Vytlač príspevok
Odporuč príspevok
Bookmark and Share PRIDAŤ NA VYBRALI.SME.SK

Voľby naše každodenné

...Takže, veľkoplošné plagáty na jednej strane kričia, ľudia choďte voliť! Pritom exekutíva tohto štátu na druhej strane, robí všetko preto, aby sme voliť nešli! Takí sú naši politici. ...

      Zasa po krátkom čase, je naše krásne Slovensko, hyzdené veľkoplošnými plagátmi, z ktorých na nás civia tváre neúprimných ľudí. Po dlhoročných skúsenostiach s voľbami si dovolím tvrdiť, že nič z toho čo strany hlásajú na týchto plagátoch, sa nikdy do bodky nesplnilo. Ani teraz tomu nebude inak. Radový človek, občan, žiaľ vo väčšine  nevolí podľa svojej hlavy, lebo mnohokrát ani netuší, čo by chcel  v spoločnosti zmeniť, ale podľa tlakov, ktoré na jeho maličké „Ja“, masívne pôsobia z každej strany, a to vo dne v noci. Táto situácia asi bude trvať dovtedy, pokiaľ na Slovensku nezavedieme povinnú účasť na voľbách, a pokiaľ zvolení poslanci nedostanú príkaz na zákaz „prebehovania“ k iným stranám a na zverejnenie svojho, maximálne 3 minúty trvajúceho odpočtu v parlamente, pred skončením ich mandátu.

Dnes to ale na Slovensku vyzerá ako v gigantickej fabrike na sľuby, ktoré aj tak nikto nikdy poriadne neskontroluje. A tak, zasa bude vládnuť strana(y), ktorej sa najviac podarí zmanipulovať zdravý sedliacky rozum voličov. A ako tak sledujem našu politickú scénu, tak veľmajstrov  v manipulácii voličov vlastní len Smer-SD, ostatné strany, hoci sa veľmi snažia, jej v tomto športe nesiahajú ani po členky. Z toho pohľadu  si už teraz  dovolím povedať, že víťaz parlamentných volieb je jasný. Takže je správne položiť si otázku, načo potom voliť?  Z jedného jediného dôvodu! Musíme zabrániť tomu, aby táto strana nezískala v novom parlamente ústavnú väčšinu, jednak to akože sama nechce, ale najmä preto, aby sa Slovensko nevrátilo do spoločenskej, politickej a ekonomickej doby kamennej. Takže, reálne zmýšľajúcim voličom neostáva nič iné, ako zasa voliť menšie zlo.

A aby sme ako voliči nedostali za našu snahu ísť voliť, hneď aj pokutu, treba si prečítať aj poučenie pre voliča.  Upozorniť chcem predovšetkým na dve, veľmi veľké volebné novoty.

1. Prevzatie hlasovacích lístkov a obálky potvrdí volič v zozname voličov vlastnoručným podpisom. Možno až teraz si mnohí voliči uvedomia, že je to vlastne určitá forma perzekúcie, ktorá ohrozuje slobodu človeka. V čom ? V tom, že sa k našim najosobnejším údajom na jeden papier, dostane aj náš podpis. Kto mi zaručí, že toto niekto v budúcnosti nezneužije?

2. Volič je povinný odložiť nepoužité hlasovacie lístky alebo nesprávne upravené hlasovacie lístky do zapečatenej schránky na odloženie nepoužitých alebo nesprávne upravených hlasovacích lístkov, inak sa dopustí priestupku, za ktorý mu bude uložená pokuta 33 eur. A toto sa už nijako inak ako trest za účasť vo voľbách nedá nazvať. Ako keby nestačilo, jednoducho zakázať vynášanie volebných lístkov z volebnej miestnosti a na ich zničenie použiť skartovačku, hneď vo volebnej miestnosti.  

Takže, veľkoplošné plagáty na jednej strane kričia, ľudia choďte voliť! Pritom exekutíva tohto štátu na druhej strane, robí všetko preto, aby sme voliť nešli! Takí sú naši politici.

Ak niekto aj napriek vyššie napísanému, chce ísť voliť a nevie koho, potom mám jednu radu. Teraz je síce moderné v Európe stavať ploty, no mne sa viac páči myšlienka, ktorú verejne presadzuje aj pápež František, ten totiž  všetkým radi stavať mosty. A mi máme takú stranu, ktorá má Most aj vo svojom názve. Čo tak, voliť ju !? Pozdravuje doko.


Komentáre,názory | stály odkaz

Komentáre

  1. Proti Ficovi síce existuje veľa argumentov, ale dobrodruh to nie je,
    preto sa ani nedá predpokladať, že by chcel vládnuť s dobrodruhmi. Takže, mu nič iné neostáva, ak chce byť vo vláde, len to, že so svojimi 49 poslancami vytvorí pohodlnú koalíciu so skúsenejšími politikmi z ostatných strán: SNS (15) Most (11) Sieť (10). Táto koalícia by teda mala spolu 85 poslancov v NR SR. A možno, že by to s prihliadnutím na veľmi zložitý výsledok volieb, mohla byť obstojná vláda.
    publikované: 06.03.2016 10:19:54 | autor: doko (e-mail, web, neautorizovaný)
Pozor, na konci je potreba spočítať neľahkú matematickú úlohu! Inak komentár nevložíme. Pre tých lenivejších je tam tlačidlo kúzlo.



Prevádzkované na CMS TeaGuru spoločnosti Singularity, s.r.o., © 2004-2014