasich blogoch.

    2 valasik
    Ak budes mat otazku, na ktoru nebudem kompetenty odpovedat, poziadam kompetentnu osobu o vyjadrenie.

    To je moj navrh, ak mate zaujem sa nieco dozvediet, tak mi piste sem.
    publikované: 11.02.2008 12:43:12 | autor: d.m.i.b.a (e-mail, web, neautorizovaný)
  8. dmiba, môj protinávrh...
    . prečítaj si link, ktorý som Ti dal, a linky tam uvedené
    . prečítaj si komenty
    . zrekapituluj tam položené otázky a vznesené problémy a uveď sem aj s odpoveďami.

    tým sa dá všetko pod jednu strechu.
    publikované: 11.02.2008 12:50:36 | autor: wyslúžilec (e-mail, web, neautorizovaný)
  9. Uff, to som si vydýchla... som rada, že máte aj zmysel pre humor :-)
    Páčilo sa mi najmä toto: "...pokiaľ by napríklad padla atómová bomba na Bratislavu, vaše blogy sú v bezpečí, vieme ich obnoviť..."
    Tak zázraky viete urobiť. Ale informovať vopred sa Vám ešte nepodarilo. Nič v zlom. Aj úsmev na tvári nám treba... Veď je celkom pekný deň.
    publikované: 11.02.2008 12:55:39 | autor: marthabielska (e-mail, web, autorizovaný)
  10. 2 hogo
    Ber alebo nechaj tak.
    My pracujeme aktuálne na tom, aby to tu čo najskôr, čo najlepšie fungovalo. Ušetri mi čas tým, že to zosumarizuješ ty, zda sa, že máš času viac ako ja. ;) Inak tu budem iba surfovať po blogoch a vypisovať, čo kto chce a nový server bude nie o týždeň, ale o dva, o tri....
    publikované: 11.02.2008 12:59:55 | autor: d.m.i.b.a (e-mail, web, neautorizovaný)
  11. dmiba..ja mám silný pocit,že tie reklamy tam nie su najefektivnejšie..))
    niekto neprečíta celý članok..čo potom?..nebolo by vhodnejšie tie reklamy šupsnúť hned pod názov..?..alebo ešte lepšie..nad názov?..)))

    prepáč moju ironiu..ale..neviem sa s tým zrovnať..ani ako so skúškou nie..
    publikované: 11.02.2008 13:00:50 | autor: MissEllie (e-mail, web, autorizovaný)
  12. dmiba
    1.Čo Pravda robí pre Blog.sk?
    2.Čo konkrétne je "riešenie vecí ku všeobecnej spokojnosti"? Aspoň priblížiť, pretože pod tým sa dá predstaviť hocičo.
    .
    3.Sú možné zmeny vo forme blog.sk v spolupráci s Pravdou? Napr. spomínané témy, ich hodnotenie - posledny odstavec http://valasik.blog.pravda.sk/detail-ako-je-na-tom-blog.sk-.html?a=14b421ba0fa22fec803243c7cf50ad66
    .
    4. AdSense - čo z toho bude mať Blog.sk, aké výhody, keď na tom podľa všetkého bude zarábať Pravda? Plynú z toho kroky pre lepšiu funkčnosť Blog.sk. aj keď je to zatiaľ v skúške, čo sa s tým plánuje robiť? bližšie - http://valasik.blog.pravda.sk/detail-blog.sk--adsense--pravda--praca-adminov.html?a=aa6d429b2dcccc867b4b35ff80b033db
    5. Sme vôbec pre Blog.sk zaujímaví ako blogeri nepatrilo by sa aspoň trošku nás informovať dopredu pred zmenamy, akými bol napr. AdSense, aby sme sa vyhli "nasratiu" niektorých blogerov??
    .
    6. Takéto riešenie cez komentáre je neprehľadné po čase a strácajú sa hlavné body debaty. Nie je možné vytvoriť inú platformu pre riešenie vzťahov blog.sk-admin-bloger-pravda-singularity? Nejaké fórum, či niečo podobné? Bližšie na http://valasik.blog.pravda.sk/detail-blog.sk--forum--nie-sme-zaujimavi-pre-blog.sk-.html?a=3621c60fd89c9beff42bffe7f9bd429e
    7.Nechcem, aby sa táto debata niesla v duchu "hon na adminov", ak moje požiadavky a návrhy nie sú seriózne a obťažujú niekoho hore, povedzte mi to prosím, ja sa zbalím. Ale myslím, že zdravý záujem u niektorých blogerov a mierne rýpanie do vzťahov blog-admin-bloger-pravda, ak je v rámci slušnosti - je zároveň potrebné, pochopiteľné, keď sa na tie vzťahy pozrieme v akom sú stave, a aj použiteľné pre prospech pravdy, blogu a nás blogerov.
    8. Linky som sem uviedol preto, aby ak niečo nie je jasné, ste si to našli v článku, ktorý je jasne napísaný a zbytočne nespamovali komentármi o maličkostiach, ako tomu bolo doteraz a neodvádzali debatu inam.
    publikované: 11.02.2008 13:01:12 | autor: valasik (e-mail, web, autorizovaný)
  13. dmiba, tie články a komenty boli napísané pre Singularity a Perex...
    tam nájdete všeličo aj medzi riadkami, v strohých otázkach by sa to stratilo..
    prečítanie nezaberie viac než hodinu.
    a ten "žart" o tom, kto má viac času, si si vari mohol aj odpustiť...
    publikované: 11.02.2008 13:02:18 | autor: wyslúžilec (e-mail, web, neautorizovaný)
  14. bv
    ja by som jednou otazkou zacala. je mozne vytvorit pre blogerov priestor, hoci aj nieco ako php forum, ktory by nebol pristupny vsetkym navstevnikom (teda len pre registrovanych blogerov napr.), kde by sme prave zalezitosti a diskusie podobneho charakteru nemuseli vynasat na verejnost, aby sme vsetci nevyzerali ako handrkujuca sa grupa? sucasne, je mozne predpokladat, ze by to bol priestor, v ktorom by sme s vami komunikovali castejsie? (nemyslim liebensbriefy, ale zakladne informacie ..)

