Vytlač príspevok
Odporuč príspevok
Bookmark and Share PRIDAŤ NA VYBRALI.SME.SK

Hra sa skončila. Pripravme sa na veľké zmeny.

Prečo vývoj v celom svete dospel až takto ďaleko a kam v súčasnosti smeruje? Prečo nie je žiadny dôvod obávať sa rozpadu súčasného globálneho finančného systému a prečo je veľmi dôležité nenapájať sa na zámerne šírené strachy a paniku?

Vývoj v nasledujúcich mesiacoch bude vyžadovať otvorenú myseľ, ochotu prijať mnohé odhalenia pravdy a vymaniť sa z ilúzií a presvedčení, v ktorých sme doteraz žili. Divoká jazda so šťastným koncom sa začína.

Nastáva veľmi zaujímavá doba. Hra sa totiž skončila. Mocní tohto sveta sa prerátali, nechceli si pripustiť, že raz sa ľudia prebudia a budú žiadať to, čo im patrí. Tá doba ale nastala a to ich desí. Nechcú sa len tak ľahko vzdať svojej moci, bohatstva, nadvlády nad ľudstvom a robia všetko preto, aby sa udržali pri moci – teda aby svet naďalej fungoval rovnako ako doteraz. Snažia sa, ale stále viac sa im to vymyká spod kontroly. Vedomie ľudstva rastie a všetko staré, nespravodlivé, skorumpované sa postupne rozpadáva pred našimi očami. Vrátane doterajšieho globálneho finančného systému.

Skutoční vládcovia tohto sveta (oligarchovia, bankové klany, finančné skupiny...) a ich spojenci vo vládach a "renomovaných" svetových inštitúciách (nimi dosadené figúrky, ktoré zabezpečujú ich mocenské záujmy) aj v súčasnosti využívajú ich osvedčené nástroje na ovládanie ľudí – šírenie strachov, klamstvá, manipulácie. Dúfajúc, že znovu a znovu na ich hru naletíme. Pre nás ideálna príležitosť povedať si, že tentokrát už nie.

Vzhľadom na informácie šírené médiami vyzerajú mnohé veci úplne inak, ako v skutočnosti sú. Je veľmi dôležité uvedomiť si, kto celosvetovo vlastní všetky dôležité médiá, keď si myslíme, že sa k nám dostávajú objektívne informácie. Dezinformácie šíriace cez médiá strach, chaos a paniku, zatajovanie pravdy a množstvo klamstiev a manipulácií sú zámerné a veľmi dobre premyslené. Ich cieľom je naďalej bohatnúť na úkor ostatných, ovládať, doslova vlastniť celý svet a ľudstvo. A to tak, aby si to väčšina ani len nevšimla, neuvedomila. Je úplne bežné, že vlastníci sveta a nimi dosadené figúrky vo vládach štátov, vo svetových inštitúciách... absolvujú mnohé mediálne tréningy, kde sa učia rôzne manipulatívne techniky. Keďže dokázať dokonale manipulovať ľudí má pre nich nesmiernu hodnotu, platia za ne obrovské sumy peňazí – samozrejme, ako inak, z prostriedkov daňových poplatníkov.

Ak Vám mocní tohto sveta povedia, že je potrebné to a to, lebo inak prídete o úspory, stratíte prácu, dokonca lebo inak sa rozpúta vojna a podobne, ako zareagujete? Budete hneď oveľa ochotnejší prijať to, čo hovoria. Presne to je ovládanie šírením strachu. V tom momente si mnohí ani len neuvedomia, že všetko môže byť úplne inak, že práve počúvajú klamstvá a že k dispozícii je aj iná alternatíva. Naozaj dobrá pre bežných ľudí. Napríklad spravodlivý finančný systém, systém založený na poctivých, plnohodnotných, krytých peniazoch a nie na papierikoch bez hodnoty, ktoré si mocní tohto sveta tlačia donekonečna, aby uspokojili svoju stále rastúcu chamtivosť a túžbu všetko a každého dokonale ovládať.

Pôžičky, pôžičky, pôžičky...

Zadlžovanie, eurovaly, riešenie dlhov ďalšími dlhmi, doslova vnucovanie ďalších pôžičiek... Donekonečna. Nezmyselné, podlé, výborne premyslené. Dlhy sú a vždy boli výborným nástrojom na ovládanie a zdieranie. Keď úžerník v nejakej osade požičiava peniaze chudobným a tí sa stávajú doslova jeho vlastníctvom, pretože nevedia narastajúce dlhy splácať, všetci vieme, že je to nesprávne a podlé. Následne ich vydiera, postupne získava ich majetok, ktorým mu splácajú dlhy, prípadne im požičiava ďalšie peniaze, ktoré majú použiť na splatenie predchádzajúcej pôžičky a úrokov. Potom im vnúti ďalšiu pôžičku a ďalšiu... Dlh narastá a úžerník ovláda a zdiera dlžníka stále viac... Je to výhodné pre dlžníka, alebo pre úžerníka, ktorý si tým uspokojuje svoju chamtivosť? A nepodobá sa to náhodou na situáciu v eurozóne a v celom svete? Úžerníkmi sú bankové klany a ich spojenci, dlžníkmi my všetci, obyvatelia jednotlivých zadĺžených krajín. A dlhy narastajú a narastajú...

