Vytlač príspevok
Odporuč príspevok
Bookmark and Share PRIDAŤ NA VYBRALI.SME.SK

Dodow sa vracia!

... a kde som to ja vlastne bol doteraz?
Zdravím vás všetkých!

Nejako som to tu zanedbal, ale aj tak schválne: komu som chýbal? Haha. Vzhľadom na to, že chcem napraviť túto "chybu", tak vás obšťastním aspoň nejakými novinkami zo sveta Dodowho.

Od blogu o zážitku zo 4D filmu AVATAR som sa neozval. Takže toto bude skôr taký komplexný blog, ktorý by sa zrejme hodil do každej jednej mojej rubriky na tomto profile.

VENTIL.
Drahé moje ovečky sprostejú. Samozrejme, nie všetky. Tí, čo boli hyperintelektuálni, ostávajú nimi aj naďalej. Nikdy by som nepovedal, že ovečky vedia takto vyskakovať. Mávol som nad nimi, rezignoval na ich primitívnosť. Za každých okolností som k nim milý, zdvorilý, ale svoje si poviem. Tak nejak slušnou cestou. Bohužááál, niektorým ovečkám doťukáva neskôr, iným vôbec. Ale to nie je môj problém. Je to ich problém. Veci riešim teda radikálnejšie, ale napriek tomu ľudsky. A pozdravujem týmto pani s titulom Mgr., ktorá dokonca zoštátnicovala aj napriek tomu, že keď čítate jej správy, ktoré mi odovzdáva, idete sa ušúľať od smiechu nad ich obsahom a chybami. Aspoň keby sa netvárila ako majsterka sveta. Ale čo už... veď aj sranda musí byť na pracovisku.

KINO.
V kine som od Avataru nebol. Nemáte nejaké návrhy na dobré filmy v kinách?

O HUDBE.
No. Tak tam sa toho udialo od začiatku roka viac akoby som inak čakal. Nemyslím tým hudbu v rádiách, lebo Europa 2, Fun, Expres... to sú príšerné rádiá. Vďaka nim som si už dokázal vypočuť aj celú Bad Romance od Lady GaGa... Uuuuffff. Inak je to talentovaná baba, neskutočný talent, len nechápem, prečo spieva také pesničky. Myslím tým tie mumlaniny tipu "gagaolalagaa" či čo sa to tam vyskytuje. A tie texty... no nič. Idem ďalej.

Začalo sa mi v hudbe dariť. Niečo mám rozpracovné a zatiaľ to vyzerá veľmi dobre. Spolupracujem virtuálne na niekoľkých pesničkách. Konečne sa totiž našiel niekto, kto o mňa zavadil a pomáha mi. Samozrejme, ešte nekričím hop, lebo toto celé chce čas, ktorý nie vždy máme k dispozícii. Ale poviem to takto: keby mi niekto povedal, že si mám vybrať medzi robotou a hudbou, hudba by vyhrala! Je to úžasné, keď vidíte, že to čo robíte začína dávať zmysel. Aj keď v mojom prípade to trvalo dlhé roky. Zatiaľ sa nedeje nič také, že "wawww mediálny prevrat". To ani neplánujem. Už som to totiž niekde spomenul, že hudba má pre mňa osobný charakter a mne ide len o to, aby som mal z mojej tvorby dobrý pocit a pár ľudí, ktorým sa to bude páčiť.

SHAKESPEAROVA SESTRA SA VRACIA NA HUDOBNÚ SCÉNU.
Tak veru. V novembri ohlásila návrat Shakespears Sister. Ibaže už ako sólový projekt Siobhan Fahey. Dosť som sa na to tešil. Objednal som si aj nový album "Songs From The Red Room". A tuším včera vyšiel prvý singel "It´s A Trip". A opäť vyšiel ten istý album obohatený o ďalší disk s raritami, čo ma teraz trochu štve, lebo už si to nehodlám objednať druhý krát: pomaly prichádzam na to, že som fanúšikom Shakespears Sister skôr z nostalgie za starými časmi, kedy boli ešte duom. Nový album som veľmi rýchlo opočúval. Sú tam nejaké dve-tri piesne, ktoré sú naozaj dobré, ale zbytok je taký čisto komerčný, že som si jednoducho nemohol pomôcť. Najlepším album Shakespears Sister je určite Hormonally Yours z roku 1992. Dnešná Shakespearova ségra je elektropopová, a hoci ja mám elektro rád, v tomto prípade mi to nejako nesedí. Druhá členka kapely, ktorá bola zo skupiny "vykopnutá" v roku 1993 - Marcella Detroit - sa tento rok objavila v tv show "Popstar to Operastar" na anglickej ITV. V každom kole popoví speváci spievali operné árie. Teda, rozhodne bolo skvelé sledovať ich pokroky, ale na to, aby boli ozajstnými OperaStárami im chýbajú roky skúseností. Marcella si ale počínala neskutočne dobre, to čo stvárala s hlasom, bolo úplne WOW. Apropo, v máji jej vychádza nový singel z pripravovaného albumu, z ktorého určite nebudem sklamaný, lebo doteraz sa mi páčili všetky jej sólové piesne a albumy.

