Vytlač príspevok
Odporuč príspevok
Bookmark and Share PRIDAŤ NA VYBRALI.SME.SK

Internetové peniaze

Zaujal ma článok na hnonline.sk, teda jeho názov. S obsahom to už bolo horšie.

Doporučujem si najprv spomínaný článok prečítať.

Snažil som sa prísť na to, čo bolo prapríčinou vzniku tohoto článku. Či to bola autorova prirodzenosť ohurovať a provokovať a len využil priestor v novinách, alebo je to jeho hlboká nevedomosť kombinovaná s naivitou a snívaním o budúcnosti.

Hneď od začiatku mi pripadalo veľmi úsmevné, že "peniaze" budú vo forme webovej stránky. Autor sa snaží vizionárskeho pohľadu a najnovšie technológie chce zdôrozaniť, aby to bolo in. Avšak v digitálnom svete nie je potreba "zhmotňovať" peniaze. Už dávno to nie sú zlaté dukáty ani papierové bankovky. Sú to čisla, vedené na účtoch klientov v bankách. Nie je potreba vytvárať ďalší pseudohmotný prostriedok na úhradu (s ochrannými prvkami). Všetko čo autor popisoval ako hudbu budúcnosti (teda platbu z účtu na účet prostredníctvom mobilného zariadenia) je možné už dnes. Teda, ono je to možné už pár rokov.

Veľmi úsmevne pôsobí pasáž venovaná zabezpečeniu úložištia "futmoney". Server, ktorý bude tajný a nedostupný :)) Autor asi nedomyslel, že keď bude tak tajný a nedostupný, tak sa k nemu nikto nedostane. A keď sa k nemu dostane cez internet, tak už nie je ani tajný ani nedostupný. Väčšinu linuxových serverov, ktoré som nainštaloval a spravujem som fyzicky nikdy nevidel a ani sa ich nedotkol.

Veľmi by ma zaujímal vek autora, predpokladám, že to bude starší pán, ktorý sa po desiatich rokoch zobudil zo zimného spánku a na ulici počul študentov základnej školi ako hovoria o "internete".


net | stály odkaz

Komentáre

  1. autor
    U tohto autora ma napada jeden celkom fajn vtip o tom ako sa dvaja kamarati zhovaraju a jeden vravi: "Dnes mi vysiel clanok."
    A ten druhy na to: "V ktorych novinach?"
    A on na to: "Ale figu v novinach, clanok pasomnice zo zadku.."

    Asi takto by som ohodnotil uroven tohto clanku. Dufam, ze autor sa moze pochvalit tym, ze mu vysiel clanok v HN 2x -> prvy a posledny krat, inak to s HN pojde pekne dole vodou.

    Toto ma fakt dostalo: "Jediným peňažným znakom by bola priamo webová stránka, ktorá by sa stala novou formou peňazí.", precital ten clanok autor po sebe?

    "Digitálno-informačná spoločnosť by už nemala poznať typické konflikty ľudstva terajšej doby.", kde berie taku istotu, kde moze autor vediet, ze aj ked terajsie konfliky zmiznu, nepridu nove druhy konfliktov.

    Mozno HN oprasilo nejaky archiv z konca 80-tych rokov a pokusilo sa o aprilovi zart v oktobri. Ak nie, cudujem sa, ze ich este niekto cita.
    publikované: 24.10.2005 13:52:46 | autor: dmiba (e-mail, web, neautorizovaný)
  2. Nechápem, čo v tom článku znamená:
    Budúca digitálna - informačná spoločnosť.
    Momentálne, je pravek, či čo?
    publikované: 24.10.2005 13:57:17 | autor: Dávid (e-mail, web, neautorizovaný)
  3. 1. april
    i mna to napadlo a i ked je vonku jesenne pocasie, skontroloval som si datum. Vravel som si, ze to predsa nemohol niekto mysliet vazne...
    publikované: 24.10.2005 17:54:32 | autor: wa (e-mail, web, neautorizovaný)
  4. Ja som tiež skúmal, či si sa nesekol a...
    ...mal si pravu.
    Ten článok je naozaj asi starý, no publikovaný s dnešným dádumom.
    publikované: 24.10.2005 20:19:10 | autor: Dávid (e-mail, web, neautorizovaný)
  5. ale nieee
    vy to cele nechapete, iba david, je daco ako pravek totiz (ja som neni odbornik, mame na to staresinov) , si capnite po hlave a ucitite kost pletenu to rozcuchanych vlasov, pokial vasa komunita nevyzaduje vyholene hlavy ... a to sme uz pekne vyspeli, ked mame komunity
    publikované: 24.10.2005 21:16:57 | autor: zeixxy (e-mail, web, neautorizovaný)
  6. hehe...
    ...ešte že je za mojim menom tá čiarka.
    Inak by som dopadol dosť biedne.
    :-)
    publikované: 25.10.2005 06:19:31 | autor: Dávid (e-mail, web, neautorizovaný)
  7. davidovi
    :))))))))
    publikované: 26.10.2005 09:58:46 | autor: zeixxy (e-mail, web, neautorizovaný)
  8. Finančná nezávislosť ...
    Internetové peniaze alebo biznis na internete. www.web-financie.eu
    publikované: 06.07.2008 20:58:56 | autor: ins6ignis (e-mail, web, autorizovaný)
Pozor, na konci je potreba spočítať neľahkú matematickú úlohu! Inak komentár nevložíme. Pre tých lenivejších je tam tlačidlo kúzlo.



Prevádzkované na CMS TeaGuru spoločnosti Singularity, s.r.o., © 2004-2014