Vytlač príspevok
Odporuč príspevok
Bookmark and Share PRIDAŤ NA VYBRALI.SME.SK

Femme Fatale - časť VII. - Bod zlomu I.

Po viac ako roku ma k písaniu pokračovania Femme Fatale priviedly požiadavky čitateľov.

“Daniel, či vlastne Mike je preč!“, udychčaným hlasom povedala Yoshiroko.
„Ako preč? Čo sa stalo?“, opýtal sa nervózne Hiroshi Yamamoto
„Jeden z ošetrovateľov, čo mal dnes v noci službu, si odskočil na toaletu a Mike sa nejako nepozorovane dostal von.“
Moon„Treba ho čo najskôr nájsť. V tomto štádiu bude mať zo spomienok a prítomnosti úplný chaos a to môže napáchať veľa zla.“, zareagoval Hiroshi.
„Už ho začali hľadať. Ale v tvojom prípade musíme, čo najskôr podstúpiť náhradný program. Skôr než bude neskoro. Norbert už začal pracovať na pláne beta, ale mám strach, že ťa môžeme stratiť.“, povedala s obavami Yoshiroko.
„Teraz mi už nič iné neostáva. Musím sa mu zveriť do rúk a dôverovať jeho vedeckému talentu. Vy zatiaľ nájdite Mike-a, skôr ako ho nájdu oni. Skôr než bude neskoro.“
„Áno, sama na to dozriem. Kedy sa ma začať transformačný proces?“, opýtala sa Yoshiroko
„Približne o dve hodiny. Dúfam, že ho dovtedy nájdete, aj keď v mojom prípade je to už nepodstatné. Ako mohlo dôjsť k takému omylu?“, povedal Hiroshi a v hlase mu bolo cítiť zmes obáv i zvedavosti.
„To sa dozvieme časom. Ale podstatné je musíme prijať opatrenia, aby sa v budúcnosti niečo podobné neopakovalo. Chápem, že šanca, že sa niečo také stane je jedna k miliónu, ale na toto sa už nikdy nesmieme spoliehať. Najhoršie na tom je, že sa to stalo tebe.“, povedala súcitne Yoshiroko.
„Utekaj ho nájsť. Ja idem stráviť chvíle čakania meditáciou.“
„Verím, že všetko dobre dopadne. Mám ťa rada.“, povedala na rozlúčku Yoshiroko. Keď zatvorila dvere, z oka sa jej vykotúľalo zopár sĺz, ktoré na jej líci vytvorili malý slaný potôčik. Srdce jej zvierala obava, že v krátkom čase môže prísť o dvoch najmilovanejších ľudí.

predel

„Tu je Peter. Ozval sa mi Mike.“
„Čo? Takže predsa je to pravda. Chlapci mi včera povedali, že videli človeka, čo sa naň podobá, ale ja som im neveril. Tak som dotyčného nechal sledovať a skôr než mi stihli spraviť nejaké fotky, voláš mi ty a oznamuješ mi túto skvelú správu.“, ozval sa hlas v telefóne.
„Mám adresu, a idem ho hneď vyzdvihnúť. Skôr než ho nájdu oni. Je úplne dezorientovaný. Nemôžeme si nechať ujsť takú príležitosť.“, odvetil Peter, pričom autom takmer prešiel psa, čo stál nerozhodne uprostred tejto vidieckej cesty. Bol to nejaký bastard a len-len, že mu neskončil pod kolesami. Pozrel sa do spätného zrkadla a zagánil.
„Dúfam, že tentokrát budeš šikovnejší ako naposledy.“, ozval sa vyčítaví hlas na druhej strane.
„Neboj sa, ak ich predbehnem, tak im nedám žiadnu šancu. Už som skoro tam.“
„Povedzme, že ti budem držať palce, tak to nezmrv ako naposledy v Taliansku.“, povedal prísne druhý hlas.
„OK, idem na to, už som tu.“, odvetil Peter a zložil telefón.

predel

„Psi konečne zavetrili stopu. Keď utekal v miestnosti robil nádobu s dezinfekčným roztokom a psi sa toho nadýchali.“, povedal jeden zo strážcov sanatória.
Hmla„Rýchlo sa vydajme po stope, aby ho oni nenašli skôr. Stavím sa, že v tom BMW, čo nás sledovalo boli oni.“, povedala netrpezlivá Yoshiroko. Ubehlo 5 hodín, čo Daniel zmizol a stále stáli na mŕtvom bode. Do tohto napätia zazvonil telefón.
„Áno Norbert? Je niečo nové?“, opýtala sa Yoshiroko.
„Čo sa týka Hiroshiho, tak zatiaľ nič. Transformačný proces stále prebieha. Ale mám nové informácie o Mike-ovi, máš čas?“, opýtal sa Norbert.
„Teraz práve nie, psy konečne zavetrili stopu a ideme po nej. Je to niečo súrne?“, opýtala sa nedočkavá Yoshiroko, lebo psy zjavne zrýchlili.
„Jeho chrrr, frrrr, Pe.., chrrr er je chrrr“, ozval sa rušený signál z telefónu.
„Strácam signál, povieš mi to potom, teraz musím bežať.“, povedala Yoshiroko a zložila telefón. Psi sa blížili k nejakému domu na samote.

