Vytlač príspevok
Odporuč príspevok
Bookmark and Share PRIDAŤ NA VYBRALI.SME.SK

Volám sa Mileikowsky...

...a som východoeurópsky chrapúň.

 Keď sa v piatok 23. septembra 2011 na Valnom zhromaždení OSN postavil tvárou v tvár reprezentantom svetového spoločensta Palestínčan Abu Mazen, všetci v sále vedeli, že je to zástupca národa, ktorého príslušníkov - deti, ženy, starcov, mužov - môže okupant beztrestne biť, ponižovať, zatýkať a zabíjať. Vedeli to VŠETCI, vrátane delegácií USA a Izraela. Arabskej tlmočníčke, ktorá prekladala Mazenove slová do angličtiny, sa triasol hlas a miestami sa zdalo, že musela na chvíľu vypnúť mikrofón, aby nebolo počuť, že plače. Boli to emotívne minúty. Pred zrakmi celého svetového spoločenstva stál osamelo sivý nenápadný pán a pokojným hlasom sa prihovoril svetu v mene šiestich desaťročí koloniálnej beštiality, ktorej sú Palestínčania vo svojej krajine vystavení od čias masakry v Deir Jásin až po nedávny masaker v Gaze. Hovoril aj v mene tohto dieťaťa, aj týchto a tisícok ďalších. Pointu svojho príhovoru zhrnul Mazen do šiestich slov: Už dosť! Už dosť! Už dosť!

Palestína - okupovaný Západný breh. Židovskí koloniálni osadníci útočia na palestínsku ženu. Útočníci sú chránení okupačnou armádou a našimi politikmi.

Krátko po príhovore Abu Mazena vystúpil pred Valným zhromaždením OSN premiér Izraela Benjamin Netanjahu. Hneď prvá veta o tom, ako Izrael vystiera ruku k mieru od momentu svojho založenia (neplatnou rezolúciou OSN a terorizovaním domáceho obyvateľstva najmodernejšími zbraňami dotiahnutými z Európy a Ameriky) pred 63 rokmi, bola sprosté klamstvo. VŠETCI to vedeli, vrátane delegácií USA a Izraela.

Takto vyzerá na mape izraelské "vystieranie ruky k mieru"

"...A vystieram ruku k mieru znovu teraz," pokračoval Netanyahu. V čase, keď mu z papule vypadlo toto klamstvo, židovská armáda zabila na okupovanom Západnom brehu ďalšieho z desaťtisícok doteraz zavraždených Palestínčanov. Pretože "demonštroval". Znôšku Netanjahuových drzých klamstiev si môžu záujemcovia prečítať tu. Nájdu tam aj magické vymenovávanie ako z biblie - Tel Aviv, Jaffa, Haifa, Beer Sheva, aby sme nezabudli, že sa Netanjahu hlási k blábolivej kultúre, ktorá voľakedy dávno v snahe okopírovať egyptskú civilizáciu s jej presnými genealógiami napchala do svojej "svätej knihy" výmysly o svojich údajných vládcoch. Cargo kult.

Izrael zvoláva Bezpečnostnú radu OSN. Na izraelský tank na okupovanom Západnom brehu zaútočil palestínsky terorista, ktorý svojím činom zároveň poprel holokaust a neuznal Izrael ako "jewish homeland"

Netanjahu vyzeral na pódiu Valného zhromaždenia OSN ako psychopat, ktorý sa táraním pokúša zmeniť realitu. Bolo preto zaujímavé pozrieť sa, ako na jeho vystúpenie zareagovali izraelské média. Oplatilo sa. Vďaka Jerusalem Postu sa môžeme dozvedieť, ako nazývajú v Izraeli drzosť - nazývajú ju charizma. Takto totiž označili Netanjahovo vystúpenie. Že na rozdiel od Abu Mazena mal Netanyahu charizmu. Údajne k nej prispela aj skutočnosť, že pred valným zhromaždením vystúpil s fluentnou angličtinou. Ani muk o tom, že Netanyahu príliš na výber nemal. Abu Mazen totiž hovoril v jednom zo šiestich oficiálnych jazykov OSN, medzi ktoré ivrit nepatrí.

 

Palestínske deti čakajú na okupačnom checkpointe, aby mohli na svojom vlastnom území prejsť z domu do školy. Na Západnom brehu s veľkosťou Záhoria je takýchto armádnych checkpointov skoro 500.

Vráťme sa ešte j Netanjahuovmu prejavu. Je v ňom jedna pasáž, ktorá svojou drzosťou vyrazila dych aj ľuďom zvyknutým na jeho klamstvá a prekrúcanie reality. Tá pasáž znela: "Vo svojej pracovni v Jeruzaleme mám jednu starú pečať. Je to prsteň židovského oficiála z biblických čias. Pečať bola nájdená hneď pri Západnom múre a je datovaná 2700 rokov dozadu do čias kráľa Hezekia. Na prsteni je vyryté meno oficiála v hebrejčine. Jeho meno bolo Netanjahu. To je moje priezvisko."

Nie. Skutočné priezvisko tohto súčasného Netanjahua je Mileikowsky. Jeho otec Benzion Mileikowsky bol poľský žid, ktorý začal podpisovať svoje články do extrémistického sionistického plátku (britská mandátna správa ho pre extrémizmus zakázala) menom Netanjahu. A tak sa z východoeurópskeho ideológia "Veľkého Izraela" a sekretára Leva Žabotinského stal Netanjahu.  Ten východoeurópsky klamársky chrapúň, ktorý stál 23. septembra 2011 pred Valným zhromaždením OSN a vysmieval sa celej histórii aj celému svetu, sa neostýchal verejne si privlastniť niečo, čo mu nikdy nepatrilo. Mimochodom, matka Benjamina Mileikowskeho - manželka Benziona Mileikowského a oddaná koloniálna sionistka - si zmenila aj krstné meno. Kolonizovať Palestínu prišla z Ameriky - obdobne ako Golda Meyrová, alias Mabovičová a do Ameriky jej predkovia prišli z nemenovanej východoeurópskej krajiny. Mená si istotne menili viackrát, podľa potreby.

Od roku 1948, keď ich OSN vytvorené víťazmi vojny okradlo o vlasť, sa Palestínčania veľa naučili. Jedno sa však nikdy nenaučia - tárať tak odpudivo ako ich okupanti. Pretože to tárajstvo je dané geneticky - a Palestínčania nemajú s východoeurópskymi aškenázskymi okupantmi našťastie geneticky spoločné ani ň.

Kľúč od svojho domu, ktorý jej v roku 1948 ukradli židovskí kolonizátori. Vystierajúci ruku k mieru, samozrejme.


Peri fyseos anthropu - O ľudskej prirodzenosti | stály odkaz

Komentáre

  1. kk
    co je, podla autorky, idealny plan na riesenie krizy na strednom vychode? a co by mohol byt realisticky plan? predpokladam ze idealny a realisticky nie je to iste
    publikované: 25.09.2011 17:59:12 | autor: kk (e-mail, web, neautorizovaný)
  2. Sloboda, demokracia, trhové hospodárstvo
    a svetový mier.

    Ešte by som skromne spomenula svoje dva-tri projekty, ktorými som riešila krízy na polovici zemegule a ktoré sa vcelku podarili, kkt.
    publikované: 25.09.2011 18:06:09 | autor: em (e-mail, web, neautorizovaný)
  3. Možno by na začiatok stačilo
    keby sa agresor stiahol z okupovaného územia, vyplatil obete, vrátil majetok, exemplárne potrestal vrahov a zločincov vo vlastných radoch, začal dodržiavať ľudské a medzinárodné práva... áno, to by bol dobrý prvý krok na mierový plán, kk
    publikované: 26.09.2011 13:35:36 | autor: durino (e-mail, web, neautorizovaný)
  4. A najmä sa židov nepýtať, či súhlasia s odchodom z okupovaných území
    Ani medzi Nemcami nikto nerobil plebiscit, či sú za odchod z okupovaných teritórií. A pritom na niektoré z nich mali určite väčší nárok ako takzvaní židia - osadníci (všelijakí Rózncvajgovci, Goldbergerovci, Líbermanovci či Fišerovci), ktorí terorizujú Palestínčanov na Západnom brehu.
    Jednoducho ich odtiaľ vykopnúť a basta.
    A efektívne prinútiť k splneniu rezolúcie OSN o návrate utečencov. Tá rezolúcia je stále v platnosti.
    Vyřízeno, hotovo.
    Bláboly židovských extrémistov, prečo to nie je možné, sú irelevantné.

    Dajme si trochu počtov:

    Za 20 rokov sa uskutočnilo 8 "mierových rokovaní" - Madrid, Oslo, Wye River, Camp David, Taba, tzv. cestovná mapa Kvarteta, Annapolis a dvojstranné rokovanie v roku 2008. V roku 2009 Obama sľúbil v Káhire zmrazenie kolonizačnej židovskej výstavby na okupovaných palestínskych územiach a vznik palestínskeho štátu v roku 2010.

    Od roku 2000 židovská okupačná armáda zabila 6500 Palestínčanov - civilov, z toho 1500 detí, 45 tisíc civilov bolo zranených. V izraelských väzniciach je zavretých okolo 6000 Palestínčanov, z toho 250 žien a detí pod 16 rokov. Židovskí okupanti zdemolovali od roku 2003 vyše 10 tisíc palestínskych domov a židovskí kolonizátori dnes kontrolujú 43 percent okupovaného Západného brehu, kam Palestínčania nemajú prístup.
    A to je len vrchol ľadovca židovského koloniálneho plánu s názvom Izrael.
    publikované: 26.09.2011 17:01:52 | autor: ema (e-mail, web, neautorizovaný)
  5. Turecké eso
    Pozorní si iste všimli, aké mediálne tichúčko je okolo Turecka. Ani zmienka o tom, že Turecko je najväčším podporovateľom práv Palestínčanov na svoju zem.
    Mimochodom, práve dnes sa Erdogan v rozhovore pre CNN nahlas začudoval, prečo nikto nehovorí o izraelskom nukleárnom programe, a miesto toho kope Západ do Iránu. A turecké denníky priniesli informáciu, že Turecko už má zoznam židovských aktérov masakry na lodi Mavi Marmara. Bude na nich vydaný medzinárodný zatykač.

    Kto má, otvorí si teraz mapu a pozrie sa, kde leží Turecko. A potom sa zamyslí nad tým, kadiaľ vedú strategické energetické trasy, ktorými chce Západ ukazovať Rusku prostredník. Všetky trasy, vrátane plánov na chimerózne Nabucco. Vidíte to? Sranda, že?
    A to už ani nehovorím o ropovode do Ceyhanu, na ktorom je Izrael závislý ako mašurka na cecku.
    Kto ovláda energie, ten je pán.
    Smutne musím pripomenúť, že na energetickej mape Európy už Slovensko nenájdete. Poďakovanie za našu neexistenciu adresujte tandemu Mikloš-Dzurinda.
    publikované: 26.09.2011 17:14:12 | autor: ema (e-mail, web, neautorizovaný)
  6. Konkrétne môžete tandemu Mikloš-Dzurinda
    poďakovať za ButtaTóthnaft.
    V rafinérii, o ktorej buttaTóthi v prieskume tvrdia, že je to "naša domáca tradičná firma" vlastní štvrtinu akcií Orbánova vláda - priamo maďarský štát a zvyšné tri štvrtiny firma, ktorá funguje de facto ako maďarské ministerstvo energetiky, s absolútnym prepojením na Fidesz.
    Toto je výsledok politického rozhodovania tandemu Mikloš-Dzurinda. Jasný ako facka.

