Vytlač príspevok
Odporuč príspevok
Bookmark and Share PRIDAŤ NA VYBRALI.SME.SK

Dolinou Triglavských jazier

Po výdatnom oddychu sme sa naložili do auta a pokračovali sme k Bohinjskému jazeru.
Cestou sme prechádzali okolo jazera Bled. Toto jazero je zaujímavé kostolíkom na ostrove. Dorazili sme k Bohinjskému jazeru a začali sme hľadať miesto kde budeme nocovať. Plánovali sme, že sa uchýlime v Koči pri Savici, neďaleko vodopádu Slavica. Bohužiaľ bolo plno. Vrátili sme sa bližšie k jazeru a utáborili sme sa v kempe na brehu jazera.
 
Kemp
 
V kempe sme prežili rušnú noc. Pustili sme sa do ochutnávky miestneho zlatého moku. Potom sme dopili naše zásoby s %.
Ráno nás čakal dvojdňový trek dolinou Triglavských jazier. Z kempu sme sa presunuli k Domu pri Savici, kde sme zaparkovali auto. Odtiaľ sa začala naša cesta do nádhernej doliny. Prvá prekážka bola veľmi namáhavá. Museli sme prekonať vysoký prah aby sme sa dostali do doliny.
 
Prekonávanie prahu 1
 
Po prvom výstupe sme došli k jazierku s názvom Crno jezero.
 
Crno jezero
 
Nabrali sme si vodu a pokračovali sme ponad nádherné jazero s krásne čistou vodou. Nasledoval ďalší výstup. V tejto časti som bol na dne. Nadával som na všetko. Potreboval som sa vybúriť aby som mohol v kľude pokračovať. S veľkým trápením som došiel ku Koči pri Triglavskich  jezerich. Tam nasledovala prestávka s raňajkami. Uvolnil som sa a bol som pripravený k ďalšej ceste.
 
Jazerá a koča
 
Trasa viedla dlhou  a krásnou dolinou. Chytil som svoje tempo a ostatným som trochu ušiel. Oni išli pomalšie a fotili nádherné okolie.
 
Velke jezero Ledvica
 
 
Pauza pri velkom jezere
 
v doline
 
v doline 2
 
Pomaly sme sa blížili ku koncu doliny. Na jej konci stojí chata. Volá sa Zasavska koča. Pri pohľade späť sa nám ukázala nádhera doliny, ktorú sme práve prešli.
 
Pohľad späť
 
Konečne sme dorazili k Zasavskej  koči.
 
Zasavska koča
 
Trochu sa ochladilo. Išli sme do chaty zistiť za koľko sa dá nocovať v chate. Dozvedeli sme sa, že v chate stojí noc 18 €. Druhá možnosť bola v bivaku za 12 €. Vyhrala samozrejme druhá možnosť. Zložili sme si veci a začali sme chystať večeru.
 
Večera
 
Najedli sme sa a išli sme si sadnúť k chate. Odtiaľ boli nádherné výhľady na okolité hory.
 
My pri chate
 
Kochali sme sa nádherou okolo nás. Hľadali sme miesta kde sme boli v posledných dňoch. Oddychovali sme a čakali sme na večer.
 
Sedlo luknja
 
výhľad
 
výhľad 2
 
Potom nasledovala hygiena a príprava na spanie.
 
Hygiena
 
 
Na duhý deň sme sa vracali dolinou späť ku Koči pri Savici. Tam sme sa naložili do auta a zaviezli sme sa ku kempu. Neodpustili sme si spchu zdarma v kempe. Na parkovisku sme si pripravili veci do sprchy, prehodili sme uteráky cez plece a išli sme sa osprchovať. Prešli sme cez riedky živý plot a nič nám nebránilo v očiste.
Po sprche sme sa zaviezli do najbližšej dedinky na nákup a potom sme sa vyvalili na pole, kde sme si uvarili obed. Odtiaľ sme pokračovali cez Ľjubľanu do Koperu. Nasledoval deň a pol oddychu pri mori.
 
 
Z Koperu sme išli priamo domov. Ukončili sme našu skvelú výpravu. ..

Julské Alpy | stály odkaz

Komentáre

  1. Hmmm
    Ti zavidim. Nam sa nepodarilo ist okolo triglavskych jazier. Po zostupe z Triglavu sme tadial sice chceli ist ale ved vies na akej urovni je tamojsie znacenie. Napokon sme dali na skupinku Cechov, ktori tvrdili ze dolava je to urcite spravne. No nic este ze sme stihli prist aspon do tmy niekam do civilizacie. Prisli sme k Bohinskemu jazeru ku kempu co si spominal. Inac bol si pozriet ten vodopad co je tam pri kempe? Ale k moru sme tiez isli do Piranu, jednoducho Slovinsko je dost pekna krajina
    publikované: 16.05.2006 23:31:02 | autor: Suki (e-mail, web, neautorizovaný)
Pozor, na konci je potreba spočítať neľahkú matematickú úlohu! Inak komentár nevložíme. Pre tých lenivejších je tam tlačidlo kúzlo.



Prevádzkované na CMS TeaGuru spoločnosti Singularity, s.r.o., © 2004-2014