Nemyslím, že by sa našiel niekto, kto by schvaľoval úžerníctvo v osade. Je ale pravda, že úžerníctvo v eurozóne a v rámci celého súčasného globálneho finančného systému schvaľujú ešte stále mnohí. Ak to niekto schvaľuje zo strachu o svoju existenciu, úspory a prácu, tak si robí dokonalú medvediu službu, pretože práve navyšovanie dlhov vedie celý finančný systém ku kolapsu a tým aj presne k tomu, čoho sa obáva. Je to teda evidentne presne naopak, ako nás presviedčajú mocní tohto sveta. A už sa ani nie je potrebné pýtať, prečo a komu to vyhovuje.

Ani v prípade eurovalov a nanucovania pôžičiek jednotlivým krajinám nejde o poctivo myslené riešenia s dobrým úmyslom pre občanov. Nejde ani o obyčajnú nedostatočnú odbornosť predstaviteľov eurozóny, svetových finančných inštitúcií a záujmových skupín v pozadí, čím by niektorí mohli obhajovať neúspech týchto "opatrení". A nejde ani o nejaké "riešenia" zo zúfalstva. Ide o jasný zámer. Veľmi dobre premyslený a dokonale vopred naplánovaný s cieľom prostredníctvom nesplatiteľných dlhov, centralizácie a požadovanej solidarity ešte dokonalejšie ovládnuť všetko a všetkých, zotročovať a zdierať ľahšie a intenzívnejšie. Že to znie ako konšpiračná teória? Áno, zvykli sme si aj na to, že ak chcú mocní tohto sveta zatajiť pred ľuďmi pravdu a tá sa napriek tomu dostane na verejnosť, okamžite ju nazývajú konšpiračnou teóriou a zosmiešňujú, aby si náhodou niekto neuvedomil, že je to pravda.

Integrácia, centralizácia, solidarita

Nutnosť stále intenzívnejšej integrácie, centralizácie a nekonečnej solidarity chudobných s bohatými sú prezentované ako jediné možné a správne opatrenia, ktoré dokážu zachrániť euro a súčasný finančný systém. "...Lebo inak prídete o úspory, stratíte prácu, vypukne vojna..." A vystrašení ľudia, obávajúci sa o holú existenciu, sa cítia ohrození, bezmocní, a preto sa ešte viac úpnú na svojich domnelých spasiteľov. A samozrejme, súhlasia so všetkým, čo sa prezentuje ako možná záchrana – bez akéhokoľvek uvažovania, či náhodou nie je všetko úplne inak.

To je hra, ktorú s nami hrajú naši vládcovia a mnohí ju ešte aj v súčasnosti prijímajú. V záujme "integrácie" im odovzdávame stále viac a viac kompetencií a oni nás pod rúškom zavádzania opatrení na našu záchranu stále viac a viac zdierajú, zotročujú, upevňujú svoju nadvládu nad našimi životmi. Na tomto príklade jasne vidieť, že nie je dôvod sa sťažovať, nie je dôvod viniť iných. Našu moc a peniaze im totiž odovzdávame dobrovoľne – prijali sme ich hru, necháme sa manipulovať, klamať, a tak zdierať, zotročovať. Mnohí si doteraz neuvedomujú, že toto je ich cieľ, toto je skutočným zmyslom vraj "opatrení na našu záchranu". Jeden celok sa bude vlastníkom sveta zdierať a ovládať oveľa jednoduchšie, ako viaceré štáty a inštitúcie.

A solidarita? Zo strachu mnohí zabudli, čo je podstatou solidarity. To, čomu sú tak intenzívne v súčasnosti tlačené štáty eurozóny a celého sveta, sa nevolá solidarita, ale ožobračovanie chudobných kvôli stále rastúcej chamtivosti extrémne bohatých. Cieľom takejto "solidarity" je jediné – aby bohatí mali ešte viac a chudobní aby sa stali ešte chudobnejšími a ľahšie ovládateľnými.

