Vytlač príspevok
Odporuč príspevok
Bookmark and Share PRIDAŤ NA VYBRALI.SME.SK

Tankovanie na Slovnaft-e

Ležal som v izbe a sníval...

...a v tom sne som bol na supermodernej pumpe Slovnaft!

V tej dobe som mal aj v skutočnosti rozobraté auto a tak som doň išiel natankovať benzín.
Keď som prišiel na pumpu, zistil som, že to tu vyzerá byť modernejšie a teda som niekde v budúcnosti. Zobral som do ruky hadicu a vsnunul ju do nalievacieho veka a hádajte, čo sa asi tak stalo? Nič! Tak som začal čítať manuál, v ktorom bolo napísané, že najskôr treba navoliť palivo, ktoré chcem tankovať. Stlačil som 95tku. Sranda bola, každé jedno z palív tieklo cez rovnakú hadicu, iba sa automaticky vymieňal nejaký filter.
Hľadal som aj, ci sa da navolit, koľko paliva má natankovať, ale nikde som to nenašiel. Začal som teda tankovať a odrazu pozeram na dvojmiestny ukazovateľ sumy. Zdalo sa mi to byť normálne, aj keď som nad tým premýšľal. Nevedel som podľa čoho mám vedieť, koľko mám natankované. Len čo som spínač tri krát stlačil sa mi zdalo, že mám natankované za 300SKK, pretože aj dvojmiestny display sa len 3x vynuloval. Sranda však bola, že na skutočnom ukazovateli zo sumov som mal položene klúče a rádio :o)
Prídem k pultu a nechápavo počúvam pumpára, ktorý odo mňa pýtal najskôr 830SKK. Ešte chvilku naň pozerám a spýtam sa, či mám ja naozaj platiť 830SKK? Pumpár bol mladý chalan a odpovedal mi jednoznačne, že mám zaplatiť 830SKK. Samozrejme som pri sebe toľko peňazí nemal a zrazu k tomu ešte pripočítal DPH. Suma sa zvýšila na 970SKK. Už v tomto sne nastalo niekoľko chýb, ktoré som si mohol uvedomiť a spraviť, tzv. reality check a veselo si v tom sne jazdiť autom, ale ja som sníval ďalej.
Stále som nechcel veriť pumpárovi, koľko mám zaplatitť a preto som sa išiel pozrieť do auta na ukazovateľ paliva, ktorý ma taktiež presvedčil o tom, ze som natankoval toho fakt veľa! :o) Pumpár si samozrejme nedal vysvetliť, že je to omyl a ja prichadzam z ineho sveta a v tom som sa zobudil...

PS. Ospravedlňujem sa za čiastočné skreslenie sna, pretože sa sníval dlhú dobu pred tým ako som si ja konečne našiel trocha času to tu upraviť.


Môj denník snov | stály odkaz

Komentáre

Pozor, na konci je potreba spočítať neľahkú matematickú úlohu! Inak komentár nevložíme. Pre tých lenivejších je tam tlačidlo kúzlo.



Prevádzkované na CMS TeaGuru spoločnosti Singularity, s.r.o., © 2004-2014