Vytlač príspevok
Odporuč príspevok
Bookmark and Share PRIDAŤ NA VYBRALI.SME.SK

Cesta Vlakom

Dneska som sa zase vydal na krásnu cestu vlakom do mesta kde študujem. Prečo som šiel? Lebo potrebujem dokončiť bakalársku prácu a z časti aj preto, lebo doma by som sa nudil.

                Je to zvláštne, ale hoci idem už tou istou trasou vlakom aspoň stý krát tak stále ma to baví. Stále ma baví pozerať sa z okna, aj keď pri každom pohľade viem presne kde sme. Aj keď stále vidím to isté každou cestou je to iné. Často krát sa pozriem a pozastavím nad tým pohľadom. Je to krásne, najmä teraz v zime. Uvedomujem si že Slovensko je veľmi krásna krajina. Som rád že tu žijem. Síce som ani nikde inde moc nebol, ale myslím že nezmením názor... veď uvidíme. Veľa ľudí je nespokojných zo slovenskými železnicami, no mne sa to páči tak ako to je teraz, aj keď by som železniciam vytkol nejaké veci... A nie sú to ani tak staré vagóny alebo meškania vlakov, Podľa môjho názoru sú vozne na našej železnici v dostatočnom stave, na rýchlikoch sú po väčšinou už zrekonštruované vozne, ale problém je podľa mňa v malých detailoch, ktoré kazia celkový dojem, a ktoré možno nie je až tak nákladné odstrániť. Napríklad ľudia by mali oveľa lepší pocit z cesty vlakom keby aspoň raz týždenne umývali aspoň okná na vlakoch. Zrkadlá v jednotlivých oddieloch a podobné drobnosti, ktoré veľmi kazia celkový dojem z cesty aj zo slovenských železníc.. teda ZSSK už teraz. Zostáva mi len dúfať že tento zmysel pre detail sa časom dostane aj do slovenských železníc.

                Dnes som sa rozhodol že začnem takto písať články vo vlaku a možno nielen v ňom. Dúfam že to bude možno aj niekto čítať. J A dúfam že mi to odhodlanie písať celkom dlho vydrží :-) ...veď uvidíme, jak slepý povedal.


len tak.. | stály odkaz

Komentáre

  1. vlaky
    su velmo fajn
    len si ich viac uzivam mimo cesty do skoly :)
    publikované: 20.01.2009 16:57:03 | autor: noncreativ (e-mail, web, autorizovaný)
  2. a este jeden detail
    WÉCKA.....ked idem vlakom na skusku... a je mi pred tou skuskou zle.. tak chcem ist na wc, ale tam ma napne, ked uvidim v akom je to stave... vlaky mozu ostat, zachody nech vymenia :)
    publikované: 20.01.2009 17:02:12 | autor: Majamaja (e-mail, web, autorizovaný)
  3. Okna
    S oknami mas pravdu, tiez som si to vsimla, ale potom som rozmyslala, ze kto by asi umyl tolko okien...tyzdenne :) a neprisla som na to...
    publikované: 20.01.2009 17:11:50 | autor: EVA (e-mail, web, neautorizovaný)
  4. milujem cestu vlakom :-)
    kto chce, nájde si na nej čosi pekné, pozitívne, čo ho napĺňa ... a keď treba, tak sa dajú odmyslieť aj tie WC (ale len v prípade, že človek necestuje na dlhšiu trasu:-)) , aj tie zašpinené okná, ktoré sa často nedajú v lete otvoriť/ v zime zatvoriť... ale aj tak je to skvelý pocit vidieť krajinu mihajúcu sa za oknom za rachotu kolies narážajúcich na koľajnice :-)
    publikované: 20.01.2009 17:34:00 | autor: piratka (e-mail, web, autorizovaný)
  5. dik za komentare :-)
    teda z mojho pohladu tie vecka az taky problem niesu, lebo som chlap a nemusim si sadat na vecko.. no ale musim dat za pravdu ze sadat by som si tam nesadol :-)
    publikované: 20.01.2009 19:03:06 | autor: saval (e-mail, web, neautorizovaný)
Pozor, na konci je potreba spočítať neľahkú matematickú úlohu! Inak komentár nevložíme. Pre tých lenivejších je tam tlačidlo kúzlo.



Prevádzkované na CMS TeaGuru spoločnosti Singularity, s.r.o., © 2004-2014