Vytlač príspevok
Odporuč príspevok
Bookmark and Share PRIDAŤ NA VYBRALI.SME.SK

Ako získať vysnívanú prácu?

Správny životopis znamená 50% úspechu!!
Hľadám si dobre platenú prácu, ktorá ma bude napĺňať, budem sa ďalej vzdelávať, zabezpečí mi kariérny rast, dostatok financií a aj dostatok voľného času, a samozrejme veľa sa nenarobím. No takto nejak by mala vyzerať "ideálna" práca. Ako ale dosiahnuť takúto prácu? Prvým krokom po nájdení tej správnej pozície je poslať správne napísaný a upravený životopis. Ja osobne odporúčam vzor Europass životopisu, ktorý má okrem samotného vzoru, aj presný návod ako sa má ktorá časť presne vypísať. Europass životopis schválila Európska únia, a je akýmsi všeobecným, nie však záväzným vzorom, pre všetky členské krajiny. Ale keďže sa snažíme byť európsky, tak prečo nie vo všetko?!

V úvode tohto článku je textík: "Tento tip odporúča riaditeľ divízie Quatro v Consumer Finance Holding, a.s. a taktiež aj jeden z Top manažérov Slovenska Ing. Ján Zamiška.", ktorý tiež upúta záujemcu, ktorý si hľadá svoju vysnívanu prácu. "Vypracovanie životopisu je dôležitý krok v hľadaní práce alebo vzdelávacích príležitostí. Životopis je často prvým kontaktom s budúcim zamestnávateľom. Je preto potrebné čitateľa okamžite zaujať a presvedčiť, že s vami má urobiť pohovor. Dôležité upozornenie! Keď zamestnávatelia pretrieďujú žiadosti, ktoré dostali, vo všeobecnosti nevenujú každému zo životopisov viac než jednu minútu. Ak sa vám nepodarí urobiť ten správny dojem, premárnite svoju šancu. Starostlivo si prečítajte nasledujúce informácie prv, než začnete vyplňovať formulár."

V jednom článku je všeobecný návod ako správne životopis napísať, čomu sa vyhnúť, a čo naopak zvýrazniť. V prílohe tohto článku sú aj tri druhy životopisov, ktoré odporúčajú študenti pracujúci vo svetových firmách.
Všeobecný návod na vyplnenie životopisu

V druhom článku je konkrétny vzor aj s prílohou
Vzor Europass životopisu

Kariéra | stály odkaz

Komentáre

Pozor, na konci je potreba spočítať neľahkú matematickú úlohu! Inak komentár nevložíme. Pre tých lenivejších je tam tlačidlo kúzlo.



Prevádzkované na CMS TeaGuru spoločnosti Singularity, s.r.o., © 2004-2014