Vytlač príspevok
Odporuč príspevok
Bookmark and Share PRIDAŤ NA VYBRALI.SME.SK

Prečo pekný deň zosychravie

prečo pekný deň zosychravie... teplo a chlad... veselosť a smútok...

mnohokrát si myslíme ako sú tie dve veci od seba vzdialené... no niekedy stačí iba krok, aby sme pochopili, že to čo ich delí je naše vedomie.

Určite poznáte ten pocit, keď je vonku sychravé počasie a vaša nálada zosmutnie... keď si uvedomite, že nie všetko je také ako by ste chceli. Tažko povedať prečo je to tak. Ale aj sychravý deň môže byť krásny. No platí to aj opačne - krásny deň zosychravie.

Prečo? Zdá sa mi ťažké nájsť na to presnú odpovedať. No ten deň zosychravie kvôli nám. Proste preto, že niečo nie je také ako by sme chceli. Niekedy preto, že sme sa pozreli nepríjemnej pravde do očí.

Nepríjemnej pravde do očí. Neviem prečo má pravda takú moc. Niekedy neviem, prečo ak niečo pravdivé, no pre mňa neprijemné už viem dlho, zasiahne ma to v inač dobrý deň. A potom celý deň zosychravie. Možno naozaj si vtedy človek uvedomí, aký je malý a bezmocný oproti svetu. Oproti pravde. No často sú za pravdou a svet tvoria taký istí malí ľudia. Tak prečo sa kvôli tomu trápiť. Život naám len ukázal, že nie všetko je a bude také ako chceme iba my. A musíme to prijať aby sme mohli ísť ďalej.

Na začiatku som napísal, že aj sychravý deň môže byť pekný. Znamená to, že ak pekný deň "zosychravie," ešte stále sa môže stať pekným dňom. No na to treba mať silnejšiu vôľu alebo pomocnú ruku najbližších (rodiny, kamarátov, proste ľudí, ktorí stoja pri vás).


Pohľady do života | stály odkaz

Komentáre

  1. bolest
    boliiii ma bruško. pomooooooooooooooooooc. stevko
    publikované: 19.09.2005 21:37:45 | autor: stevko (e-mail, web, neautorizovaný)
  2. jou
    tony, ty depressor
    publikované: 19.09.2005 22:45:39 | autor: b. (e-mail, web, neautorizovaný)
  3. :(
    Niekedy je lepšie sklopiť oči, keď nevie človek zniesť pravdu, aby nezosychravel deň aj ostatným.
    publikované: 03.10.2005 18:54:48 | autor: Gnaag (e-mail, web, neautorizovaný)
  4. a prečo?
    spolu sa predsa sychravie najlepšie! (take ši nevedzel?!)
    publikované: 03.10.2005 20:55:02 | autor: b. (e-mail, web, neautorizovaný)
Pozor, na konci je potreba spočítať neľahkú matematickú úlohu! Inak komentár nevložíme. Pre tých lenivejších je tam tlačidlo kúzlo.



Prevádzkované na CMS TeaGuru spoločnosti Singularity, s.r.o., © 2004-2014