Vytlač príspevok
Odporuč príspevok
Bookmark and Share PRIDAŤ NA VYBRALI.SME.SK

Anonymita [Undomielka]

som tu inkognito {/lat./ vystupovanie tajne, bez mena, ako neznámy}
     Anonymita. To je práve to, čo nám ponúka 21.storočie. I keď je pravda, že aj taký Zorro po nej siahol. Síce to bola len maska, ale tak ho nepriatelia nespoznali v real-life. Čo je podľa mňa dosť dobrá blbosť. Vari si nezapamätali jeho hlas a oči? Neriešim. Keď už som pri tých takých akčákoch--kráľovná meča, Zorro v sukni. Ani tej na to neprišli. A klasika--komixáci. Veď viete, tí takí v latexe, čo zachraňujú svet. Batman, Spiderman, Daredevil. Ale späť k veci.
     Internet. Nekonečné médium, ktoré nám ponúka množstvo priestoru pre sebarealizáciu. Rôzne fóra, blogy. Skrývame sa prezývkou. Niektorí píšu akí sú mačovia, cassanovovia a podobne. Urážajú a navážajú sa do iných. Neboja sa. Nemajú čoho. Iba ak moderátorovho banu. Omyl. Všetko je mylné. Kebyže sa nejaký hekerko z kategórie hekerov (t.j. týpek, ktorý strká všelikami čumák len preto, aby sa tam dostal a nie preto, aby sosal prísne tajné informácie [napríklad o Area 51 =)) asociácia na ten nový film s Cageom]) hecne, tak by si určite vedel získať IP-čku nejakého anonymáka. Totiž, vždy keď sa prihlásime, frčíme na nejakej. Iste, problém môže nastať pri dynamickej, ale to hekerko hekne. Veď predsa provider {poskytovateľ internetových služieb} by si to mal niekam zaznamenávať, nie?
     Telefonovanie. Pamätám si ako na základnej škole decká volali na políciu, že je bomba na škole. Akosi ich vždy odhalili. A to prosím pekne používali telefónny automat. Dnes sa o to decká pokúšajú z mobilov. WTF? To nemajú ani štipku rozumu? Že ale veď mám clearko. A to ti pomôže? No nepomôže. Pretože nejakým spôsobom aj utajené čísla sa dajú odtajniť. Nebolo kedysi pra-úlohou taných čísel, aby boli tajné? Existuje fakt nejaký Echelon? Teda existuje. Američania ním odhaľujú teroristov. Vidno, akí sú úspešní. Tiahne na siedmy rok a oni furt neodhalili toho bradatého uja. A on sa furt po televízií špacíruje... Ts ts ts.. Ale späť. Známym faktom je, že sa telefonáty nahrávajú. Krása. Niekde je uložený môj rozhovor o tom, ako ani "za spolupráce všetkých svätých" neviem nájsť spracovanú konverzačnú tému. Ak by Echelon fungoval tak, ako v Alias -- čiže dáte mu podozrivé slová a on ich vygeneruje a určí potenciálne riziko -- potom by som sa jedného dňa mohla zobudiť s kukláčmi pred dverami. Akože žijem v menšej recesii. Sem-tam nejakú tú kravinku prehodím. Sem-tam aj v cudzom jazyku. Aby mi Echelon rozumel =))
     Anonymita jednoducho nie je. Totožnosť vždy vyjde najavo. Nik sa neskryje. Dokonca ani keď si dáte vymeniť oči [asociácia Minority Report]. No takže s farbou von =))
btw...nemám šajnu, o čom točím ;)

Ivuškina spovednica | stály odkaz

Komentáre

  1. tak dnesny objav to len potvrdzuje
    chce do hlboky nadych a vydych a studenu sprchu
    mozno to potom zacne brat ako realitu...

    cudny pocit byt tak blizko a a mat tak strasne daleko...
    publikované: 19.04.2008 14:43:22 | autor: trill (e-mail, web, neautorizovaný)
Pozor, na konci je potreba spočítať neľahkú matematickú úlohu! Inak komentár nevložíme. Pre tých lenivejších je tam tlačidlo kúzlo.



Prevádzkované na CMS TeaGuru spoločnosti Singularity, s.r.o., © 2004-2014