    Ak by sa našiel nejaký totálny tĺk, ktorý by vykrikoval, že ButtaTóthnaft predsa predali slovenskí súkromní podnikatelia, nech radšej sklapne. ButtaTóthnaft - v čase potupného predaja Maďarsku najmodernejšiu rafinériu v Európe - jednoznačne potopili Mikloš s Dzurindom. Maďarská vláda napríklad vždy urobila všetko pre to, aby ich rodinné striebro MOL zostalo v rukách domácich podnikateľov, prepojených s vládou. Dokonca ich podporila tak, že hystericky odkúpila od ruskej spoločnosti skoro štvrtinu akcií tejto firmy do štátneho maďarského vlastníctva - a to v čase, kedy bolo Maďarsko po krk v ekonomických sračkách. Lenže Orbán vie, čo je pre národ dôležité.
    A tak bude Buttatóthnaft spolufinancovať maďarský ekonomický zázrak.
    Mimochodom, to je aj pointa jačania proti ropovodu z Bratislavy do Schwechtu. Rakušáci by sa dostali k výhodnej rope (od tých nenávidených Rusov) a mohli by nechutne konkurovať na Felvidéku Budapešti - napríklad pri predaji palív. A to je predsa neprípustné, aby mal Schwechat rovnako lacnú ropu.
    A šak nech sa žerie Rakúsko-Uhorsko medzi sebou. My sme už z hry von. Žiaľ.
    publikované: 26.09.2011 17:45:02 | autor: ema (e-mail, web, neautorizovaný)
  7. bohuzial
    Clanok skyta pravdu o neprave pachanom na Palestincanoch. Bohuzial tato tema vsak na Slovensku casto pritahuje urcite skupiny obyvatelstva - skupiny bez respektu a modernej mysle. Clanok sa spravne nevyjadroval zle o Izraelcanoch - ALE O IZRAELSKEJ ZAHRANICNEJ POLITIKE A OKUPACII PALESTINSKEHO UZEMIA. NUZ A S MADARMI TO UZ NAOZAJ NEMA NIC SPOLOCNE! Je mi luto, ze prave nacionalisti a extremna pravica zivi svoje predsudky nestastim druhych. Aji zidiai z Izraela protestovali/ju a budu ohladne riesenia Palestinskej otazky ich vladou - takisto ako aj medzi Palestincanmi je mnoho zaslepenych ludi. Riesenie? Samostatna Palestina z uzemia spred okupacie uzemi v r 1967 - tak ako to chcu aj samotni Palestincani. A neskor investovat do vzdelania a porozumenia...
    publikované: 27.09.2011 02:00:45 | autor: jurajben (e-mail, web, neautorizovaný)
  8. ema,
    zadival som sa dlhsie na tu prvu fotografiu a po cca 5 minutach musim skonstatovat, ze na tej fotke vidim len deti ... a tu si myslim, ze je niekde aj ten pes zakopany ...
    inak vdaka, ta nazorna paralela so Zahorim je fakt vydarena, dakujem! myslim si, ze je len a len dobre ak strategicky energeticky uzol na Zahori dobuducna nebude, je to pre dobro zachovania domorodych kultur
    publikované: 27.09.2011 10:02:25 | autor: martin (e-mail, web, neautorizovaný)
  9. Všetci židia sú len deti?
    Tam je pes zakopaný?

    Scheisse, no toto...
    publikované: 27.09.2011 20:53:35 | autor: Arton (e-mail, web, neautorizovaný)
  10. Vysvetlena zahada
    Dnes som v zahranicnom spravodjstve BBC sledoval kratky dokument od ich spravodajcu z Turcianskeho svateho Martina. Primator mesta oznamil, ze sa specialnej komisii finacovanej z eurofondov a Sorosovej nadacie konecne podarilo objasnit najvacsiu zahadu, ktora uz viac ako dvadsat rokov putala pozornost obcanov mesta. Jeden chlapik tam uz niekolko desatroci robil zo seba blbeho, a nikto nevedel preco.
    Vysledkom nie prave lacnej studie je poznatok, ze to robil preto, aby nikto nepostrehol, ze ide o idiota.
    publikované: 27.09.2011 21:13:17 | autor: Grigoriy (e-mail, web, neautorizovaný)
  11. klich.ru
    publikované: 29.09.2011 00:03:08 | autor: sxg (e-mail, web, neautorizovaný)
  12. Prečo nestrngaju klucikmi ?!?
    http://www.sme.sk/c/6079489/zatkli-400-ludi-protestujucich-proti-wall-street.html
    Preco nestrngaju tito revolucionari protestujuci proti banksterskej totalite klucikmi? Ze vraj to funguje ;)
    Havel je asi zaneprazdneny oslavou narodenin v spolocnosti Albrightovej a nema cas poslat im recept.
    publikované: 02.10.2011 08:15:07 | autor: banksterska totalita (e-mail, web, neautorizovaný)
  13. 5.X. ma zombie Havel 75. rokov
    Nezabudnime na slova Václava Havla v roku 1989
    »Komunisté vás budou strašit nezaměstnaností, není to pravda, ničeho se nebojte. Dvacet let tvrdila oficiální propaganda, že jsem nepřítelem socialismu, že chci v naší zemi obnovit kapitalismus, že jsem ve službách imperialismu, od něhož přijímám tučné výslužky, že chci být majitelem různých podniků… Byly to všechno lži, jak se záhy přesvědčíte, protože tu brzy začnou vycházet knihy, z nichž bude zřejmé, kdo jsem a co si myslím. Slibuji vám, že funkci prezidenta vezmu na jedno funkční období, ale pak bych se chtěl věnovat práci dramatika. Také vám slibuji na svou čest, pokud se za mého volebního období nezlepší životní úroveň v ČSFR, sám odstoupím z funkce.
    V budoucnu se podle mého mínění musí prezidentský úřad vymezit. Prezident nemůže mít tak velké pravomoci, jaké má dnes. Pro mě není rozhodující, s jakým slovem jsou sociální jistoty spojovány, ale to, jaké jsou. Já si představuji, že by měly být daleko větší, než jaké poskytovalo to, co mnozí nazývají socialismem. Možná se ptáte, o jaké republice sním. Odpovím vám: O republice lidské, která slouží člověku, a proto mám naději, že i člověk poslouží jí.
    Za svůj třetí úkol považuji podporu všeho, co povede k lepšímu postavení dětí, starých lidí, žen, nemocných, těžce pracujících, příslušníků národních menšin a vůbec občanů kteří jsou na tom z jakýchkoliv důvodů hůře než ostatní. Žádné lepší potraviny či nemocnice nesmí být výsadou mocných, ale musí být nabídnuty těm, kteří je nejvíce potřebují.
    Připravujeme koncept důkladné ekonomické reformy, která nepřinese sociální stresy, nezaměstnanost, inflaci a jiné problémy, jak se někteří z vás obávají. Svádět všechno na předchozí vládce nemůžeme nejen proto, že by to neodpovídalo pravdě, ale i proto, že by to mohlo oslabit naši povinnost samostatně, svobodně, rozumně a rychle jednat… Všichni chceme republiku, která bude starostlivě pečovat o to, aby zmizely všechny ponižující přehrady mezi různými společenskými vrstvami, republiku, v níž se nebudeme dělit na otroky a pány. Toužím po takové republice více než kdo jiný. Náš stát by už nikdy neměl být přívažkem či chudým příbuzným kohokoliv jiného. Musíme sice od jiných mnoho brát a mnohému se učit, ale musíme to po dlouhé době dělat zase jako jejich rovnoprávní partneři, kteří mají také co nabídnout. Jsou lidé, kteří kalí vodu a panikaří, že se bude zdražovat. Dávejte si na ně pozor! Ptáte se s údivem, jestli bude inflace, jestli bude zdražování? Mnohokrát a jasně tato vláda řekla ve svém programovém prohlášení, včetně dalších dokumentů a ministři na tiskových konferencích, že jejich úsilím je, aby přechod od neekonomiky k ekonomice byl pokojný, bez sociálních aspektů, bez návaznosti nezaměstnanosti, bez jakýchkoliv sociálních krizí nebo podobně. Jestli se sem tam pohne cena cigaret nebo něčeho, to v téhle chvíli nevím, zatím je snaha, aby se nehýbalo nic, alespoň v nejbližších měsících. Žádné gigantické zdražování nebo dokonce nezaměstnanost, jak to panikáři systematicky šíří, nic takového nepřipravujeme.
    Již nikdy do žádného paktu nepůjdeme. Podle mého mínění nesmí náš stát šetřit na investicích do školství a kultury… Také náš mnohokrát deklarovaný úmysl provést reformu tak, aby nevedla k velkým otřesům, velké inflaci, nebo dokonce ke ztrátě základních sociálních jistot, musí naši ekonomové přijmout prostě jako úkol, který jim byl zadán. Zde neplatí žádné NEJDE TO.«

    :-)))
    publikované: 02.10.2011 12:57:12 | autor: Karci (e-mail, web, neautorizovaný)
  14. Transparentna vlada Ildiko Radicsovej
    http://spravy.pravda.sk/kabinet-utajil-cast-pomoci-pre-irsko-dvg-/sk_ekonomika.asp?c=A110411_225450_sk_ekonomika_p01

    Vláda Ivety Radičovej zamlčala podstatnú časť pomoci Slovenska pre zadlžených Írov. Minister financií Ivan Mikloš (SDKÚ) vlani na jeseň informoval, že slovenský podiel Írom predstavuje zhruba 180 miliónov eur.

    Teraz sa však ukázalo, že Slovensko pomáha bohatšiemu národu až sumou takmer 319 miliónov eur.
    publikované: 02.10.2011 13:01:19 | autor: Karci (e-mail, web, neautorizovaný)
  15. mne
    publikované: 03.10.2011 23:11:13 | autor: t (e-mail, web, neautorizovaný)
  16. Ľaľa,
    Zbigniew Kazimierz nám zinfarktuje: "1 января 2012 года стартует важнейший интеграционный проект — Единое экономическое пространство России, Белоруссии и Казахстана. Проект, являющийся, без преувеличения, исторической вехой не только для трех наших стран, но и для всех государств на постсоветском пространстве." http://www.izvestia.ru/news/502761
    publikované: 04.10.2011 13:01:59 | autor: nevažno (e-mail, web, neautorizovaný)
  17. Chazari - téma sa vracia.
    Problematike Chazarov, respektíve procesu vzniku a premien židovského etnika vo východných stepiach Europy, sa venuje aj článok v Historickej Revue č.9

    http://www.historickarevue.com/

    Pre insiderov možno nič nové, ale stojí za kúpenie, pretože je to vlastne sumárum historických faktov súčasnej historiografie o tomto etniku.
    Možno už zajtra to bude zakázané .. alebo sa bude tvrdiť niečo úplné iné. Dnes to môžete ešte použiť, keď v kaviarňach, v salónoch alebo na politických stretnutiach na námestiach poukazujete na pravdu o rôznych zhubných ideológiach a ich nositeloch.-)

    Nech sa Chazari dozvedia pravdu o svojom pôvode - určite budú mať radosť :-)



    publikované: 05.10.2011 15:55:50 | autor: Arton (e-mail, web, neautorizovaný)
  18. Oprava, je to číslo 10.
    Zdá sa, že je ho v stánkoch akosi pomenej...
    publikované: 05.10.2011 16:00:36 | autor: Arton (e-mail, web, neautorizovaný)
  19. Amerika - a jej socialny klud.
    citujem:
    Demonštrácie proti ekonomickej nerovnosti a moci finančných inštitúcií sa rozšírili po celých Spojených štátoch od Seattlu (severozápadné pobrežia USA) až po Tampu na Floride.

    V stredu sa v New Yorku uskutočnila doteraz najväčšia demonštrácia s približne 5000 účastníkmi. Do protestu sa zapojili zdravotné sestry, zamestnanci dopravy a ďalší členovia odborov
    ------------

    A to, prosím, "naše" masmédia v tomto smere určite nepreháňajú, práve naopak.

    Keď sa minú peniaze a joby, ako rýchlo odíde aj socialny klud.

    Americký džin prestal pracovať, bublina zalieza do flaše a bez prachov - to zrazu najlepší z možných systémov praska vo všoch a začína odhlaovať svoju skutočnú tvar aj dovnútra ( zatýkať na Manhatane tak, ako v Afganistane ... to jsou veci, kde udelali soudruzi židokresťané chybu ? )

    Celý svet videl vonkajší špinavý ksicht Plutoameriky , ich nikdy nekončiace vojenské pechorenie spojené s genocídnym vraždením, ktorého vrcholný zločin bol holokaust v Drážďanoch a Hirošime.
    Ale kým zločinec nosil domov korisť, vnútorní kolaboranti držali hubu (a naopak, korisť priťahovala do domu lupiča ďalšie zločinecké huby z celého sveta). Dnes ... potkany sú premnožené a nemajú to, čo mali včera .. čo v takom prípade nasleduje? Zožerú sa navzájom.

    Hnus. Je to jeden veľký hnus.