    druha otazka, ktorou zatial koncim je komplikovanejsia: ako si vlastne predstavujete dalsie bytie priestoru blog.sk? mate nejaku konkretnu viziu?

    publikované: 11.02.2008 13:05:56 | autor: bratislavitae (e-mail, web, autorizovaný)
  15. ked som nenapisal vsetko (co urcite nie) a dost zrozumitelne to nebolo ma doplnte blogeri
    popripade poopravte, na koordinaciu navrhou by sme mohli medzi sebou pouzit napr icq - moje 191285993 - prepacte urcite som sa v niektorych veciach iba domnieval, pretoze o vztahoch a funkciach singularity-blog-pravda-perex viem velke nic, len tolko co povedal dmiba pre hoga a mne to je na dve veci take vysvetlenie...
    nechcem spamovat, ale uz to nie je plnohodnotne ten zoznam... nemam potrebny zmysel prepisovat navrhy na 5 krat, ale snazil som sa. vdaka za pozornost
    publikované: 11.02.2008 13:06:20 | autor: valasik (e-mail, web, autorizovaný)
  16. a nakoniec...
    floodujem? dufam nie, ale je to neprakticke takto cez komenty. myslim ze by vas admini nezabilo precitat nejakych 5-6 clankov, na ktore vam sem hodili linky. pretoze je tu z toho potom velky salat a strata pointy - http://valasik.blog.pravda.sk/detail-humusak-+-strata-pointy-navrhov-niektorych-blogerov-pre-blog.sk.html?a=7d547e8eaf8fa2ffa5f44098553f0ec1
    ku vseobecnemu pochopeniu a prospechu ok?
    publikované: 11.02.2008 13:15:05 | autor: valasik (e-mail, web, autorizovaný)
  17. dmiba, btw Tvoj koment z 12:59 je skvelou ukážkou ...
    komunikačnej „hluchoty“, ktoráá je jedným z najzásadnejších predmetov kritiky blogerov, adresovanej spoločnostiam Singularity a Perex.
    publikované: 11.02.2008 13:15:26 | autor: wyslúžilec (e-mail, web, neautorizovaný)
  18. Ja som tiez zvedavy,
    ako sa to tu vsetko vyriesi. najma by ma asi potesil fakt nejaky priestor na komunikaciu ako medzi blogermi, tak aj s adminmi. a pravda by tiez mohla aj trosku viac spravit. ale uznaj, ze takto cez komenty sa tu bavit nie je prave najvyhodnejsie. no a na zaver technicka otazka: blog.sk mi hapruje na mozille (editor). je na to nejake riesenie? ak nie, bude?
    publikované: 11.02.2008 15:40:25 | autor: preconie (e-mail, web, autorizovaný)
  19. skusim par otazok tuna
    31.10.2007 na adminovom blogu je clanok o poruseni podmienok blogu pridavanim Adsense. Zmenil sa po 3 mesiacoch tak radikalne nazor na Adsense?
    Komu pojdu vynosy z reklamy? Obsah blogu vytvaraju ludia, co sem pisu, nie zamestnanci Pravdy ci Singularity.
    Fotoalbumy - o akych fotoalbumoch sa tu hovori? Suvisi to s vkladanim obrazkov?
    publikované: 11.02.2008 15:44:48 | autor: bandol (e-mail, web, neautorizovaný)
  20. skusim odvedat
    2 hogo - tvoj posledný koment je zasa ukážkou toho, ako rozvádzaš od istého momentu (keď ti v dobrej vôli wa navrhol, aby si si spravil vlastný systém, ak ti ten náš nevyhovuje), každú jednu diskusiu s nami = konfortačne a atakujúco, miesto vecného a konštruktívneho diaógu. Ja ozaj dnes nemám čas niečo hladať.
    Celý čas tu vravíš, že chceš niečo zlepšovať, ale aby si mi pomohol napríklad práve takouto jedndouchou vecou, radšej tu budeš popudzovat... Na rozdiel od valasika a bv, ktorí mi tu píšu konkrétne otázky, ty zasa iba iba atakuješ a konfrontuješ ´flamewar. Záver - začni so zmenou u seba, potom žiadaj niečo po nás. Od dnes reagujem iba na konštruktívnosť.

