Vytlač príspevok
Odporuč príspevok
Bookmark and Share PRIDAŤ NA VYBRALI.SME.SK

Punčový koláčik

dukanovský punčák
Punčák

2. fáza


suroviny na piškótové cesto:


4 vajíčka, 4PL škrobu, 2PL sladidla,alebo aké sladidlo používate, 1čL PDP,  punčová aróma

postup:

4 žĺtka vyšľaháme do peny so sladidlom pridáme arómu, škrob,  PDP.....vyšľaháme a zapracujeme zo 4 bielkov sneh..dáme na plech, na ktorom je papier na pečenie (do dvoch 26cm okrúhlych foriem)....

rada: ak nám cesto zostane vložíme do zdobiaceho vrecúška a nastriekame tvary a spravíme si dukanovské piškóty

pečieme asi tak 15min. podľa toho, akú máme veľkosť plechu.... treba dávať pozor a kontrolovať to  ...........po upečení a vychladnutí, postriekame punčovou esenciou,  ktorú sme si zriedili s troškou vody a sladidlom (cesto je potom vláčne a voňavé od punčovej esencie )

tvarohová plnka:

125g tvaroh jemný, 100g tvarohu hrudkového, 1PL xylitolu, alebo aké sladidlo používate, džem z goji, 3plátky želatíny (nemusí byť ak tvarohová plnka  je dosť hustá), ale ja som dala

postup:

tvarohy a xylitol dobre premiešame a zapracujeme do nich želatínu podľa návodu ......na korpus natrieme džem a pridáme tvarohovú plnku natrieme zase džemom  a priložíme ďalší korpus

poleva1:
1 bielko so sladidlom vyšľaháme nad parou a dáme  troška červeného farbiva natrieme na koláčik a vložíme do chladničky aspoň na 3hodinky, aby sa nám chute prepojili a plnka stuhla.

poleva2:
bielko vyšľaháme s práškovým xylitolom, alebo iné práškové sladidlo a pridáme farbivo a hotovo jednoduchšie a rýchlejšie :-) rada: použite len polovičku bielka, aby toho nebolo moc ...
 



dobrú chuť

dukanovské torty | stály odkaz

Komentáre

Pozor, na konci je potreba spočítať neľahkú matematickú úlohu! Inak komentár nevložíme. Pre tých lenivejších je tam tlačidlo kúzlo.



Prevádzkované na CMS TeaGuru spoločnosti Singularity, s.r.o., © 2004-2014