Ozaj... Úprimne myslená solidarita. Naozaj sa oplatí všímať si pozorne tú úprimnosť, s akou predstavitelia svetových inštitúcií, eurozóny a národných vlád a parlamentov, ktorí by nám mali byť vzormi, myslia opatrenia, ktoré presadzujú medzi bežnými ľuďmi. Len jediný príklad z posledného obdobia z mnohých už známych.

 http://www.topky.sk/cl/11/1312166/


Prečo to dospelo až takto ďaleko? Prečo si to naši vládcovia mohli dovoliť?
Z jednoduchého dôvodu – prijali sme ich hru a mnohí ju prijímajú doteraz. Ako ľudstvo sme totiž odovzdali moc a zodpovednosť za svoje životy iným. Zvykli sme si spoliehať sa vždy na iných, na to, že nás niekto zachráni, že sa o nás postará. Stačilo, že nás presviedčali, že vládnu pre náš prospech a sľubovali nám istoty skvelej budúcnosti a my sme na základe ľúbivých rečí (daru manipulovať) s dôverou odovzdali svoju moc do rúk nášho "spasiteľa". Zabudli sme na starú múdrosť "Keď vtáčka lapajú, pekne mu spievajú." Nechali sme si sem-tam hodiť nejakú odrobinku a boli sme spokojní. A naši "spasitelia" našu dôveru dokonale zneužívali. Ako schopní manipulátori nám vždy povedali to, čo sme chceli počuť, pravdu zatajovali, šírili množstvo klamstiev a v skutočnosti konali v prospech svojich záujmov a proti záujmom väčšiny. A mnohí si ani len nevšimli, že sme sa tak stali otrokmi stále väčších chamtivcov a že naše životy ovládajú iní.

Verili sme, že to, ako funguje súčasná spoločnosť, je niečo normálne, prirodzené, že všetko zlo, ktoré vidíme, nespravodlivosť, bohatstvo jedných na úkor iných, zdieranie, tu vždy boli, sú aj budú a my to nemôžeme nijako ovplyvniť. Zvykli sme si to všetko brať ako samozrejmosť. Aj vy často počúvate, alebo dokonca používate vety typu "Vždy sa kradlo a aj sa bude." alebo "My s tým nemôžeme nič urobiť."... Tento spôsob myslenia bol ľuďom stáročia vštepovaný práve tými, ktorí ovládajú naše životy, pretože im to, samozrejme, vyhovuje. A v mnohých to zostalo doteraz hlboko zakorenené.

Ako vidieť na základe súčasného diania, teraz je skutočne najvyšší čas uvedomiť si, že život môže byť aj úplne iný – dôstojný a spravodlivý pre každého. Toto uvedomenie je dôležité preto, lebo my sme tvorcami svojho života, iba my máme moc vytvoriť spoločne spravodlivú spoločnosť, v ktorej nikto nemá právo žiť a bohatnúť na úkor iných. Ľudia musia chcieť a uveriť, že sa to dá. My všetci tvoríme našimi presvedčeniami. Čo môžeme očakávať, ak budeme veriť, že "dobre už bolo"? Čo môžeme očakávať, ak budeme veriť, že inak to ani vlastne nemôže byť? Doteraz si väčšina ľudí neuvedomovala, že platí: "Čo myslím, to žijem."

Keď sa nad tým zamyslíme, môžeme sa čudovať, že svet vyzerá tak, ako vyzerá? Aj vy všade počúvate vety typu "Bude ešte horšie.", "To sa nemôže skončiť dobre.", Vždy sa kradlo a aj sa bude.", "My, obyčajní ľudia, s tým nič neurobíme." a podobne? Môžeme sa teda čudovať? Veď súčasný svet vytvorili práve takéto naše presvedčenia. Zmierili sme sa s tým, ako spoločnosť vyzerá a dokonca sme to začali považovať za normálne.

Tak kto by mal chcieť niečo meniť na lepšie? Tí, ktorí žijú a bohatnú na úkor väčšiny, ktorí si ľudstvo privlastnili a urobili z nás otrokov? Im súčasný stav predsa vyhovuje. Jediné, čoho sa obávajú, je to, že ľudia začnú chcieť, čo im patrí – slobodu, dôstojný život, spravodlivosť. Desia sa toho, že ľudstvo sa dozvie pravdu a že si uvedomí, že život môže byť aj iný. A tu skutočne záleží na každom jednom z nás.

Našťastie, vedomie ľudí rastie a každým dňom narastá počet tých, ktorí chcú spoznať pravdu a žiť konečne slobodný, dôstojný život v spravodlivej spoločnosti. Toto samotné je hybnou silou, ktorá štartuje pozitívne zmeny. Chceme. A svojou túžbou tvoríme.

