Vytlač príspevok
Odporuč príspevok
Bookmark and Share PRIDAŤ NA VYBRALI.SME.SK

Obrázky v snehu

Včera sa mi divne striedali nálady. Zdá sa mi, že niektoré veci spolu vôbec nesúvisia a predsa sa prihodievajú.
A niektoré súvisia a tak sa chvalabohu, aj bohužiaľ, prihodievajú tiež.

Napr. čím viac sneží a mrzne, tým viac som down. Niežeby som nemala rada výhľad na bielu idylu, čistý, ostrý zimný vzduch, zimné športy a radovánky, váľanie v snehu, guľovačky, grog, varené víno, padajúce vločky, ornamenty vymaľované mrazom na skle, vysedávanie pred horiacim krbom... Ale! v mestských aglomeráciách je sneh a zima a mráz nadovšetko nepraktický a od veci. Jediná vec, ktorú mu pripisujem k dobru je, že milosrdne zakryje psie hovná, aby mi následne táto ilúzia ich neexistencie bola pokazená jarou, ktorá ich zase nemilosrdne odkryje a mňa prinúti k pofidérnym akrobaciám pri ich krkolomnom preskakovaní. Ak by mal nejaký ortodoxný romantik chuť so mnou polemizovať, nech sa opýta na názor svojich čižiem, auta, omrznutých uší, rúk, nôh, ba aj od pádu narazeného zadku... keď pominieme telocvik s identifikáciou a vyhrabávaním auta spod lavíny snehu, oškrabávanie zamrznutého skla, štartovania v mrazivej kobke, surfovanie po zamrznutej vozovke a chodníkoch, brodenie sa neestetickou brečkou po posolení, rosení okuliarov, snehovým lopatovaním, zvýšeným účtom za vykurovanie, množstvo motoristických havárií, zlomených hnátov z pošmyknutia, atakov dobre mierených utrhnutých cencúľov, atď, atď, atď, tak stále bude nemožné nájst alibi pre existenciu zimy v mestách. Zima, sneh, mráz do mesta jednoducho nepatria. Patria do hôr. Tam majú svoje miesto a účel. Aj by som iniciovala podpisovú petíciu, aby sme to konečne dali na poriadok, ale EU doteraz nemá v programe, že by to išla riešiť. Aj Pánboh dal už dávno ruky preč od tohto ožehavého problému. Sme v tom sami, ach.

A tak, znechutená, vyzbrojená metličkou a škrabkou doplúžila som sa k autu a čo nevidím? Na jednom prednom svetle napísané posolstvo, že "-S-", no dobre, omietla som, prídem k druhému, tam klasický symbol kosoštvorca aj s tými čiarkami okolo, rozhliadla som sa po teréne a zvažovala, či to mám za to, že snáď eventuelne blbo parkujem, ale nezdalo sa mi, že by blbšie než inokedy, tak pokračujem v ometaní až prídem k oknu a tam symbol veľmi, veľmi podobný Iviakovmu graffiti v jeho Galérii (posledný obrázok). Aha, tak nemusím byť vzťahovačná, odľahlo mi, ibažeby mi chcel niekto odkázať, že som puča i chuj v jednom, čo určite napadlo okoloidúcej slečne, ktorú som si v zápale vášnivého ometania nevšimla a naprala som jej mohutne rozmáchnutú dávku metličkou. Zakričala, Pozor! hádžete mi to do kapsy! Ako som sa jej ospravedlňovala s prstami už napoly zamrznutými, napadlo mi, ako som mimovoľne dokázala trafiť až do kapsy, keď som si de facto vôbec nedala záležať aj na tomto aspekte ometania. A napadlo mi tiež, že prečo to asi ľudia robia, tie snežné graffiti, že prečo neskúsia namaľovať vločky napríklad, že sú omnoho krajšie, náročnejšie na zručnosť a emočne prívetivejšie ako nejaké prefláknuté kosoštvorce a gule, ktoré dá každý patlal. Aj matlal.

Mala som vlastne v úmysle popísať dačo o karmických súvislostiach a stretnutí s krásnym mladým mužom, ktorý išiel zachraňovať svoju kamarátku, ale nedalo mu nepristaviť sa pri mne vidiac ma šachovať pri odstavenom aute s bezprízorne vytrčenou paličkou od merania oleja, lenže už teraz je to tak dlhé, že sa to sem jednoducho nezmestí a tuším ani nehodí. Keď som bola škôlkárka, chcela som byť okrem iného aj spisovateľka. Fakt veľmi vtipné, keď sa nedokážem ani dostať k tomu čo chcem napísať.