    Lebo ako hovorí klasik:
    Was ist das Größte, das ihr erleben könnt? Das ist Stunde der großen Verachtung.



    publikované: 08.10.2011 07:58:35 | autor: Arton (e-mail, web, neautorizovaný)
  20. Arton,
    hr si občas kupujem aj ja.Ten článok o Chazaroch nepovedal nič nové. Skôr je zaujímavý článok o Evenkoch. Prečítaj si ho, ak si tak ešte neurobil, máš to za domácu úlohu a som zvedavý, či z toho článku vyvodíš nejaké poučenie :-)
    publikované: 10.10.2011 00:01:19 | autor: Sinuhe (e-mail, web, neautorizovaný)
  21. Artion, este som sa sem vratil,
    lebo chcem teba aj pitvorne plenum oboznamit s jednou teoriou, ktora ma svojho času napadla pri čítaní Pavičovho Chazarského slovníka. Chazari majú asi geneticky najbližšie k dnešným Maďarom, Azerbajdžancom, Gruzíncom a Arménom. Maďari sa asi jazykovo cítili odcudzení a trhli sa smerom do strednej Európy ešte pred povestnou náboženskou dišputou. Tá časť Chazarov, ktorí prijali judaizmus (a stali sa z nich ahejže tým pádom etnickí Židia a legitímnym, od Boha daným nárokom na svoju pravlasť) ostal sedieť na zadku resp.trochu sa rozptýlila smerom na Ukrajinu, Halič a na územie dnešného Maďarska. Tí, ktorí prijali islam, sformovali najmä Azerbejdžancov (Azeri - Chazari). A pokresťančení Chazari sa sformovali na Gruzíncov a zjavne aj na Arménov. Bez ohľadu na vierovyznanie a novú etnicitu je ale ich spolčnou črtou sklon ku kšeftárstvu a nenávisť k Rusom a Slovanom vôbec. Dokonca hypotetizujem, že hladomor na Ukrajine zosnovali potomkovia Chazarov ako formu krutej pomsty za to, že Chazarskú ríšu rozvrátili Kyjevskí Rusi (t.j. dnešní Ukrajinci), keď ich prestalo baviť platiť Chazarom výpalné.
    publikované: 10.10.2011 00:22:35 | autor: Sinuhe (e-mail, web, neautorizovaný)
  22. Sinuhe
    tvoja teoria sa opiera nielen o Pavica, vlastne aj v v tom clanku v HR to bolo naznacene.
    Kto ma na svedomi hladomor na Ukrajine tu vsetci vieme. Mna stve ako je dnesna mlada generacia kovana k nenavisti k Rusku. A kto to ma na svedomi tiez vsetci vieme.

    Clanok o Evenkoch je velmi poucny, lebo nie je len o Evenkoch.

    Inak, zajtra ide Putin do Ciny : "Значение его поездки превышает статус обычного визита на уровне премьер-министра", — сказал Чжао Хуашэн.
    A niekto caka na nejake velke zmeny v roku 2012 a nevidi, ze zije uprostred nich.





    publikované: 10.10.2011 11:29:10 | autor: N (e-mail, web, neautorizovaný)
  23. Pre tých, čo sa zaujímajú, nič nové, Sinuhe,
    ale je zaujímavé, že o tom vôbec píšu - a to bez povinnej prokonformnej rétoriky, avôbec, takým štýkom (nechce sa mi tu rozvádzať detaily.. veď nech si každý prečíta a pozre) .
    Tu o chazaroch písala už Ema
    http://ema.blog.sk/detail.html?a=29178d69b6572286aac14a2c6fac8724

    Evenkov si zas pozrem ja.

    Len ešte jedno k tvojmu príspevku - Arméni a Gruzínci sú národy doložitelne existujúce dávnejšie pred Chazarmi - asi si to myslel tak, že prípadní pokresťančení Chazari a iné podobné kmene prirodzene splynuli s kresťanskými Arménmi a Gruzíncami , nie, že ich vytvorili).
    Čo sa týka ich večných konfliktov s Ruskom etc ... nuž, zrejme geopolitická zakonitosť.
    publikované: 10.10.2011 18:08:57 | autor: Arton (e-mail, web, neautorizovaný)
  24. ja viem
    vyvesovanie linkov sa tu moc nenosi a dotycny je za debila ale neda mi:

    http://freedom4um.com/cgi-bin/readart.cgi?ArtNum=138858

    mena su vyslovene, komu sa to zda prilis konspiracne, nech si pohlada aj ine zdroje
    publikované: 10.10.2011 19:14:51 | autor: N (e-mail, web, neautorizovaný)
  25. O emancipacii
    Zda sa mi, ze ani Yulii ani Ivete v poslednocm case nejde karta. To sa mi len zda, ale to ze zeny by nemali hrat karty, to uz viem velmi davno.
    Ozaj, kedy ste naposledy poculi o Hillary?
    A na dovazok, aj Lucia to uz asi coskoro zbali - tej to tiez akosi nevyslo s tymi kartami pre cigosov.
    publikované: 12.10.2011 20:45:04 | autor: Grigoriy (e-mail, web, neautorizovaný)
  26. Sledujem slovenskú televíziu.
    Tak sa nám naši modrí neobolševici ďalej rozpadajú.
    Kádre ako Šimečka označujú Sulíkovcov za extrémistov, dokonca predpovedajú že sulíkovci sú alebo sa stanú radikálnou pravicou.

    Hranatému Hríbovi zostávajú na jeho strane také "osobnosti", ako Lucia Piusi
    :-)))))))))))) a ešte ďalší nepodstatný dement z divadelnej spodiny.

    Pozor: Lucia pracuje na pol úvazku v Artfore :-)))

    ---
    A teraz (takmer) vážne.
    Vždy sme hovorili, že sú spodinou, a teraz už je to verejné, evidentné, nezamlčatelné.






    publikované: 13.10.2011 23:41:50 | autor: Arton (e-mail, web, neautorizovaný)
  27. Krok k pravde
    http://www.sme.sk/c/6098672/prokuratura-musi-mladicovej-obhajobe-predlozit-mena-obeti-zo-srebrenice.html
    Aj kuvajtske deti, ktore udajne Husajn vyhadzal z inkubatorov, zazracne ozili...
    publikované: 15.10.2011 09:58:06 | autor: stepan (e-mail, web, neautorizovaný)
  28. Najlepsi sachista
    Neviem, ake maju ini kriteria pre vyhodnotenie najlepsieho sachistu na Slovensku, ale ja mam taky nazor, ze Fico je najlepsi.
    Preco?
    Pretoze elegantne vysachoval chamrad od koryta.
    Ja si eleganciu vazim viac, ako cokolvek ine.
    publikované: 15.10.2011 13:04:36 | autor: Grigoriy (e-mail, web, neautorizovaný)
  29. Toto je naozaj zaujimave
    Hodinova revolucia


    Nemozeme sa nadalej necinne prizerat na moralnu, ekonomicku, socialnu a politicku devastaciu pomerov v nasom state. Spolocnost dosiahla stav, v ktorom prestali existovat akekolvek mechanizmy zarucujuce ludsky dostojne podmienky pre zivot jej obcanov.
    Vyvoj v poslednych dvadsiatich rokoch bol poznamenany pemanentnou politickou krizou, ktora je pricinou naslednej krizy ekonomickej, socialnej a moralnej. Slovenska politicka scena je dnes arenou nelutostneho boja roznych zaujmovych skupin o ekonomicku a politicku moc, bez ohladu na skutocne zivotne zaujmy obcanov. Priamymi aktermi tejto vojny su politické strany, z ktorych vsetky sa dikreditovali rovako svojimi cinmi, jako aj necinnostou a neochotou pristupit k realnemu rieseniu nahromadenych problemov. Diskvalifikovali sa tak z buduceho rozhodovania o osude tohoto státu.
    V marci roku 2012 nas cakaju nove volby, v ktorych by sa diskvalifikovani a diskreditovani oportunisticki akteri znovu chceli klamstvami a prazdnymi slubmi uchadzat o Vasu priazen a mandat k vladnutiu, teda ku korupcii, podvodom a k nekontrolovanej moci. Ziadna z terajsich, a urcite ziadna nova strana uz nemoze ponuknut naozajstne a trvale odstranenie nahromadenych nedostatkov. Riesenim moze byt zavedenie naozajstnej demokracie v nasom state v podobe PRIAMEJ REPREZENTACIE. Volebny systém, v ktorom sa o moc uchadzaju kandidati reprezentujuci policke strany sa ukazal jako nefunkcny a neefektivny – nezarucil nam vytvorenie podmienok fungujuceho statu. Je potrebne, aby sme nedovolili, aby tento model volieb aj nadalej zostal v jeho terajsej podobe.

    CHCEME, aby bol vytvoreny novy systém a nove pravidla volieb. Ziadame, aby sa zmenil volebny zákon tak, aby v 101 volebnych obvodoch na Slovensku bolo v najblizsich volbach zvolenych 101 poslancov do novoustanoveneho Slovenskeho parlamentu. Kandidati na poslancov do parlamentu budu vo svojom obvode zvoleni v priamej volbe, podla vsetkych pravidiel demokratickych a slobodnych volieb. Kandidati nereprezentuju politické strany, ale vždy len svojich volicov, svoje svedomie a zaasady rovnovahy rozumu a srdca pri vsetkych svojich rozhodnutiach – zodpovedaju sa len svojim volicom. Poslanci do parlamentu su zvoleni na desat rokov, aby sme zamedzili nakladnym volebnym cirkusom, ktorych sme dodnes boli svedkami. Zakonom sa musia prijat naozaj ucinne opatrenia proti snaham zaujmovych skupin korumpovat zakonodarnu aj vykonnu moc.

    Sme natolko realisticki, aby sme vedeli, ze nase poziadavky mozu byt splnene len vtedy, ak ich podoprieme rozhodnym aktom vyjadrujucim nesuhlas so sucasnym stavom spolocnosti a poziadavkou, aby sa zakonom zmenil volebny system.

    PRETO v sobotu 12. novembra 2011 každý z nas bude konat tak, aby v urceny den v case medzi 17:00 a 18:00 hodinou:

    - ak mu to okolnosti dovoluju, zotrval vo vnutri svojho bytu, pracoviska alebo uradu,
    - nepouzival ziadne dopravne prostriedky, vlastne alebo verejne,
    - vypol rozhlas aj televiziu,
    - pouzival len neelektricke zdroje svetla,
    - nezucastnil sa ziadnej kulturnej alebo spolocenskej akcie (vratane kina alebo divadelnych predstaveni),
    - nepouzivajte telefon, ak to naozaj nie je nevyhnutne.

    Pouzivajte vlastny usudok tak, aby zakladne funkcie a bezpecnost ludi a majetku boli plne vzate do uvahy.

    Sirte tuto vyzvu vsetkymi Vam dostupnymi prostriedkami: internetove socialne siete, diskusne fora, e-mail, tlacene media aj osobne kontakty s priatelmi a rodinou.


    Autori tejto vyzvy nemaju ziadne osobne politické a mocenske zaujmy.
    publikované: 15.10.2011 21:20:46 | autor: Dennik (e-mail, web, neautorizovaný)
  30. podľa sukinho syna Marka Gongloffa
    je Slovensko "obskurnou krajinou". Viac na http://blogs.wsj.com/marketbeat/2011/10/11/slovakia-better-know-an-obscure-eurozone-lynchpin/
    prípadne aj s (vydareným) českým komentárom na Gongloffa na http://www.blisty.cz/art/60594.html
    publikované: 16.10.2011 21:17:52 | autor: Sinuhe (e-mail, web, neautorizovaný)
  31. tu je ale ticho
    zavrazdili Muammara ,ale nielen jeho:
    http://www.informationclearinghouse.info/article29467.htm
    publikované: 20.10.2011 19:59:28 | autor: N (e-mail, web, neautorizovaný)
  32. Preco si myslim, ze nemate nadej
    Len mala ukazka:

    Ak pozorne sledujte diskusnu aktivitu na internetovom vydani dennika SME, urcite ste si vsimli, ze diskutujuci, ktori sice primitivne, ale o to viac intenzivne vychvaluju alebo obranuju vsetko zidovske, americke, bankarske, protiruske, pravicove, agresivne, dekadentne a nizke, maju zasadne vysoke hodnotenia. A naopak, ludia, ktori sa zasadzuju za ludskost, spravodlivost, racionalitu a univerzalne moralne hodnoty, maju zasadne velmi nizke hodnotenie.
    Kolko razy sa Vam stalo, ze ste sa prihlasili len preto, aby ste niekomu podlo, ulysne a spinavo klikli na negativne hodnotenie? Urcite Vas taka vec ani nenapadne. Jednoducho take spinave triky nepouzivate, lebo by to bolo proti Vasim vrodenym zasadam a hodnotam ludskej decentnosti, proti Vasej dostojnosti a hrdosti. Vase sposoby su ine, cestne a uslachtile.
    Zid je iny. Jeho mentalna intenzita, jeho vecna snaha potierat svojich oponentov akymikolvek prostriedkami mu nedava spat.
    Pozrite si pozorne pocas niekolkych dni, ako casto sa tento clovek prihlasi; podla mojho sledovania okolo tridsatkrat denne v ktoromkolvek obdobi dna - ten clovek asi vo svojej nenavisti ani nemoze spavat. Odpovedzte si na otazku, preco by sa niekto prihlasoval tridsatkrat denne, ked vlozi len tri prispevky?
    http://blog.sme.sk/diskusie/user_profile.php?id_user=313

    Je "osvieteny", a vsetky nabozenstva su blbost, ale v piatok od zapadu slnka v Tel -Avive az do sobotneho vecera sa zasadne odmlci, lebo sabat treba svatit. Vsetci ostatni ludia na svete, ktori maju ine nabozenstvo su samozrejme tmari.