predel

„Mike, neveril som, že ťa ešte niekedy uvidím. Myslel som si, že si mŕtvy.“, zaznel hlas z otvárajúcich sa dverí. Daniel sa prudko strhol.
„Prepáčte, ale ja volám Daniel.“, odvetil, hoci už tomu ani sám neveril. Jeho pamäť mu prinášala čím ďalej, tým viac nových obrazov, ktoré pomaličky začínali jeden do druhého zapadať.
„Žartuješ? Si Mike, Mike Albright. Môj najlepší priateľ.“, odvetil Peter, ktorý sa k nemu priblížil a objal ho. „Všetci sme si mysleli, že si mŕtvy. Že si zahynul pri tej nehode spoločne s Laurou...“, Peter sa odmlčal, a zatváril sa súcitne.
„Prepáč, ale mám stratu pamäte a na všetko si spomínam iba útržkovito.“, povedal unavený Mike.
„Jasné, poď ideme k tebe domov. Cestou preberieme, čo sa stalo. Možno si na niečo spomenieš. A až dôjdeme, môžeš spať, koľko sa ti zachce. Hľa môj priateľ bol mŕtvy a ožil. Bol stratený a našiel sa. Celkom ako v biblii.“, žartovne povedal Peter.
„Peter, bol som v nejakom sanatóriu a chceli ma zabiť. Neviem, či som tu v bezpečí?“, s obavami povedal Mike.
„O dôvod viac, aby sme odišli okamžite.“, povedal Peter a odprevadil Mike-a do auta. „idem sa ešte vyrovnať s tým pánom, čo ti pomohol a ideme.“, Peter odbehol do domu a o päť minút sa vrátil. Obaja vyrazili autom smerom na Londýn.

predel

„Musel tu byť a niekam odísť.“, vravela nervózne a vystrašene Yoshiroko.
„Potvrdzujú to odtlačky nejakého auta na dvore.“
„Domáceho ste našli?“, opýtala sa Yoshiroko.
„Zatiaľ nie. Buď odišiel s nimi, alebo tu nie je.“, odpovedal druhý strážca.
„To je horšie ako zlé. Musíme prezrieť okolie.“, povedala Yoshiroko. Strážcovia začali prehľadávať usadlosť. Yoshiroko pristúpila k telefónu a vtedy dostala nápad. Stlačila tlačidlo pre naposledy volané hovory. Na displeji sa však neobjavilo nič. OsudZdvihla telefón a vytočila číslo.
„Haló tu je Norbert.“, ozval sa hlas na druhej strane.
„Tu je Yoshiroko, teraz ma prosím neprerušuj a počúvaj, čo po tebe chcem. O chvíľu ti zavolám z telefónu, čo tu je. Potrebujem vedieť, kam sa naposledy telefonovalo. Ako skoro mi budeš vedieť zistiť tie čísla a majiteľov liniek?“, opýtala sa netrpezlivá Yoshiroko.
„Daj mi dve hodiny, lebo práve finišujeme v transformácii.“, povedal netrpezlivo Norbert.
„Dobre teda, my zatiaľ prehľadáme okolie, či niečo nenájdeme. Potom sa mi ozvi, ako dopadla transformácia.“, povedala Yoshiroko. Vzala telefón a vytočila z neho číslo na Norbertov telefón. Počula ako dvihol a položila. V slúchadle ešte začula Norbertové slová: „Ešte niečo, jeho priateľ Peter...“
V tom momente vošiel do miestnosti jeden zo strážcov a povedal: „Mám zlé správy.“

Femme Fatale - časť VI. - Útek


Femme Fatale | stály odkaz

Komentáre

  1. Yamamoto?
    Jedného poznám. :D
    publikované: 27.07.2006 19:26:40 | autor: Mona (e-mail, web, neautorizovaný)
  2. coraz
    viac sa to zamotava.. dobra cast.. len tak dalej, uz som napnuta az na prasknutie.. :)
    publikované: 27.07.2006 23:21:01 | autor: malazaba (e-mail, web, neautorizovaný)
  3. dmiba
    no, dnes som si to vsetko vytlacila a precitala... sice v tom mam mierny chaos, ale musim uznat, ze je to fakt super. tesim sa na pokracovanie!
    publikované: 28.07.2006 22:08:12 | autor: Lucia (e-mail, web, neautorizovaný)
  4. i ja
    len dufam, ze nebudem musiet cakat tak dlho ako na tento diel. Uz som i zabudol o com to bolo
    publikované: 29.07.2006 01:31:17 | autor: wa (e-mail, web, neautorizovaný)
  5. *zasa
    sm to zhltol, ale uz sm ozaj zveadvy na dalsiu cast.. zacina to byt pekne huste :)
    publikované: 29.07.2006 19:56:22 | autor: zoll (e-mail, web, autorizovaný)
Pozor, na konci je potreba spočítať neľahkú matematickú úlohu! Inak komentár nevložíme. Pre tých lenivejších je tam tlačidlo kúzlo.



Prevádzkované na CMS TeaGuru spoločnosti Singularity, s.r.o., © 2004-2014