Ballans motto:
hemisféra ľavá, pravá,
zmrznutá je celá
hlava

 


Len tak | stály odkaz

Komentáre

  1. bonnie
    to mi nerob-to nie!!duša čistá-píšeš jak strýco humorista!
    ten tvoj nápad-zimu do dedín a hôr-mal príst pri tvorení sveta-teda-skôr!!
    aj stvoritel neomylný-jediný-by mal prepisovat dejiny..:-)verím-že v meste človek štastím nerastie-ked príde zimné počasie..
    a tie pohlavné grafity?haním ich aj ja - nielen ty..
    a to stretnutie s mužom krásnym-sem s ním..ja o takom potajme sním..nalejem čistého vína-s krásnou dušou..žeby bol jemný,milý,empatický-aj ked stará,tučná,mrzutá som-teda vždycky..že nechce žiadnu inú..aj ked nie som IN..o takom ja sním..tot krásny to muž..oponovat skús!!!
    píš..
    čakám..
    že stretla si ho..až sa lakám..
    Ps.:
    a... tebe sa môžu maléry denne-bo podat ich vieš vtipne,jemne.. :-))
    publikované: 01.12.2010 15:16:54 | autor: radost (e-mail, web, neautorizovaný)
  2. jej,radost,
    posielam ti clensku club card,aby si sem mohla stale chodit,lebo radosti a teba nikdy nie je dost:-)vsade,nielen tu,tak mozes chodit i inde,ale nezabudni,ze u mna mas permanentku:-))
    polemizovat s tebou nemozem,tvoj opisovany by ani nemusel byt krasny a bol by krasny:-))
    no tak dobre,snad sa zmozem a dam moje ne/romanticke stretnutie:-))ale ci sa k nemu doberiem ked ho zacnem pisat,len bohvie,na kolko to bude kapitol:-))
    publikované: 01.12.2010 15:27:30 | autor: bonnie (e-mail, web, autorizovaný)
  3. Bonnie,
    po polroku sem šup článoček o pat, mat-ovi. Nedalo mi neusmievať sa, tak obrazotvorne si to napísala, že viem do bodky, ako to vyzeralo.
    Lenže jednému nechápem: ty píšeš, bez snehu mestá a ja sa pýtam: boli by to skutočné Vianoce bez aspoň šedého snehu? Ja síce ráno, keď nevidím, kade kráčam, nadávam tiež, ale keď sa už konečne povystierajú slnečné lúčiky, potom je radosť sa na tie poprášené snehové fľaky dívať a v diaľke sa vrcholkami pobielených hôr kochať. A ešte ma napadlo, že keby to bolo tak zariadené, potom by boli mestá vyľudnené a dediny preplnené a vieš si predstaviť, že by sa vláda na dedinu musela presťahovať?

