Vytlač príspevok
Odporuč príspevok
Bookmark and Share PRIDAŤ NA VYBRALI.SME.SK

Bože, bože

-Bože, prečo si vymyslel peklo?
-Ja som ho nevymyslel, ale vy-
-My? V Biblii sa predsa píše, že si vytvoril peklo aby si tam hodil hriešnikov.
-Bibliu napísali ľudia a hriešnici neexistujú. To, že niekoho k niečomu inšpirujem, neznamená, že je to o do mňa. Napísali to ľudia a tí mali svoje predstavy.
-Aha, čiže sa nemusím báť trestu?
-Ja netrestám, vy sa trestáte. Máte čudnú potrebu sa posudzovať navzájom a myslíte si, že to robím aj ja. Ja nie som človek, ale vy ste Boh. Ja netrestám, nemusíte sa trestať ani vy.
 

Je taký aký si ho predstavíme a naša predstava o ňom sa stáva našou realitou. Nie je to len fantázia.<br /> Je to vzťah. Ako s priateľom. Na základe našej predstavy o priateľovi sa k nemu správame určitým spôsobom. A Boha môžeme spoznať len podľa svojho srdca. Ak je niekto milujúci, tak netrestá.<br />

To je môj názor na Boha. On miluje a nevyvoláva strach. Je priateľ a nie nepriateľ. Nič od nás nevyžaduje a zodpovednosť nesieme tak či tak za každý svoj skutok, slovo aj myšlienku.


Úvahy | stály odkaz

Komentáre

  1. ...o pekle...
    myslím si , že tá predstava o svete o pekle a nebe, čiernom a bielom, dezduchom a bohatom v nas je vec každého a hladat niekde ten rovnovážny stav je neskutočne ťažké...a každý z nas prechádza svojim peklom...a aj ten najlepší priatel niekedy nechápe naše konanie a mozme sa mu dajmetomu zverit, on nam mozno da radu, ale skor neda ako da, ide len o naš vnutorný pocit, že nás niekto v tažkej chvili počúval a bol trocha účastný...a preco hovorit o pekle?...som skor za to, aby to bola cesta, cesta poznavania čo dokažeme vo svojom živote zniesť a kolko toho uvladzeme niest...za seba, za svojich blizkych...možno píšem zmatocne, ale momentalne mam obdobie plne zmatkov a tak si pripadám ako osol, co nesie svoje vrece a rad by pomohol niest vrece aj komusi, kto to potrebuje tiež.len je to tažke, každý si nesie svoje vrecko pekla ci trapenia, ci coho...Boh je ten najlepsi priatel. Som mu vdacna, že ho máme.
    publikované: 12.12.2005 12:42:22 | autor: Jana Jarna (e-mail, web, neautorizovaný)
Pozor, na konci je potreba spočítať neľahkú matematickú úlohu! Inak komentár nevložíme. Pre tých lenivejších je tam tlačidlo kúzlo.



Prevádzkované na CMS TeaGuru spoločnosti Singularity, s.r.o., © 2004-2014