    2 marthabielska
    Aj Boh robí zázraky na počkanie a vopred o tom nikoho neinformuje. Ak by si to vopred vedela, bol by to potom zázrak? ;)

    2 valasik
    1. Pravda primárne promuje články na svojej úvodke, rozpracované sú aj ďalšie veci, ale teraz o tom nebudem hovoriť, jednak je to v štádiu jednania, jednak konkurencia nespí. ;) Snáď to pochopíš.
    2. Myslím si, že si uz postrehol, že sa na jednej strane hýbu veci s pridávaním funkcionality - fotoalbumy, rieši sa problém so serverami, hľadáme zdroje financovania, aby sa blog mohol rozvíjať.
    3. Podsuniem tento návrh Pravde, lebo majú určitú víziu, nech zvážia tento tvoj návrh.
    4. Je logické, že Singularity má podiel na prípadných príjmoch, výška je vec obchodného tajomstva, ale príjmy z adsense sa určite niekde pozitívne prejavia. Len tak pre zaujímavosť, dva nové serveri vyšli približne na 80.000 SK, a plánuje sa možno ešte v prvom kvartáli další fileserver. A kedže musíme občas aj niečo jesť a piť, tak si na to nejako musíme zarobiť. A to nehovorím o ďalších výdavkoch ako je hosting, konektivita, develop, atd.., ktoré takýto systém obnáša. Zatiať to bolo plne v nákladovej réžii Singularity, s.r.o., pričom s Perexom sa posledné dva mesiace prejednávajú vízie oboch firiem a hľadá sa riešenie, ako všetko skvalitniť.
    Takže napríklad z hľadiska hardware = výkonu, by sa malo všetko poriešiť, ak Pán Boh dá, tak do konca budúceho týdňa.
    5. Adsense sme nasadzovali v priebehu víkendu kompletne na troch našich kľúčových projektoch. Prišlo odobrenie z Perexu a my sme sa rozhodli ten systém, čo najskôr nasadiť, aby boli výsledky čo najskôr. Teraz sa možno niekoho dotknem, ale blog.sk je bez ohľadu na blogerskú komunitu systémom Prevádzkovateľov, teda rozhodnutia sú na nás a my sa môžeme rozhodnúť čo a ako. Zároveň sme si otestovali aj reakciu blogerov na takúto neoznámenú zmenu.
    6. Myslím si, že diskusné fórum bude vyžadovať ďalšiu administráciu a dôsledkom budú zvyšujúce sa náklady. Rovnako nechať diskusné fórum nejakým administrátorom z radov blogerov dospeje do štádia, že sa tu začnú vytvarať časom elitné skupinky ako u našeho konkurenta, čo asi nikto zo zúčastnených nechce. Ak sa systém a ekonomika na blog.pravda.sk rozbehne správnym smerom, nevylučujem spustenie diskusného fóra niekedy v budúcnosti, o tejto možnosti sme už svojho času vo firme hovorili.
    PS: snáď som tvoje otázky správne pochopil....

    2 bv - nase systemy na php nebezia, vyvijame veci na inej platforme. Zaroven som ti ciastocne odpovedal v bode 6. pre valasika. Rovnako som ti asi odpovedal ohladom vizii v jeho bode 4.

    2 preconie - špecifikuj konkrétne pojem hapruje editor, ja bežím z FF a nemám žiaden problém. Myslím si, že viacerí sú na tom rvnako ako ja. Ale nevylučujem, že si objavil nejaký bug. Sem s ním.

    2 bandol - trošku si pletieš hruky s jablkami. Článok bol o tom, že niektorí blogeri profitujú na našom systéme, teda si robia komerciu, ktorá je v podmienkách, s ktorými súhlasili zakázaná. Teda porušili pravidlá. Tento Adsense systém nasadil prevádzkovateľ. Z jeho príjmoch by sa mali do budúcnosti vykrývať náklady na prevádzku systému, jeho develop a administráciu. Navyše je to zatiaľ len testovacia prevádzka.
    publikované: 11.02.2008 16:03:18 | autor: dmiba (e-mail, web, neautorizovaný)
  21. preklepol som :)
    Tak sorry - malo byť Skúsim odpovedať
    publikované: 11.02.2008 16:04:07 | autor: d.m.i.b.a (e-mail, web, neautorizovaný)
  22. dmiba, kritické = konfrontačné???
    za každou (z vášho hľadiska) nekonštruktívnou invektívou si stojím a dokážem ju zargumentovať, no na argumentáciu treba dve strany..
    publikované: 11.02.2008 16:09:49 | autor: wyslúžilec (e-mail, web, neautorizovaný)
  23. dmiba vdaka
    ale par pripomienok.
    1.pravda je tu ROK a co za ten cas spravila? Tvoja prva odpoved mi nepostacuje, pretoze rok je dost dlha doba na to, aby veci neboli len rozpracovane, ale aby uz daco bolo aj v prevadzke, ale to je hlavne chyba pravdy, ak to spravne chapem.
    .
    2.ano postrehol som zmeny k lepsiemu, ale za rok spoluprace s pravdou su to dost male zmeny, mozno som od spojenia s velikanom ako pravda cakal privela.
    .
    3.znova vizia ktora sa za rok nezmeni na nic ine len viziu o rok starsiu? bojim sa ze to nie je ani vizia :(
    .
    4. Plne chapem penazne okolnosti, dokazem pochopit, ze treba jest pit kupovat, starat sa tu o to je narocne, preto neutocim s "lenivymi" adminmi, ale skor s tym, ze naco tu je potom pravda ked admini maju problem s financiami?
    .
    5. Dokazem akceptovat, dufam ze adsense sa osvedci a polepsi tym aj nam blogerom, ktori klikacov na blog.sk pritahujeme!
    .
    6.znova je tu otazka - preboha rok je dlha doba (rok vnimam iba ja ako dobu ktoru som tu ja a viem co sa tu deje) a forum je jednoducha zalezitost. ako navrhla bv, ved nemusi to bt hypermoderne funkcne forum svojim sposobom by nezapadlo do "funkcnosti" blog.sk :))) ale staci jednoduche kde bude jasne - poziadavka->odpoved, navrh-> odpoved, opetovna poziadavka->odkaz na predoslu odpoved prisluchajucu. nevidim dovod preco by sa tymto mali tvorit skupinky "vyssich" blogerov, ale ak mate o to obavu, ani ja to nechcem, tak debatujme takto, co je ale znacne neprehladne a nesikovne a argumenty sa roztracaju...
    .
    viem ze do kopec veci zatahujem pravdu, ale ta si za to moze sama, tlmocte jej vy admini nasu nespokojnost, ja neviem ako ju mam pravde tlmocit inak, ako pisanim blogov o ich portali, pricom si to oni asi ani nevsimnu a maju tam jasne napisane co a ako vidim/vidime viaceri.
    publikované: 11.02.2008 16:18:07 | autor: valasik (e-mail, web, autorizovaný)
  24. dakujem za odpoved dmiba
    fotoalbumy su skvele zlepsenie, to ocenujem extremne. rovnako pozitivne vnimam aj to, ze sa hybu veci s pravdou. stale sa domnievam, ze castejsia komunikacia - hoci aj v podobe strucnych trojriadkovych noviniek, by predisla mnohym burkam v pohare vody. bola by to ustretovost, ktoru by mnohi, medzi nimi aj ja, akiste ocenili. co neznamena, ze tu kohokolvek zaujimaju financne dohody a dalsie predmety obchodneho tajomstva, rozhodne vsak myslim dostatok ludi citi prislusnost k blog.sk a zaujima ich, co dalej - co je pre vas skor pozitivna, nez negativna sprava.

