Vytlač príspevok
Odporuč príspevok
Bookmark and Share PRIDAŤ NA VYBRALI.SME.SK

Kooperativa Jazz podruhé

...ako som strávila štvrtkový večer...
Tak sme sa opäť vybrali. Je to jedna z tých najlepších vecí, ktoré sa dajú spraviť v štvrtkový večer. A zvlášť devätnásteho. Teraz v trocha väčšej zostave ako minule, ale všetci na rovnakej vlne.  Je to úžasný pocit relaxu, tie dve hodiny netreba, ba až nemožno na nič myslieť, len vyprázdniť hlavu a počúvať..

Ako prví prišli na pódium Miroslav Suchomel Quintet a ako hosťa si pozvali Viktora Tótha z Maďarska. Svojský chlapík. Image ako budhistický mních, ale hral dobre. Moje uško potešili dva saxofóny. Moje beloved nástroje. Aj keď občas to bolo na mňa príliš hlučné a trošička jednotvárne (som náročný divák a poslucháč). Ale balada Melissa stála za všetky drobná. Krásna, romantická, zároveň pochmúrna melódia vedená dvoma saxofónmi. Mňam.

Po krátkej prestávke, strávenej v Sade Janka Kráľa a opätovne ľurujúc, že znova nemám foťák a Dunaj odráža krásne farby, vystúpili Juraj Griglák a jeho Bassfriends. To už bola iná káva. Konečne som zistila svoju orientáciu. Je to elektrický jazz :) Aj keď klasický oldschool jazz je fajn, toto ma vyslovene chytilo za srdco. V zložení spomínaný Griglák, Stanislav Palúch s husličkami, hlavný protagonista Matúš Jakabčic, usmievavý Eugen Vizvári na klávesoch, no a starý známy Oldo Petráš za bicími. Rytmika zladená, moje laické ucho nezačulo žiadnu osudovú chybu, no a husličky ako sólový nástroj boli osviežujúce a oživujúce. Prosto super.

Takže, ak sa mi niekoho podarilo trošku namotať, máte poslednú šancu 17.5. Divadlo Aréna. Možno sa stretneme.



Moje muzikálno | stály odkaz

Komentáre

  1. :-)
    tento vecer som programovo vynechal, lebo napr. Griglak hrak mesiac pred tym (pokusil som sa nieco o tom napisat) a Suchomel, aj ked je spicka, da sa v Blave vidiet relativne casto.
    Verim ale, ze stvrtkovy zazitok v Arene je vzdy dobry, teda viem to. Poradim-kazdu nedelu v Hlave XXII sa dost dobre jazzovo jamuje.
    publikované: 21.04.2007 09:24:58 | autor: bandol (e-mail, web, autorizovaný)
  2. okej, tvoju radu zrejme niekedy vyuzijem :)
    k Suchomelovi som si nejaky extra vztah nevytvorila, ale Griglaka som si nemohla nechat ujst 8) okrem toho tieto jazzove akcie az tak nesledujem, aj ked ich mam rada..
    ale ked mi skoncia Kooperativy, a zacnem ho absetnovat, tak sa nad sebou hlboko zamyslim a zacnem hladat nahradu:)
    publikované: 22.04.2007 08:26:51 | autor: ja (e-mail, web, neautorizovaný)
  3. aj ked sa to nezda,
    toho dzezu sa v blave da vidiet a pocut relativne dost - spominana Hlava XXII kazdu nedelu, Jazz Cafe na Venturskej, Nu-Spirit, kde-tu v bare v meste ... skoda len, ze poriadne jazzove koncerty zmizli ... s vynimkou BJD
    publikované: 22.04.2007 14:19:55 | autor: bandol (e-mail, web, autorizovaný)
Pozor, na konci je potreba spočítať neľahkú matematickú úlohu! Inak komentár nevložíme. Pre tých lenivejších je tam tlačidlo kúzlo.



Prevádzkované na CMS TeaGuru spoločnosti Singularity, s.r.o., © 2004-2014