Vytlač príspevok
Odporuč príspevok
Bookmark and Share PRIDAŤ NA VYBRALI.SME.SK

Ľud je našim mocipánom ukradnutý

...o funkčnosť nemocníc sa musia zaujímať aj miestni mocipáni. Či sa im to páči alebo nie, bez ohľadu nato, či to majú vo svojich funkčných povinnostiach napísané alebo nemajú. Nesmú ostať neutrálni, ani nesmú strčiť hlavu do piesku, lebo sa ubližuje ich ľudu, ktorí ich volil v dobrej vôli, že mu v ťažkých chvíľach pomôžu...

Úmyselne nepíšem občania alebo národ, ale ľud, lebo Krátky slovník slovenského jazyka  definuje ľud ako ... „najširšie vrstvy obyvateľstva obyčajne v protiklade k vládnucej alebo bohatej vrstve obyvateľstva“..., a ja mám skutočne na mysli absolútnu väčšinu nás, čo nepatríme k vládnucej a ani k bohatej vrstve  ľudí, žijúcich na Slovensku.

Väčšina občanov SR už vie, že od 1.2.2016 náš ľud, najmä v spádovej zdravotníckej oblasti Žilina a Prešov, príde o niekoľko stoviek vyškolených zdravotných sestier a miestnym mocipánom, tu mám na mysli primátorov, vedúcich okresných úradov a predsedov samosprávnych krajov v Prešove a Žiline, je to úplne fuk. Ak by tomu tak nebolo, tak by sa už dávno boli v médiách k tejto katastrofe verejne  vyjadrili. Nestalo sa! Jediný, kto sa v týchto krajoch ľudu verejne zastal, nebol ľudom volený politik, ale  biskup gréckokatolíckej cirkvi z Prešova. 

A tak nahlas rozmýšľam a kladiem si otázky.

1. Ak sú slepí a hluchí riaditelia nemocníc, minister zdravotníctva a predseda vlády, prečo  by naopak nemali vidieť, vedieť a nahlas kričať vyššie vymenovaní miestni mocipáni z Prešova a Žiliny, že nešťastnému ľudu, za ktorý oni nesú plnú zodpovednosť, sa nečinnosťou vládnej exekutívy ťažko ubližuje?  

2. To, že nemocnice v predmetných mestách sú v zriaďovateľskej pôsobnosti ministerstva zdravotníctva, je pravda, ale predsa neslúžia ministrovi zdravotníctva, ale ľudu v uvedených krajoch. Preto sa o  funkčnosť nemocníc musia zaujímať najmä miestni mocipáni. Či sa im to páči alebo nie, bez ohľadu nato, či to majú vo svojich funkčných povinnostiach napísané  alebo nemajú. Nesmú ostať neutrálni, ani nesmú strčiť hlavu do piesku, lebo sa ubližuje ich ľudu, ktorí ich volil v dobrej vôli, že mu v ťažkých chvíľach pomôžu!

3. Je minister školstva spokojný s tým, že jedna aj druhá fakultná nemocnica, fakticky od 1.2.2016 strácajú úroveň fakultnej nemocnice, lebo už  nebudú poskytovať zdravotnícku starostlivosť v plnom rozsahu, tak ako je to určené pre stupeň fakultnej nemocnice?

4. Neviem akú „obezličku“ použil minister obrany, keď povolil  profesionálnym vojakom vykonávať  ich profesionálnu službu v civilnom zariadení, akým je bez akýchkoľvek pochybností prešovská fakultná nemocnica, ak v tejto nemocnici nie je vyhlásený žiadny zo stupňov určených pre vyhlásenie krízového stavu ?

5. Všetky strany pred voľbami všade dookola na plné ústa kričia, ako veľmi im záleží na ľude tohto štátu, ale stačí, že ten ľud raz za čas, prejaví  nespokojnosť s konaním politikov a zrazu je všetkým týmto politikom úplne fuk, že okolo 1 milióna jedincov z tohto ľudu, sa vinou politikov ocitne v ohrození svojho zdravia, ba aj života. Veru je to tak!