    co sa tyka platformy na diskusiu, nie som si ista, ci jej zamietnutie apriori len preto, ze niekde vzniklo elitarstvo a dalsie problemy, je konstruktivne. skor by som doverovala, ze nieco podobne fungovat moze - a za predpokladu, ze by to nefungovalo, vzdy sa to da zrusit. ci php alebo ina platforma myslim podstatne nie je.

    ad adsense - posledna doplnujuca otazka. ak som to spravne pochopila, docasne je umiestnena reklama tam, kde je, pricom po ziskani relevantnych udajov moze byt zvazene a diskutovane premiestnenie reklamy na ine miesto. ak teda vnimam spravne, s nejakym odkladom a viziou na prehodnotenie tohto umiestnenia, to rozchodit viem - chcela by som vsak tiez poznat priblizny odhad casu potrebneho na ziskanie takychto vysledkov. vies mi ju, opakujem aspon odhadom, poskytnut?

    publikované: 11.02.2008 16:28:31 | autor: bratislavitae (e-mail, web, autorizovaný)
  25. to ze hoga chapete podpichujuco a ako atakujuceho...
    ono fakt nas dakedy prehliadate ako blogerov, sam si povedal ze si chcel skusit reakciu na nieco ako adsense... ked od vas taketo, tak sa necudujte ze aj od niekoho z nas. ale pre dobro veci si podajme paprce a spolupracujme.
    publikované: 11.02.2008 16:29:43 | autor: valasik (e-mail, web, autorizovaný)
  26. to ze hoga chapete podpichujuco a ako atakujuceho...
    ono fakt nas dakedy prehliadate ako blogerov, sam si povedal ze si chcel skusit reakciu na nieco ako adsense... ked od vas taketo, tak sa necudujte ze aj od niekoho z nas. ale pre dobro veci si podajme paprce a spolupracujme.
    publikované: 11.02.2008 16:30:10 | autor: valasik (e-mail, web, autorizovaný)
  27. neriešme tu hoga, ale rozvoj blog.sk
    čakám naň už dva roky.. niežeby žiaden pokrok za ten čas nebol, no bol a je nevýrazný a mnohé chronické problémy pretrvávajú.. že ktoré, teraz vypisovať nejdem, lebo kým tu nebude nejaký systémový spôsob prijímania, evidovania, vyhodnocovania a (ne)riešenia námetov, bol by len ďalší planý pokus, ktorý by s vysokou pravdepodobnosťou išiel do statena.
    chce to tu proste jasnú komunikačnú politiku, a podľa možnosti nie tú že "Ber alebo nechaj tak" (viď koment z 12:59).
    publikované: 11.02.2008 16:41:07 | autor: wyslúžilec (e-mail, web, neautorizovaný)
  28. FF
    parkrat som mal problemy s tym, ze nesiel vlozit perex, raz sa mi dokonca vymazal cely clanok (po tom ako som dal editovat a zobrazit som vosiel do zoznamu clankov a cuduj sa svete - ziaden clanok tam nebol). uznavam vsak, ze chyba moze byt aj u mna, mal som problemy so systemom, nemyslim si vsak, ze by to malo nejak ovplyvnit cinnost FF a blogu. preto vsak po neprijemnych skusenostiach pouzivam na pisanie clankov IE. ak by som sa vsak vratil k FF a prisiel na problem, dam ti istotne vediet.

