Vytlač príspevok
Odporuč príspevok
Bookmark and Share PRIDAŤ NA VYBRALI.SME.SK

Svetlá budúcnosť

ako som sa zamýšlal vo vlaku a došiel k záveru že hrozí koniec sveta.

Tak idem dneska vlakom začína sa skúškové obdobie ,viem, že pre niektorých už je v plnom prúde, ale mne sa ešte len začína. Veď koniec koncov boli sviatky. A tak som neriešil, školu, prácu nič... dospel som potom do štádia že som sa doma začal skutočne nudiť a potreboval som už zmenu prostredia.

A tak som teraz tu... sedím vo vlaku v sobotu ráno, oficiálny dôvod je že som sa chcel vyhnúť návalom cestujúcich v nedeľu a pondelok ráno keď sa väčšina ľudí sťahuje z východu na západ, chcel by som napísať že to platí aj opačne... ale kto by už len chodil na východ... myslím že to platí maximálne po Žilinu, potom už asi málokto študuje alebo pracuje na východ od bydliska... no toľko oficiálny dôvod a skutočný dôvod? Nemohol som to už doma vydržať a tešil som sa na to že konečne už vypadnem z domu. Musím sa priznať že mi intrák celkom chýbal, alebo ma otravoval pobyt doma... neviem asi jedno s druhým.

Ako som tak sedel vo vlaku, čítal som si na mobile blogy, Odkedy som prešiel k modrému operátorovi, tak som začal využívať služby internetu v mobile, pretože ich poskytuje takmer zadarmo, aj také čítanie si blogov, mi príde ako zaujímavá činnosť do vlaku. Ešte k tomu nejaká pekná hudba a proste pohoda (smajlik) niekedy mi je až ľúto keď už musím vystupovať... a to mi ceta zaberie niečo okolo troch hodín. No  a ako som si tak čítal ma napadlo že mám chuť aj niečo napísať, nejakú veľkú, prípadne ak nie veľkú tak aspoň zaujímavú myšlienku... tak som začal písať a zatiaľ je z toho toto, možno sa to ešte nejako vyvinie

Začal sa nám nový rok, teraz už 2010, podľa majského kalendára, Nostradama, a astronómov sa už o dva roky niečo stane, podľa niektorých koniec sveta, poľa niektorých nie, každý nech verí tomu, čomu chce. Ale ja verím astronómom teda exaktnej vede, ktorá tvrdí že práve v 2012 dôjde v veľmi zvláštnemu javu (galactic anligment) v skratke všetky planéty našej sústavy budú na jednej priamke, k tomuto dochádza iba raz za 650 000 rokov, čo je dosť dlhá doba. A myslím že každopádne budeme svedkami niečoho výnimočného. A nebude to nič dobré ani pekné. Nie pre to že by to predpovedali Mayovia ale skôr pre to že keďže budú planéty v jednej rovine môže dôjsť k interferenciám ich gravitačných a magnetických polí a potom sa môže čosi stať. Napríklad zmena pólov na našej planéte, zvýšenie radiácie na orbite zeme a podobné veci. Ktoré môžu kľudne viesť k tomu, že naša spoločnosť sa proste zrúti aj bez toho aby tu bola prírodná katastrofa. Skúste si predstaviť život bez satelitov, každý si možno povie že ako už len jeho život ovplyvňujú satelity... no napríklad GPS čo je základom navigácie vo väčšej časti dopravy. a potom komunikačné siete, ktoré by proste padli, (telefón internet, televízia a podobne). A čo je možno reálnejšie ako si myslíme, tak v dôsledku mierneho výkyvu magnetického poľa alebo silnej slnečnej búrky môže dôjsť ku globálnemu výpadku elektrickej energie. Čo môže viesť k totálnej anarchii, teda aspoň v amerike, myslím že v Európe by sme to prežili. Nastane to takým spôsobom že sa na zem dostane príliš veľa voľných elektrónov, ktoré nezachytí atmosféra a to spôsobí zničenie všetkých transformátoron na planéte... a k výpadku elektriny, ktorý by trval niekoľko rokov.

No dosť bolo katastrofických vízií... budúcnosť nemusí byť poznačená len prírodnou katastrofou, napríklad veštica Vanga predpovedá budúcnosť až po rok 2050, tá nepredpokladá žiadnu kataklizmu, s rokom 2012, iba tretiu svetovú vojnu medzi Moslimským svetom a naším svetom. A podľa nej by už v roku 2011 malo dôjsť k vyhladeniu európy v dôsledku moslimského útoku chemickými zbraňami, čo tiež nie sú najlepšie vyhliadky.

Čaká nás teda svetlá budúcnosť... no ja dúfam že sa nič z toho nesplní a že si budeme spokojne žiť tak, ako doteraz... každopádne ak by to aj bola pravda, nemá zmysel sa tým trápiť, lebo pri udalostiach takýchto rozmerov, s tým aj tak veľa nenarobíme... ani jednotlivec, ani naša krajina a myslím že ani celá EU proti tomu veľa nezmôže (lebo kým sa dohodnú dánvo bude po nás.)

