Vytlač príspevok
Odporuč príspevok
Bookmark and Share PRIDAŤ NA VYBRALI.SME.SK

Ficovo proroctvo sa naplnilo

...a hoci neradi, aj tak máme na krku predčasné voľby ...

Tak,  a zase nám politici pripravili  nové témy na pobavenie sa.  Lebo to,  čo  sa udialo v našom parlamente 11.10.2011 bola skutočná politická hra, žiaľ pre mnohých z nich nešlo o komédiu, ale o tragikomédiu.

Koľkože to bolo  minulý rok,  hneď po voľbách radosti medzi pravicovo orientovanými voličmi,   keď bolo jasné, že po voľbách môžu byť pri moci celé 4 roky.  Akosi neverili tomu, žeby sa mohli naplniť  neprajnícke slová predsedu Fica, ktorý pár minút po voľbách predpovedal, že nová  pravicová vláda do roka padne. A včera sme sa presvedčili, že  mu jeho proroctvo  vyšlo skoro na 100 %. Pritom nemusel takmer nič zvláštne robiť, stačilo len čakať a vládnuca pravica mu sama na tanieri doniesla svoju kapituláciu. 

Samozrejme, že  pád vlády nezapríčinilo neschválenie tzv. eurovalu, ale  príčinou boli dlhodobé  vnútorné trenice  koaličných strán, ktoré sa bez emócií  nevedeli dohodnúť takmer na ničom.  Včerajšie  vyslovenie nedôvery vláde,  je vlastne vykúpením pre všetkých politikov. Koaličné strany, pochopiteľne mimo SaS si vydýchli, že už nemusia počúvať primitívne argumenty  politikov SaS a ficovci, že sa im naplnil sen o predčasných voľbách. Takže politici  možno, že aj tí z SaS, sú radi, že to  dopadlo tak ako sme to včera videli a počuli.

Vôbec im pritom neprekáža, že si včera v parlamente  počas celej diskusie šliapali po  jazyku. Starí harcovníci  najmä z SDKÚ, KDH  sa snažili celému svetu dokázať, ako si nás po neúspešnom  hlasovaní o eurovale podajú európske a svetové  mocnosti. A div sa svete, okrem novinárov a niektorých politikov, čo za to berú plat,  si nikto nad počínaním slovenského parlamentu, nad jeho rozhodnutím,  extra hlavu neláme. Dokonca ani burzy nato takmer vôbec nezareagovali. A pionieri z SaS, ak chcú ešte na politickej mape Slovenska figurovať, tí by si mali čím skôr uvedomiť, že sa musia ešte veľmi veľa učiť,  aby neboli iným iba na smiech. Totiž nielen pán Sulík má „zaručený“  patent na riešenie súčasnej  finančnej krízy. Majú ho aj iní, no na rozdiel od iných, on ho už  odskúšať nebude môcť.

V mojich očiach sa táto strana úplne diskvalifikovala  tým,  keď sa včera a dnes unisono  vyjadrovali v tom zmysle, že ministerské a iné politické stoličky nemajú prilepené k svojmu zadku, no dnes sa ich dobrovoľne vzdať nechcú za žiadnu cenu.  A druhým faktom že vodu kážu a víno pijú je rétorika o tom,  o koľko miliónov eur by prišli slovenskí občania, ak by boli poslanci schválil v parlamente  euroval. No pán Sulík akosi  veľmi rýchlo zabudol nato, koľko  miliónov stalo slovenských občanov  ním vyvolané referendum, ktoré si  dovolil odignorovať  a koľko budú stať predčasné voľby 10. marca 2012, na ktorých sa už iní mocní,  stačili dohodnúť aj bez neho.  Preto sa pýtam: tie milióny nám slovenským občanom už chýbať nebudú?

A čo ďalej?  Život pôjde svojou cestou. To len politici, tak ako vždy doteraz, aj pred nastávajúcimi predčasnými voľbami, nám budú do omrzenie sľubovať,  čo všetko urobia v náš prospech, ak ich budeme voliť, ale že sa to určite nedá bez utiahnutých opaskov, lebo tí čo vládli pred nimi  všetko prehajdákali. A po voľbách, ako je to na Slovensku už „dobrým“ zvykom, zasa zabudnú všetci politici, že existuje aj nejaký občan, ktorý  bez ohľadu nato, kto je pri moci, chce slušne žiť, mať kde bývať a mať stabilnú prácu. 