    ad diskusia

    bol by som rad, ak by ste zhrnuli vysledok tejto diskusie do clankov (rovnako admin ako aj niekto z blogerov), lebo nebudem uz dlho na nete a nemyslim, ze sa mi potom bude chciet citat 100 komentarov, z ktorych polovica bude aj tak zbytocnych. bez urazky. a dakujem.
    publikované: 11.02.2008 16:54:04 | autor: preconie (e-mail, web, autorizovaný)
  29. čo sa zmenilo za dva roky...
    2 hogo: chápem to skôr tak, že sa nič nezmenilo tak, aby tu všetko fungovalo podľa tvojich predstáv. To, že blog sa nemení na to, čo by si chcel ty, na to o čom nás už rok presvedčuješ ako o názore "väčšiny", pričom tou väčšinou si iba ty sám. Hneď ako sa objaví nejaká kritika na blogu, hneď sa sťažuješ ako ťa admini niekam posielajú, ako ťa ignorujú, ako predkladáš návrhy a my ťa ignorujeme. A ak ti náhodou niečo podložene vytkeneme, odvedieš pozornosť úplne niekam inam, namiesto toho, aby si chlapsky zareagoval logickými argumentami. Používaš emocionálne prvky, miesto racionálnych argumentov. Faktom však je, že veľa vecí, ktoré si navrhoval a boli aplikovateľné a k veci, sme aj implementovali. To, že ti nenaprogramujeme blog.pravda.sk podĺa tvojich predstáv je fakt a konečne sa s tým už zmier. Ak nie, čo ti bráni v tom, aby si si naprogramoval vlastný blog, teda kúpil doménu, zaplatil hosting, nainštaloval redakčný systém, zmodifikoval ho podľa svojich predstáv (alebo si za to zaplatil niekomu inému). A máš čo sa tebe páči. Nemáš problém s wa, so mnou, s Pravdou. Si spokojný si šťastný, plný harmónie a mieru. To, že ti wa svojho času poradil túto možnosť ber skôr ako dobre mienenú radu (čím aj bola, len ty si to inak pochopil), ktorá by ťa za ten rok zbavila všetkýh starostí, ktoré sme ti "spôsobili".

    Ale poďme k veci, za tie dva roky nič nerobenia sa zmenilo napríklad toto:
    - návštevníci majú editor, ktorý beží, až na operu pod všetkým (snáď vývojari FCKeditora poriešia aj ju)
    - blogeri si bez nás nezávisle môžu vytvárať vlastné dizajny
    - pribudli nové fixné dizajny
    - zmenilo sa a zoptimalizovalo admin rozhranie i samotny kod blogov
    - pribudla autorizácia komentárov
    - pribudla ochrana pred spamom v komentároch
    - pribudlo sledovanie komentárov
    - pribudlo členenie tém
    - zmenila sa úvodka blogu hlavne podľa predstáv blogerov
    - pribudlo fultextové vyhľadávanie na blogu
    - pribudli tzv. ad-ons (teda blogeri si môžu pridávať vlastné prvky)
    - pribudli albumy
    - pribudlo promo Pravdy (aj keď mnohí čakali od toho viac)