    Vsimnite si, ako sa ten clovek vecne pretrca svojimi znalostami, a ako casto vsuva do svojich prispevkov svoje rabinske vyrazy, o ktorych vie, ze im malokto rozumie, ale on je posadnuty svojim pretrcanim sa. Som si isty, ze keby nahodou stretol staru babku na slovenskej dedine, ktora by sa ho opytala, kde je obecny urad, namiesto priamej a jednoduchej odpovede by jej zacal rozpravat celu historiu pouzivania GPS.

    A, mozete si byt isti, ze on nie je jediny. Ved dobre poznate story kreatury "Rasco" znamej pod alias "Bender B. Rodriguez" (Stan), ktory bol zvlast bezocivym diskuterom na SME, mohol pridat desat prispevkov denne, a jeho profil viac ako rok ukazoval, ze ich ma len 273; mohli ste (len skusmo) klikat na jeho hodnotenie, a system Vas nezaznamenal, pretoze to bolo nastavene tak, aby navonok vyzeral, akoby ho citatelia velmi vysoko hodnotili.

    To je len mala, mozno nevinna ukazka ich sposobov, ich moralky.
    Ako Vy mozete s takymito ludmi sutazit??!!
    Dokonca aj v prirode, to, co je uslachtile, nema nadej v sutazi s nizkym a podlym.
    publikované: 20.10.2011 21:54:26 | autor: Grigoriy (e-mail, web, neautorizovaný)
  33. Ako s nimi súťažiť.
    Život je komplikovaný.
    Treba jeho realitu rešpektovať.
    Napríklad táto rada od izraelčana pjotra:

    "taktiez, odteraz by nemal izrael brat teroristov do vazenia, a zachadzat s nimi ako s ludmi"

    Nuž, nemali by sme so sionistickými teroristami zaobchádzať ako s ľudmi.
    ----
    Neviem, či to pomôže, ale inak to s podliakmi nepôjde.
    Konieckoncov, demokratické štáty ukázali príklad, Kadafimu rozbili hubu a jeho telo vláčili polonahé po uliciach.

    Taký je svet nahej opice a (nielen) židokresťanskomoslimská kultúra.


    publikované: 21.10.2011 06:57:45 | autor: arton (e-mail, web, neautorizovaný)
  34. Aby som však zas omylom nevyzeral naivne optimisticky,
    je treba si uvedomiť, že aj keby sme sa znížili k ich metodam, nemusí (a nebude) to mať správny efekt.
    Je to ako keď na piesočku dieťa so zlou povahou rozbíja druhým deťom hračky a stavbičky. Iné, dobré dieťa, môže začať oplácať, ale potom príde vyjebaný tatko zloducha a potrestá aj tak iba to dobré -nie vlastné- dieťa.

    Tým chcem aj sám sebe pripomenúť, na čo treba myslieť znova a znova, že okolo nás je svet ovládaný bankami, to sú tie organizácie v žulových stavbách, a tie dávajú pjotrom a stankom motiváciu, aby sa správali ako sviňe v brlohu.
    Tieto pjotrovsko stankovské sviňe, to sú len slizké nechutné chápdla hydry. Keď demokraticky skončia ako kadáfi, narastú po čase iné.
    Uvedomme si, že sme sa narodili do sveta, ktorý ma za sebou tisíce rokov historie a my sme si jeho štruktúru nevyberali, a ani tu za tých pár obehov okolo slnka dieru do neho nespravíme. Ale môžeme ho poznať a ak NAHODOU sa ocitne na kraji fázovej premeny, vtedy ho môžeme potlačiť.
    Musíme tú správnu chvílu vedeť rozpoznať - to je nevyhnutná podmienka.

    A potom v pohode.
    Uvidíte, čo ste nevideli.
    publikované: 21.10.2011 07:55:08 | autor: Arton (e-mail, web, neautorizovaný)
  35. Hodinová revolúcia 12 nov 2011
    Chcel som napísať, aby ste to vyhlásili na hodinu 8 až 9, pondelok až piatok, a prejavom revolúcie bude, že ludia nebudú zostávať doma ale budú cestovať, autom alebo MHD.
    Uspech zaručeny.

    Ale toto nie je sranda.

    Podobné akcie sú strata času, energie a hlavne dobrej vôle.
    Zmeny sa nerobia štrnganím, ani štrnganím klúčikmi.

    Dosť vašej vždy novej a novej naivity.
    -----------


    Nuž, čo dodať. Len do tretice pripomeniem presnú aktuálnu ukážku demokracie - zmeny sa robia tak, ako sa zaobchádzalo s kadáfim.
    Tak - a nijako inak.

    publikované: 21.10.2011 08:00:27 | autor: Arton (e-mail, web, neautorizovaný)
  36. Skurvený kazašský despota
    pchá prachy chudobného Kazachstanu skurvenému britskému degenerátovi
    http://www.sme.sk/c/6111355/tony-blair-bude-radit-kazachstanu.html
    Kde to, kurva, žijeme.

    Dôležitejšie veci, milé pitvorné osadenstvo, už čoskoro. A kurvaže bude o čom.
    publikované: 24.10.2011 17:24:17 | autor: ema (e-mail, web, neautorizovaný)
  37. Ozaj, a tu v prepytujem médiach
    sa niekto zmienil o vyjadrení ministra Šmatka, že keď EÚ považuje oddelenie dodávateľov a distribútorov za posvätnú kravu, Rusko sa definitívne obráti na východných odberateľov?
    Tu totiž nie je o tom ani bú:
    http://ekonomika.sme.sk/c/6110542/rokovania-unie-a-ruska-o-oddeleni-dodavok-a-distribuce-plynu-zlyhali.html
    Či načo informovať občanov EÚ o malichernostiach.

    No, aspoň niečo z reálneho života
    http://www.tasr.sk/25.axd?k=20111024TBB02783
    publikované: 24.10.2011 18:09:14 | autor: ema (e-mail, web, neautorizovaný)
  38. Rusko
    sa uz obratilo na vychod. Spoji ruske suroviny a tvorivost s cinskymi copyvseudelakmi. Tak nam treba, spojeni s krvavymi anglosasmi aj tak dopadneme. A aka to mohla byt spolupraca - EU a Rusko! To by ale museli Usaci klesnut na morske dno, aby to preslo.
    Chce se mi zvracet, velebnosti.
    http://www.outsidermedia.cz/Svet-ruskyma-ocima-93-1.aspx

    ****Na okraj:
    Strategická atomová ponorka nejnovější generace „Alexandr Něvskij“ se vydala poprvé na zkušební plavbu. Tento sériový podvodní raketový křižník třídy „Borej“ bude v perspektivě vybaven raketovým komplexem „Bulava“, jehož zkoušky se blíží ke konci.

    Výstavba „Alexandra Něvského“ probíhala od r. 2004. První ponorka z této série – „Jurij Dolgorukij“ – byla odevzdána do provozu v r. 2009. Výstavba dalšího „Boreje“ pokračuje.
    publikované: 24.10.2011 18:30:23 | autor: N (e-mail, web, neautorizovaný)
  39. Šmatko
    Vysvetlil, že všetky návrhy z ruskej strany boli Európskou komisiou odmietnuté .
    Rokovanie je v súčasnej dobe v slepej uličke. (Tretí energetický balíček, prijatý EU, predpokladá, že predajcovia nemôžu vlastniť siete na prepravu plynu, čo sa Gazpromu dotýka viac ako dosť)
    http://www.warandpeace.ru/ru/news/view/63010/
    Je to zrozumitelne, aj ked to prejde prekladom.

    Inak, amíci odvolali veľvyslanca zo Sýrie....
    publikované: 24.10.2011 19:09:34 | autor: N (e-mail, web, neautorizovaný)
  40. no treba pravidla menit podla situacie
    ked nam to nevyhovuje treba zmenit... ked zase bude transpetrol vlastnit michal Ch. a zaroven bude aj predajcom lebo len vtedy je to demokraticke a volnotrhove... len potom sa legislativa zmeni ze ano... a k antonovi blerovi... chapem ze bude panovi N radit v energetike ale co sa tyka organizacie spolocenskeho zriadenia ho este aj dokumentaristi BBC povazuju za nievelmiobratneho...
    publikované: 24.10.2011 20:28:14 | autor: t (e-mail, web, neautorizovaný)
  41. Dajme si túto spráu v angličtine,
    aby si ju mohli prečítať aj tí, čo sa neboli schopní naučiť ruštinu, ale o to viac sú expertami na Rusko
    http://en.rian.ru/russia/20111015/167712751.html
    A takýchto accidentov, pri ktorých sa vyvŕbi niečo o Chodorovi, bude pribúdať.

    Ozaj, tú vylízanú opicu Tymošenkovú budú súdiť aj za objednávanie vrážd nepohodlných ľudí. Ako keby ich s Chodorom jedna stepná chazaroidná mater mala.

    A vraj Litvinenková si konečne spomenula, že istý Litvinenko pracoval pre britské tajné služby. Iste sa časom dozvieme, pri akej príležitosti požrel neobvyklú delikatesu: o aký kšeft s rádioaktívnym materiálom šlo a kto v Izraeli ho riadil.
    publikované: 24.10.2011 21:16:29 | autor: ema (e-mail, web, neautorizovaný)
  42. How to spot psychopaths ...
    viac na stránke http://www.livescience.com/16585-psychopaths-speech-language.html
    z citovaného článku vyberám: "... They also found more dysfluencies — the "uhs" and "ums" that interrupt speech — among psychopaths. Nearly universal in speech, dysfluencies indicate that the speaker needs some time to think about what they are saying.

    With regard to psychopaths, "We think the 'uhs' and 'ums' are about putting the mask of sanity on," Hancock told LiveScience."

    Prvý psychopat, ktorý ma napadol, keď som čítal tie "uhs" a "ums" , bol Havel. Škoda, že do angličtiny sa nedá "preložiť havlovské "ehň, ehň, pfrrr, pfrrr.."
    publikované: 24.10.2011 23:52:55 | autor: Sinuhe (e-mail, web, neautorizovaný)
  43. LiveScience nám objasnilo, prečo sa nemôžeme viac potešiť
    videjkami, v ktorých vykonáva posádkové školenie mužstva chlpatý Šuc.
    Odŕhanie a iné pazvuky ofšemže nie sú hlavným indikátorom psychopacie. Sú psychopati srstiaci vravu plynulo a hladko. Napríklad Mikloš.
    Spoločným znakom reči psychopatov je jej psychopatický obsah. Škoda, že nám LiveScience nenapíše, prečo ho normálna príčetná populácia nedokáže správne identifikovať a psychopatov odoslať, kam patria.

    Všimla som si, idúcky bezvládnou Bratislavou, že sa zas odovzdávala Cena Oskára Čepána. Nenechali však organizátori mladých umelcov v centre mesta, ale vystrnadili ich kdesik do Cvernofky. Nabudúce budú mať vernisáž v mestskej spaľovni.
    publikované: 25.10.2011 05:09:58 | autor: ema (e-mail, web, neautorizovaný)
  44. Vojna
    Davnejsie tu jeden dobry clovek dal odkaz na Krasilnikov clanok, kde sa hovori o konecnom cieli psychopatov -Rusko. Bolo to pisane v roku 2002 a zdalo sa to ako z oblasti sci-fi. Tento tyzden otvaram mnohe stranky a citam denne - vojna, vojna, vojna. Nech si stado zvyka, sok vystrieda lahostajnost.
    publikované: 26.10.2011 18:44:08 | autor: N (e-mail, web, neautorizovaný)
  45. O hodnotach
    Takmer kazdy by chcel zit v spolocnosti, ktora by sa riadila principmi racionality, humannosti a spravodlivosti.
    Malokto sa vsak zamysla nad tym, ze to, co je racionalne, nie vzdy je humanne, a humanne je len zriedka aj spravodlive.
    Mali by sme preto hladat nove principy a hodnoty.
    publikované: 27.10.2011 11:04:13 | autor: Grigoriy (e-mail, web, neautorizovaný)
  46. N, Jurij Dolgorukij agresorov prefacká
    svojimi dlhými rukami tak, že na to nezabudnú.