Mnohých asi prekvapí, že súčasný vývoj je len odpoveďou na našu túžbu zmeniť svet k lepšiemu. Áno, naši vládcovia sa nás intenzívne snažia presviedčať, že sa musí za každú cenu zachrániť súčasný finančný systém, že jeho pád by bol katastrofou. A na základe informácií zámerne šírených médiami to naozaj na prvý pohľad vyzerá presne tak. Ale... Podstatný je jeden dôležitý fakt, ktorý mení celú situáciu. Naši vládcovia nám zatajili zopár kľúčových informácií, a preto všetko vyzerá  veľmi odlišne od skutočnosti.

Predstavme si, že od mocných tohto sveta dostaneme namiesto informácií, ktorými sú zaplavené médiá, nejaké vyjadrenie podobné tomuto: "Milí občania, my síce máme k dispozícii konkrétne, komplexné a reálne riešenie krízy súčasného finančného systému, ale my to pred vami dôsledne tajíme a vytrvalo odmietame prijať, pretože by nás to odstavilo od moci nad vami. Vaše životy by sa síce podstatne zmenili k lepšiemu, zmizla by chudoba a zdieranie, a tým aj vaše strachy, či vôbec dokážete uživiť seba a svoju rodinu, stali by ste sa po dlhej dobe konečne slobodnými, ale my by sme tým stratili možnosť naďalej bohatnúť na váš úkor a ovládať cez zneužívanie peňazí celý svet a vás, obyvateľov všetkých krajín. Veríme, že pochopíte, že skutočné riešenie súčasnej krízy finančného systému by síce bolo spravodlivé a veľmi výhodné pre vás, ale nám, samozrejme, nevyhovuje. A my sledujeme naše záujmy, nie vaše. My sme len zneužívali vašu dôveru. Dúfame, že nás pochopíte a presne ako doteraz, aj v budúcnosti obetujete svoje životy, svoju slobodu a dôstojný život, ktorý vám v skutočnosti všetkým patrí, aby sme my, vaši vládcovia, mohli naďalej uspokojovať na váš úkor našu nekonečnú chamtivosť a túžbu po moci. Teda dúfame, že budete naďalej podporovať nás a všetko, čo navrhneme a zavedieme, aj keď už poznáte skutočné dôvody nášho konania. Teraz napríklad eurovaly, ďalšie zadlžovanie krajín, nami vnucované nové a nové pôžičky, "solidaritu" chudobných s bohatými a posilňovanie centralizácie."

Čo myslíte, ako by zareagovala väčšina ľudí, pravdepodobne všetci? Presne naopak, ako väčšina reagovala doteraz na základe dezinformácií z médií. Okamžite by odmietli podporovať takéto niečo. A z toho je jasné, prečo nám naši vládcovia nepovedia pravdu. Chcel by potom ešte niekto okrem nich zachovanie súčasného systému?

Samozrejme, momentálne ešte pozitívne zmeny nevidíme, čo mnohých zneisťuje, vyvoláva strachy, obavy a to sa snažia využiť tí, ktorým doterajšie fungovanie spoločnosti vyhovuje. Skúsme sa na to ale pozrieť inak. Práve v tomto období totiž vidíme podstatnú vec – postupné odhaľovanie právd a začiatok rozpadu všetkého starého, nespravodlivého, skorumpovaného. Vrátane doterajšieho globálneho finančného systému. Napriek snahám o jeho záchranu v súčasnej podobne. Ak si uvedomíme, že pád starého finančného systému je nutný a žiadúci, aby mohol byť nahradený novým, lepším systémom, budeme sa môcť na súčasné dianie pozerať úplne inak. Je to podobné, ako keď chceme postaviť nový dom. Najskôr vidíme len ruiny starého domu, čo nie je síce pekný pohľad a chvíľu trvá, kým ruiny odstránime, ale následne máme priestor na postavenie nového domu, krajšieho. A ten výsledok stojí za to.

Nie je náhoda, že sa v poslednom období odhaľujú stále nové a nové pravdy o korupcii, podvodoch, klamstvách, manipuláciách – Wikileaks, úniky tajných dokumentov vo Vatikáne (Vatileaks), rôzne korupčné kauzy vo všetkých krajinách sveta, potravinové škandály... Každý deň nové a nové odhalenia, ktoré otvárajú ľuďom oči. Pritom zatiaľ je to stále len špička ľadovca a v najbližších mesiacoch sa dozvieme ešte množstvo dôležitých odhalení pravdy, ktoré poriadne zatrasú doterajšími presvedčeniami mnohých z nás.

Aj tento vývoj je len odpoveďou na túžbu stále väčšieho počtu ľudí dozvedieť sa pravdu a žiť konečne v spravodlivej a slobodnej spoločnosti. Mnohé protesty nespokojných so súčasným stavom sveta – s korupciou, zdieraním väčšiny s cieľom uspokojiť chamtivosť malej skupiny ovládajúcej svet, s falošnou solidaritou... Aj informácie o týchto protestoch sú často v médiách skresľované, bagatelizované, sú vykresľované ako protesty niekoľkých nespokojných výrastkov, ktorí ani nevedia, čo chcú. Cieľom je, samozrejme, odradiť ďalších od podpory myšlienok, ktoré šíria.

