Vytlač príspevok
Odporuč príspevok
Bookmark and Share PRIDAŤ NA VYBRALI.SME.SK

Sčítanie poddaného ľudu na Slovensku v roku 2011

...alebo, už som sa dávno tak dobre nepobavil....

    Ako už iste viete podľa  pokynov ŠÚ SR  rozhodujúcim okamihom sčítania poddaného ľudu  slovenského, aj iného na Slovensku je  polnoc z piatka 20. mája na sobotu 21.mája 2011. Teda v mojom prípade prvá polnoc, ktorá  príde dnes 20.5.2011. No,  nie žeby som dovtedy nespal a čakal na  túto,  raz za 10 rokov sa opakujúcu chvíľu,  ako na začiatok Nového roka aby som ju nedajbože nepremeškal. Hoci niekto iný bude musieť na túto polnoc skutočne čakať. A to v  prípade,  keď ide o určenie  miesta obvyklého bydliska. Tu totiž ŠÚ SR vyžaduje  aby dieťa, ktoré žije v dvoch domácnostiach,   a ktoré trávi u oboch rodičov rovnaký čas, za obvyklé miesto bydliska  uviedlo miesto, kde sa dieťa nachádza o polnoci z 20.5. na 21.5.2011.  Teda napríklad miesto kde je na diskotéke.  

Veľmi zábavné je tiež  určenie osoby na čele bytovej domácnosti.  Podľa pokynov ŠÚ SR  je takou osobou, ktorýkoľvek jeden dospelý člen bytovej domácnosti, a to podľa dohody členov domácnosti. Tak ja som napr.  ponúkol túto významnú funkciu mojej manželke. No čo budem skrývať u nás je to tak, ako aj v mnohých iných slušných slovenských domácnostiach, že síce hlavou domácností je  muž, ale krkom, ktorý s tou hlavou krúti je milovaná  manželka. Na moje veľké prekvapenie,   moja zlatá  polovička sa tejto nominácie  s nádherným úsmevom na tvári vzdala,  a tým pre účely ŠÚ SR   vytvorila absolútne neriešiteľnú situáciu. Totiž pomer hlasov bol 50:50  a tak napr. hokejoví fanúšikovia  by povedali, že je to remíza, čiže inak  právnickým jazykom tiež povedané, napr. že . „dotknuté stránky sa na podiele  a výkone moci v domácnosti nedohodli“ A čo teraz s tým?  V hľadaní odpovede vám  veru pokyny ŠÚ SR  vôbec neporadia.  A tak  u nás  zvíťazila pozitívna diskriminácia  mužov,  lebo moja zlatá manželka rozhodla, že tou osobou na čele domácností budem ja a bodka.

A úplne nádherné je zoradenie  najvyššieho stupňa dosiahnutého vzdelania.  Sčítací hárok totiž začína  základným vzdelaním, pokračuje učňovským, stredným, úplným stredným, vyšším odborným, vysokoškolským, vysokoškolským doktorandským a končí najvyšším stupňom : „bez vzdelania“.  A veru to asi bude úplná pravda, lebo mnohí   ľudia bez vzdelania  požívajú  zo strany štátu v našich končinách také výhody,    aké nemajú žiadni absolventi ani troch vysokých škôl.  Veď to že ľudia bez vzdelania nechodia  do školy je ako vieme my,  čo sme do školy chodili, zrejme už z ich dosiahnutého vzdelania  (čiže bez vzdelania). No túto rafinovanú lesť podľa mňa  ŠÚ SR zrejme použil v dotazníku úmyselne,  aby v snahe neporušiť  zákon o ochrane osobných údajov,  aj napriek tomu  zistil presný počet takýchto „najvzdelanejších“  občanov nášho štátu a na základe toho,  aby potom pomohol našej vláde určiť aký je skutočný počet tých,  čo nemusia každý deň ráno vstavať do práce,  ani do školy, bez práce dostavajú sociálne a iné bližšie nešpecifikované dávky z nešpecifikovaných zdrojov, neplatia za žiadny odber energií,  zadarmo dostavajú potravinové múčne prídely,  zdravotnú starostlivosť majú ako za socializmu tiež bezplatne, v podnájme bývajú  ale tiež neplatia, v hromadných dopravných prostriedkov  sa prevážajú tiež bezplatne,  ľudí sem tam okrádajú pre zmenu beztrestne a podobne. Vláda tento údaj získaný ŠÚ SR  s najväčšou pravdepodobnosťou využije tak,  že všetkým tým, čo nemajú najvyšší stupeň vzdelania „bez vzdelania“,  poskytne štedré „dotácie“  a to v podobe   rázneho zvýšenia daní a odvodov.  