    Rusko sa nedá zničiť vojensky. Preto sú pripravené iné scenáre. Od snahy zavraždiť Putina po sabotáže energetickej infraštruktúry, vrátane ropných a plynových vrtov.
    publikované: 29.10.2011 08:26:13 | autor: ema (e-mail, web, neautorizovaný)
  47. No prosím
    Niečo málo k profilu tej vylízanej opici Tymošenkovej vysrstili aj tunajšie korporátne média
    http://www.sme.sk/c/6118266/tymosenkovu-budu-vysetrovat-aj-v-kauze-vrazdy-poslanca.html
    publikované: 29.10.2011 08:38:52 | autor: ema (e-mail, web, neautorizovaný)
  48. Ok
    http://www.servis-iphone-praha.cz/

    Tak toto som naozaj nevedel. Ďakujem za informácie
    publikované: 24.05.2013 20:25:45 | autor: Ok (e-mail, web, neautorizovaný)
  49. obat aborsi asli
    I am having a look ahead in your subsequent submit,You really make it appear really easy together with your presentation however I in finding this matter to be really one thing which I feel I might by no means understand. It kind of feels too complicated and very vast for me.Usually I never comment on blogs but your article is so convincing that I never stop myself to say something about it. You’re doing a great job Man,Keep it up.
    https://tokosegienam.com/
    https://tokosegienam.com/obat-aborsi-asli/
    https://tokosegienam.com/obat-aborsi/
    https://tokosegienam.com/obat-aborsi-batam/
    publikované: 06.02.2019 13:34:53 | autor: tokosegienam (e-mail, web, neautorizovaný)
  50. cara menggugurkan kandungan
    Saya melihat ke depan dalam kiriman Anda berikutnya, Anda benar-benar membuatnya tampak sangat mudah bersama dengan presentasi Anda, tetapi saya menemukan hal ini benar-benar satu hal yang saya rasa saya mungkin tidak mengerti. Agak terasa terlalu rumit dan sangat luas bagi saya. Biasanya saya tidak pernah berkomentar di blog tetapi artikel Anda begitu meyakinkan sehingga saya tidak pernah berhenti untuk mengatakan sesuatu tentang hal itu. Anda melakukan pekerjaan dengan baik.
    https://cytotec-gastrul.com/
    https://www.cytotec-gastrul.com/obat-aborsi-di-pekanbaru/
    https://www.cytotec-gastrul.com/obat-aborsi-jakarta/
    https://www.cytotec-gastrul.com/obat-aborsi-jogja/
    https://www.cytotec-gastrul.com/jual-obat-aborsi-solo/
    https://www.cytotec-gastrul.com/obat-aborsi-tangerang/
    https://www.cytotec-gastrul.com/obat-aborsi-bekasi/
    https://www.cytotec-gastrul.com/cara-menggugurkan-kandungan/
    https://www.cytotec-gastrul.com/obat-aborsi-klaten/
    https://www.cytotec-gastrul.com/cara-menggugurkan-kehamilan/



    publikované: 17.02.2019 05:13:59 | autor: obat aborsi (e-mail, web, neautorizovaný)
  51. obat aborsi
    Bagi anda yang ingin membeli obat aborsi cytotec misoprostol 200mcg asli anda bisa mengunjungi website kami https://www.obataborsi.asia/ cara aborsi medis menggunakan obat penggugur kandungan cytotec misoprostol asli memiliki tingkat keberhasilan mencapai 99% bagi anda yang ingin melancarkan haid silahkan simak cara berikut ini. https://www.obataborsi.asia/cara-melancarkan-haid-yang-sedikit/ cara melancarkan haid juga bisa di atasi dengan menggunakan obat pelancar haid yang aman bagi anda yang ingin membeli obat pelancar haid bisa mengunjungi tautan berikut ini. https://www.obataborsi.asia/obat-telat-haid/ Kami juga menjual obat gastrul 200mcg dan cytotec misoprostol 200mcg asli bagi anda yang ingin membeli obat penggugur kandungan tersebut bisa mengunjungi website obat aborsi ampuh https://aborsiampuh.org/ cara menggugurkan kehamilan secara cepat dan aman menggunakan cytotec misoprostol sangat di anjurkan bagi kaum wanita yang sedang hamil dan ingin menggugurkan kandungan nya. https://aborsiampuh.org/cara-menggugurkan-kandungan/ sebelum anda membeli obat cytotec anda harus teliti karena sekarang banyak penjual cytotec palsu berikut ini ciri-ciri cytotec asli dan palsu https://aborsiampuh.org/cytotec/
    publikované: 08.04.2019 21:27:54 | autor: ayu (e-mail, web, neautorizovaný)
  52. klinik aborsi
    This blog is a great source of information which is very useful for me.

    <a href="http://apotekamanda.com/jual-obat-abrsi-di-tigaraksa/">JUAL OBAT ABORSI DI TIGARAKSA</a>
    <a href="https://apotekamanda.com/obat-aborsi-di-batam-291f6d6f-pelancar-haid/">JUAL OBAT ABORSI DI BATAM</a>
    <a href="https://apotekamanda.com/jual-obat-aborsi-di-taiwan/">JUAL OBAT ABORSI DI TAIWAN</a>
    <a href="https://apotekamanda.com/jual-obat-aborsi-di-hongkong/">JUAL OBAT ABORSI DI HONGKONG</a>
    publikované: 29.04.2019 13:17:05 | autor: lunamaya (e-mail, web, neautorizovaný)
  53. jual obat aborsi
    This blog is a great source of information which is very useful for me.

    <a href="https://apotekamanda.com/klinik-aborsi-di-depok/">JUAL OBAT ABORSI DI DEPOK</a>
    <a href="https://apotekamanda.com/klinik-aborsi-di-jakarta/">JUAL OBAT ABORSI DI JAKARTA</a>
    <a href="https://apotekamanda.com/klinik-aborsi-di-serang-banten/">JUAL OBAT ABORSI DI BANTEN</a>
    <a href="https://apotekamanda.com/jual-obat-aborsi-di-serang/">JUAL OBAT ABORSI DI SERANG</a>
    <a href="http://apotekamanda.com/obat-penggugur-kandungan-di-jakarta/">JUAL OBAT PENGGUGUR KANDUNGAN DI JAKARTA</a>
    publikované: 29.04.2019 13:18:33 | autor: lunamaya (e-mail, web, neautorizovaný)
  54. jual obat aborsi
    This blog is a great source of information which is very useful for me.

    <a href="https://apotekamanda.com/klinik-aborsi-di-depok/">JUAL OBAT ABORSI DI DEPOK</a>
    <a href="https://apotekamanda.com/klinik-aborsi-di-jakarta/">JUAL OBAT ABORSI DI JAKARTA</a>
    <a href="https://apotekamanda.com/klinik-aborsi-di-serang-banten/">JUAL OBAT ABORSI DI BANTEN</a>
    <a href="https://apotekamanda.com/jual-obat-aborsi-di-serang/">JUAL OBAT ABORSI DI SERANG</a>
    <a href="http://apotekamanda.com/obat-penggugur-kandungan-di-jakarta/">JUAL OBAT PENGGUGUR KANDUNGAN DI JAKARTA</a>
    publikované: 29.04.2019 13:20:08 | autor: lunamaya (e-mail, web, neautorizovaný)
  55. jual obat aborsi
    This blog is a great source of information which is very useful for me.

    <a href="https://apotekamanda.com/jual-obat-aborsi/">ALAMAT PENJUAL OBAT ABORSI</a>
    <a href="https://apotekamanda.com/klinik-aborsi-di-solo/">JUAL OBAT ABORSI DI SOLO</a>
    <a href="https://apotekamanda.com/klinik-aborsi-di-surabaya/">JUAL OBAT ABORSI DI SURABAYA</a>
    <a href="https://apotekamanda.com/klinik-aborsi-di-bandung/">JUAL OBAT ABORSI DI BANDUNG</a>
    <a href="https://apotekamanda.com/obat-aborsi-di-kudus/">JUAL OBAT ABORSI DI KUDUS</a>
    publikované: 29.04.2019 13:21:13 | autor: lunamaya (e-mail, web, neautorizovaný)
  56. klinik aborsi
    This blog is a great source of information which is very useful for me.

    <a href="https://apotekamanda.com/obat-aborsi-di-jambi-291f6d6f-jual-obat-pelancar-haid/">OBAT ABORSI DI JAMBI</a>
    <a href="https://apotekamanda.com/obat-aborsi-di-bangkalan-291f6d6f-obat-pelnacar-haid/">OBAT ABORSI DI BANGKALAN</a>
    <a href="https://apotekamanda.com/obat-aborsi-di-makassar-291f6d6f-obat-pelancar-haid/">OBAT ABORSI DI MAKASSAR</a>
    <a href="https://apotekamanda.com/obat-aborsi-di-sulawesi-291f6d6f-obat-pelancar-haid/">OBAT ABORSI DI SULAWESI</a>
    publikované: 29.04.2019 13:22:13 | autor: lunamaya (e-mail, web, neautorizovaný)
  57. klinik aborsi
    This blog is a great source of information which is very useful for me.

    <a href="https://apotekamanda.com/jual-obat-aborsi-di-lombok-291f6d6f-pelancar-haid/">OBAT ABORSI DI LOMBOK</a>
    <a href="https://apotekamanda.com/obat-aborsi-di-ntb-291f6d6f-obat-pelancar-haid/">OBAT ABORSI DI NTB</a>
    <a href="https://apotekamanda.com/obat-aborsi-di-aceh-291f6d6f-obat-pelancar-haid/">OBAT ABORSI DI ACEH</a>
    <a href="https://apotekamand.com/obat-aborsi-di-riau-291f6d6f-obat-pelancar-haid/">OBAT ABORSI DI RIAU</a>
    <a href="https://apotekamanda.com/obat-aborsi-di-bengkulu-291f6d6f-obat-pelancar-haid/">OBAT ABORSI DI BENGKULU</a>
    publikované: 29.04.2019 13:23:31 | autor: lunamaya (e-mail, web, neautorizovaný)
  58. jual obat aborsi
    This blog is a great source of information which is very useful for me.

    <a href="https://apotekamanda.com/obat-aborsi-di-kudus/">OBAT ABORSI DI KUDUS</a>
    <a href="https://apotekamanda.com/obat-aborsi-di-pati-291f6d6f-obat-cytotec-asli/">OBAT ABORSI DI PATI</a>
    <a href="https://apotekamanda.com/obat-aborsi-di-jepara-291f6d6f-obat-cytotec-misoprostol/">OBAT ABORSI DI JEPARA</a>
    <a href="https://apotekamanda.com/obat-aborsi-di-blitar-291f6d6f-obat-penggugur-kandungan/">OBAT ABORSI DI BLITAR</a>
    <a href="https://apotekamanda.com/obat-aborsi-di-batam-291f6d6f-pelancar-haid/">OBAT ABORSI DI BATAM</a>
    publikované: 29.04.2019 13:24:13 | autor: lunamaya (e-mail, web, neautorizovaný)
  59. Jual OBAT ABORSI MAKASSAR 082133482133 / PIN. DC434FCA - OBAT ABORSI Asli
    Jual OBAT ABORSI HUB/WA: 082222210922 - Obat Aborsi Asli, Obat Cytotec, Obat Penggugur Kandungan, Obat Pelancar Haid, Obat Aborsi Misoprostol, Jual Obat Cytotec.Obat aborsi Bergaransi Bersih tuntas

    https://penjualpilcytotec.com/

    https://obatpenggugur-kandungan.com/

    http://obatcytotecimport.com/

    http://cytotecmanjur.com/

    https://aborsicepat.com/

    https://www.klinik-chionghua.com/


    <a href="https://aborsicepat.com/" rel="nofollow">Obat Aborsi Tuntas</a>

    <a href="https://penjualpilcytotec.com/" rel="nofollow">Obat Aborsi</a>

    <a href="http://cytotecmanjur.com/" rel="nofollow">Obat Aborsi Asli</a>

    <a href="https://aborsicepat.com/" rel="nofollow">Obat Aborsi Manjur</a>

    <a href="https://penjualpilcytotec.com/" rel="nofollow">Obat Aborsi Ampuh</a>

    <a href="https://aborsicepat.com/" rel="nofollow">Obat Aborsi aman</a>

    <a href="http://obatcytotecimport.com/" rel="nofollow"> Jual Obat Aborsi</a>

    <a href="https://penjualpilcytotec.com/" rel="nofollow"> Jual Obat Aborsi tuntas</a>