Vládcovia sveta veľmi dobre vedia, že čím viac ľudí pochopí a podporí myšlienku zmien v spoločnosti v prospech ľudí, čím viac nás uverí, že je to možné, tým rýchlejšie a jednoduchšie sa tieto zmeny dosiahnu. A presne toho sa boja. Veľmi totiž záleží na každom jednom z nás, na našich postojoch. Preto ak niekto povie pravdu, nesúhlasí s ich rozhodnutiami, prípadne odmieta ich vraj "riešenia" (napríklad aj eurovaly, stále silnejšiu centralizáciu...), je okamžite odsudzovaný, zosmiešňovaný, označovaný za nezodpovedného, je spochybňovaná jeho odbornosť a často je dokonca zastrašovaný. Z jediného dôvodu, aby si ostatní náhodou neuvedomili, že má pravdu a aby sa náhodou nepridali.

Lenže ako vidno už aj z diania v poslednom období, vlastníci tohto sveta sa prerátali a bod zvratu sa blíži, nastáva obdobie veľkých zmien. Divoká jazda so šťastným výsledkom pre ľudstvo sa začína. Ak sa mnohí ďalšieho vývoja obávajú, je to len preto, lebo sa k ľuďom nedostávajú pravdivé informácie. Preto je veľmi prospešné pomôcť čo najväčšiemu počtu blízkych a známych sprostredkovaním iného pohľadu na súčasné dianie a dianie v najbližšom období, ako nateraz ponúkajú médiá. Veľmi to pomôže prekonať nutné prechodné obdobie, do ktorého práve vstupujeme, bez stresu, bez napájania sa na strachy, chaos a paniku v dôsledku rozpadu starých systémov a pre väčšinu nečakaných zmien. V skutočnosti sú tieto zmeny potrebné a pre ľudstvo pozitívne a ako utópia to vyzerá len vzhľadom na informácie, ktoré sú nateraz dostupné pre väčšinu ľudí prostredníctvom médií.

Každý sa, samozrejme, musí rozhodnúť sám, čomu uverí, ale je veľmi dôležité mať možnosť vybrať si. Nie je najmenší dôvod sporiť sa o tom, kto má pravdu, pretože akonáhle sa médiám umožní informovať pravdivo, s radosťou začnú poskytovať pravdivé informácie a potom sa jedenoznačne ukáže, čo bola pravda a čo nie. Vtedy už nebudú vznikať žiadne pochybnosti. Dôležité je ale v pokoji a bez strachu prečkať prechodné obdobie, kedy ešte médiá nebudú slobodnými a mocní tohto sveta ich môžu zneužívať na šírenie dezinformácií a klamstiev. Stále je potrebné mať na pamäti, že ich záujmom je udržať sa pri moci a manipulovať verejnú mienku do poslednej chvíle. Preto by bola veľká škoda unáhliť sa a robiť akékoľvek závery bez pravdivých informácií, na základe strachov z neznáma.

Jednoducho - prechodné obdobie, kedy vidieť len rozpad starého a nové zatiaľ nie, sa preskočiť nedá a záleží na každom jednom z nás, ako bude vyzerať. Čím viac ľudí bude vedieť, že by bolo chybou napojiť sa na akýkoľvek chaos, paniku, alebo prežívať ho v strachoch, tým pokojnejšie prechod k spravodlivejšej spoločnosti zvládneme. Pozitívne myslenie bude v nasledujúcom období veľmi nápomocné.

Vývoj speje k tomu, že vplyvní tohto sveta, ktorí konali v neprospech ľudstva, budú braní na zodpovednosť. Ich odchod, rezignácie, odstavenie od moci, uvoľnia cestu mnohým odhaleniam pravdy a lavíne pre väčšinu ľudí nečakaných veľkých zmien. Uvoľnia konečne priestor na zmeny pozitívne pre bežných ľudí. A to je skutočne dôvod na radosť.

Obdobie najbližších mesiacov bude ale vyžadovať otvorenú myseľ, ochotu otvoriť sa pravde a vymaniť sa z ilúzií a presvedčení, v ktorých sme doteraz žili. Mohlo by byť preto náročné pre tých, ktorí hlboko uviazli v ilúziách tohto sveta a nebudú chcieť uvidieť pravdu a zmeniť na jej základe myslenie. Veľká väčšina ľudí na svete by však určite nadšene súhlasila s nasledovným: 

  • Chcem, aby tí, ktorí sú skorumpovaní, chamtiví, ktorí žijú a bohatnú na úkor iných a konajú v neprospech ľudstva, prestali mať vplyv na riadenie spoločnosti a ovládať naše životy.
  • Chcem, aby každý mohol žiť slobodný, dôstojný život v spravodlivej spoločnosti.
       