Čiže inak povedané,  politický folklór u nás bude pred každými voľbami dovtedy, pokiaľ sa naplnenie vyššie uvedených požiadaviek nestane úplnou  samozrejmosťou  pre všetky strany a to bez ohľadu nato, či sú pravicové alebo ľavicové,  alebo nejaké iné, a bez ohľadu nato, či je to napísané v ústave alebo v programovom vyhlásení vlády. 

Takých politikov na našej politickej scéne,  prajem čím skôr,  nám všetkým. doko

 


Komentáre,názory | stály odkaz

Komentáre

  1. doko
    ==A pionieri z SaS, ak chcú ešte na politickej mape Slovenska figurovať, tí by si mali čím skôr uvedomiť, že sa musia ešte veľmi veľa učiť, aby neboli iným iba na smiech.==Mne na smiech nie je, je mi smutno, že veľa ľudí nevidí, ako ich nepriamo okrádajú. Sulík neohol chrbát. Nemal prečo. A ak si videl osadenstvo v NR, tak máš prehľad, či mandát, ktorí poslanci dostali , dostali preto, aby tam nesedeli a takto teba okrádali.
    a zamysli sa, či si neprotirečíš- na jednej strane chceš politikov, čo dodržujú programové vyhlásenie a na druhej strane, ten , čo ho dodržuje, ten sa ti nepáči