    A teš sa na budúce-určite tam najdeš nagraffitované slniečko a možno ti niekto pomôže aj námrazu oškrabať.
    publikované: 01.12.2010 17:21:28 | autor: vasilisa26 (e-mail, web, autorizovaný)
  4. ked si zvykli
    inde,vas a santovia sa nadrbkani motkaju pomedzi slnkom zasnezené palmy,zvykli by sme si aj my...dobre,na vianoce a sviatky moze atmosfericky nasnezit,nech ludia stravia trochu casu v kalamitickych kolonach a pobudnu na vzduchu,ale chcem vidiet toho vola,co by sa kvoli tym plakaniciach akymsi nostalgickym stahoval na vidiek.ja mam totiz taky velkorysy zamer,ze ani dediny by sa nelopotili so snehom,len chotare nad nimi.a o vladu starost nemam,ta nech sa vystahuje aj na kanare,kramare,kalamare,mne chybat nebude,nezda sa mi,ze by anarchia mohla byt horsia nez to co nam vlady predvadzali doteraz.
    tesim sa tak akurat z toho,ze si ma navstivila a poskrabkala za uchom,inak som zmrznuta jak ...(nic slusne mi nenapada...)aha,cencul sa blizi k popisovanemu stavu a namrazu som si oskrabavala visiac skoro naslepo v kalamitnej kolone akurat tak sama...brrrr,ktory debil vymyslel zimu v strednej europe?!idem si zaliat horuci caj
    publikované: 01.12.2010 18:39:03 | autor: bonnie (e-mail, web, autorizovaný)
  5. Bonnie,
    no a čo si ty nočný vartáš, keď mrzneš? Ten čaj je pomiešaný s ringlovicou, alebo bude aspoň um - ný? Takže ty ideš urobiť zimnú idilku pomocou programovania? Tam dám, tam nedám? No to bude nádherný kaleidoskop! Na chotári baranice a pod chotárom holé rice.
    publikované: 01.12.2010 20:04:47 | autor: vasilisa26 (e-mail, web, autorizovaný)
  6. nie vasi,
    ja som len blbec precitlevely na chlad,ktoreho ked slaha snehovy vietor,mysli si,ze schytava vyprask...trochu mi dnes nevyslo dostat sa kam som chcela a trochu dost mi vyslo dostat sa kam som nechcela a este k tomu po svojich,bez auta,bez mhd...ja sa na to mozem...sakra!:-)a ziadna ringlovica,ked som nastvana,nepijem,este by som si zvykla a bol by zo mna norton,mam slivkovy "svarak",velmi dobre vonia i chuti,ked sa ukludnim,mozno si nieco preda len hrknem:-))ta tvoja posledna veta ma konecne rozosmiala,idem varit,vonku zima,ku mne sa zbieraju hladosi...aspon nemusim riesit telku,len recepty,hrnce,riady...ehm,nuz neviem,ci je to nejaka grosse vyhra...?:-))
    publikované: 01.12.2010 20:51:07 | autor: bonnie (e-mail, web, autorizovaný)
  7. no konečne :D
    Ja že sa práspevku od bonnie ani nedožijem :D a predsa.. nuž aktuálna to téma aj mňe, podelím sa o svoj zážitok spojený zo sniežikom.. dneska som bol prvý krát v práci, do BA som sa presťahoval aby som značnú časť dňa netrávil v prostriedkoch hromadnej dopravi či osobnej dopravy.. no a aká bola moja prvá cesta z práce? no pešo to mám tak na 40min max.. a to ja ešte chodím fest naspeedovano takže možno pre mna aj menej.. no a za koľko to zvládla mestrská v BA ? presne 2H :DDDD tak asi tak môj zážitok z dneska.. ale tak deň bol super, len tá mestská to trocha chcela naštrbiť :).. a bonnie prispievaj častejšie.. sova ma vykutrala pod akým blogom sa mám teraz realizovať?
    publikované: 01.12.2010 23:17:40 | autor: pamp (e-mail, web, neautorizovaný)
  8. oh,pampo,
    vitaj,azylant:-)sove to vytmavim,teraz aby som to odmakala ja,chudatko,ktore kym vypreparuje co chce vlastne napisat,spacha cely roman.to ju bude nieco stat,nieco odpreparujeme aj jej,len co si nastudujem v jej clankoch postupy:-))
    no krasa,to bol teda trip,nezavidko,snad ta ukludnim,ked ti poviem,ze som sa sekla v kolone a necele 4km sa posuvala hodinu,aby som to loopla naspat a lupla auto,ktoremu sa ta zima nepaci minimalne aspon tak ako mne do servisu,bue
    publikované: 01.12.2010 23:42:56 | autor: bonnie (e-mail, web, autorizovaný)
  9. B. :D
    Z tých nápisov si nič nerob. Sesternici tie kosoštvorce nejaký dobrák vyryl do skla! - Pokrčila plecami, že to nie je na prednom, tak ju to nezaujíma...