  • Chcem finančný systém, ktorý to bude podporovať a ďalšie potrebné zmeny
    prospešné pre ľudí.

Ja to určite chcem. A Vy? Ak áno, niet sa skutočne čoho obávať. Už sme v živote prekonali toľko prekážok, že posledné kroky pred cieľom určite zvládneme. Prechodné obdobie pominie pomerne rýchlo a pozitívne zmeny nám všetkým prinesú obrovskú úľavu.

A ešte jedna stará múdrosť na záver – najväčšia tma býva pred svitaním. V tomto zmysle súčasné dianie vo svete naznačuje, že svitanie sa nezadržateľne blíži.







Naša spoločnosť | stály odkaz

Komentáre

  1. Posledné kroky
    ------------ posledné kroky pred cieľom určite zvládneme. Prechodné obdobie pominie pomerne rýchlo a pozitívne zmeny nám všetkým prinesú obrovskú úľavu. -----------

    môžeš skonkretizovať posledné kroky pred cieľom ? a aké konkrétne pozitívne zmeny očakávaš ?
    publikované: 12.06.2012 16:08:09 | autor: adalbert (e-mail, web, neautorizovaný)
  2. aj keď to tak nevyzerá, verím ti. Vyburcuj slepých , hluchých a neprebudených
    ==Áno, zvykli sme si aj na to, že ak chcú mocní tohto sveta zatajiť pred ľuďmi pravdu a tá sa napriek tomu dostane na verejnosť, okamžite ju nazývajú konšpiračnou teóriou a zosmiešňujú, aby si náhodou niekto neuvedomil, že je to pravda.== ja si myslím, že píšeš o Robkovi +com. Prečo mu chceš krivdiť? Alebo, žeby aj Khan sa na ten opis podobal?
    ==Naši vládcovia nám zatajili zopár kľúčových informácií, a preto všetko vyzerá veľmi odlišne od skutočnosti.==veru tak. Zatajili nám, že oni chcú z vlády odísť už iba hniť na cintorín a preto nám len medové motúzy predkladajú a z úst také slová vypúšťajú, pre tých, ktorí si nepamätajú, čo hovoril pred včerom, ale pred 20 rokmi len aby boli v akože pravdovravní a tí praví najspravodlivejší. fuuuj
    ==Preto ak niekto povie pravdu, nesúhlasí s ich rozhodnutiami, prípadne odmieta ich vraj "riešenia" (napríklad aj eurovaly, stále silnejšiu centralizáciu...), je okamžite odsudzovaný, zosmiešňovaný, označovaný za nezodpovedného, je spochybňovaná jeho odbornosť a často je dokonca zastrašovaný. Z jediného dôvodu, aby si ostatní náhodou neuvedomili, že má pravdu a aby sa náhodou nepridali==Riškovi prišili všetko možné,nemožné,len aby neukázal indiánsku šipku smerovania za stádom bizónov. A tak ako múdrejší, radšej pravítko zjedol, akoby sa mu malo maslo na hlave rozpúšťať.
    pár desiatok nazad bežal v monopolnej televízii nádherný seriál s piesňou: " zrodená zástavou červenou, víťazí naša pravda svätá. Stráž ma na každom kilometri! Dnes a vždy! Až do konca sveta."
    publikované: 12.06.2012 18:26:58 | autor: vasilisa26 (e-mail, web, neautorizovaný)
  3. odpoveď
    Milý adalbert,

    "posledné kroky..." - myslím tým, že ich zvládneme ako ľudstvo - tí, ktorí sú a budú priamo zaangažovaný v procesoch zavádzania potrebných zmien a aj všetci občania, teda tí, ktorí budú dianie sledovať cez informácie v médiách a rozhodovať sa podľa dostupných informácií. Z pohľadu bežných občanov bude dôležitá hlavne podpora myšlienky zmien v prospech všetkých ľudí, zmien, ktoré povedú k spravodlivej spoločnosti, neobmedzovať sa starými presvedčeniami, ale otvoriť sa vynárajúcej sa pravde, byť ochotný zmeniť doterajšie myslenie, presvedčenia. Aj to bolo myslené pod "posledné kroky" pred dosiahnutím cieľa.