KREATÍVNE OKIENKO.
Túto tému zatiaľ vynechávam. V podstate by sa dala premostiť s témou "O HUDBE", ktorá je o odsek vyššie. ;-)))

O DODOWI.
Práve ste dočítali. ;-)))

Ďakujem za prečítanie a prajem vám úpešný týždeň!
;-)

Dodow.

O Dodowi | stály odkaz

Komentáre

  1. das nam vediet,
    ked budes mat hudobne dielko dokoncene?
    publikované: 31.03.2010 18:41:24 | autor: hanka (e-mail, web, neautorizovaný)
  2. Dodow,
    mne si veru chýbal. Hlavne rozpravami z pracoviska, ktoré pripomína veľmi to moje. Tak ako i teraz, keď píšeš o tej Mgr. Titul ešte nezaručuje múdrosť u človeka.
    Je dobré, keď vieš, čo ťa duševne napĺňa, čo ťa robí vyrovnanejším . Bohužiaľ, v dnešnej dobe je podstatné to, čo ťa uživí. Ja ti prajem, aby ti hudba nebola len koníčkom, ale i prácou
    publikované: 31.03.2010 20:38:18 | autor: vasilisa26 (e-mail, web, neautorizovaný)
  3. No teda
    a ty si sa blogovo prejavil :-)
    publikované: 31.03.2010 20:38:21 | autor: lilikova (e-mail, web, neautorizovaný)
  4. Ahoj Dodowko
    ...som neskutočne rada, že si sa takto blogovo prejavil, a čo to prezradil o Tvojej odmlke.
    A hneď v úvode sa poctivo hlásim, že mne si chýbal, na znak dvíham aj pravú ruku a poctivo ju držím hore tak päť sekúnd, hádam postačí. :)


    Idem komentovať.

    K VENTILU - čo sa týka prudkointeligentných ovečiek, ja osobne sa držím hesla - čo si kto myslí o mne, to skôr svedčí o ňom, ako o mne. :)

    Ku KINU - no, zachovám svoju infantilnú tváričku, a dávam infantilný tip, na ktorý sa ja neskutočne teším v lete, a t. j. Shrek- Zvonec a koniec. Som proste zamilovaná do tej rozprávky. :) Odpusť :)

    HUDBA - tfuj, tfuj, tfuj, ať sa darí a som neskutočne zvedavá aký talent v tebe drieme :))))

    O TEBE - potešilo, neskutočne.

    tak nech sa teda darí, a tie odmlky sú krátkodobejšie. Chýbaš :)
    publikované: 31.03.2010 20:49:01 | autor: barka (e-mail, web, autorizovaný)
  5. HANKA, VASILISA26, LILIKOVA, BAAAARKAAAAA...
    DAKUJEM VÁM, ŽE STE NA MŇA NEZABUDLI! BUDEM SA MUSIEŤ POLEPŠIŤ! ;-))) HANKA - keď bude dielo dokonané, pošlem ti link. Ale to môže dlhšie trvať alebo k tomu nemusí ani dôjsť. Uvidím čo prinesie budúcnosť.
    VASILISA26 - ďakujem, raz by možno trebalo spísať aj celú knihu o ovečkách a ich bačovi, lebo veď materiálu je doooosť. ;-))) A z hudby žiť.... to by bolo pekné, ale ako píšeš, treba robiť to, čo ťa uživí. Ale tak raz... možno... ktovie? Haha.
    LILIKOVA - verná moja čitateľka, pozdravujem ťa! ;-)))
    BARKA - wow, aj ja ti ďakujeeem za odkaz, veeľmi si ma potešila! ;-))) A tvoj kinotip je skvelýýýý!!! Ja už dlhodobo fičím na týchto rozprávkach. A dnes som videl trailer na "Ako si vycvičiť draka" alebo ako sa to u nás volá a tá rozprávka vyzerá úplne super! Skús aj to! ;-))) Ostávam v spojeníííííííí! ĎAKUJEM!!!!
    publikované: 01.04.2010 20:11:37 | autor: dodow (e-mail, web, autorizovaný)
  6. nezabudla som:)
    ani na Teba ani na Tvoju zalubu v Sejkspirovie sestrickach...a na link sa tesim, snad sa ho dozijem, raz...
    peknu Velku noc Tebe i Tvojim fanusickam:))
    publikované: 01.04.2010 20:21:28 | autor: hanka (e-mail, web, neautorizovaný)
Pozor, na konci je potreba spočítať neľahkú matematickú úlohu! Inak komentár nevložíme. Pre tých lenivejších je tam tlačidlo kúzlo.



Prevádzkované na CMS TeaGuru spoločnosti Singularity, s.r.o., © 2004-2014