    Vidím že neznášame zimu rovnako. Bléééé včera som odhŕňal od jednej do večera do piatej... dnes mám svalovku
    publikované: 02.12.2010 09:11:45 | autor: Iviak (e-mail, web, neautorizovaný)
  10. i,vsak
    nerobim,spominam si,ze ked som bola mala a nemala sajnu,co karikuje,jeden z nich mi dokonca prisiel celkom cool,ze ake etno:-)prave uvazujem,ze ako ich inspirovat,aby tie graffiti urobili cim vacsie a omietli tak cim viac snehu,nech ja nemusim:-)
    ty si iny masochista:-)))ale aspon si sa zahrial,ja som pri tej mojej nutenej prechadzke myslela,ze zamrznem kazdym krokom:-(
    publikované: 02.12.2010 11:41:42 | autor: bonnie (e-mail, web, autorizovaný)
  11. Bonnie,
    aj ja chcem byť pozvaná na "polnočnú"večeru, aj ja som hladoš. Za odmenu "vôňavô omamnô" navarím!
    publikované: 02.12.2010 20:39:40 | autor: vasilisa26 (e-mail, web, neautorizovaný)
  12. vas,no problemo,
    u mna sa to melie,ti,co mali prist nedorazili kvoli kalamite,ti,co nemali,dorazili,ze sa nemaju dostat kam inam.a veru nikto neposkytoval taku alchymiu,aku annoncujes ty!:-)))
    publikované: 02.12.2010 21:31:49 | autor: bonnie (e-mail, web, autorizovaný)
  13. ej tu sa ide kuchtiť?
    pozvem sa na omamnô, to ja rád... a hlavne proti noci a naproti zime :)
    publikované: 02.12.2010 22:42:13 | autor: believer (e-mail, web, autorizovaný)
  14. bel,
    mam taky pocit,ze tu sa uz viac kuchti nez omamnuje-kam len tento svet speje?:-)
    apropo,len sa pozrite,ako krasne to znie napisane,mmt,pastnem ""vôňavô omamnô"(vas), "omamnô"(bel) a ako krasne to znie,ked to vyslovite...parada,co?:-)
    publikované: 02.12.2010 23:15:53 | autor: bonnie (e-mail, web, autorizovaný)
  15. Bonnie
    Ani nechci vedieť čo som ja na prvý krát prečítal miesto "omamnuje" :))
    A veru omamnô voňavô je náš, teda stredoslovácky výraz. A nechci počuť ako to krásne znie keď to vyslovíme :)
    publikované: 02.12.2010 23:35:39 | autor: believer (e-mail, web, autorizovaný)
  16. :-)asi
    viem,bel,mne podobne zrak presmykuje aj pri rozne vzdialenejsich slovkach:-))
    nahodou,to by som si vypocula,poznala som jednoho stareho pana,co tak archaicky vypraval a bolo to strasne zlate...ale uz je dead a mladsie generations podla mna uz tie slova nie ze ani nevyslovia,ale ani nepoznaju
    publikované: 03.12.2010 00:02:38 | autor: bonnie (e-mail, web, autorizovaný)
  17. Bonnie
    A by si sa čudovala koľko tu nás je skalných skanzenovo hovoriacich origo nárečím. To ti je vrodené, aj sa snažíš nespievať aj spievaš. Vraj naša kmeňová reč je ako spievanie. No pravdou je že nie všetci používajú niektoré vymierajúce slovíčka, hlavne končiace na ô, ale nájdu sa aj takí ešte, aj medzi mladšími ročníkmi.
    No a nech ti zrak ešte dlho prešmykuje pri rôznych vzdialených ale aj bližších slovkách. Veď čo viac poteší ako dobre prešmyknuté ... slovíčko :)
    publikované: 03.12.2010 00:11:34 | autor: believer (e-mail, web, autorizovaný)
  18. bel,
    to by som sa vazne cudovala,zda sa mi,ze je to zlate,ked to clovek pocuje,uz len samotny zvuk rozveseluje + k tomu tie archaizmy,to sa pucis este ani nevies o co ide:-)
    dokazes si predstavit,jak vypucam oci,ked mi niekde presmykne,zmysel to da dakedy dava(a lepsi),dakedy ale vobec a ja som v shocku,ze co to pisu...dakedy sa mi presmykuje aj opakovane,akoby sa zasekli oci a nie a nie to precitat spravne...to asi preto,aby som sa mohla viac v zivote cudovat,akoby som sa uz beztak nie dost:-))
    publikované: 03.12.2010 00:21:50 | autor: bonnie (e-mail, web, autorizovaný)
  19. Bonnie
    No vedel by som o zvukoch, ktoré ani v kraji s írečitým vôkáňovo spevavým nárečím neznejú smiešne. Príkladom je taký rev motorvej píli hoc pri slovách: "Krepáň, kam kukáš, kde zoženiem novie prsty,to nie je ako zohnať novô drevo. No a dali by sa zvuky nie smiešne s podobnými archaizmami priradiť k padajúcemu kusu ľadu zo strechy a či pri behu pred rozzúreným chlpáčom (rozumej maco):)
    publikované: 03.12.2010 00:35:20 | autor: believer (e-mail, web, autorizovaný)
  20. Bonnie
    a ešte k prešmykávaniu... dakedy aj dobre prečítame, ale just naschvál prešmykneme na iný výraz :)
    publikované: 03.12.2010 00:36:37 | autor: believer (e-mail, web, autorizovaný)
  21. bravo,
    ze krepan...atd...ja si teraz neviem spomenut na nic,bue,mi to asi naskoci cez den,alebo ked sa ocitnem v nejakom vokanovom regione...skoda...mam okno:-(