    <a href="http://obatcytotecimport.com/" rel="nofollow"> Jual Obat Aborsi Asli</a>

    <a href="https://aborsicepat.com/" rel="nofollow"> Jual Obat Aborsi Manjur</a>

    <a href="https://aborsicepat.com/" rel="nofollow"> Jual Obat Aborsi Ampuh</a>

    <a href="http://obatcytotecimport.com/" rel="nofollow"> Jual Obat Aborsi Aman</a>

    <a href="http://obatpenggugur-kandungan.com/" rel="nofollow"> Obat Penggugur Kandungan</a>

    <a href="https://penjualpilcytotec.com/" rel="nofollow"> Jual Obat Penggugur Kandungan</a>

    <a href="http://cytotecmanjur.com/" rel="nofollow"> Obat Cytotec</a>

    <a href="http://obatcytotecimport.com/" rel="nofollow"> Obat Cytotec Tuntas</a>

    <a href="https://aborsicepat.com/" rel="nofollow"> Obat Cytotec Asli</a>

    <a href="http://cytotecmanjur.com/" rel="nofollow"> Jual Obat Cytotec</a>

    <a href="http://obatcytotecimport.com/" rel="nofollow"> Jual Obat Cytotec Asli</a>

    <a href="http://obatpenggugur-kandungan.com/" rel="nofollow"> Jual Obat aborsi Untuk Janin Kuat</a>

    <a href="https://aborsicepat.com/" rel="nofollow">Obat Aborsi Tuntas</a>

    <a href="http://obatcytotecimport.com/" rel="nofollow">Obat Aborsi</a>

    <a href="https://aborsicepat.com/" rel="nofollow">Obat Aborsi Asli</a>

    <a href="http://obatcytotecimport.com/" rel="nofollow">Obat Aborsi Manjur</a>

    <a href="https://aborsicepat.com/" rel="nofollow">Obat Aborsi Ampuh</a>

    <a href="https://aborsicepat.com/" rel="nofollow">Obat Aborsi aman</a>

    <a href="http://obatpenggugur-kandungan.com/" rel="nofollow"> Jual Obat Aborsi</a>

    <a href="https://aborsicepat.com/" rel="nofollow"> Jual Obat Aborsi tuntas</a>

    <a href="http://obatpenggugur-kandungan.com/" rel="nofollow"> Jual Obat Aborsi Asli</a>

    <a href="https://aborsicepat.com/" rel="nofollow"> Jual Obat Aborsi Manjur</a>

    <a href="http://obatpenggugur-kandungan.com/" rel="nofollow"> Jual Obat Aborsi Ampuh</a>

    <a href="https://aborsicepat.com/" rel="nofollow"> Jual Obat Aborsi Aman</a>

    <a href="http://obatpenggugur-kandungan.com/" rel="nofollow"> Obat Penggugur Kandungan</a>

    <a href="http://obatpenggugur-kandungan.com/" rel="nofollow"> Obat Penggugur Kandungan Tuntas</a>

    <a href="https://aborsicepat.com/" rel="nofollow"> Obat Penggugur Kandungan Asli</a>

    <a href="https://aborsicepat.com/" rel="nofollow"> Obat Penggugur Kandungan Manjur</a>

    <a href="https://aborsicepat.com/" rel="nofollow"> Obat Penggugur Kandungan Ampuh</a>

    <a href="https://aborsicepat.com/" rel="nofollow"> Obat Penggugur Kandungan Aman</a>

    <a href="https://aborsicepat.com/" rel="nofollow"> Jual Obat Penggugur Kandungan</a>

    <a href="http://obatcytotecimport.com/" rel="nofollow"> Obat Cytotec</a>

    <a href="http://obatcytotecimport.com/" rel="nofollow"> Obat Cytotec Tuntas</a>

    <a href="http://obatcytotecimport.com/
    " rel="nofollow"> Obat Cytotec Asli</a>

    <a href="http://obatcytotecimport.com/" rel="nofollow"> Obat Cytotec Manjur</a>

    <a href="http://obatcytotecimport.com/
    " rel="nofollow"> Obat Cytotec Ampuh</a>

    <a href="http://obatcytotecimport.com/
    " rel="nofollow"> Obat Cytotec Aman</a>

    <a href="http://obatcytotecimport.com/
    " rel="nofollow"> Jual Obat Cytotec</a>

    <a href="https://aborsicepat.com/" rel="nofollow"> Jual Obat Cytotec Asli</a>

    <a href="https://aborsicepat.com/" rel="nofollow"> Jual Obat Aborsi Untuk Janin Kuat</a>
    publikované: 24.05.2019 22:25:37 | autor: obat aborsi asli (e-mail, web, neautorizovaný)
  60. bfghfgjjjhj
    Kasus https://www.mixcloud.com/menggugurkanhamil/ menggugurkan hamil banyak terjadi dikalangan remaja . foktar ini disebabkan karena bebasnya pergaulan tanpa ada pengendalian diri dan kurang memahami tentang pengetahuan http://carakandunganhamil.com/ cara mencegah kehamilan . Setelah terjadi demikian mereka cenderung ceroboh dalam mengatasi persoalannya dan kurang memikirkan https://studiopress.community/users/caraamanmenggugurkankandungan/ cara aman menggugurkan kandungan . Padahal , menggugurkan kandungan adalah tindakan yang penuh risiko berat . http://carakandunganhamil.com/4-tanda-fase-siklus-menstruasi-normal-pada-saat-masa-subur/ siklus menstruasi pada setiap wanita bisa terjadi dengan rentan waktu yang berbeda-beda . Ternyata wanita juga mengalami http://carakandunganhamil.com/apa-manfaat-dan-efek-samping-yang-dirasakan-saat-mimpi-basah-pada-wanita/ mimpi basah tidak hanya pria saja . Sebagai lelaki tidak boleh egois dalam melakukan hubungan intim , perempuan juga ingin mengalami klimak dalam melakukan hubungan intim . Lantas , bagaimana http://carakandunganhamil.com/cara-agar-membuat-wanita-cepat-keluar-mencapai-organism/ cara membuat wanita cepat keluar agar dapat membahagiakan pasangan .
    publikované: 08.06.2019 09:22:08 | autor: makelar (e-mail, web, neautorizovaný)
  61. Cara Gugurkan Janin Usia 1-6 Bulan Tanpa Kuret

    Klinik Layanan Aborsi Usia Janin 1 2 3 4 5 6 Minggu/Bulan Di jamin Tuntas 100% Aman Cepat Tanpa Efek Samping ..

    Siapapun Anda, baik perempuan yang membutuhkan layanan aborsi, jurnalis, atau sekadar ingin tahu mengenai layanan ini, di sini kami berusaha sebaik mungkin untuk menjawab pertanyaan-pertanyaan yang mungkin Anda ajukan.
    Layanan aborsi medis online ini membantu perempuan diseluruh dunia mendapatkan akses aborsi medis yang aman (menggunakan pil-pil mifepristone dan misoprostol) untuk mengurangi angka kematian akibat aborsi tidak aman.
    Website ini merujuk anda kepada dokter yang memiliki lisensi menyediakan aborsi medis bagi anda.
    Setelah anda melengkapi konsultasi online berikut ini, dan jika tidak ada kontraindikasi, paket aborsi medis (mifepristone dan misoprostol akan dikirimkan pada anda). Aborsi medis dapat dilakukan dengan aman di rumah selama anda memiliki informasi yang tepat dan akses perawatan medis darurat jika terjadi komplikasi, yang mana sangat jarang Sekali.

    Silahkan Kunjungi Website Kami :

    1.http://cytotec.co.id

    2. http://dokterryan.com

    3. http://dokterryan.com/obat-aborsi-1-bulan-pelancar-haid-ampuh.html

    4. http://dokterryan.com/obat-aborsi-2-bulan.html

    5. http://dokterryan.com/obat-aborsi-3-bulan.html

    6. http://dokterryan.com/obat-aborsi-4-bulan.html

    7. http://dokterryan.com/obat-aborsi-5-bulan.html

    8. http://dokterryan.com/obat-aborsi-6-bulan.html

    9. http://dokterryan.com/obat-aborsi-7-bulan.html

    10. http://dokterryan.com/obat-aborsi-8-bulan.html

    11. http://apotikampuh.com/
    publikované: 14.06.2019 05:19:25 | autor: Obat Aborsi (e-mail, web, neautorizovaný)
  62. Obat Aborsi Call/Wa: 082222210922 | Obat Cytotec Asli Kalimantan
    jual obat aborsi asli obat penggugur kandungan asli dokter Call/wa. 082222210922

    <b><a href="http://obatcytotecimport.com">Obat Aborsi</a></b>
    <b><a href="http://obatcytotecimport.com">Obat Aborsi Asli</a></b>
    <b><a href="http://obatcytotecimport.com">Obat Aborsi Murah</a></b>
    <b><a href="http://obatcytotecimport.com">Obat Aborsi Import</a></b>
    <b><a href="http://obatpenggugur-kandungan.com
    /">Obat Penggugur Kandungan</a></b>
    <b><a href="http://obatpenggugur-kandungan.com
    ">Obat Penggugur Janin</a></b>
    <b><a href="http://obatpenggugur-kandungan.com
    ">Obat Penggugur Asli</a></b>
    <b><a href="http://obatpenggugur-kandungan.com
    ">Jual Obat Penggugur Kandungan</a></b>
    <b><a href="http://obatpenggugur-kandungan.com
    ">Obat Penggugur Murah</a></b>
    <b><a href="http://cytotecmanjur.com">Obat Cytotec Manjur</a></b>
    <b><a href="http://cytotecmanjur.com">Jual Obat Cytotec Manjur</a></b>
    <b><a href="http://cytotecmanjur.com">Obat Aborsi Asli</a></b>
    <b><a href="http://cytotecmanjur.com">Obat Cytotec Asli</a></b>
    <b><a href="http://cytotecmanjur.com">Jual Cytotec Asli</a></b>
    <b><a href="http://cytotecmanjur.com">Dokter Cytotec Asli</a></b>
    <b><a href="https://aborsicepat.com">Obat Aborsi Cepat</a></b>
    <b><a href="https://aborsicepat.com">Obat Aborsi</a></b>
    <b><a href="https://aborsicepat.com">Cara Obat Aborsi Cepat</a></b>
    <b><a href="https://aborsicepat.com">Obat Aborsi Original</a></b>
    <b><a href="https://www.klinik-chionghua.com">Obat Aborsi Asli</a></b>
    <b><a href="https://aborsicepat.com">Obat Aborsi Cytotec</a></b>
    <b><a href="https://www.klinik-chionghua.com">Obat Aborsi Asli</a></b>
    <b><a href="https://www.klinik-chionghua.com">Klinik Obat Aborsi Original</a></b>
    <b><a href="https://www.klinik-chionghua.com">Pusat Obat Aborsi Asli</a></b>
    <b><a href="https://www.aborsipenggugur.com">Obat Aborsi</a></b>
    <b><a href="https://www.aborsipenggugur.com">Obat Aborsi Penggugur</a></b>
    <b><a href="https://www.aborsipenggugur.com">Obat Aborsi Asli</a></b>
    <b><a href="https://www.aborsipenggugur.com">Jual Obat Aborsi</a></b>
    <b><a href="https://www.aborsipenggugur.com">Cara Obat Aborsi Kandungan</a></b>
    <b><a href="https://www.aborsipenggugur.com">Obat Aborsi Manjur</a></b>

