Vytlač príspevok
Odporuč príspevok
Bookmark and Share PRIDAŤ NA VYBRALI.SME.SK

Mužovi omylom odrezali zdravú nohu!

Úplne drbnutý svet aka ::::::

Mužovi omylom odrezali zdravú nohu!

Po tragickej zámene nebola iná možnosť, ako mu odrezať aj chorú nohu, kde mal infekciu, uviedla v noci na utorok agentúra AP.

Novinka v liečbe ochrnutia

Ilustračná snímka. (Foto: tn.cz)

"Bol to strašný šok, keď som nadvihol prikrývku a videla, že mu amputovali ľavú nohu," vyhlásila dcéra pacienta Carmen Villanuevaová. Informoval server novinky.cz.

Uviedla, že lekári jej otcovi liečili vred na pravej nohe od 4. januára. V sobotu sa jeho zdravotný stav zhoršil a infekcia sa rozšírila, preto sa rozhodli pre okamžitý chirurgický zákrok. Keď  zistili svoju chybu, vykonali nasledujúci deň druhú amputáciu.

Zástupca nemocnice uviedol, že do doby, než bude celá záležitosť vyšetrená, sú zúčastnení lekári postavení mimo službu. "Bez akýchkoľvek pochybností by mal niesť niekto trestnú zodpovednosť. Je to smutná situácia a my trváme na prešetrení, prečo k nej došlo," potvrdil peruánsky minister zdravotníctva Óscar Ugarte omyl lekárov. Carmen Villanuevaová oznámila, že jej rodina plánuje v tejto veci podať žalobu.

Kauza | stály odkaz

Komentáre

  1. v ktorejze to bolo zemi?
    abych tam nesla v pripade potreby liecit vred!TO JE CHORY SVET!
    publikované: 27.01.2010 09:10:07 | autor: amalka008 (e-mail, web, neautorizovaný)
Pozor, na konci je potreba spočítať neľahkú matematickú úlohu! Inak komentár nevložíme. Pre tých lenivejších je tam tlačidlo kúzlo.



Prevádzkované na CMS TeaGuru spoločnosti Singularity, s.r.o., © 2004-2014