Vytlač príspevok
Odporuč príspevok
Bookmark and Share PRIDAŤ NA VYBRALI.SME.SK

Policajti paralyzovali dopravu v meste Prešov

.... Na dnešnú dopravnú situáciu v Prešove použijem parafrázu z Haškovho románu, Dobrý vojak Švejk. Keď sa Švejka pri pive spolupopíjajúci pýtali, že ako prebieha vojna. Tak, ten im mal odpovedať, že úplne normálne, ale žiaľ trvá to iba dovtedy, pokiaľ sa do vojny nezamieša generálny štáb....

Dnes 14.9.2017, policajti PZ SR,  oslavovali v Prešove pri mestskej hale, Deň polície. Poviete si, ak na to majú, nech oslavujú. Súhlasím. No, s čím už vôbec nesúhlasím, tak to  bolo vybratie miesta konania osláv a dňa.  Dnes je síce štvrtok, ale keďže zajtra je sviatok, tak dnešný deň bol posledný pracovný v tomto týždni. To samo o sebe stačí nato, aby doprava v Prešove kolabovala.

Takže, ten kto dal súhlas na konanie týchto osláv v inkriminovanom čase, to urobil buď na zlosť všetkým vodičom v Prešove alebo, a to je ešte horšie, nemá ani potuchy o tom, aká neúnosná dopravná situácia v meste skutočne je. Konkrétne, cesta autom zo sídliska Sekčov, na sídlisko III., ktorá meria asi 6 km, mi o 14.00 hod. trvala 35 minút.   Tá istá cesta naspäť o 16.00 hod. už trvala 45 minút. Hoci v Prešove bola počas osláv, uzavretá iba veľmi krátka ulica Jána Pavla II., no keďže je jedným z hlavných ťahov do centra mesta,  smerom od Levoče, tak aj tak spôsobila preťaženie iných križovatiek, ktoré neboli na presmerovanú dopravu dostatočne pripravené.  Kolaps postihol predovšetkým dopravu na celej Levočskej ulici, Obrancov mieru, 17. novembra, Pod Kalváriou, Pražskú ulicu, Škultétyho ulicu, Masarykovu, Jilemnického a Budovateľskú ulicu. Situáciu vôbec nevyriešilo pár dopravných policajtov, ktorí sa snažili regulovať dopravu, na niekoľkých vybraných križovatkách. Dopravnú situáciu určite skomplikoval aj presun kolóny s vojenskou technikou okolo 15.30 hod. Na pokoji v meste určite nepridal ani rachot troch policajných vrtuľníkov, ako keby Prešovčania, nemali dosť rachotu zo "svojich" vojenských vrtuľníkov.

Suma sumárom. Na dnešnú dopravnú situáciu v Prešove použijem parafrázu z Haškovho románu, Dobrý vojak Švejk. Keď sa Švejka pri pive spolupopíjajúci pýtali, že ako prebieha vojna. Tak, ten im mal odpovedať, že úplne normálne, ale žiaľ trvá to iba dovtedy, pokiaľ sa do vojny nezamieša generálny štáb. Podobne mi pripadal aj dnešný deň osláv Dňa polície v Prešove. Prešovčania si síce, na pravidelne koncotýždňové kolóny a zápchy, ak chcú v meste ako tak žiť, žiaľ musia zvyknúť,  no od ostatných podobných akcií, ktoré preťaženú dopravnú sieť len komplikujú, by podľa mňa mali byť, až do postavenia obchvatu, úplne oslobodení.

A úplne na záver. Ak by v rámci dnešných osláv Dňa polície, boli policajti v Prešove, od rána do neskorého  večera, obsadili všetky hlavné ťahy a križovatky na nich, a ukázali ako majú vodiči v Prešove jazdiť, aby ich nestresovali kolóny a zápchy, v takom prípade by som im bol za ich počin v tomto blogu aj osobne poďakoval. Škoda, lebo ich reputácia vo verejnosti, mohla narásť o niekoľko desiatok percentuálnych bodov. Žiaľ neurobili to. Príjemné prežitie víkendu praje doko.


Komentáre,názory | stály odkaz

Komentáre

Pozor, na konci je potreba spočítať neľahkú matematickú úlohu! Inak komentár nevložíme. Pre tých lenivejších je tam tlačidlo kúzlo.



Prevádzkované na CMS TeaGuru spoločnosti Singularity, s.r.o., © 2004-2014