    A ďalšie "posledné kroky" - napr.
    - z hľadiska bežných ľudí zvládnuť v pokoji, bez paniky... prechodné obdobie rúcania sa všetkého starého, skorumpovaného... vrátane rozpadu súčasného finančného systému a všetkého, čo s tým súvisí, tiež zvládnuť posledné klamstvá, manipulácie... pred tým, ako sa začne ukazovať pravda a začnú sa zavádzať pozitívne zmeny. Nenapájať sa na strachy šírené doterajšími predstaviteľmi nášho sveta cez médiá, žiadna davová psychóza... a držanie sa "starého", pre ľudí nežiadúceho napr. kvôli strachu z neznáma. To by zbytočne komplikovalo prechodné obdobie a preto skutočne záleží na každom jednom z nás. Preto je dôležité, aby tieto informácie malo čo najviac ľudí. Tí ostatní si totiž môžu na základe informácií šírených nateraz cez médiá myslieť, že sa im rúca pred očami niečo, čo je potrebné a vhodné zachovať. A práve myslenie a prístup každého z nás ovplyvní, ako rýchlo a jednoducho, alebo náročnejšie bude prechodné obdobie prebiehať. Aj keby sa teraz niekto pozeral na tieto informácie nedôverčivo, jednoducho bude si pamätať, že o tom niekde čítal a akonáhle už vývoj ukáže, že sa popísané informácie postupne potvrdzujú, bude sa môcť k tomu vrátiť a pomôže mu to prekonať prípadné strachy z rozpadu súčasných systémov a strachy z neznáma...

    - podpora zmien - okrem samotného myslenia aj podpora zmien - každý podľa svojich možností. Možností priložiť ruku k dielu bude pre každého veľa - nateraz je zložité zachádzať do podrobností, ale všetko sa pomerne rýchlo ukáže a vtedy už bude väčšina ľudí určite nadšená a s radosťou sa pridá. Nateraz je asi naozaj najdôležitejšie vedieť, že aj keď zatiaľ vidieť iba deštrukciu, je to len nutné prechodné obdobie a množstvo vecí je v pozadí pripravených, len bežne zatiaľ neviditeľných. Základ je, aby tí, ktorí bránia mnohým už pripravených zmenám, boli odstavení od možnosti naďalej vývoj v celom svete riadiť podľa svojich záujmov, jednoducho - aby prestali mať vplyv na riadenie spoločnosti. Každým dňom pribúda množstvo ľudí, ktorí si uvedomujú, že takto to už ďalej nejde a že máme možnosť zmeniť naše životy a to je výborný signál, pretože umožňuje začiatok pozitívnych zmien.


    A pozitívne zmeny, ktoré to prinesie - napr.:

    - predstaviteľov, ktorí budú skutočne pracovať v prospech ľudí, charakterných, s morálnymi kvalitami, ktorým budeme môcť dôverovať, žiadna korupcia, otvorené vládnutie, spoľahlivý systém kontroly
    - jednoznačne zmenu finančného systému - plnohodnotné, kryté meny, žiadne ožobračovanie a ovládanie cez dlhy
    - úplne iné fungovanie bankovníctva...
    - skonfiškovanie a prerozdelenie bohatstva neprávom nadobudnutého doterajšími "majiteľmi sveta", postupné odstránenie chudoby - veľa ľudí si stále neuvedomuje, že bohatstva je na Zemi dosť pre všetkých, len je veľmi nespravodlivo rozdelené
    - ukončenie rôznych vojnových konfliktov (to sú v skutočnosti tiež len hry mocných tohto sveta a za všetkým sa skrývajú veľké peniaze)
    - zavedenie množstva nových technológií, ktoré sú nateraz utajované a umožnia podstatne znížiť mnohé náklady na život (odbúranie závislostí na rope, jadre...). Utajované sú preto, lebo by bohaté koncerny prišli o zisky... Keď sa ľudia dozvedia, o čo lacnejšie, kvalitnejšie a šetrnejšie k prírode a zdraviu ľudí sme mohli už dávno žiť, budú veľmi prekvapení. Tak chcime aspoň teraz, aby sa to konečne zmenilo.
    - opäť pravé, kvalitné, zdravé potraviny
    - atď......