    to mas pravdu...lenze mne sa to deje aj ako caro nechceneho...:-)
    publikované: 03.12.2010 00:54:32 | autor: bonnie (e-mail, web, autorizovaný)
  22. Bonnie
    Tak ak povieš Krepáň niekomu v Banskej bystrici, alebo v najbližšom okolí, minimálne sa dotyčný otočí a porozumie o čo ide. Inde, ako mám overené toto prirovnanie nepoužívajú.
    A čaro nechceného to je akože chcem, aj keď vravím že nechcem? :)
    publikované: 03.12.2010 01:01:30 | autor: believer (e-mail, web, autorizovaný)
  23. no ja myslim
    ze som to pocula aj niekde inde na strede...asi to niekto zavliekol tam od vas:-))
    caro nechceneho je,ze sa nieco deje bez tvojho pricinenia...ale aj tvoje ponatie je vhodne k zamysleniu:-)
    publikované: 03.12.2010 01:11:00 | autor: bonnie (e-mail, web, autorizovaný)
  24. A tak kadečo sa prenáša
    tak prečo by sa aj krepáň neprenášal z mesta do mesta. Možno ho tam dovliekol nejaký krepáň čo sa tam buď presťahoval, alebo za prácou šiel, alebo len tak, jednoducho za frajerkou :)
    ..A veru s tým mojím poňatím sa dosť často stretávame. Teda možno to ani nie je moje poňatie, aj keď by som si ho rád privlastnil. Veď až toľkými vlastnými poňatiami nie som obdarený :)
    publikované: 03.12.2010 01:17:56 | autor: believer (e-mail, web, autorizovaný)
  25. kym je to len
    krepan a nie kvapavka,nech sa len smelo prenasa:-)a pekne s prislusnou dikciou:-))
    vlastne ponatie doporucujem patentovat,inak ti ho niekto slohne:-)
    publikované: 03.12.2010 01:37:06 | autor: bonnie (e-mail, web, autorizovaný)
  26. Balím vlastné poňatie do balíka
    a ráno ho odnesiem cestou domov na poštu. Odtiaľ poputuje do patentového úradu a pridelia mu evidenčné číslo, aby mi ho niekto nešlohol.
    Ktovie či si aj krepáňa dal niekto patentovať. To by ma takto na noc zaujímalo :)
    publikované: 03.12.2010 01:53:17 | autor: believer (e-mail, web, autorizovaný)
  27. si prakticky
    clovek,hned vies co a ako:-)
    aj mna,ten by sa oplatil:-)
    aha,spomenula som si na skanzenizmus:neprehodis nieco?:-)
    publikované: 03.12.2010 02:11:55 | autor: bonnie (e-mail, web, autorizovaný)
  28. Skanzenizmus neskanzenizmus
    musím okrem poňatí zbaliť aj seba a preniesť ma k inému PC.
    No ale kde iní končia ja nekončím, nie je všetkým dňom koniec a ako niekto učený povedal,l že čo ak máš a nedáš.
    Tak teším sa keď ma nájdeš v nejakej prešmyčke, či možno ja teba. Len nie s Belom, lebo to by sme sa pobili a ja maďarsky viem len neslušne rátať do štyri:)
    Takže dobré ráno a večer dobrú noc, nech snehu sa nám nenaváľa, ale radšej nech lastovičky sa vrátia z kratšej cesty, ak ešte nestihli do Afriky doletieť.
    Bolo mi potešením...
    publikované: 03.12.2010 02:20:13 | autor: believer (e-mail, web, autorizovaný)
  29. aj mne,
    bel:-))skoda,ze tu nebola sob,aj jej by to bolo velmi povedome:-))
    publikované: 03.12.2010 13:29:47 | autor: bonnie (e-mail, web, autorizovaný)
  30. Bonnie,
    moja milá, pekná. Omámnujem je krásny sladký, zaľúbený význam a prešmyčka...no , čo už ke´d aj samoty sú, aj slobodní, aj hambliví vtedy aj prešmyčka dobrá je?!
    publikované: 03.12.2010 19:02:41 | autor: vasilisa26 (e-mail, web, autorizovaný)
  31. vas,
    tak jest:-))dakujem za koment,ale dneska som mila len trosku a pekna vobec,keby si videla moje vlasy,dala by si mi za pravdu,pytaju sa do vane,urgentne:-)