    Sám by som bol radšej, keby sme mohli blogu venovať všetok svoj čas, lebo podobne ako pre wa je blogovanie tiež jednym z mojich koníčkov. Ale to nejde. Máme viac aktivít a v tejto chvíli obmedzené množstvo času a zdrojov. Už vyše roka zháňame napríklad nových developerov, ale pod nimi, ako by sa zľahla zem. A to je iba jedna z "maličkostí"...Niekedy som písal viac, dnes mám povinností omnoho viac ako času. Ale nie je deň, aby som na blog.sk neprišiel a nepozrel si čo sa tu deje. A pokial viem, od decembra už na väčšinu odkazov pre admina odpovedáme do 24 hodín (s výnimkou víkendu, ale vlastne aj v tedy).
    publikované: 11.02.2008 18:18:47 | autor: d.m.i.b.a (e-mail, web, neautorizovaný)
  30. Ahoj, dmiba, mám dve otázky:
    - je nevyhnutné, aby boli reklamy aj na blogu, ktorý nemá v názve "pravda" a sa nikde nezobrazuje? Aký to má v takomto prípade, prosím, prínos pre Perex?
    - neuvažujete o možnosti spoplatnenia blogov, ktoré reklamu nechcú? Proste si ich autori zaplatia, aby neboli zamorované reklamou. Osobne by som za takúto možnosť bola veľmi vďačná.
    publikované: 11.02.2008 18:25:40 | autor: ema (e-mail, web, neautorizovaný)
  31. DMIBA beriem tvoje argumenty ale
    porovnaj to s konkurenciou! uz len uvodna stranka blog.sk, preco nie je "rozletena" po celej orazovke? je zastarala, dajte si adsensovy pas na jednu stranu, pod to titulky z pravda.sk, na druhu stranu konkretne temy od pravdy a reakcie blogerskych clankou, vid blog - http://insiderprofits.blogspot.com/ - je dokonaly priklad toho ako pravda moze blog vyuzit, preplette temy blog.sk s temami pravdy.sk aby bola spolupraca vidiet, zakomponujte graficky nerusivu reklamu ako je reklama na mamicka.sk! Tolko moznosti!
    .
    Ano teraz som rozkazoval ako diktator, ale neviem uz inak povedat jednu vec: nechcem vytvarat dojem honu na adminov, som len uzasnuty nad tym ako sa potencial spojenia pravdy a blogu totalne vytraca do neznama! Nechcem nastolit rezim, ktory bude mne vyhovovat a inych obtazovat. Ale v tomto stadiu stale rozmyslam: NACO PRAVDA CHCELA BLOG.SK?
    publikované: 11.02.2008 18:37:20 | autor: valasik (e-mail, web, autorizovaný)
  32. ...link mal byt...
    publikované: 11.02.2008 18:40:31 | autor: valasik (e-mail, web, autorizovaný)
  33. dmiba, nechce sa mi veriť, že...
    s tým výčtom zmien za jeden celý kalendárny rok ste takí spokojní..
    polopravdy z úvodu Tvojho komentu nebudem komentovať, nikam by to neviedlo.
    a v tejto chvíli nemá cenu riešiť ani to, čo všetko na blog.pravda.sk nefunguje tak, ako by malo.
    snáď sa na to vytvorí príhodnejšia príležitosť než pod Tvojím (štandardne) urazeným komentom.
    publikované: 11.02.2008 18:50:52 | autor: wyslúžilec (e-mail, web, neautorizovaný)
  34. 2 hogo
    A zasa atak a populizmus. Za celú túto diskusiu som nič konštruktívne od teba nečítal. Nič. Prečítaj si to a nájdi aspoň niečo. Na rozdiel od ostatných, ktorí ozaj píšu k veci, ti iba omáčkuješ a navážaš sa do nas. Urobil som v úvode chybu, že som na teba vôbec reagoval. Si človek, čo musí mať za každú cenu pravdu. A s takými ľuďmi nemá význam viesť dialóg. Mňa si neurazil, len mi je ľúto toho času, čo som ti dnes venoval. Mohol som už byť s rodinou. Určite by to bolo príjemnejšie, ako táto neproduktívna debata s tebou.
    Ostatným pre dnešok ďakujem za otazky i podnety. Podsuniem to aj kompetentnému človeku z Pravdy.
    publikované: 11.02.2008 19:37:04 | autor: d.m.i.b.a (e-mail, web, neautorizovaný)
  35. 2 ema
    1. Ano zatial je t nevyhnutne, lebo to ma prinos pre Singularity = skvalitnenie sluzieb
    2. Zatial sme o tom neuvazovali, ale pouvazujeme o tom, ako o pripadnej moznosti.
    publikované: 11.02.2008 19:39:28 | autor: d.m.i.b.a (e-mail, web, neautorizovaný)
  36. Ďakujem, dmiba
    Nechala som odkaz aj v predošlej diskusii. Zastavila som sa tam až dnes.
    publikované: 11.02.2008 19:42:36 | autor: ema (e-mail, web, neautorizovaný)
  37. dmiba, kde je atak? v čom je populizmus? čo je "navážanie sa do vás"?
    ak (by) si čítal kritické blogy a komenty k nim, našiel (by) si tam aj moje.. z nich by Ti malo byť jasné, aké je moje stanovisko. ak nie je, je mi to ľúto a neviem Ti pomôcť.
    publikované: 11.02.2008 19:54:05 | autor: wyslúžilec (e-mail, web, neautorizovaný)
  38. este raz moja otazka k adsense
    pripadne vynosy z AdSense pripadnu iba Pravde a Singularitam? Ak ano, velmi sa mi to nepozdava. Content tvoria ludia, co na blog pisu. AdSense sa odvija od contentu. Hmm .. akosi mi to nesedi.

    Clovek si zvykne na cokolvek, aj na sibenicu, vsak? Aj si priplatit za to, za co sa inde neplati. Alebo nezvykne.
    publikované: 11.02.2008 22:16:37 | autor: bandol (e-mail, web, autorizovaný)
  39. 2 bandol
    Opytam sa ta. Chces kvalitu a rozvoj s tym, ze ozelies pripadne reklamy, alebo ti vyhovuje sucasny stav?
    Mozno existuje zopar blogovacich systemov, ktore udrzuju v ramci svojho proma velke spolocnosti (napr google), pripadne ty co zacinaju, ale vacsina blogovacich systemov ma zahrnutu reklamu, samozrejme kazdy svojim sposobom. Nikto to zadarmo nerobi, lebo nic nie je zadarmo. Zadarmo to moze byt iba docasne.
    publikované: 12.02.2008 10:42:07 | autor: d.m.i.b.a (e-mail, web, neautorizovaný)
  40. dmiba, ak tomu správne rozumiem...
    bandolove komenty smerujú k tomu, že by sa mohlo uvažovať aj o podiele blogerov na výnosoch z AdSense.
    publikované: 12.02.2008 10:54:56 | autor: wyslúžilec (e-mail, web, neautorizovaný)
  41. podla mna nerozumieš hogo..)))
    dmiba chce naznačiť,že ak im hodime nejake prachy mi,su ochotní premýšlať o premiestnení reklamy..)))

    v inom prípade to bude umiestnene tam,kde je..a keby sa skúška osvedčila,ako málo výnosna,tak tie reklamy presunú vyššie tesne nad názov..))))

    a pak cele blogovanie bude o tom,ako vymyslieť čo najpútavejší názov k umiestnenej reklame..

    a možno bude aj spoločná tema..súťaž o najvýnosnejši AdSense..))))