6.  Opak môže tvrdiť iba taký človek, čo nikdy nebol ani v Žiline, ani v Prešove. Obidve mesta sú tak silno zasiahnuté,  zatiaľ pre nich nevyliečiteľnou chorobou, ktorá sa nazýva kolaps dopravy, že napríklad v takom Prešove museli už vyhlásiť aj núdzový stav.  Naviac je zima, prepchaté cesty sú ťažko zjazdné vždy a teraz ich ohrozuje nielen sneh a ľad, ale aj hustá hmla. Ako chcú pán minister zdravotníctva a riaditelia obidvoch nemocníc dosiahnuť to,  že každého pacienta z Prešova, či Žiliny, ktorý to bude potrebovať,  bezpečne a najmä včas, za takýchto sťažených dopravných podmienok, prevezú na ošetrenie do inej nemocnice?  Vrtuľníkmi to tiež asi ťažko pôjde, lebo ako vieme, hmla im je tiež na prekážku!

7. „Z našich nemocníc odišlo 540 sestier. Ľudsky mi je to veľmi ľúto, ale musím povedať, že zdravotná starostlivosť pre všetkých občanov SR, pre všetkých pacientov, teda aj v Žilinskom a Prešovskom kraji, je plnohodnotne zabezpečená.“ Povedal minister zdravotníctva. Takúto vetu môže splodiť iba farizej. Ako môže byť plnohodnotne zabezpečená zdravotná starostlivosť ľudu v týchto krajoch, ak sú prekladané operácie na neurčitý termín, na  ktoré pacienti nie raz čakajú týždne a mesiace? Vie si minister zdravotníctva vôbec predstaviť do akej psychickej traumy dostal svojim doterajším postojom mnohých pacientov, „len“ preto, že nedokázal objektívne pristúpiť k riešeniu vzniknutej situácii?  Vôbec by som sa nedivil, ak niekto z takto postihnutých pacientov podá na ministra zdravotníctva, žalobu, pre spôsobenú majetkovú aj nemajetkovú ujmu!   

8. No a nakoniec sa spýtam. Ak jedinci tohto ľudu platia poisťovniam zdravotné odvody ako je potom možné, že tieto poisťovne sú ticho a vôbec na vzniknutú situáciu nereagujú, hoci s obidvomi nemocnicami majú uzavreté platné zmluvy o poskytovaní plnej zdravotnej starostlivosti v ich objektoch a nie v objektoch iných nemocníc?

Ľud tohto štátu uvedom si, že svojim mocipánom budeš slúžiť podľa ich ľubovôle dovtedy, pokiaľ nepochopíš a nedáš im to jasne najavo, že to má byť práve naopak!  Zákonných možností ako to urobiť je viac. Takou najznámejšou sú voľby. A tie budú už 5.3.2016. Príjemný deň praje doko.


Komentáre,názory | stály odkaz

Komentáre

  1. Pán Fico ako vám ešte môže niekto veriť, keď v priamom prenose
    navádzate zamestnávateľov v štátnych nemocniciach, aby porušovali platné zákony. Inak sa vaše slová,vysvetliť nedajú, citujem: ..."Ak prídu naspäť, aj tie dni, ktoré nie sú v zamestnaní, by im boli preplatené. Jednoducho, ako keby sa nič nestalo. Budú pokračovať ďalej v práci" ... Reč je o zdravotných sestrách, ktoré odišli z nemocníc na základe vlastných výpovedí. Alebo je to len hmla pred odvolaním ministra zdravotníctva ?
    publikované: 05.02.2016 15:01:12 | autor: doko (e-mail, web, neautorizovaný)
Pozor, na konci je potreba spočítať neľahkú matematickú úlohu! Inak komentár nevložíme. Pre tých lenivejších je tam tlačidlo kúzlo.



Prevádzkované na CMS TeaGuru spoločnosti Singularity, s.r.o., © 2004-2014