    publikované: 26.06.2019 08:11:24 | autor: jual pil cytotec (e-mail, web, neautorizovaný)
  63. erogan
    thanks bro
    publikované: 15.09.2019 08:43:39 | autor: herbal lif (e-mail, web, neautorizovaný)
  64. hammer of thor asli
    thanks to admin
    publikované: 15.09.2019 08:45:46 | autor: herbal (e-mail, web, neautorizovaný)
  65. hammer of thor asli
    thanks to admin
    publikované: 15.09.2019 08:45:47 | autor: herbal (e-mail, web, neautorizovaný)
  66. penirum
    nice admin
    publikované: 15.09.2019 08:48:54 | autor: herbal (e-mail, web, neautorizovaný)
  67. penirum asli
    sangat membantu
    publikované: 15.09.2019 08:52:18 | autor: hebal (e-mail, web, neautorizovaný)
  68. hammer
    good admin
    publikované: 15.09.2019 08:56:37 | autor: haerbal (e-mail, web, neautorizovaný)
  69. vitamale
    thanks brother admin
    publikované: 15.09.2019 08:58:30 | autor: herbal (e-mail, web, neautorizovaný)
  70. vitamale asli
    good admin forza
    publikované: 15.09.2019 09:00:11 | autor: herbal (e-mail, web, neautorizovaný)
  71. cream hn asli
    korkový administrátor
    publikované: 15.09.2019 09:04:34 | autor: herbal (e-mail, web, neautorizovaný)
  72. cream hn asli
    korkový administrátor
    publikované: 15.09.2019 09:04:41 | autor: herbal (e-mail, web, neautorizovaný)
  73. hola
    Thank you for sharing in this article I can a lot and could also be a reference I hope to read the next your article update
    publikované: 13.11.2019 08:07:06 | autor: obat pembesar penis (e-mail, web, neautorizovaný)
  74. gOOD NEWS
    Thank you for sharing in this article I can a lot and could also be a reference I hope to read the next your article update
    publikované: 05.12.2019 09:24:35 | autor: obat pembesar penis (e-mail, web, neautorizovaný)
  75. Jual Obat Aborsi Terbaik Terpercaya Di Seluruh Wilayah Indonesia
    https://kliniksetyo.com/
    https://kliniksetyo.com/jual-obat-aborsi-di-lombok/
    https://kliniksetyo.com/jual-obat-aborsi-di-badung/
    https://kliniksetyo.com/obat-aborsi-di-nganjuk/
    https://kliniksetyo.com/obat-aborsi-di-pare/
    https://kliniksetyo.com/jual-obat-aborsi-jakarta/
    https://kliniksetyo.com/jual-obat-aborsi-bali/
    https://kliniksetyo.com/obat-aborsi-di-pekalongan/
    https://kliniksetyo.com/jual-obat-aborsi-di-brebes/
    https://kliniksetyo.com/jual-obat-aborsi-di-batang/
    https://kliniksetyo.com/jual-obat-aborsi-di-purwodadi/
    https://kliniksetyo.com/obat-aborsi-tegal/
    https://kliniksetyo.com/jual-obat-aborsi-cilacap/
    https://kliniksetyo.com/jual-obat-aborsi-purwokerto/
    https://kliniksetyo.com/jual-obat-aborsi-di-malaysia/
    https://kliniksetyo.com/obat-aborsi-di-hongkong/
    https://kliniksetyo.com/obat-aborsi-di-taiwan/
    https://kliniksetyo.com/jual-obat-aborsi-di-depok/
    https://kliniksetyo.com/obat-aborsi-di-sragen/
    https://kliniksetyo.com/obat-aborsi-di-klaten/
    https://kliniksetyo.com/jual-obat-aborsi-di-boyolali/
    https://kliniksetyo.com/obat-aborsi-di-tasikmalaya/
    https://kliniksetyo.com/obat-aborsi-di-sumedang/
    https://kliniksetyo.com/jual-obat-aborsi-di-semarang/
    https://kliniksetyo.com/obat-aborsi-di-malang/
    https://kliniksetyo.com/obat-aborsi-di-surabaya/
    https://kliniksetyo.com/jual-obat-aborsi-di-yogyakarta/
    http://kliniksetyo.com/obat-aborsi-di-surakarta-solo/
    https://kliniksetyo.com/jual-obat-aborsi-di-tenggarong/
    https://kliniksetyo.com/jual-obat-aborsi-di-pamulang
    https://klikdokteraborsi.com/
    https://klikdokteraborsi.com/2019/11/26/jual-obat-aborsi-di-pamulang/
    https://klikdokteraborsi.com/2019/11/26/jual-obat-aborsi-blitar/
    https://klikdokteraborsi.com/2019/11/22/jual-obat-aborsi-cytotec-samarinda/
    https://klikdokteraborsi.com/2019/12/04/obat-aborsi-di-malang/
    https://klikdokteraborsi.com/2019/12/06/jual-obat-aborsi-di-sidoarjo/
    https://klikdokteraborsi.com/2019/12/06/obat-aborsi-di-bandar-lampung/
    https://klikdokteraborsi.com/2019/11/29/obat-aborsi-di-madiun/

    https://infojualobataborsi.com/
    publikované: 12.12.2019 21:42:21 | autor: itelkuro (e-mail, web, neautorizovaný)
  76. jual obat aborsi 082112312121
    https://www.linkedin.com/company/jual-obat-aborsi-081901222272-medicine-cytotec-obat-aborsi-asli/
    http://www.linkedin.com/showcase/jual-obat-aborsi-cytotec-081901222272/
    http://www.linkedin.com/showcase/jual-obat-aborsi-jakarta-081901222272-obat-cytotec-asli-di-jakarta/
    http://www.linkedin.com/showcase/jual-obat-aborsi-bandung-081901222272-obat-penggugur-janin-bandung-obat-cytotec-asli-di-bandung/
    http://www.linkedin.com/showcase/obat-aborsi-di-malang-081901222272-media-obat-aborsi-malang-jual-cytotec-asli-malang/
    http://www.linkedin.com/showcase/obat-aborsi-semarang-081901222272-jual-obat-cytotec-di-semarang/
    http://www.linkedin.com/showcase/obat-aborsi-081901222272-cytotec-manfaat-dosis-cara-menggugurkan-kandungan/
    http://www.linkedin.com/showcase/apotik-cytotec-semarang-0821-1231-2121-jual-obat-aborsi-semarang/
    http://www.linkedin.com/showcase/obat-cytotec-082112312121-jual-obat-aborsi-cara-menggugurkan-kandungan-kuat-100-gugur/
    http://www.linkedin.com/showcase/jual-obat-aborsi-asli-082112312121/
    http://www.linkedin.com/showcase/pil-aborsi-0821-1231-2121-cara-menggugurkan-kandungan-kehamilan-kuat-100-gugur/
    http://www.linkedin.com/showcase/obat-aborsi-usia-4-bulan-081901222272-cara-menggugurkan-kandungan-kuat-usia-4-bulan-100-gugur/
    http://www.linkedin.com/showcase/obat-aborsi-6-bulan-081901222272-cara-menggugurkan-kandungan-kuat-usia-6-bulan/
    http://www.linkedin.com/showcase/obat-aborsi-3-bulan-081901222272-cara-menggugurkan-kandungan-kuat-usia-3-bulan/
    http://www.linkedin.com/showcase/pil-aborsi-cytotec-5-bulan-081901222272-obat-aborsi-5-bulan-jual-obat-penggugur-usia-5-bulan/
    http://www.linkedin.com/showcase/aborsi-usia-4-bulan-082112312121-jual-obat-cytotec-obat-aborsi-penggugur-kandungan-usia-4-bulan/
    http://www.linkedin.com/showcase/obat-aborsi-6-bulan-082112312121-cara-menggugurkan-kemahilan-kuat-5-bulan-100-gugur/
    http://www.linkedin.com/showcase/obat-aborsi-5-bulan-082112312121-cara-menggugurkan-kandungan-kuat-usia-5-bulan/
    publikované: 31.07.2020 01:03:45 | autor: obat aborsi (e-mail, web, neautorizovaný)
  77. Jual Obat Penggugur Kandungan Cytotec
    Cytotec ® adalah nama merek dagang Misoprostol yang di produksi oleh Pfizer (searle) yang di setujui US dan (FDA). Cytotec sendiri merupakan obat yang berguna untuk menggugurkan kandungan dari usia kehamilan 1 bulan, 2 bulan, 3 bulan, 4 bulan, 5 bulan, 6 bulan, secara cepat dan aman. http://asrama.ui.ac.id/site/forum/jual-obat-penggugur-kandungan-cytotec-misoprostol-asli

    Anda mengunjungi situs kami apotek-nusantara.com pasti memiliki tujuan untuk membeli produk kami yaitu Obat Aborsi Cytotec Misoprostol 200mcg dan Obat Aborsi Gastrul Asli, Anda sangat benar kami menjual obat aborsi cytotec misoprostol dan obat aborsi gastrul asli yang berguna untuk menggugurkan kandungan dengan cepat dan aman. https://ft.uhamka.ac.id/mbkm-ask/obat-aborsi-2-bulan-pil-cytotec-misoprostol-200mcg-asli-pfizer/

    Obat cytotec merupakan obat aborsi yang sangat ampuh untuk menggugurkan kandungan kuat, obat cytotec asli mampu menggugurkan janin dalam jangka 24 jam janin anda akan gugur meskipun itu kandungan yang kuat. https://asrama.ui.ac.id/site/forum/obat-penggugur-kandungan-cytotec-asli-pil-aborsi-di-apotik-nusantara

    Bagi Anda yang ingin menggugurkan kandungan kami sarankan untuk menggunakan obat cytotec asli yang benar-benar ampuh untuk menggugurkan kandungan anda secara cepat dan tuntas bersih tanpa kuret – kiret. https://id.linkedin.com/showcase/jual-cytotec-asli-misoprostol

    Cara menggugurkan kandungan paling aman untuk ibu meyusui dan bisa selesai dalam 24 jam yaitu dengan menggunakan obat penggugur kandungan cytotec misoprostol 200mcg, cara menggugurkan kandungan menggunakan obat aborsi cytotec misoprostol 200mcg ini memiliki tingkat keberhasilan mencapai 99%, jadi bagi anda yang ingin melakukan aborsi kami sarankan menggunakan obat aborsi ampuh ini. Apabila anda tidak percaya anda bisa buktikan sendiri. Kami memberikan garansi 100% uang kembali jika aborsi anda gagal. https://asrama.ui.ac.id/site/forum/obat-aborsi-ampuh-cytotec-misoprostol-200-mcg-asli