    Tých zmien bude postupne veľmi veľa. Základ všetkého je, že ľudia o mnohých skutočnostiach nateraz nemajú možnosť získať informácie bežne z médií a tak ani nevedia, čo všetko môže byť inak. Preto sú mnohí podráždení, zúfalí..., myslia si, že úplne iný život - spravodlivý pre všetkých ľudí, bez chudoby... - je utópia. Ale nie je. Práve jeden z tých posledných krokov, na ktoré sa pýtaš a ktoré som uviedla, že určite zvládneme, je naozaj uveriť, že teraz je šanca, teraz je naozaj tá príležitosť, ktorú musíme využiť, jednoducho - musíme chcieť ju využiť. Už len samotné myslenie je veľmi - veľmi dôležité, to mnohí podceňujú, túžba, zámer - zámer zaviesť teraz všetky tie pozitívne zmeny, ktoré sú k dispozícii, len súčasný vládcovia sveta (tých zopár majiteľov sveta, ktorí všetko ovládajú a rozhodujú o dianí) ich pre nás len tak sami od seba nezavedú. My ich musíme žiadať. Ďalší dôležitý krok pre nás všetkých - uvedomiť si zodpovednosť za svoje životy.
    publikované: 18.06.2012 14:38:53 | autor: Faithblog (e-mail, web, autorizovaný)
  4. odpoveď
    Milá vasilisa26, ja nemám na mysli žiadneho jedného konkrétneho človeka, dôležité je, aby úplne všetci skorumpovaní, neúprimní..., ktorí v skutočnosti nesledujú záujmy ľudí, prestali mať vplyv na riadenie krajín, u nás a aj v celom svete. Ty si si tam doplnila konkrétnu osobu podľa vlastného pocitu. Ale úplne najlepšie je jednoducho mať zámer, aby úplne všetci, ktorí to nemyslia s ľuďmi úprimne, klamú, kradnú... prestali mať vplyv na riadenie našich životov. Skutočne všetci, bez ohľadu na to, komu sme doteraz v dobrej viere verili. Nateraz často vznikajú "boje" prívržencov konkrétnych politikov... Jedni veria jednému, iní druhému..., aj by sa kvôli nemu pobili. :-) A pritom v skutočnosti nepoznajú pravdu a často vyhrávajú len lepší rečníci. Mnohokrát obľubujú niekoho práve kvôli tomu, že naleteli v dobrej viere na jeho / jej manipulácie, klamstvá.
    A to nie je to, čo potrebujeme, aby sa ľudia mali lepšie. Ide práve o to, aby sme sa spojili v záujme mať skutočne už len predstaviteľov, ktorí sú naozaj zodpovední a sledujú záujmy ľudí, ale naozaj, nie len rečami. Bez ohľadu na to, či to je ten, komu sme verili doteraz, alebo niekto iný. Základ je, aby naozaj sledoval záujmy ľudí, pracoval v ich prospech. A tento zámer prinesie ovocie. Spojiť sa pre tento cieľ, otvoriť sa pravde, ktorá postupne vychádza stále viac na povrch, bez ohľadu na to, čomu sme verili doteraz. Platí, že kto je otvorený pravde, dozvie sa ju. Nie je preto vhodné sa nejako obmedzovať starými presvedčeniami. Ideálne je jednoducho mať zámer dozvedieť sa konečne všetku pravdu a potom tomu prispôsobiť svoje myslenie a konanie.
    publikované: 18.06.2012 14:41:09 | autor: Faithblog (e-mail, web, autorizovaný)
  5. Poďakovanie a pochvala za nás všetkých
    Chcem vyjadriť poďakovanie a pochvalu autorovi tohto článku za nás všetkých, ktorí si článok prečítali. Ďakujeme!

    Článok je napísaný inteligentne, bez osočovania a urážok, bez opovrhovania, zatracovania a nenávisti, čo sa bohužiaľ nedá povedať o väčšine článkov na túto tému.

    Myslím si, že článok prebudí i keď nie väčšinu, ale aspoň veľa neveriacich Tomášov. Veľmi dobrá práca!
    publikované: 07.08.2012 15:08:19 | autor: Peter (e-mail, web, neautorizovaný)
  6. Re: Poďakovanie
    Srdečná vďaka za milé slová. Nenávisť, urážky, pomstychtivosť... a negativita všeobecne len kŕmi doterajší stav a neprospieva tomu, po čom túžime. Som veľmi rada, že si na to poukázal. Toto bude ešte veľká skúška pre nás všetkých - ako zareagujeme, keď sa dozvieme množstvo nepríjemných právd, či dokážeme odpustiť, prijať všetko doterajšie s pokojom, ako skúsenosť, ktorú sme si ako ľudstvo vytvorili a zamerať sa na pozitívne, t.j. na tvorenie budúcnosti, po ktorej túžime.
    publikované: 08.08.2012 17:16:19 | autor: Faithblog (e-mail, web, neautorizovaný)
  7. Len lepsie
    http://www.drentner.cz/

    Ja len dufam ze uz bude len lepsie a lepsie
    publikované: 24.05.2013 20:43:03 | autor: lepsie (e-mail, web, neautorizovaný)
Pozor, na konci je potreba spočítať neľahkú matematickú úlohu! Inak komentár nevložíme. Pre tých lenivejších je tam tlačidlo kúzlo.



Prevádzkované na CMS TeaGuru spoločnosti Singularity, s.r.o., © 2004-2014