Vytlač príspevok
Odporuč príspevok
Bookmark and Share PRIDAŤ NA VYBRALI.SME.SK

Šľak ma ide trafiť

:)

Zdroj: Július Satinský: Šľak ma ide trafiť, HEVI 1997
------------------------------------------------------------------

        Šľak ma ide trafiť zo synovskej dôverčivosti

        Mnoho synov si o svojich otcoch myslí, že sú absolútne vyslúžilí bojovníci, že sú bezvládni slabingeri. A pritom je pravda taká, že na pánov otcov si synovia musia dať sakramentský pozor! Koľkokrát si syn dá zraz so svojou ničnetušiacou nebesky krásnou a nevinnou čučoriedkou priamo v rodičovskej domácnosti. On sám mešká a 17 ročná pani jeho srdca zo susednej triedy alebo susednej obce, prípadne susedného štátu pokorne sedí v obývačke pri televízore a otec jej chlapca jej robí tichú spoločnosť. Udržuje konverzáciu, ponúka keksy, trepe dve na tri a v hlave sa mu preháňajú tie najnemravnejšie myšlienky, aké sa chlapovi môžu v hlave preháňať... Nuž a tu by sa mali synovia vážne zamyslieť nad svojou dôverčivosťou, ba povedal by som naivitou! Lebo príležitosť robí zlodeja. My otcovia - svet iný nebude - nemáme v žilách cmar a sú medzi nami takí kmíni, ktorí sa nevedia 100% -ne ovládať. Ja sám sa viem ovládať na 100%, ale môj syn má ešte len šesť rokov. Čo keď bude mať 16, 26? A mne prestane fungovať brzdný systém? Ja viem. Ono sa to v solídnych rodinách starostlivo tají - ale predsa len... tieto banálne rodinné úrazy sú najnepríjemnejšie. Ono sa to ani nepatrí, aby otec namiesto syna cvikol kupón synovej frajerke, ale život prináša všelijaké prekvapenia. Viem o prípade, keď sa nevesta pomýlila o celé dve generácie. Lebo tu na Slovensku nesmieme zabúdať na dedov. Nejeden z nich hrá slepého, hluchého, nevládneho, a keď príde na vec, vysvitne, že má nenapodobniteľnú techniku. (Dúfam, že vám je jasné, že nehovorím o politike...?)
Tak sa majú veci, moji milovaní synovia - nedôverujte otcom vo veciach lásky a dávajte si pred nimi veľký pozor! Nech vás čaká frajerka vo vašej izbe, prípadne pred domom... Nech sa ten starý kocúr stará o to, aby mala rodina z čoho žiť, a nie o frajerku svojho syna! Môj otec bol dlhé roky vdovec a tiež sa nevedel 100%-ne ovládať. Aj si cvičil vôľu, škrípal zubami, zatvoril sa do svojej izby, keď som priviedol nejaké čučoriedky - ale občas sa nepremohol. Pamätám sa na oslavy Silvestra: Vonku mrzlo, až do rána padal sneh a kamaráti a kamarátky sa postupne vytrácali od nás domov. Ja sám som premožený bohatstvom zážitkov zo silvestrovskej noci zaspal ako medvedík. Keď som sa do bieleho rána zobudil, znelo z gramafónu slovenské tango "Prečo sa máme rozísť, keď je nám súdené..." a v obývačke tancoval môj otec s mojou frajerkou "lepáka". Boli oblečení (otec v poštárskej uniforme), Milka v kožuchu - ale ako som ich pozoroval, tváriac sa, že som sa nezobudil a spím - cítil som, ako uniká v našom byte sex a hrozí, že nastane výbuch. Začal som opatrne kašľať a tí dvaja nič. Potom som sa robil, že hovorím zo sna - a oni nič! Až keď som napodobnil silné kýchnutie, odskočili od seba a frajerka sa robila, že mi varí čaj. Otec si rýchlo sadol do kresla a tváril sa, že číta noviny, lenže ich mal opačne, písmenkami dolu, dajmupánbohvečnúslávu.
Nie, nie, nie! Synovská dôverčivosť nesie so sebou priveľké riziko. V prípade, že otecka zo sexu trafí šľak, pohrebné trovy hradí výhradne potomok - a to je väčšinou pravý milenec, ktorý zaváhal a ktorému bol nemilosrdne vypálený rybník!

 


Z tvorby L + S | stály odkaz

Komentáre

Pozor, na konci je potreba spočítať neľahkú matematickú úlohu! Inak komentár nevložíme. Pre tých lenivejších je tam tlačidlo kúzlo.



Prevádzkované na CMS TeaGuru spoločnosti Singularity, s.r.o., © 2004-2014