    a víťaz pôjde do Hornej Marikovej na ozdravný pobyt.))))))))))

    publikované: 12.02.2008 11:02:05 | autor: MissEllie (e-mail, web, autorizovaný)
  42. to dmiba
    takze moja otazka je vlastne aj odpoved.
    Tie reklamy by som praveze ozelel, mal si zrejme na mysli, ze ci ich znesiem ako obetu za kvalitu.
    Sam som si este neodpovedal na tuto otazku. Urcite ale viem, ze momentalne su umiestnene nestastne.
    Koniec koncov - navstevnost na mojom blogu je mizerna, AdSense by mi nezarobilo ani na elektriku na napisanie kratkeho clanku. Takze mne by to malo byt (a zrejme aj bude) jedno. Je to ale nefer voci navstevovanym kvalitnym blogom.
    publikované: 12.02.2008 11:24:07 | autor: bandol (e-mail, web, neautorizovaný)
  43. dmiba
    co mozeme ocakavat z posunutia nasich otazok kompetentnemu cloveku z pravdy? kedy sa tym hodla zaoberat, ked rok to tu nechali len tak. nech sa vyjadria nejakym sposobom, my sme sa navyjadrovali dost, aj zmysluplne, ale zatial som prilis zmysluplnosti od vas nepocitil a tak prichadzaju na rad zbytocne sparania, comu sa chcem vyhnut, ale ked sa to takto bude tutla...
    uz teraz polovica napadov zapadla prachom mam pocit...
    publikované: 12.02.2008 11:31:41 | autor: valasik (e-mail, web, autorizovaný)
  44. valašík, a konštruktívnosť si kde nechal? za dverami??? ;)
    publikované: 12.02.2008 11:36:40 | autor: wyslúžilec (e-mail, web, neautorizovaný)
  45. wyslúžilec uz som taky rozlietany z prepisovania jasnych otazok z jasnych clankov do tychto neprehladnych komentov...
    ze konstruktivnost som nechal veru za dverami :)
    publikované: 12.02.2008 12:11:04 | autor: valasik (e-mail, web, autorizovaný)
  46. valašík, nemal si nič prepisovať...
    dmibovi som dal hneď na začiatku linky na vaše články, mohol si ich prečítať aj s komentami a nevznikla by táto schizofrénia.
    publikované: 12.02.2008 12:13:55 | autor: wyslúžilec (e-mail, web, neautorizovaný)
  47. 2 valasik
    Do konca mesiaca sa planuje aj osobne stretnutie medzi zastupcami oboch firiem, je dost mozne, ze uz buduci tyzden. Ale tieto informacie, sa kompetentnemu cloveku z Pravdy posunu ASAP, aby sme to uz mohli prebrat na prac. stretnuti.
    publikované: 12.02.2008 12:50:05 | autor: dmiba (e-mail, web, neautorizovaný)
  48. co je zac to cudo obrazkovo odkazove na blog.sk dnes vecer 21:01 16.2. 2008???
    ked tam kliknem pre zvedavost hocikde ma to hodi na blogzin. wtf? :)
    publikované: 16.02.2008 21:02:08 | autor: valasik (e-mail, web, autorizovaný)
  49. ale s blogzinom to asi nic nema nakoniec...
    tam je odkaz na http://www.genius.yw.sk o co ide? hack? :D som zvedavy az sa cudujem sam sebe :) ale uz budem ticho, si to isto vsimli viaceri :)
    publikované: 16.02.2008 21:18:29 | autor: valasik (e-mail, web, autorizovaný)
  50. tak predsa daky
    "hack" vyzera to tak ze?
    publikované: 16.02.2008 21:22:55 | autor: valasik (e-mail, web, autorizovaný)
  51. deleted
    deleted
    publikované: 16.02.2008 21:24:46 | autor: deleted (e-mail, web, neautorizovaný)
  52. no kua....valašik...dik za ozrejmenie..)))
    publikované: 16.02.2008 21:41:34 | autor: MissEllie (e-mail, web, neautorizovaný)
  53. je to hack alebo daco take...
    na chvilu to asi admini vymazal ifrisko ale uz to mam aj tu...
    kua na seba upozornil, na to ze nieco bolo asi zle zabezpecene alebo prave sa prerabalo tak staci nie?
    ach ja laik...az mi je luto ze som sa vykaslal na infu...
    publikované: 16.02.2008 21:48:17 | autor: valasik (e-mail, web, autorizovaný)
  54. Chudák chlapec
    teda vlastne "hacker", dúfam že admini ukážu aspoň trošku schopnosti a hneď potom ako zakážu javascript v komentároch, tak si zistia jeho IP adresu (ak by ste nemali loggované IP pri komentároch, tak stačí napísať do ic.cz a určite ju radi poskytnú) a oboznámite o tomto malom "hackerskom (lamerskom?)" útoku políciu, nech chlapec vie, ako chodí život :-)
    publikované: 16.02.2008 21:51:13 | autor: shaggy (e-mail, web, neautorizovaný)
  55. shaggy
    admini vedia IPcky z komentu... ale podla toho co ma ten chlapec na stranke "hackol" viac toho a asi mu nikto neklepol po prstoch. hmm
    publikované: 16.02.2008 21:54:11 | autor: valasik (e-mail, web, autorizovaný)
  56. valasik
    fíha, stáva sa s teba odborník :D (nič v zlom, len ja neviem, ako funguje tento systém, aj keď je bežné že sa ukladajú pri komentároch aj IP adresy).
    Ale som zvedavý ako to dopadne, mohla by z tohto chlapca vysúdiť nejaké peniaze a z tých by sa mohlo zaplatiť kvalitnejšie "vybavenie" pre blog.sk :-) A bolo by mi jedno, že by ten chudák kvôli tomu nedostal najbližších 10 rokov darček na vianoce od rodičov.
    publikované: 16.02.2008 21:58:05 | autor: shaggy (e-mail, web, neautorizovaný)
  57. shaggy....
    minule admin v komente vyhodil IPcky pisuceho... preto viem... aj ked nic v zlom..no nechcel som sa sparat tebe do remesla, to by so msi nedovolil :P ;)
    publikované: 16.02.2008 22:04:02 | autor: valasik (e-mail, web, autorizovaný)
  58. už som si začal myslieť
    že mi hrabe, našiel som svoje komenty aj v dmiba.blog.sk... som sa zlakol, že si ani nepamätám kam to píšem :D
    publikované: 16.02.2008 22:05:39 | autor: shaggy (e-mail, web, neautorizovaný)
  59. ip zbojnika je 78.98.233.63
    ale je to adsl-dyn63.78-98-233.t-com.sk
    takze dynamicky pridelovane adsl.
    publikované: 16.02.2008 22:51:06 | autor: wa (e-mail, web, autorizovaný)
  60. nedoslo heslo
    registrovala som sa na blog.sk uz asi dva tyzdne dozadu a este stale mi heslo neprislo.kebyze strajkuje yahoo tak nic nepoviem,ale posta mi tam chodi a heslo nie a nie prist. skusim dat este inu adresu mozno sa to iba niekde zaseklo.jjochmannova@post.sk.
    za poslanie hesla dakujem
    publikované: 20.02.2008 07:53:24 | autor: janetka (e-mail, web, neautorizovaný)
  61. soft porno na blogu pred 22 00
    Zaujímavý vývoj blogu pravda.
    Pred mesiacom reklama, dnes soft porno na blogzine.
    Som zvedavý, čo bude o mesiac.
    Asi reklama na porno :)
    publikované: 26.02.2008 09:43:40 | autor: bzú (e-mail, web, neautorizovaný)
  62. 2 bzú
    kde to je?
    publikované: 27.02.2008 01:22:19 | autor: wa (e-mail, web, autorizovaný)
  63. iha
    nové filmy v kinách :-)
    publikované: 05.05.2008 18:28:37 | autor: Sagi :-) (e-mail, web, neautorizovaný)
  64. veľmi oceňujem Vami pripravované opatrenia na označenie a zmazanie erotických a porno článkov, ako i prístup k nim vekovej kategórii 18 a viac rokov
    som VEĽMI rada, že blog pravda KONEČNE začína plniť paragrafy príslušného zákona EÚ o boji proti pornografii.
    Ďakujem a želám príjemný víkend :)
    publikované: 21.06.2008 05:04:47 | autor: mon ami (e-mail, web, neautorizovaný)
  65. nikoho asi neprekvapí, že nadšenie monami z opatrení mieriacich proti erotiickým článkom..
    a asi ani to, že vôbec nesúhlasím s jej vyjadrením

