Vytlač príspevok
Odporuč príspevok
Bookmark and Share PRIDAŤ NA VYBRALI.SME.SK

MS v Liberci...Tomáš Zmoray si trúfa uspieť v kvalifikácii

„Samozrejme, že by som si rád opäť zaskákal aj v hlavnej súťaži. Kto by nechcel? Bude to však pre mňa ťažké. Urobím ale všetko pre to, aby som uspel,“ naznačil svoje ambície Tomáš Zmoray
zdroj: SLZ » Archív SITA

Tomáš Zmoray si trúfa uspieť v kvalifikácii

LIBEREC 25. februára (SITA - od vyslaného redaktora Zdena Suchého) - Jediný slovenský skokan lyžiach na 49. majstrovstvách sveta v klasických lyžiarskych disciplínach v Liberci Tomáš Zmoray naplno využil v stredu podvečer posledný oficiálny tréning pred štvrtkovou kvalifikáciou na piatkové hlavné preteky na mostíku HS 134. V areáli Ještěd absolvoval všetky tri skoky. V prvom doletel na značku 103 m, v druhom pristál na 101 m a v treťom dosiahol výkon 107,5 m.
Paradoxne v treťom tréningovom kole skákal z najnižšieho nájazdu a pri odraze mal najnižšiu nájazdovú rýchlosť. Bol to celkovo 53. najdlhší skok zo 63 skokanov, ktorí tretie kolo absolvovali. „Ešte to nebolo celkom také, aké by malo byť. V utorkovom tréningu som mal problémy s odrazom, v stredu som sa trápil s technikou na nájazde. Ten posledný skok nebol zlý, ale verím, že to pôjde aj lepšie,“ tvrdil večer po návrate z mostíkov do Jablonca nad Nisou, kde je slovenská výprava na tomto šampionáte ubytovaná, 19-ročný Banskobystričan Zmoray.
„Problémy na nájazde sú dôsledkom silového tréningu, ktorý sme robili v predchádzajúcich dňoch. Ja verím, že vo štvrtkovej kvalifikácii už budú tie jeho nohy ľahšie a aj skok bude lepší,“ vysvetlil tréner Milan Filipko.
Najdlhšie skoky predviedli v prvom a druhom tréningovom kole Gregor Schlierenzauer z Rakúska (123,5 m a 135 m), v treťom, ktoré už líder priebežnej klasifikácie SP vynechal, bol najlepší Švajčiar Simon Ammann (132 m). Fín Harri Olli, ktorému to najlepšie lietalo už v utorkových pokusoch, stredajší tréning úplne vypustil zo svojho programu.
Skokanov vo štvrtok čaká na šampionáte kvalifikácia na piatkové hlavné preteky. Na 16.00 h je naplánovaný skúšobný skok, hneď po ňom bude nasledovať jednokolová kvalifikácia. Tomáš Zmoray v prvej majstrovskej súťaži v Liberci na mostíku HS 100 uspel v kvalifikácii, keď v nej obsadil 33. miesto. V hlavnej súťaži potom skončil päťdesiaty. Na rozdiel od pretekov Svetového pohára, kde kvalifikáciu nemusí absolvovať pätnásť najlepších skokanov z aktuálneho poradia v bojoch o krištáľový glóbus, má na MS účasť v hlavnej súťaži zaistenú iba desať pretekárov. „Hrá sa“ teda až o 40 voľných miesteniek.
„Samozrejme, že by som si rád opäť zaskákal aj v hlavnej súťaži. Kto by nechcel? Bude to však pre mňa ťažké. Urobím ale všetko pre to, aby som uspel,“ naznačil svoje ambície Tomáš Zmoray. „Ja si myslím, že v prípade optimálneho výkonu nie je nereálne, že sa kvalifikuje. Ťažko odhadovať, aký výkon na to bude stačiť. Veľa bude záležať od podmienok. Na štvrtok už opäť predpovedajú silnejší vietor. Ja som optimistom a verím, že vo štvrtok sa naše účinkovanie v Liberci ešte neskončí,“ uzavrel strojca úspechov mladého adepta tohto adrenalínového športu Milan Filipko. Hlavná súťaž na mostíku HS 134 je potom naplánovaná na piatok o 16.00 h.



Majstrovstva sveta | stály odkaz

Komentáre

  1. Startovna listina kvalifikacii
    publikované: 26.02.2009 13:10:00 | autor: ... (e-mail, web, neautorizovaný)
  2. pozri
    Navštív stránku http://www.dennik.eu nájdeš tam aktuálne novinky a spravodajstvo. Získaj výhodu nad kasínom, pozri http://www.e-tip.sk kde nájdeš výborné diskusné fórum.

    Výroba internetových stránok, redakčných systémov a internetových obchodov za najnižšie ceny na trhu http://www.nettur.sk

    Potrebujete poradiť? Osobné financie a podnikateľské poradenstvo nájdete na http://www.poradca.info
    Bývanie - http://poradca.info/byvanie.html
    Poistenie - http://poradca.info/zabezpecenie.html
    Investovanie - http://poradca.info/investovanie.html
    Podnikateľské poradenstvo - http://poradca.info/bussines/index.html
    publikované: 10.07.2009 18:20:58 | autor: jano (e-mail, web, neautorizovaný)
Pozor, na konci je potreba spočítať neľahkú matematickú úlohu! Inak komentár nevložíme. Pre tých lenivejších je tam tlačidlo kúzlo.



Prevádzkované na CMS TeaGuru spoločnosti Singularity, s.r.o., © 2004-2014