Vytlač príspevok
Odporuč príspevok
Bookmark and Share PRIDAŤ NA VYBRALI.SME.SK

Internet

http://blogs.zdnet.com/security/images/internet_explorer.png 
Predstavuje celosvetový systém prepojení počítačových sietí, ktoré nemajú žiadnu centrálu ani majiteľa. Len v dôležitých bodoch siete sú tzv. správcovia, ktorí zabezpečujú prevádzku jednotlivých spojovacích uzlov siete. Prístup na internet je voľný a prakticky neobmedzený. Účastníkom sa môže stať ktokoľvek, kto má k dispozícií patričné počítačové vybavenie s modemom, telefónnu linku a zaplatí účastnícky poplatok správcovi uzlu. V dnešnej dobe už človek aby šiel na internet nemusí vlastniť nijaký z týchto prostriedkov. Stačí mu zasadnúť do nejakej internetovej kaviarne a zaplatiť len za čistý čas počas ktorého "surfoval" na internete. V súčastnosti sa odhaduje počet užívateľov na neuveriteľných 45 miliónov. Vďaka využitiu systému World Wide Web /WWW/ má dnes každý jeden z využívateľov. prístup ku všetkým informačným zdrojom, ktoré sú v ňom prístupné. Internet má charakter interaktívneho média - popri odosielaní a prijímaní elektronickej pošty a prístupu do databáz, umožňuje aj aktívne vyhľadávanie vo vnútri zdrojov, vysielanie a prijímanie zvuku, obrazu, videozáznamu, či akejkoľvek informácie v digitalizovanej forme. Vďaka veľkému počtu užívateľov sa sieť internet stáva veľmi zaujímavou aj ako reklamné médium a pre šírenie komerčných aktivít. Čo sa týka informácií, ktoré môžeme na internete nájsť, je ich nespočetné množstvo. Prispievajú tu pravidelne i noviny, ktoré majú svoje vlastné stránky. Okrem toho nám podobnú službu poskytnú i stránky tlačových agentúr. Ak potrebuje človek vyhľadať niečo špecifické, stačí mu ísť na vyhľadávacie programy. Medzi slovenské vyhľadávače patrí zoznam, superzoznam, centrum a iné. Medzinárodné sú najznámejšie altavista, či yahoo.


http://img.ihned.cz/attachment.php/450/15788450/isu58CDEF7GHJLNjl6Pcdefhpqz0T2AV/firefox-internet-explorer_s.jpg  http://windowshelp.microsoft.com/windows/supportFiles/Help_How-to/cat_icon_internet_256.png
 

Internet | stály odkaz

Komentáre

Pozor, na konci je potreba spočítať neľahkú matematickú úlohu! Inak komentár nevložíme. Pre tých lenivejších je tam tlačidlo kúzlo.



Prevádzkované na CMS TeaGuru spoločnosti Singularity, s.r.o., © 2004-2014