    "som VEĽMI rada, že blog pravda KONEČNE začína plniť paragrafy príslušného zákona EÚ o boji proti pornografii."

    podľa môjho presvedčenia blog.pravda.sk s pornografiou nemal a nemá...
    publikované: 21.06.2008 09:03:13 | autor: wyslúžilec (e-mail, web, neautorizovaný)
  66. ... nadšenie monami z opatrení mieriacich proti erotiickým článkom nezdieľam ...
    publikované: 21.06.2008 09:04:14 | autor: wyslúžilec (e-mail, web, neautorizovaný)
  67. ... podľa môjho presvedčenia blog.pravda.sk s pornografiou problémy nemal a nemá ...
    publikované: 21.06.2008 09:06:04 | autor: wyslúžilec (e-mail, web, neautorizovaný)
  68. "Pripravujeme nasledujuce:
    u kazdeho clanku sa bude musiet povinne zaskrtnut, ze je to clanok s explicitnym obsahom (bude presnejsie specifikovane, co do tejto oblasti spada).
    takto oznaceny clanok sa NEBUDE zobrazovat na hlavnej stranke blog.sk, nebude sa zobrazovat na pravda.sk
    pre jeho zobrazenie bude na hlavnej stranke link na podstranku, kde budu zobrazovane vsetky clanky, vratane takto oznacenych.
    pred jej zobrazenim bude neprihlaseny navstevnik odsuhlasit, ze ma viac ako 18 rokov, prihlaseny uzivatel si toto bude moct nastavit vo svojom profile.
    ak clanok bude spadat do tejto kategorie a nebude oznaceny, bez milosti a upozornenia ho zmazeme"
    publikované: 20.06.2008 14:47 | autor: wa
    publikované: 21.06.2008 15:44:46 | autor: mon ami (e-mail, web, neautorizovaný)
Pozor, na konci je potreba spočítať neľahkú matematickú úlohu! Inak komentár nevložíme. Pre tých lenivejších je tam tlačidlo kúzlo.



Prevádzkované na CMS TeaGuru spoločnosti Singularity, s.r.o., © 2004-2014