Vytlač príspevok
Odporuč príspevok
Bookmark and Share PRIDAŤ NA VYBRALI.SME.SK

Nič netrvá večne

Ďalší z mojich starších výtvorov. Tentokrát som si za filozofovala nad životnosťou skupín.

Nič netrvá večne. A tak aj kapely ako začnú, tak jedného dňa aj skončia.No a čo nasleduje potom? To sa dozviete, ak si prečítate úvodnú časť najlepšieho seriálu na internete:)
BACKSTREET BOYS- kto by ich nepoznal. Päť "sladkých" chlapcov, ktorí v 90.rokoch lámali rekordy. Mali prvé miesta hitparád. Boli proste najlepší. A potom prišiel koniec. Nick Carter sa rozhodol pre sólo kariéru. Bryan sa pre zmenu liečil z rakoviny. Nickovi jeho debut veľmi nevyšiel. A tak roku 2006 prišiel návrat. A bol to návrat ako sa patrí. Už to nebol sladký pop, ale pop -rock. Pózy chlapcom síce zostal,i no ich hudba je už predsa len o niečo lepšia.

BLUE- ďalší "sexi a talentovaný " boyband. Jeho cieľ bol jasný. Nahrabať čo najviac money. A skončiť. A potom sa zase vrátiť ( ževraj). " Pekná a talentovaná " štvorica sa snažila robťt to najlepšie čo mohli, ale úspech nie a nie prísť. A tak zavolali Eltona Johna a uzavreli s ním "diabolskú" dohodu. Eltonov hit SORRY SEEMS TO BE HARDEST WORD naspievali znovu a buuum blue sú zrazu známy. Potom to začalo. Veľké turné, albumy, dvd, pár škandálov a koniec. A všetci až na Anthonyho sa rozhodli vydať sólo albumy. A ako to dopadlo? Žiadna sláva...A pochopili to aj naši " krásavcovia " pretože sa plánujú vrátťt. Žeby došli peniažky?Alebo im chýba sláva?hmmm...?

BLINK-182-aj normálna, skutočná skupina sa môže rozpadnúť. Tu je toho príklad. Medzi punkrockovými skupinami je v poslednej dobe v móde rozpadať sa. Blink-182, Mest, Gob...Je toho dosť. Okolo koncu Blink-182 je množstvo otáznikov. Kto za to múže? Isté je, že Blink-182 boli úplne iná skupina ako tie dve vyššie uvedené. Blink-182 boli skupina, ktorá dlho a tvrdo makala na svojom úspechu. A keď prišiel, tak vydržal 2 albumy a potom prišiel koniec. Po vydaní svojho najlepšieho albumu prišlo veľké turné a potom koniec. A nové skupiny. Angels and airwaves a Plus44. A zatiaľ čo bsb a blue sa vracajú naspäť, tak u Blink-182 to zrejme nehrozí. Tom, Mark a Travis sú totiž poriadne rozhnevaní.

BUSTED- britská obdoba Blink-182. Lenže Busted sa tu zjavili len tak z ničoho nič.Prišli, zaspievali a skončili. Skončili skôr ako stihli spraviť poriadnu dieru do sveta. A čo je po konci tejto skupiny? Charlie ( on prišiel s návrhom skonciť s Busted ) sa venuje svojej novej skupine Figthstar. James sa hrá na amerického hudobníka so skupinou Son of dork ( až take hrozné to zase nie je ), no a Matt sa rozhodol o úspech nedeliť a stal sa sólo spevákom. Celkom úspešným, len tá póza...

TAKE THAT- Lee Rayn, Duncan James, Simon Webbe, Nick Carter, Matt Willis, Tom DeLonge sa môžu učiť od Robbieho Williamsa. Autor hitov ako ANGEL alebo FEEL totiž začal svoju kariéru v tejto skupine. Potom prišiel rozpad a zázrak, ktorý je možný raz za sto rokov ( tak hádam to aj DeLonge pochopí a " oživí " Blink-182) jeho sólo kariéra je úspešnejšia ako kariéra v skupine. Niet sa preto čo čudovať, že Robbie sa odmietol do skupiny vrátiťt. Len tak ďalej Robbie, ale ten Rudebox si si mohol odpustiť.

SPICE GIRLS- dievčenská obdoba bsb. a opäť sa potvrdilo, že v jednote je sila. Nepochopili to Svätoplukovi synovia, no a nechápu to ani niektorí spávaci. Vrátane Gerry. Práve ona mala po rozpade najväčší hit ITS RAINING MAN. Ale potom nič. A dieťatko. Emma nič ohromné nevytvorila. To isté platí o Mel b, tá sa momentálne háda s Eddim Murphym, že či to dieťa, ktoré čaká je jeho. Žeby mal jeden z nich sklerózu? Victoria stále píše bocianovi list, nech jej a Davidovi konečne donesie dievčatko. Spev nič moc. No a Mel c. Dalo by sa povedať, že po Robbiem Williamsovi je ona druhým takým úspešným intrepretom, ktorý má úspech aj po rozpade skupiny. Jej hit FIRST DAY OF MY LIFE je toho dôkazom.

ATTOMIC KITTEN- boli úspešné a celkom počúvateľné. No už nie su... A nie je o nich nič počuť. Ale hudobnému svetu nechýbajú. A ani Liz s jej " hitom", ktorý mi poriadne píli uši.

Je to veru tak, rozpadom sa nič nekončí. Tam, kde sa niečo končí, začína niečo nové. A vraj lepšie. O tom sa dá dosť pochybovať. Len málo kedy sa podari nejakému spevákovi prekročiťt tieň skupiny, z ktorej vyšiel.

nabudúce: blžší pohľad na albumy, ktoré vyšli po rozpade skupín Backstreet boys ( N.Carter ) a Blue ( D. James, S. Webe )


Oth | stály odkaz

Komentáre

Pozor, na konci je potreba spočítať neľahkú matematickú úlohu! Inak komentár nevložíme. Pre tých lenivejších je tam tlačidlo kúzlo.



Prevádzkované na CMS TeaGuru spoločnosti Singularity, s.r.o., © 2004-2014