.. .


len tak.. | stály odkaz

Komentáre

  1. dufam,ze sa nic z toho nesplni
    aj ja chcem verit-ale radost mi berie svet,ktory sa za mamonom zenie..uz mam toho zleho den co den dost! tuzim mat zo zitia RADOST!

    este aj slniecka niet-veru- zamraceny je tento svet!..ale co aj slnko zajde-optimista si dovod na RADOST najde!

    radost z absolvovanych skusok zelam-a do zivota tvorivy elan :-
    publikované: 09.01.2010 16:16:06 | autor: radost (e-mail, web, neautorizovaný)
  2. savalovský,
    dobrá úvaha!
    môže dôjsť k interferenciám ich gravitačných a magnetických polí
    ...v dôsledku mierneho výkyvu magnetického poľa alebo silnej slnečnej búrky môže dôjsť ku globálnemu výpadku elektrickej energie.=====keby niečo podobné nastalo, vrátili by sme sa k jednoduchému spôsobu žitia.na dedine by to problém nebol, bola by to zo začiatku romantika. Konečne by rodina mala čas na vzájomné rozhovory, vzájomné otváranie mysle a sŕdc. Len neviem, ako by som si v paneláku kúrila, varila, prala. To by teda bola hrôza. Určite ale veľmi malá oproti tomu, keby nás zasiahla radiácia z jadrovej vojny, ako nám to sľubujú. Čo sa má stať , sa stane! Ale predsa vo vnútri verím, že sa veštby nesplnia a budem vidieť dospievať svoje ešte ani nenaplánované vnúčence.
    Želám ti, jasnú myseľ, dobré sústredenie a úspešné ukončenie semestra.
    publikované: 09.01.2010 19:48:55 | autor: vasilisa26 (e-mail, web, autorizovaný)
  3. poklona
    pred Tvojim hladom za informaciami a ich uspesnemu vyskladaniu do tohto prispevku ... nieco to prinieslo dokonca aj mne, a to uz o tomto vsetkom nejaky ten cas viem :-)

    nech sa dari na skuskach, ale hlavne mimo ne!
    publikované: 09.01.2010 19:58:50 | autor: CyberGhost (e-mail, web, neautorizovaný)
  4. ďakujem
    ďakujem za povzbudivé slová k skúškam, snáď ich nejako zvládnem...
    Ale nedá mi nereagovať na vasilisinu predstavu o romantike a zbližovaní domácností..
    Bolo by fajn keby na pár hodín vypadla elektrina a ľudia by sa mali čas zhovárať, ale neviem či si vieš predstaviť globálny výpadok elektriny na niekoľko rokov... ekonomika by proste prestala existovať a nastala by anarchia a hladomor, potraviny by sa prestali vyrábať, ľudia by nemali informácie, lebo by ich nemali odkiaľ získať. Nezamestnanosť by vzrástla na takmer 100% lebo nič by nefungovalo... myslím že od romatiky by to malo veľmi ďaleko a ani ľudia na dedináh by si neporadili. Dnes bez elektriny a IKT (Informačno Komunikačnúch Technológií) sme proste stratený a nemáme šancu. Len niektorý z nás si to nechcú priznať...
    publikované: 10.01.2010 01:33:08 | autor: savalovsky (e-mail, web, autorizovaný)
  5. život
    len vďaka ohňu, práci a láskavej pomoci druhých je najideálnejší stav, tam netreba práčku, net, žiarovky... aj ja som na tých všetkých produktoch závislá, ale v kútiku srdca túžim po drevenej chalúpke v lese... mimo šialenej civilizácie. Nosila by som také tie dlhé plátené sukne, a nikomu by nevadilo, že nevizerám ako naomi campbell, deti by sa hrali na lúke pri potoku, a neriešili drogy na chladných sídliskách... snívam :)
    publikované: 10.01.2010 02:08:05 | autor: majamaja (e-mail, web, neautorizovaný)
  6. saval,
    na dedine by sme mohli pestovať, kopať motykami a zasadili by sme toľko, koľko by sme potrebovali a možno niečo na predaj. Prali by sme v potokch. Jasné nevedeli by sme , čo sa deje vo svete, ale ani by sme zbytočne nestresovali, správami, kto kedy a ako okradol kde koho, zabil, pretiahol, a proste o všetkom zle, o ktorom musíme uvažovať a to nás zaťažuje. teraz sme predsa múdrejší, postavili by sme si koleso na potoku a elektriku vyrábali , alebo veternú len pre vlastnú spotrebu. Predstav si ďalekú budúcnosť, keď sa vyčerpá nafta a nebudú rýchle autá. No tak radšej nech je tak, ako je so všetkými dobrými vymožiteľnosťami
    publikované: 10.01.2010 15:59:33 | autor: vasilisa26 (e-mail, web, neautorizovaný)
  7. no dobre... uznavam
    Je pravdou aj to, čo vravíš... ale život v mestách by možný nebol, a na vidieku nieje dosť miesta na to aby sa sem všetci presťahovali, to musíš uznať aj ty :-)
    publikované: 10.01.2010 17:52:38 | autor: savalovsky (e-mail, web, neautorizovaný)
  8. saval
    jasné, že by mešťania zahynuli,to som aj na začiatku napísala.Myslíš, že by sa všetci na dediny nepomestili? Možno aj ano, len väčšina by si nevedela poradiť a prežiť. Len nech ide všetko radšej k lepšiemu, pokrokovejšiemu. Nie k horšiemu a k vojne už vôbec nie.
    publikované: 10.01.2010 18:28:51 | autor: vasilisa26 (e-mail, web, neautorizovaný)
Pozor, na konci je potreba spočítať neľahkú matematickú úlohu! Inak komentár nevložíme. Pre tých lenivejších je tam tlačidlo kúzlo.



Prevádzkované na CMS TeaGuru spoločnosti Singularity, s.r.o., © 2004-2014