    wex,ak nie si robot,neopruzuj tu laskavo so svojou reklamou,poziadaj admina o banner,ked tu stranku chces tak strasne moc propagovat,ze ju strkas pod vsetky komenty kam pridem na celom blogu.
    publikované: 03.12.2010 21:21:02 | autor: bonnie (e-mail, web, autorizovaný)
  32. zadaj súradnice,
    prídem ti auto okvetinkovať!...:DDDDD
    publikované: 06.12.2010 09:19:06 | autor: matahari (e-mail, web, autorizovaný)
  33. mh,
    neze by som mala nieco proti kvetinkam,ale viacej by sa hodila metla+skrabka....+startovacie kable:-)))
    publikované: 06.12.2010 14:15:08 | autor: bonnie (e-mail, web, autorizovaný)
  34. :))
    to mi pripomina moj posledny clanok, v ktorom som sa dostal k tomu, na co som chcel upozornit, az v zaverecnom pozdrave...
    publikované: 17.12.2010 01:59:10 | autor: yumanoid (e-mail, web, neautorizovaný)
  35. 2yum
    vitaj,pojdem kuknut,som nedavno hladala a zabudla som nazov tvojho blogu,dik za pripomenutie:-)
    publikované: 17.12.2010 13:55:10 | autor: bonnie (e-mail, web, autorizovaný)
  36. :)))
    staci kliknut na "web" pod mojim komentom. (kua, ale som vtieravy... :P)
    publikované: 20.12.2010 02:07:09 | autor: yumanoid (e-mail, web, neautorizovaný)
  37. bingo:-)
    doslaka,vsetky kraviny,co po mne ten buzeracny system chcel,som vyplnila a ani na nielkolko pokusov som neodplalila koment,vraj incorrect znaky...asi proti mne nieco ma,alebo mam nieco s ocami...:-(

    2all - k yumimu odporucam navstevu:-))
    publikované: 20.12.2010 14:43:19 | autor: bonnie (e-mail, web, autorizovaný)
  38. :D
    navstevu, 2all? neblázni, dze vás dám šeckých?? :D a koment pošli teda aspoň, čo ja viem, prajvet, abo čo. ľebo šak... no...
    publikované: 22.12.2010 11:24:16 | autor: yumanoid (e-mail, web, neautorizovaný)
  39. oi
    ...no a ked auto a sned a tak, tak potom tutok: http://www.collegehumor.com/video:1944902

    "she's an idiot. she left the car in gear..." :D skapem :D
    publikované: 22.12.2010 11:28:39 | autor: yumanoid (e-mail, web, neautorizovaný)
  40. yumi,
    my sme skladni,len sa u teba nesmie varit,lebo sa nas nezbavis:-)
    ja ten server asi budem musiet hacknut,aby som ti napisala odkaz,co je to tam len pre registorvanych,alebo inak vyvolenych?!:-)

    ani sa nepytaj,na kolkokrat som otvarala to video...ale,konstatujem,ze mi vo svete rastie konkurencia,tusim sa musim zacat viac snazit,nech ma netromfne:-)
    publikované: 22.12.2010 20:22:02 | autor: bonnie (e-mail, web, autorizovaný)
  41. >;-]
    ked sa dobre pozries na ten link, tak chrapunsky blog.sk ho nechtiac scenzuroval/domotal. to, co je za dcojbodkou uz nepodciarkuje, takze to ani nepoklada za sucast linku. a ono to teda sucastou linku je. takze ides, ziadne klikanie, ale manualne oznacit od http... az po ...902 a pejstnut do noveho okna/tabu :)
    a na tom tyzdni ked nie si regnuta tak pokial viem da sa, len musis vsetko svedomite vyplnit, od emilovej adresy az po velkost topanok ake nosila tvojej pratety stara mama. ako formular od StB :) lebo inak no dice.
    publikované: 22.12.2010 23:52:37 | autor: yumanoid (e-mail, web, neautorizovaný)
  42. :D
    no pocitam s tym, ze ked uz by ste tu boli, tak varenie preberiete vy. kchyna je dost velka :)
    publikované: 22.12.2010 23:54:21 | autor: yumanoid (e-mail, web, neautorizovaný)
Pozor, na konci je potreba spočítať neľahkú matematickú úlohu! Inak komentár nevložíme. Pre tých lenivejších je tam tlačidlo kúzlo.



Prevádzkované na CMS TeaGuru spoločnosti Singularity, s.r.o., © 2004-2014