Takže vážení spoluobčania,  nezabudnite sa dať dnes o polnoci vzbudiť, aby ste nedajbože  svojim nezodpovedným činom, čiže spokojným spánkom, nespôsobili úplne znehodnotenie zisťovaných štatistických údajov o poddanom ľude na Slovensku za rok 2011 a tak priviedli naše hospodárstvo do nezaslúženého kolapsu.

Veselé sčítavanie sa, praje všetkým doko. 


Zasmejme sa | stály odkaz

Komentáre

  1. Je to paráda.
    Jako všecko, co hlavy školené, dokážou na občana vymyslet.
    Tím nemyslím nikoho jiného, než stupidní příslušníky státního aparátu, placeného z našich daní.
    Tak voni "vybíraj" daně, strašej lidi pokutama, který stejně nemá většina z čeho zaplatit, ti, co by i měli, tak si najmou poradce za šedesát tisíc jůrášků a zaplatěj taky prd, ale si to daj do kladů. Aby nemuseli platit vysoký daně.
    A voni, státní úředníci vůbec netušej, kolik nás je, kde a v čom bydlíme, kdy jsme se narodili, ani, jestli někdo neumřel a není zakopanej někde na odlehlém pozemku státní správy. Načerno.
    To je taková zvrhlost a zhovadist, že se mi už nechce. Navíc, to se tu už řešilo, jde o takový zásah do soukromí a takovej kšeft s osobními údaji, že to nemá precedens. Ale o tom nechci.
    Chci jen o tom, že celá armáda, tisíce lidí, námi placených, protože nejsme kompletní, denně má psí povinnost mít přehled. A kašlou na to.
    Celý je to pouhopouhá šmírácká akce! A kašlu na to. Ať přijdou o půlnoci v náhradním termínu. U mně nebyli.
    publikované: 21.05.2011 08:23:03 | autor: Mito (e-mail, web, autorizovaný)
  2. Sčítanie obyvateľov
    sa v Starom Ríme nazývalo-Sčítanie poddaných pre platenie dane.

    publikované: 21.05.2011 08:36:05 | autor: vyfack-naiv (e-mail, web, autorizovaný)
  3. doko
    s tým vzdelaním si ma teda zarmútil... pochopil som, že najvyššie vzdelanie už nikdy nedosiahnem, moje deti tiež nie a nikto z nás, čo v školských laviciach strávili aspoň zopár rôčkov... no čo už... čo je dopriate bohom, nie je dovolené volom :)
    publikované: 21.05.2011 10:40:37 | autor: yossarian (e-mail, web, autorizovaný)
  4. Doko,
    ==lebo mnohí ľudia bez vzdelania požívajú zo strany štátu v našich končinách také výhody,==trafený klinec po hlavičke, len bohužiaľ nebude to mať žiadne dôsledky na sčítanie, iba viac bude skreslená "obraznosť" o slovenskom národe.
    publikované: 22.05.2011 13:35:25 | autor: vasilisa26 (e-mail, web, neautorizovaný)
Pozor, na konci je potreba spočítať neľahkú matematickú úlohu! Inak komentár nevložíme. Pre tých lenivejších je tam tlačidlo kúzlo.



Prevádzkované na CMS TeaGuru spoločnosti Singularity, s.r.o., © 2004-2014