Vytlač príspevok
Odporuč príspevok
Bookmark and Share PRIDAŤ NA VYBRALI.SME.SK

Ignorantstvo v priamom prenose alebo občania, robte si čo chcete.

...vláda, hoci je v ťažkej situácii pre pandémiu, si predsa nemôže robiť z občanov „dobrý deň“. A to doslova, lebo raz nejaké zákazy platia, ale inokedy zasa neplatia...

Konečne už máme sviatok, Deň boja za slobodu a demokraciu (17.11.2020) za sebou. Bol to ale veľmi zvláštny sviatok. Namiesto radosti a úsmevov, sme videli strhané a utrápené tváre. Nie, nebolo to iba od strachu pred, vraj neexistujúcim ochorením COVID-19. Boli to aj obavy z možných následkov pre porušovanie opatrení núdzového stavu. Napr. na jednej strane stali aktéri vrcholnej ignorancie, čo spolu s poslancami Smeru čakali, kedy na nich príde polícia a oprávnene, lebo porušovali zákaz zhromažďovania, nerešpektovali príkaz nosenia rúšok a nedodržiavali stanovené odstupy. Na druhej strane, to boli všetci zasahujúci policajti a ich nadriadení, lebo až do skončenia tejto trápnej komédie nevedeli, či pôjdu na zásah aby si nim vynútili rešpektovanie zákona alebo budú iba mútiť vodu.

No a úplne zvláštnu kategóriu tvoria čelní predstavitelia tohto štátu a vláda, lebo doteraz nikto z nich, nám občanom nevysvetlil, prečo právo neplatí pre všetkých rovnako a každý deň ? O to  viac, že Slovensko je v režime núdzového stavu. Pričom, doteraz vláda organizovala tlačové besedy ako na bežiacom páse, pre doslova „prkotiny.“ Mne sa na vysvetlenie ponúkajú najmenej dva dôvody. Prvý je ten, že všetky tie zákazy a príkazy, nemajú právnu oporu v slovenskej ústave, ale potom je na vine vláda so svojim predsedom, lebo má dbať na právnu čistotu všetkých svojich dokumentov, ktoré smerujú k nám občanom. Druhý dôvod je asi strach súčasnej vlády, tentokrát z tisícov nespokojných občanov v uliciach po celej republike.  Ale tu je tiež chyba na strane vlády, lebo hoci je v ťažkej situácii pre pandémiu, nemôže si predsa robiť z občanov „dobrý deň“.  A to doslova, lebo raz nejaké zákazy platia, ale inokedy zasa neplatia pre všetkých rovnako.

Preto ja osobne očakávam, že už veľmi skoro, bude tlačová beseda predsedu vlády, kde nám pán Matovič zrozumiteľne vysvetlí, prečo včera nebol nikto stíhaný za porušovanie  prijatých opatrení v čase núdzového stavu. Neobstojí očakávaný argument, že včera bol predsa Deň boja za slobodu a demokraciu, a v takýto deň sa môžu tolerovať  priestupky proti slovenskému právu.  O to viac, že pár dní pred týmto sviatkom, zazneli z úst niektorých  vládnych činiteľov, silácke reči, že proti porušovateľom platných opatrení núdzového stavu, bude nasadená aj vojenská polícia.  Podľa mňa, včera  na celej čiare prehrala vláda. A túto prehru treba všetkým občanom vysvetliť. Podotýkam, že osobne som proti každej násilnosti. A aby k nim nedochádzalo, treba v prvom rade všetkými občanmi rešpektovať ústavu tejto republiky. Viete, už v rímskom práve sa objavila táto krásna veta. „Nie kráľ je zákonom, ale zákon je kráľom.“ A to platí stále, dnes najmä pre všetky demokratické občianske spoločenstvá. Príjemný deň praje doko


Komentáre,názory | stály odkaz

Komentáre

  1. Pousmial som sa nad názormi, že polícia urobila dobre keď zasiahla
    17.11.2020 len v rukavičkách, lebo sa to v takýto deň vraj jednoducho patrí. Pýtam sa. Prečo ale v takýto deň neboli ohľaduplní k ostatným, tí občania, ktorí vedome a vierolomne porušovali vládou nariadené opatrenia núdzového stavu ? Prečo nedemonštrovali napr. dnes večer ?
    publikované: 19.11.2020 19:30:04 | autor: doko (e-mail, web, neautorizovaný)
Pozor, na konci je potreba spočítať neľahkú matematickú úlohu! Inak komentár nevložíme. Pre tých lenivejších je tam tlačidlo kúzlo.



Prevádzkované na CMS TeaGuru spoločnosti Singularity, s.r.o., © 2004-2014