Vytlač príspevok
Odporuč príspevok
Bookmark and Share PRIDAŤ NA VYBRALI.SME.SK

Nieco o nich

Zostava:
Gerard Way (spev)
Mikey (bassgitara)
Frank Iero (gitara)
Ray Toro (gitara)
Bob Bryar (bicie)

Skupina My Chemical Romance, pochadza z New Yarku v New Jersey, nieje typickou rockovou skupinou. Vsetci clenovia tvrdia ze pochadzaju zo zvalstnych domacnosti, co mozno ovplyvnilo niektore typicky zvlastne chovanie z tejto rockovej skupiny. Skupine My Chemical Romance hra alternativny rock a nie EmO!! ale veria v to, ze ked sa vam budu ich piesne pacit, tak se vam budu pacit a nezalezo na tom aky styl hraju.
Skupina zacala fungovat ked Gerard pisat texty a pozval si svojho kamarata Matta Pelissiera na pomoc. Ray v tej dobe nehral zhruba asi tro roky ale zkusil to. Sel si vyskusat zahrat do podkrovia a bol naozaj unaseny Gerardovym stylom hudby a textami. Jeho hudby bola vazne temna, ostra pri tom v sebe mala neurcite prvky popu. Po niekolkych spolocnych skuskach, co spolu hrali tu existovala urcita energia.Mike s nimi začal hrat nha basgitaru a brzy, par mesiacov potom sa k nim pripojil aj Frank, aby zaujal miesto druhej basgitary. Posobil i v inem skupine, co im pomohlo k prvemu vystupeniu. Ked sa Frankova prva skupina rozpadla, prvy instinkt MCR bol zobrat franka medzi seba. Frank bol v tej dobe uz ich fanusik a vyborny gitarista. Boli v sutuacii kde si mohli vybrat bud jednu cestu alebo inu a vyslo to tak, ze sa vsecti stretli a spolocne vytvorili skupinu. Boli stastny ze sa nasli a ze su tam kde su.

Prvy album My Chemical Romance sa vola "I brought you my bullets, you brought me your love" a vyšiel v roku 2002. Ziskalo si celosvetovu pozornost vdaka 13 piesnam, ktore predstavovali skupinu,a potom bola dva roky na turne. Ich pocet fanusikov sa velmi zvascil hlavne v Severnej Amerike ale aj v Europe.
Aby mohli nahrat svoj najnovsi album "Three cheers for sweet revenge", museli sa vzdat cestovania, ktore uz tak dlho absolvovali. Bola to jedina moznost ako vydat taky uspesny album a stalo sa tomu tak. "Three cheers for sweet revenge" kazdy nazyva "nasilnym nebezpecnym popom". Skupina to povedala takto: "Ruza z popola pochadza z tragedie 11. septembra." Na obale albumu vynika Gerardova kresba, inspirovana laskou k horam, komiksom a science-fiction. Dnaska su MCR jednou z najziadanejsich skupin na dolezitych turne v Amerike ako napriklad aj "Taste of Chaos" a "Warped Tour". Na jar v roku 2005 dokonca isli na turne s punk-rockovom kapelou z Oaklandu, Green Day.

My Chemical Romance | stály odkaz

Komentáre

  1. MCR
    MCR obľubujem už pár mesiacov a ak aj vy,tak Vás ľúbim
    publikované: 17.03.2007 18:13:23 | autor: Barbora (e-mail, web, neautorizovaný)
  2. Láska k bratom Wayovcom
    úprimne:fakt obdivujem Gerarda!!!!!!!
    publikované: 17.03.2007 18:15:23 | autor: Barbora (e-mail, web, neautorizovaný)
  3. Milujem ich
    Oni su fakt vazne suprovy. Nepoznam lepsiu kapelku ako je MCR. A Gerard, Frank a Mikey su tak zlatucky.... Proste ja ich zeriem vsetkych. MCR is the best of all.
    publikované: 21.03.2008 19:09:19 | autor: mcr (e-mail, web, neautorizovaný)
Pozor, na konci je potreba spočítať neľahkú matematickú úlohu! Inak komentár nevložíme. Pre tých lenivejších je tam tlačidlo kúzlo.



Prevádzkované na CMS TeaGuru spoločnosti Singularity, s.r.o., © 2004-2014