Vytlač príspevok
Odporuč príspevok
Bookmark and Share PRIDAŤ NA VYBRALI.SME.SK

Dnesne zamyslenie o zmysle zivota

otrepane, caste ale aj tak tajne...
Moznoí si pomyslite preco zase niekto otvara takuto castu a urcite uz aj oblogovanu vec a tak musim povedat preto, ze kazdy blogista by sa tohtio mal dotknut aspon raz, aby jeho citatelia mohli vediet aj to cie clanky vlastne (ne)citaju.

Na zaciatok musim povedat, ze moje kredo je: "Snažím sa byť kresťanom." Takto som to povedal, pretože nekrestania stale poukazuju na to aky su krestania pokrytci a moznoze aj ja som taky, a preto sa budem snazit nikdy nepovedat: "Som Kresťan." Lebo takato veta je nieco viac ako iby suche konstatovanie, kt. moze byt povedane kedykolvek a kdekolvek. Mali by sme si uvedomit, ze slovo pravy kresťan sa vždy a všade drži všetkych 11 prikazani (desatoro + prikázanie lásky). Co je velmi tazke a myslim, že malokto ma pravo povedat tu silnu vetu.

Takze zaciatok mam za sebou a mozem ist na zmysel zivota.(aspon moj) Ja sa tvarim a dufam, ze aj som inteligentny mlady clovek. A preto mam nazor na zmysel zivota este dost nejasny ale moj oblubeny varok je: "Ak by som čo i len na tisícinu sekundy zapochyboval o existencii Boha asi by som sa obesil na prvý strom" Tvrdé? Ja myslim, ze nie. Ved ponorte sa do myslienok a ak mate co i len to najizsie vzdelanie a dokazete zo svojimi myslienkami naozaj splynut, nebude pre Vas tazke dojst k podobnemu zaveru.

Bol by som rad ak by ste mi tu napisali Vase zavery po splynuti s myslenkami (bez vulgarizmov typu: "Ty * krestanske")

P.S. Chcem aby ste vedeli, ze nikoho nechcem obratit na krestanstvo, iba chcem aby ste nasli aj vy nieco co Vam v zivote pomoze tak ako mne Boh.

...Úvahovňa | stály odkaz

Komentáre

  1. je to
    prosto krasne... i ked nie som veriaca, alebo ako som raz napisala, neveriaci veriaci...

    v co verim? v cistu lasku... nezalezi na tom ku komu, musi byt cista, nezistna a velkorysa...

    a tiez mam zmysel zivota... len uplne presne netusim aky...

    naozaj si to napisal nadherne :o.)
    publikované: 01.04.2005 21:30:23 | autor: ywana (e-mail, web, neautorizovaný)
  2. tvoja dalsia veta znela
    Ak by som co i len na chvilu neveril v nic (totalne bez viery) tak by som spachal samovrazdu.
    publikované: 01.04.2005 23:22:11 | autor: DaMage (e-mail, web, neautorizovaný)
  3. nie som krestan,
    nemam nic proti krestanstvu,
    a som rad ze je, lebo keby nebolo tak by sa
    Gnaag obesil na prvy strom a to by nebolo
    velmi stastne riesenie
    publikované: 04.04.2005 10:40:36 | autor: motam (e-mail, web, neautorizovaný)
  4. lol
    Myslim si, ze byt krestanom a moct povedat ze somkrestan neznamena ze citujem: "pravy kresťan sa vždy a všade drži všetkych 11 prikazani". Nasu krestansku identytu nestracame, ked sa nedrzime prikazani, pretoze Boh nas vtedy neprestava milovat. Byt krestanom predsa znamena byt Bozim dietatom a vlastnit radostnu zvest, ktoru oznamuje evanjelium. Radostnu zvest, ze Boh nas miluje viac ako my jeho a tuzi po nasom stasti, tuzi byt stale s nami priamo v nasom srdci, tuzi nas zdvihat aj ked znova a znova padame.
    Ved o tom su vianoce, ze Boh prichadza k nam hoci my vobec nezachovavame jeho prikazania, aby sme zili tym najspravnejsim a najradostnejsim sposobom ako sa da zivot prezit. Aby sme zili s nim v jeho laske a preto uz jeho prikazy nie su prikazmi ale darom aby sme vedeli ako mame zit pre Boha a vlastnit jeho radost a pokoj.
    Krestania teda nie su ti dokonali... ale su to Bozie deti.
    publikované: 21.12.2005 12:49:51 | autor: panzi (e-mail, web, neautorizovaný)
  5. tak pozeram
    zachvilu tu bude skoda chodit, hladat v kope sena
    publikované: 22.12.2005 10:15:24 | autor: nemo (e-mail, web, neautorizovaný)
  6. ewinka
    tos pravda, kazdy necomu veri. . .Boh je asi to najspolahlivejsie. . .
    ked si predstavim, ze by som mala verit nejakej strapatej bosorke vo velkych okuliaroch ktora sa svojim magickym hlaskom predstavuje ako vestica Teodhora, phuuu ha tak to fakt radsej ten povraz. . .
    na Bohu je fajn, ze nevjeme ako vyzera, vieme aky je, co od nas a hlavne pre nas chce, vieme aky to je uzasny tipek, co fsetko pre nas uz urobil a taak, a to je super, ale inak je na nas ako si ho nainstalujeme. . .
    publikované: 25.12.2005 14:26:10 | autor: gnaagovi (e-mail, web, neautorizovaný)
Pozor, na konci je potreba spočítať neľahkú matematickú úlohu! Inak komentár nevložíme. Pre tých lenivejších je tam tlačidlo kúzlo.



Prevádzkované na CMS TeaGuru spoločnosti Singularity, s.r.o., © 2004-2014