Vytlač príspevok
Odporuč príspevok
Bookmark and Share PRIDAŤ NA VYBRALI.SME.SK

Fatálny omyl

Myslieť si, že seniori svojou účasťou na voľbách a odovzdaním hlasu KSČM dokážu vrátiť pomery spred roku 1989 je fatálny omyl.

Dva totalitné režimy z minulého storočia vôbec nevznikli po voľbách. Fašizmus vznikol z hlbokej krízy nemeckej spoločnosti, po zrútení sa weimarskej republiky. A keď sa už zdalo , že nemôže byť nič horšie skrachovali štyri veľké banky a kríza stiahla na dno veľkú časť strednej vrstvy. V Rusku prvá svetová vojna zhltla životy osem miliónov vojakov. Hospodársky úpadok zachvátil celý štát. Po februárovej revolúcii bola šanca nastoliť demokratické pomery. Dočasná vláda však dala príkaz na pokračovanie vojny až do víťazného konca. Ľud vojnu nenávidel. To využili boľševici a v novembri nastolili komunizmus. Teda ani jeden totalitný režim nevznikol po voľbách.

A teraz si položme otázku: Majú totalitné režimy možnosť zvíťaziť vo východnej Európe a kdekoľvek inde vo svete? Majú , ale v takej forme ako fašizmus a komunizmus už nie. Keď mali ľudia pred voľbami dosť korupcie, klientelizmu a zločinnosti, tak si zvolili nové strany v Čechách VV a na Slovensku SaS. Ako to dokázali, keď ponovembrová  moc mala na svojej strane médiá, políciu, súdy atd.. ? Dokázali to pomocou Facebooku a SMS . Predávali si informácie a naraz to šlo. V Egypte sa vzbúril ľud. Vláda hneď vypla internet a mobilné siete. Uvedomila si akú majú silu. A to v Egypte nie je internet ani zďaleka tak rozšírený. Ani mobilné telefóny si väčšina egyptskej chudoby nemôže kúpiť. Málo ľudí predpokladá, že tam vznikne demokratický režim. Skôr tam môže vzniknúť nový totalitný režim. A keď osloví ľudí bojom proti korupcii a ostatným nešvárom demokratického sveta, tak sa môže rozšíriť prakticky po celom svete. A táto hrozba je rozhodne aktuálnejšia než tá, že seniori odovzdajú vo voľbách svoj hlas komunistom.


ťažká | stály odkaz

Komentáre

  1. ..
    super blog jen co je pravda
    publikované: 18.07.2012 12:30:45 | autor: jaro (e-mail, web, neautorizovaný)
Pozor, na konci je potreba spočítať neľahkú matematickú úlohu! Inak komentár nevložíme. Pre tých lenivejších je tam tlačidlo kúzlo.



Prevádzkované na CMS TeaGuru spoločnosti Singularity, s.r.o., © 2004-2014