    publikované: 12.10.2011 19:34:10 | autor: vasilisa26 (e-mail, web, autorizovaný)
  2. vasilisa26..."Sulík neohol chrbát.Nemal prečo..."
    ja si ale naopak myslím, že mal dôvod, aby ho ohol aspoň pri hlasovaní za euroval a to v záujme svojich voličov, ktorými sa stále oháňa; tí ho totiž volili preto, že bude presadzovať ich záujmy 4 roky, nie iba niekoľko mesiacov. Toto, že budú predčasné voľby predsa tiež nemajú v programovom vyhlásení vlády ...
    publikované: 12.10.2011 20:28:56 | autor: doko (e-mail, web, neautorizovaný)
  3. no jo
    predčasné voľby, ale kto tam pôjde?.. veď už toho máme dosť....
    publikované: 12.10.2011 20:51:48 | autor: matahari (e-mail, web, autorizovaný)
  4. Prečo predčasné voľby
    Doko, nesúhlasím s tým čo píšeš (o ohýňaní {12.10.2011 20:28} chrbta). Tá diskusia v parlamente mala aj morálny rozmer. Hlavnú vinu za vzniklú situáciu pripisujem Radičovej & company. Lebo však kto im kázal spájať hlasovanie o eurovale s hlasovaním o vyslovení nedôvery vláde? Keby hlasovali len o jednej veci, ficovci by sa pridali k eurovalu a sulikovci (spolu s OKS poslancami) k vláde. Takže všetko by bolo jak "má" byť :)
    publikované: 13.10.2011 09:57:01 | autor: robentin (e-mail, web, autorizovaný)
  5. robentin
    detto..:-)
    publikované: 13.10.2011 10:28:25 | autor: rada (e-mail, web, neautorizovaný)
  6. robentin a rada: až nato, že už by to nebola politika
    a k tomu ohybaniu chrbátov. Ja osobne tiež nie som zastancom takejto metódy, ale ak už niekto ohne svoj chrbát raz, potom sa nemôže čudovať, ak od neho niekto žiada aby ho ohol aj druhý krát. Napr. taký Sulík, mal plno reči, že jeho strana za žiadnych okolností nebude úzko spolupracovať so žiadnymi bývalými komunistami. A čím bol predtým riaditeľ NBÚ alebo aj jeden z poradcov ministra obrany Galka? Členmi KSČ alebo KSS. To nebolo zo strany SaS hyper nízke ohnutie ?
    publikované: 13.10.2011 12:38:15 | autor: doko (e-mail, web, neautorizovaný)
  7. nie,čo sa týka komunistov, lebo 90% z nich boli ľudia a kresťania,
    to nebolo ohnutie chrbta.To bolo hľadanie spolupráce. A čo potom povieš na Bugára, ktorý pred hlasovaním povie, že nepôjde s Ficom do spolupráce a na druhý deň vyzve Dzurindu, aby jednal v jeho mene? A čo Fico, pred hlasovaním sa maže, aby sa nezadrel a deň po, zaútočí na Radičovú. Jeho správanie a vládnutie ti bude vyhovovať viac? Bude ti vyhovovať, že teraz priehrštím bude rozdávať dôchodcom a zvyšovať im dôchodky a podaktorí zarábajúci nemajú ani mzdu takú, ale ty, ak sa dôchodku dožiješ, dostaneš desatinu z jeho súčasnej reálnej hodnoty? Nezabúdala Ficova vláda a nebude znovu zabúdať na tri povestné groše? Mne sa zdá, že vedia len do dvoch napočítať.
    a okrem toho-Sulík bol ten, čo nehlasoval a teda nehlasoval ani za rozpad vlády a záujmy voličov určite presadzuje, lebo nikdy nepovedal, že ich bude bohabojno okrádať, tým že busde siahať na ich odmenu za plácu, či už formov daní, odvodov, alebo rozhadzovaním nezodpovedným.
    publikované: 13.10.2011 18:49:15 | autor: vasilisa26 (e-mail, web, autorizovaný)
  8. Už by to nebola politika...
    Doko, čo by to potom bolo keby hlasovali len o €urovale a nespojili by ho s hlasovaním o dôvere vláde? - Ináč si myslím že vďaka tomu dvojhlasovaniu sa v parlamente odohralo/ ukázalo aj niečo veľmi zaujímavé (a všeobecné...):
    http://blog.tyzden.sk/robentin/2011/10/14/totalitarizmus-na-vzostupe
    publikované: 17.10.2011 20:37:45 | autor: robentin (e-mail, web, autorizovaný)
  9. videla
    som grafy predbezneho prieskumu...skoro ma drblo.fico je fucking genius,presne vie,ako dostat sprostych a ze ich je dost v tejto republike,achjo:-(((
    publikované: 18.10.2011 21:58:51 | autor: bonnie (e-mail, web, autorizovaný)
  10. Bonnie,
    a ja som si myslela, že som v mojom okolí jediná, ktorá je proti politike "geniusa" ficka zaujatá. Som si vydýchla, že som s tebou spriaznená duša. Len ma max serie, že zrušia II.pilier, zvýšia odvody a do dôchodku pôjdem s holou riťou, lebo nám budú vyplácať s koláča dieru, keď nemyslí na ten tretí groš
    publikované: 18.10.2011 22:41:49 | autor: vasilisa26 (e-mail, web, neautorizovaný)
  11. draha,
    fico neriesi z coho bude tebe vyplacany dochodok,on s tym svojim mat problem nebude.ale ludia nekukaju tak daleko a to populisti dobre vedia...
    publikované: 19.10.2011 15:08:44 | autor: bonnie (e-mail, web, autorizovaný)
  12. Prečo padla vláda
    aneb: Ficovo taktizovanie

    http://blog.tyzden.sk/vladimir-palko/2011/10/18/styri-ponaucenia-z-padu-vlady/

    Teda nie je to celkom tak ako som si to naivne {13.10.2011 09:57} myslel... - viď posledné dve vety toho môjho komentu. - ps (na magro toho Palkovho druhého ponaučenia): Tiež ja som (tu na svojom blogu) poukázal na video z predvolebnej tlačovky Ivety Radičovej a Ivana Mikloša -:

    http://robentin.blog.sk/detail-odvaha-vzopriet-sa.html?a=2c24fcd1fa39dd3063386b7541cc0d0a
    publikované: 25.10.2011 09:43:40 | autor: robentin (e-mail, web, autorizovaný)
Pozor, na konci je potreba spočítať neľahkú matematickú úlohu! Inak komentár nevložíme. Pre tých lenivejších je tam tlačidlo kúzlo.



Prevádzkované na CMS TeaGuru spoločnosti Singularity, s.r.o., © 2004-2014