    Apa Itu Cytotec Misoprostol?
    Cytotec, umumnya dikenal sebagai Misoprostol, adalah prostaglandin sintetis. Ini digunakan untuk mencegah tukak lambung, terlihat selama penggunaan obat antiinflamasi nonsteroid (NSAID). Cytotec 200mcg juga dapat mengobati keguguran yang terlewat, merangsang persalinan atau aborsi. https://asrama.ui.ac.id/site/forum/obat-aborsi-ampuh-3-jam-dijamin-tuntas-100
    publikované: 17.05.2022 06:44:51 | autor: obat penggugur kandungan (e-mail, web, neautorizovaný)
  78. Jual Obat Aborsi Kandungan Usia 1 Sampai 6 Bulan
    https://blogs.itb.ac.id/temoggo/6-tips-jika-sedang-menstruasi/
    http://web.if.unila.ac.id/wongcerdas/beberapa-alasan-mengapa-anda-menstruasi-terlambat/
    https://novaldiamr.student.telkomuniversity.ac.id/berapa-lama-dan-mengapa-periode-itu-bisa-terlewatkan/
    http://51919169.blog.unikom.ac.id/haid-datang.8xp
    https://blog.ub.ac.id/xenza/makanan-untuk-orang-haid/
    http://blog.umy.ac.id/novitaamelia/2022/05/10/fakta-penting-tentang-obat-aborsi-yang-harus-diperhatikan/
    http://webblogkkn.unsyiah.ac.id/ladangbaro16/bagaimana-menggunakan-obat-penggugur-kandungan-yang-benar/
    https://civitas.uns.ac.id/rezki/2022/05/10/cara-menggugurkan-atau-aborsi-dengan-pil/
    http://wuladari.blog.binusian.org/2022/05/10/cara-memilih-dan-membeli-obat-kuat-dan-aborsi-paling-diminati/
    http://fita133.student.unidar.ac.id/2022/05/efek-samping-penggunaan-obat-aborsi.html
    https://nitaramyani.blog.institutpendidikan.ac.id/tips-agar-haid-sehat-untuk-para-wanita-sehat/
    https://debora_j3j117027.staff.ipb.ac.id/2022/05/10/terlambat-menstruasi-atau-hamil-mari-kita-cari-tahu/
    http://blog.ub.ac.id/kampusbisnis/mengapa-menstruasi-saya-begitu-berat/
    https://blogs.uajy.ac.id/diskusi/periode-haid-yang-normal-menurut-pakarnya/
    http://blog.umy.ac.id/beritanya/periode-lancar-dan-tips-ketika-haid.html
    https://www.mamansoleman.net/2020/04/cara-aman-menggugurkan-kandungan-yang-bermasalah.html
    https://www.sumber-informasi.com/2020/04/jenis-jenis-obat-pelancar-haid-saat-siklus-datangnya-tidak-teratur.html
    https://www.wartaiptek.com/2020/04/ini-8-cara-mengatasi-maag-dengan-cepat.html
    https://www.wartaiptek.com/2020/01/inilah-5-jenis-aborsi-yang-perlu-anda-ketahui-di-klinik-aborsi.html
    http://normen.mee.nu/entry=2806217
    https://www.medisiana.net/2017/12/lakukan-5-cara-ini-agar-datang-bulan-terasa-nyaman.html
    https://www.medisiana.net/2017/07/inilah-manfaat-lain-dari-pil-kb-yang-wajib-kamu-tahu.html
    https://www.blogdokter.net/2010/06/17/sisi-lain-dari-aborsi/
    https://www.blogdokter.net/2007/07/19/remaja-dan-seks/
    http://cultutureetconfiture.blogspot.com/2017/11/pusat-penjualan-obat-penggugur.html
    http://isolaazzurra.blogspot.com/2017/11/pusat-pil-aborsi-yang-dijual-di-online.html
    http://scum-and-villainy.blogspot.com/2017/11/obat-aborsi-alami-untuk-menggugurkan.html
    http://scum-and-villainy.blogspot.com/2017/01/manfaat-pil-cytotec-asli-obat-aborsi.html
    http://thesexiilibrarian.blogspot.com/2017/11/obat-aborsi-cytotec-misoprostol-asli.html
    http://thesexiilibrarian.blogspot.com/2016/12/cara-melakukan-aborsi-sendiri-secara.html
    http://julienbahloul.blogspot.com/2017/11/obat-aborsi-manjur-di-dunia.html
    http://passotrottogaloppo.blogspot.com/2017/11/obat-aborsi-cytotec-solusi-wanita-yang.html
    http://needle0.blogspot.com/2017/11/menggugurkan-kandungan-solusinya-hanya.html
    https://centralcommentagency.blogspot.com/2017/11/jual-obat-aborsi-kandungan-cytotec.html
    http://latatyart.blogspot.com/2017/06/tips-mengatasi-telat-haid-yang-sudah.html
    http://latatyart.blogspot.com/2017/11/obat-aborsi-ampuh-untuk-menggugurkan.html
    http://greymagpie.blogspot.com/2017/11/obat-aborsi-asli-ampuh-aman-manjur.html
    https://alnazblogger.wordpress.com/2017/11/09/5-cara-menggugurkan-kandungan/
    https://obatkesehatantubuh.wordpress.com/2019/01/19/obat-telat-datang-bulan-ampuh/
    https://obatkesehatantubuh.wordpress.com/2017/10/06/daftar-obat-aborsi-yang-di-jual-di-apotik-di-indonesia/
    https://blogartikelkesehatan.wordpress.com/2019/01/17/harga-obat-cytotec-asli/
    https://blogartikelkesehatan.wordpress.com/2017/10/06/penawaran-obat-aborsi-yang-banyak-dijual-di-internet/
    https://jadibesar.edublogs.org/2017/01/02/obat-aborsi/
    https://tokogugurkandungan.mystrikingly.com/blog/obat-aborsi-cytotec-asli-obat-penggugur-kandungan
    https://agenobataborsi.weebly.com/blog/obat-aborsi-cytotec-asli-penggugur-kandungan-ampuh
    https://agenobataborsi.weebly.com/blog/cara-mengatasi-telat-haid-2-sampai-3-minggu
    https://bloggerjebor45.pixnet.net/blog/post/348545368
    https://bloggerjebor45.pixnet.net/blog/post/344100361
    https://infoku.hatenablog.com/entry/2017/10/20/174832
    https://infoku.hatenablog.com/entry/2019/02/19/091841
    http://obatgugurkandungan.wikidot.com/blog:4
    http://obatgugurkandungan.wikidot.com/blog:2
    http://uraiankesehatanku.blog.fc2.com/blog-entry-3.html
    http://tipskesehatan.blog.jp/archives/4691032.html
    http://tipskesehatan.blog.jp/archives/14695144.html
    https://blog.udn.com/artikelkesehatan/113058127
    https://blog.udn.com/artikelkesehatan/108577688
    https://blogg.improveme.se/umimauliyah/2018/08/19/5-cara-cepat-agar-menstruasi-lancar/
    https://blogg.improveme.se/umimauliyah/2018/07/02/jual-obat-aborsi-cytotec/
    http://oscar-massabe.blogspot.com/2017/09/obat-aborsi-cytotec-misoprostol.html
    http://oscar-massabe.blogspot.com/2017/11/manfaat-obat-aborsi-cytotec-untuk.html
    http://justadremear.blogspot.com/2017/10/obat-aborsi-langsung-gugurkan-kandungan.html
    http://wittynametofollow.blogspot.com/2017/11/obat-aborsi-janin-memiliki-tingkat.html
    http://rockandblogueando.blogspot.com/2017/11/cara-alami-menggugurkan-kandungan.html
    http://cekinderkids.blogspot.com/2017/09/obat-penggugur-kandungan-alami-asli.html
    http://cekinderkids.blogspot.com/2017/10/pergaulan-bebas-anak-muda-sekarang.html
    http://hojasyagua.blogspot.com/2017/10/10-daftar-kota-di-indonesia-yang.html
    http://healthycollegevegetarian.blogspot.com/2016/12/tips-melakukan-aborsi-sendiri-secara.html
    http://mybeadtherapy.blogspot.com/2017/10/pacaran-sudah-lama-hamil-malah.html
    http://hnf-radio.blogspot.com/2017/10/pil-aborsi-menjadi-solusi-mengatasi.html
    http://teteaclark.blogspot.com/2017/11/obat-penggugur-kandungan-yang-paling.html
    http://productsplace.blogspot.com/2017/11/dosa-aborsi-yang-saya-lakukan.html
    http://cosasdelachula.blogspot.com/2017/10/kisah-percintaan-halimah-dan-andi.html
    http://fincheghene2012.blogspot.com/2017/11/cara-alami-mengatasi-telat-datang-bulan.html
    http://byclosetbrechot.blogspot.com/2017/11/10-cara-menggugurkan-kandungan-dengan.html
    http://uncolacaoporlanoche.blogspot.com/2017/11/cytotec-solusi-tepat-untuk-menggugurkan.html
    http://sayas-kleiner-kuechenblog.blogspot.com/2017/11/review-obat-aborsi-cytotec-misoprostol.html
    http://silbensalon.blogspot.com/2017/11/cytotec-asli-obat-aborsi-yang-menjadi.html
    http://inexistentementeviva.blogspot.com/2017/10/5-cara-menggugurkan-kandungan-paling.html
    http://portucareto.blogspot.com/2017/11/beli-obat-aborsi-cytotec-untuk.html
    http://winternightnoblog.blogspot.com/2017/09/tips-memilih-obat-aborsi-ampuh-untuk.html
    http://blog-belloysublime.blogspot.com/2017/10/cara-menggugurkan-kandungan-dengan.html
    http://blog-belloysublime.blogspot.com/2017/09/pil-aborsi-cytotec-misoprostol-obat.html
    http://premioscelebridadonline2011.blogspot.com/2017/11/nama-obat-yang-digunakan-untuk-aborsi.html
    http://makeajoyfulnoiseallyelands.blogspot.com/2017/10/obat-aborsi-top-markotop-paling-ces.html
    http://makeajoyfulnoiseallyelands.blogspot.com/2017/09/obat-cytotec-cara-menggugurkan.html
    http://lorenzolamaslandia.blogspot.com/2017/10/pil-tuntas-atau-pil-cytotec-menjadi.html
    http://dieg0-nava.blogspot.com/2017/10/beberapa-alasan-kenapa-wanita-melakukan.html
    http://drustvo-artara.blogspot.com/2017/10/obat-telat-datang-bulan-solusi-telat.html
    http://theotherkely.blogspot.com/
    http://fxxnstxxb.blogspot.com/
    http://azrain90s.blogspot.com/
    http://tomojczas.blogspot.com/
    http://logansturrock.blogspot.com/
    http://rideaux-occultants.blogspot.com/
    http://lairademorfeo.blogspot.com/
    http://slotdoshermanas.blogspot.com/
    http://wirziehennachhoffenheim.blogspot.com/
    http://deacortellazi.blogspot.com/
    http://salusaunaiutodalcielo.blogspot.com/
    http://ourrecipediary.blogspot.com/
    http://palipadutak.blogspot.com/
    http://rememberbytxai.blogspot.com/
    http://footsteps-forgotten.blogspot.com/
    http://steadfastinyou.blogspot.com/
    http://normen.mee.nu/
    https://obatmenggugurkanjanin.wordpress.com/
    publikované: 17.05.2022 06:47:50 | autor: mamen (e-mail, web, neautorizovaný)
  79. Obat Aborsi Murah ® WA.082133482133 Obat Cytotec 100% Asli Tolitoli
    OBAT ABORSI MURAH PALING AMAN DAN TERBAIK.cara menggugurkan kandungan dengan obat penggugur kandungan sesuai dosis usia kandungan (TERLEKAP & TER PERCAYA)
    HUB:082133482133 >


    WhatsApp : 082133482133

    https://api.whatsapp.com/send?phone=6282133482133

    KUNJUNGI WEB RESMI TERLENGKAP KAMI.

    http://obatpenggugur-kandungan.com/


    Pesanan di Jamin Kerahasiaannya
    - pemesanan produk di luar kota, luar jawa dan luar negeri, kami kirim via paket.
    pesanan langsung kami kirim melalui jasa pengiriman: tiki, jne, pos, sesuai dengan kesepakatan.
    KEPUASAN ANDA ADALAH KEBAHAGIAN KAMI

    Cari AGEN di luar jawa !

    jawa barat, jawa tengah, jawa timur, bali, kalimantan barat, kalimantan selatan, kalimantan selatan, kalimantan timur, sulawesi tengah, sulawesi selatan, sulawesi tenggara, sulawesi utara, sulawesi barat, gorontalo, maluku, maluku utara, nusa tenggara barat, nusa tenggara timur, papua, aceh, sumatra, riau, jambi, bangka belitung, bengkulu, lampung, jakarta, banten, jayapura, manokwari, ternate, ambon, makassar, kendari, palu, mamuju, manado, tanjung selor, samarinda, banjarmasin, palangkaraya, pontianak, kupang, mataram, denpasar, surabaya, yogyakarta, semarang, serang, bandung, bandar lampung, pangkal pinang, palembang, jambi, tanjung pinang, pekan baru, medan, padang, banda aceh, sofifi, se asia, internasional, surabaya, bandung, cirebon, tanggerang, bekasi, bogor, pontianak, medan, samarinda, bali, denpasar, balikpapan, singkawang, palangkaraya, mempawah, ketapang, sintang, taraka, putussibau, sambas, sampit, banjarbaru, barabai, batang tarang, batulicin, bengkayang, bontang, buntok, kandangan, kendawang, kotabaru, kuala kapuas, kuala kurun, kuala pembuang, melinau, marabahan, martapura, muara teweh, nanga bulik, nanga pinoh, ngabang, nunukan, pangkalan bun, paringin, pelaihari, penajam, pulang pisau, puruk cahu, rantau, sangatta, sebatik, sekadau, sendawar, sukadana, sukamara, sungai raya, tamiang layang, tanah grogot, tanjung, semarang, tanjung selor, tanjung redep, tenggarong, atambua, baa, bajawa, bangli, bima, dompu, ende, gianyar, kalabahi, karangasem, negara bali, singaraja, tabanan, raba, praya, mataram, meumere, kupang, klungkung, ruteng, selong, soe, sumbawa besar, tabanan, taliwang, waingapu, ambarawa, anyer, banjar, bangkalan, bantul, banyumas, banyu wangi, batang, batu, blitar, blora, bojonegoro, bondowoso, boyolali, brebes, caruban, cianjur, ciamis, cibinong, cikampek, cikarang, cilacap, cilegon, lombok, demak, depok, garut, gresik, indramayu, jember, jepara, jombang, kajen, karang anyar, kepajen, klaten, kota palabuhanratu, menado, yogyakarta, kraksaan, kudus, lamongan, lumanjang, madiun, magelang, magetan, majalengka, malang, mojokerto, mojosari, mungkid, ngamprah, ngajuk, ngawi, pacitan, pelabuhan ratu, pemalang, ponorogo, probolinggo, purbalingga, purwakarta, purwodadi, nias, jaya pura, ambon, bogor, bandung, solo, bali, denpasar, bali, riau, batam,
    Cari AGEN luar negeri !

    malaysia, korea, hongkong, singapure, tokyo, jepang, taiwan.

    ( Datang, Antar Luar Kota Dan Luar Negri Via Paket )
    publikované: 25.03.2023 22:45:04 | autor: Obat Aborsi (e-mail, web, neautorizovaný)
Pozor, na konci je potreba spočítať neľahkú matematickú úlohu! Inak komentár nevložíme. Pre tých lenivejších je tam tlačidlo kúzlo.



Prevádzkované na CMS TeaGuru spoločnosti Singularity, s.r.o., © 2004-2014