Vytlač príspevok
Odporuč príspevok
Bookmark and Share PRIDAŤ NA VYBRALI.SME.SK

Okrem teórie je nutná aj prax!


Študenti žiadajú vyššie zapojenie firiem do výuky! Názov článku, s ktorým sa úplne stotožňujem. Množstvo škôl je akoby zameraných len na teóriu. Prečo sa na stredných alebo aj vysokých školách pomedzi teóriu nedostane aj zopár hodín praxe? Áno viem, že takí hotelovkári majú povinnú prax, alebo aj budúci lekári, ale čo tí ostatní? Percento tých, ktorí prax majú je mizivé a ostatní nemajú šancu získať akúkoľvek prax, keď nemajú ocka s dobre postavenou firmou, ale vtedy im veľmi prax netreba.

Za tým všetkým sú hlavne staré známe peniažky. Financií nie je dosť ani na základné vzdelanie, nie na niečo čo je nad jeho rámec. Som si toho vedomá, ale načo nám budú toľkí vysokoškoláci, či akýsi špecialisti vo svojom odbore, keď ani nemali šancu získať prax, a do práce ich samozrejme bez istej praxe nevezmu. Je to akoby začarovaný kruh.


Študenti si uvedomujú, že nutnosť praxe aspoň akéhosi základu je veľmi dôležitá, pretože ani teória ich neposunie tak ďaleko ako samotná prax. Preto čoraz viac študentov pociťuje potrebu získať prax, a k tejto možnosti sa dostanú iba tak, keď sa do tejto aktivity zapoja aj samotné spoločnosti, ktoré by študentom potrebnú prax umožnili získať.


Otázne je, že v ktorom roku života je najvhodnejšie začať! Vysokoškoláci už majú jasnú predstavu, čo by v živote chceli robiť a možnosť získania praxe by určite vo veľkej miere privítali. Čo sa týka stredoškolákov, tí by zase možnosť praxe brali, ako možnosť neučiť sa a vyhnúť sa škole. A mnoho žiakov na základných školách, ešte ani len netuší, čomu by sa chceli vo svojom profesnom živote v budúcnosti venovať. Je to na zváženie, ale každopádne, možnosť praxe by pomohla každému študentovi pri rozhodovaní sa o svojom budúcom povolaní.


Dávam do pozornosti článok, kde je menší popis ako by to malo fungovať: Študenti žiadajú vyššie zapojenie firiem do výuky



Kariéra | stály odkaz

Komentáre

Pozor, na konci je potreba spočítať neľahkú matematickú úlohu! Inak komentár nevložíme. Pre tých lenivejších je tam tlačidlo kúzlo.



Prevádzkované na CMS TeaGuru spoločnosti Singularity, s.r.o., © 2004-2014