Vytlač príspevok
Odporuč príspevok
Bookmark and Share PRIDAŤ NA VYBRALI.SME.SK

Eviction notice from Heaven part 1

opet sa stahujem prva polovica pribehu
A tak som znova napoly bezdomovec !

Po 3 mesacnom obdobi byvania na Havelock road 87 sa opet znova stahujem. Tento rok to bude asi uz 3x . Pomaly mi to zacina liezt na nervy.

Dom na Havelock road bol klasicky London sub-urban Victorian house, prestavany aby vyhovoval sucasnym trendom. Vlastnila ho moja domaca, ktora v nom byvala aj s svojou 22 rocnou dcerou Katy. Prenajimali 2 volne izby studentom, jednu na prizemi mala cinanka Shaolu ( prezyvana Shark) a druha sa usla mne.
No a ako som sa k tomuto ubytovaniu dostal ?
Jedneho dna som sa dostavil pred jej dvere, zaklopal o 9:30pm a popytal som sa o volnej izbe... kedze ma poznala cez moju znamu moniku, ktora bola jej ex-tenantom, slovo dalo slovo a 1 octobra som uz bol tam.

Celkova atmosfera bola kludna a ticha, narozdiel od predchadzajuceho ubytovania. Katy bola nocny zivocich, vkuse zalezena vo svojej izbe neskoro do noci, velmi tiche a slusne stvorenie.
Katy som sa trosku obaval od zaciatku, ale vyklula sa z nej prijemna osoba, ktora si sice privelmi nikoho nepusta k telu, ale zato je uprimna a nevaha sa vyjadrit k akymkolvek veciam, cim si ziskala mna.
Pam, moja landlady bola mila pani v strednom veku, mala dvoch labradorov Homera a Ralpha ktorych nadovsetko milovala. Samozrejme , tymto som bol pravidelne zobudzany o 6:30am , ked kracajuc po drevennej podlahe pukavym a kvilivim zvukom zobudzala osadenstvo.

Je mi luto, ze musim opustit svoje doterajsie byvanie, nakolko som bol velmi s nim spokojny. Ale, jedneho dna mi domaca oznamila, ze jej agentura schvalila dieta na Foster Care, a tak ma poziadala prestahovat sa s okmazitou platnostou. Samozrejme , s touto necakanou eventualitou som bol oboznameny uz pred samotnym nastahovanim sa k nej. Ma prijala pod podmienkou, ze mozem u nej byvat pokial jej agentura neprideli dieta. No a jedneho dna ked som sa vratil z vyletu z Francuzska som sa rano dozvedel, ze mala rozhovor s Policiou a Socialnymi pracovnikmi z Agentury a ju poziadali , ci si vezme nastarost 17 rocnu mladu tehotnu mamicku s 11 mesacnym dietatom. Suhlasila , a tak bol moj osud specateny. Bol to jej sen, o ktory bojovala niekolko mesiacov.. podla jej slov uz 2 a pol roka.

Avsak obaja sme necakali taky kratky notice... som sa pobalil za 1 apol hodiny, naplnili sme cely zadny priestor na sedackach v jej aute a o par minut som sa ocitol u Stuarta, v nahradnom ubytovani. U Stuarta som straval cca tyzden, pocas vianocneho obdobia. Bolo to provizorne ubytovanie v jednej z jeho volnej izbe, ale situacia v ktorej som bol si vyzadovala improvizaciu, tak som bol rad ze som bol vlastne ubytovany.

Musim uznat, ze toto boli najhorsie vianoce mojho zivota asi, s vsetkymi kamaratmi odcestovanymi domov, bez ubytovania a s obavami co dalej. Ale, vnutorne ma to nezlomilo, bude to asi mojou povahou. Samozrejme, situaciu som zacal riesit a uz o par dni som si vybavil jedine volne ubytko, ktore sa mi podarilo zohnat pocas 3 dni vyvolavania na inzeraty. Napokon som sa dostavil na "destinaciu" o par blokov nedaleko u jednej jezibaby s obcessiou na secessivne umenie. Som velmi olutoval ked som vstupil do toho domu...   (pokracovanie v 2 casti


Číre šialenstvo | stály odkaz

Komentáre

Pozor, na konci je potreba spočítať neľahkú matematickú úlohu! Inak komentár nevložíme. Pre tých lenivejších je tam tlačidlo kúzlo.



Prevádzkované na CMS TeaGuru spoločnosti Singularity, s.r.o., © 2004-2014