Vytlač príspevok
Odporuč príspevok
Bookmark and Share PRIDAŤ NA VYBRALI.SME.SK

Doping: Ako výhovorka poslúžil sex, alkohol aj psí maznáčik

Tentokrat o inich sportovcoch, nie o skokanoch ;)

 zdroj: http://sport.aktuality.sk

 

Svet dopingu je podľa Frankfurter Allgemeine Zeitung tiež svetom lží, poloprávd a často až trápnych výhovoriek.

Športovci sa uchyľujú k vyhláseniam, ktoré by neskôr najradšej stiahli, keďže sa mnohokrát stanú terčom verejného posmechu. "Rebríček neuveriteľných výhovoriek vedie cyklista Tyler Hamilton," napísal mienkotvorný nemecký denník. Američana usvedčili na Vuelte 2004 z krvného dopingu. "Cudzie bunky v mojej krvi pochádzajú z môjho brata – dvojčaťa, ktorý zomrel ešte pred mojím narodením," vyhlásil bez mihnutia oka.

Veľmi často sa zakázané prostriedky ocitnú v nápojoch športovcov vďaka tretej - neznámej osobe. "Niekto mi to nasypal do ovocnej šťavy," tvrdila švajčiarska tenistka Martina Hingisová po zverejnení pozitívneho testu na kokaín. Fiktívny "niekto" dostáva reálnejšie kontúry v amfetamínovom prípade nemeckého cyklistu Jana Ullricha: "Na diskotéke mi strčili do ruky dve pilulky. Neviem, čo to bolo, ale vďaka svojej hlúposti som ich prehltol."

Bonbóny kontaminované kokaínom poslala matka z Peru talianskemu cyklistovi Gilbertovi Simonimu. Keď vybuchol druhýkrát, na vine bol tentoraz čaj od tety. "Britský šprintér Lindford Christie sa prejedol avokádom až tak, že neprešiel dopingovou kontrolou. Pre nameranú hodnotu nadrolónu by ho však musel zjesť tonu," vyrátal internetový portál eurosport.de. Jeho krajan, bobista Lenny Paul zjedol zase pred pretekmi špagety s hovädzinou prešpikovanou hormónmi. Výhovorka prešla a dopingový trest sa nekonal.

Na manželkine narodeniny doplatil americký šprintér Denis Mitchell. "Zaslúžila si niečo zvláštne. Vypil som päť pív a štyrikrát sme sa milovali," prezradil o noci, po ktorej mu namerali zvýšenú hladinu testosterónu. Prílišné množstvo vypitej whisky bez sexu (aspoň sa k nemu nepriznal) spôsobilo rovnaké problémy americkému cyklistovi Floydovi Landisovi. Zlyhania v posteli sa možno obával rumunský futbalista Adrian Mutu, tak si pre istotu sám naordinoval kokaín.

Starostlivo si určite vyberá zubné pasty olympijský víťaz v behu na 5000 m z Barcelony 1992 Dieter Baumann. Na dopingovú kontrolu sa v roku 1999 síce dostavil s lesknúcim sa chrupom, no úsmev na tvári mu zmrzol po oznámení pozitívneho výsledku na nandrolón. Na vine bola pasta a neznámy páchateľ, ktorý mu ju obohatil o zakázaný prostriedok. Následné policajné vyšetrovanie nič nepreukázalo. Manželku cyklistu Raimondasa Rumsasa kontrolovali colníci a nestačili sa diviť nad obsahom "autolekárničky". Množstvo medikamentov obsahujúcich zakázané substancie nebolo podľa jej slov určené pre manžela športovca, ale ťažko chorú svokru. Jeho kolega Frank Vandenbroucke má vždy po ruke lieky pre svojho psa – astmatika.

Andreas Kappes zjedol omylom lieky svojej tehotnej manželky a v prípade Christiana Henna zaúradovala svokra. Ňou odporúčaný čaj na zvýšenie potencie možno mal pozitívne účinky, no aj v prípade dopingového testu. Mamičkin inhalátor explodoval v batožine horskej cyklistky Ivonne Kraftovej. "Od strachu som vykríkla: Huh a asi neúmyselne niečo vdýchla," trvala na svojej nevine v roku 2007 po usvedčení z užitia fenoterolu. Neustále so sebou nosí lieky obsahujúce zakázané substancie taliansky cyklista Dario Frigo, ktorý skončil druhý na Giro d'Italia 2001. "Je to moja slabosť, nikdy som ich však neužil," tvrdil polícii po razii.

Ine | stály odkaz

Komentáre

  1. No vidíš, že to ide:-)))
    Jedním skouknutím jsem nadšen!!! Paráda, jednoznačně.
    A nepripomína Ti to niečo?
    Nemusí, no mohlo by. Keď sleduješ ty korekcie dráhy letu na tomto blogu:-))
    Páčilo sa mi velice, ďakujem.
    Ahoj :-))
    publikované: 04.08.2009 22:11:00 | autor: Mito (e-mail, web, autorizovaný)
  2. Hm, tu nastala nejaká sebareflexia:D a hneď je to zaujímavejšie...
    ô
    publikované: 04.08.2009 22:32:44 | autor: cokomilka (e-mail, web, autorizovaný)
  3. @ Mito
    No, napisal si mi peknu hadanku :P

    Ale tento "news" je len prekopirovany s originalu (sport.aktuality.sk).
    Aj skokani maju podobne vyhovorky, ale o tom sa malo vie. Vela z nich ma "astmu" a ine choroby a teda aj specialne povolenie na pouzivanie zakazanych latok ;)
    Ked tak citam zivotopisy sportovcov tak sa pytam ci vo vrholovom sporte mozu byt uspesni len chori ludia, a ti zdravi tam nemaju ziadnu sancu na uspech?
    publikované: 04.08.2009 22:34:45 | autor: zuzka (e-mail, web, neautorizovaný)
  4. Zuzka a čo sa čuduješ, prosím ťa pekne? :-))
    Že skokani. Veď iba laik sa temu môže čudovať. Veď poväčšine skáču v chladnom, v niektorých prípadoch by som neváhal použiť verbum mrazivom vzduchu, furtom sú v lufte, po slovenky nepríjemnom prievane, nahor musia šliapať, lebo výťahy poznáš, nie? Tie sú od teho aby nevyťahovali. No tak kto sa môže čudovať príslovečnej chronickej dušnosti, prípadne i astme u skokanov? O bronchitíde už ani nehovoriac.
    Odpoviem si sám. Iba laik, neznalec . :-)))
    Som rád, že si si našla chvilku a sprístupnila športovú problematiku verejnosti blogerskej. A dúfam, že nie iba jej. A to hej a nie, že né?
    publikované: 04.08.2009 22:59:28 | autor: Mito (e-mail, web, autorizovaný)
Pozor, na konci je potreba spočítať neľahkú matematickú úlohu! Inak komentár nevložíme. Pre tých lenivejších je tam tlačidlo kúzlo.



Prevádzkované na CMS TeaGuru spoločnosti Singularity, s.r.o., © 2004-2014