Vytlač príspevok
Odporuč príspevok
Bookmark and Share PRIDAŤ NA VYBRALI.SME.SK

Mečiarovi pribudli štyri domy

Tak rád by som sa pochválil, že čo všetko som svojou poctivou prácou nadobudol, no niet čím sa chváliť. Nech by mi závistlivá Slovač mala, čo závidieť. Bohužiaľ tí, ktorí nám majú byť príkladom a jasne im to vyplýva aj zo zákona, tak tí sa nám naivným Slovákom rehocú do tvári a doslova si z nás robia prču... Zo zverejnených priznaní politikov sa ani tento rok nedá skoro nič vyčítať.

  Mečiar mal podľa prístupného dokumentu ku koncu minulého roka dva byty a osem domov, z ktorých sedem opisuje ako rodinný a ôsmy iba ako dom. Ďalšími položkami v Mečiarovom priznaní 2008 bola 57–krát orná pôda, 9–krát záhrady, 14–krát zastavané plochy a nádvoria či dve garáže. Akú hodnotu, prípadne rozlohu majú jeho nehnuteľnosti, sa však z priznania nedá ani len odhadnúť.

 

  Podpredseda SDKÚ Ivan Mikloš. Vlastní veľký počet parciel ornej pôdy, ale iba jeden dom, byt a dve hospodárske budovy. Oproti roku 2007 si nepolepšil. (Pochopiteľne tiež neuviedol všetko, ale aspoň má k dispozícii argument, že ani Mečiar nikdy neuviedol všetko).

 

  Počiatek si polepšil v roku 2007 vykázal okrem platu člena vlády aj príjem 15 miliónov korún. Počiatek má podľa priznania nešpecifikované podiely v rôznych firmách. Čo spôsobilo zdvojnásobenie ministrových príjmov, to však Počiatek tají.

 

  Minister s druhými najvyššími vedľajšími príjmami Robert Kaliňák (Smer) zarobil popri plate ministra 8,5 milióna korún, čo je o 600–tisíc menej ako v roku 2007. („Chudáčik – doslova ho ľutujem, lebo jeho policajní jastrabí dokážu tak naplniť štátnu kasu, že to v našom štáte snáď ani žiadna iná organizácia nedokáže. Takže pán premiér tu je potrebné konať!!! Či Kaliňák je horší riťolezec než tí ostatní?)

 

  Majetok pribudol aj predsedovi parlamentu Pavlovi Paškovi (Smer). Oproti roku 2007 má o jeden byt a garážové státie viac.

 

  Majetkovo si naopak nepolepšil premiér Robert Fico. Naďalej vlastní dva byty, chatu a mediálne slávnu vinicu. Okrem toho má dve autá, podielové listy aj úspory. Za rok 2008 zarobil 1,283 mililóna korún. (Fico však nezarobil spomedzi členov vlády najviac), najlepšie zarábajúcim bol minister spravodlivosti Štefan Harabin (za HZDS). V roku 2008 zarobil 1,569 milióna korún.

 

  Jediným členom vlády so zdanlivo nulovým majetkom je ministerka práce Viera Tomanová zo Smeru. Pritom ako ministerka k 31. decembru 2008 zarobila dovedna 3,024 milióna korún. Žiadne iné príjmy podľa svojich priznaní od roku 2005 nemala.

 

  Tieto priznania našich politikov sú výsmechom zdravého rozumu a  nič nehovoria. Síce pardon – hovoria, iba nikde to nie je uvedené: Hovoria Slováci vidíte, aký ste sprostí, čo si robia s vami tí vaši politici ?!

 

  Milí Slováci – mrzelo by ma ak by ste si tento môj článok vyložili tak, že ja týmto ľuďom závidím. Bože chráň, iba som sa tak nahlas zamyslel, či toto je aj s kostolným poriadkom? (Najmä teraz, keď sa aj politici hrdo predvádzajú pred kamerami, akí sú oni pobožní ľudia). A či si to nadobudli skutočne legálnou cestou?

 

  Ako som už uviedol ja by som sa rád pochválil so svojim majetkom, ale čím? Vlastním jednu posratu trojvalcovú Fábiu, aj  to iba na lízing, lebo za 34 rokov driny v Železiarňach som poberal (za svoju poctivú prácu) „takú dobrú mzdu“, že som si nedokázal túto Fábiu kúpiť za hotové. A trojizbovú (Havlovu) králikáreň, to mám ako bónus za celkových 38 rokov odrobených v tomto skur....m systéme a môžem si iba ak pískať, lebo ešte ani ten predčasný dôchodok nedostávam, ktorý mi právom patrí.( O nejakej záhradke, alebo chate, tak to môžem iba snívať, ale tak mi treba, mal som kradnúť, podvádzať a pchať sa vplyvným osobám do zadku a aspoň by mi Slováci mali, čo závidieť).

  No, čo už na Slovensku je to tak. Ladislav Serenča


Politika | stály odkaz

Komentáre

Pozor, na konci je potreba spočítať neľahkú matematickú úlohu! Inak komentár nevložíme. Pre tých lenivejších je tam tlačidlo kúzlo.



Prevádzkované na CMS TeaGuru spoločnosti Singularity, s.r.o., © 2004-2014