Vytlač príspevok
Odporuč príspevok
Bookmark and Share PRIDAŤ NA VYBRALI.SME.SK

História LP

Je tu niečo z histórie LP a je to celkom zaujímavé:)


Počiatky kapely Linkin Park sa datujú okolo roku 1996, keď sa Mike Shinoda spolu s gitaristom Bradom Delsonom rozhodli založiť spoločnú kapelu. Problém bol, ale v odlišnosti ich hudobných štýlov, Brad počúval predovšetkým Trash-metal a Mike bol v tej dobe v zajatí hiphopovej kultúry. Ich sny pomohlo uskutočniť spoločné vystúpenie kapiel Anthrax a Public Enemy, keď pochopili, že skĺbiť sa dajú i úplne odlišné hudobné smery. K Mikeovi a Bradovi sa postupne pridali Rob, Joe, Pheonix a Mark a vytvorili kapelu s názvom Xero. Mark kapelu opustil v dobe, keď sa premenovala na Hybrid Theory, stále však zostal ich dobrým priateľom a teraz pracuje ako manažér Tetrapotu.

 

Ako posledný sa k Hybrid Theory pridal Chester. Skupina dlho nemohla nájsť vhodného speváka, vokály vtedy produkoval Mike. Jedného dňa, práve keď prebiehala Chazzova oslava narodenín, zavolal Chester Mikeovi, pustil mu do telefónu jednu z demonahrávok Hybrid Theory a do toho spieval svoje vokály. Mike tým bol nadšený a prizval Chestera k spolupráci. Tak sa začalo tvoriť ich debutové album, z ktorého sa vyčlenilo Hybrid Theory a Hybrid Theory Edition Platinum.

 

Kapela uzavrela kontrakt s vydavateľským gigantom Warner Bros. S vydaním ich albumu súvisela i zmena názvu. Skupina s menom Hybrid Theory už existovala, pôvodne chceli zmeniť názov na Lincoln Park (sami hovoria: "Lincolnov park je v každom väčšom meste v USA a preto, keď koncertujeme, môžeme hovoriť, že sa naša kapela menuje podľa ich parku. Sme tak fanúšikom bližšie."), ale internetová adresa "www.lincolnpark.com" už bola obsadená, tak trochu pozmenili názov na Linkin Park, výslovnosť je podobná. Debutové album dostalo názov Hybrid Theory a v predaji bolo od 24. októbra 2000. Jeho úspech bol naozaj nečakaný a a Linkin Parku priniesol množstvo ocenení.

 

Po Hybrid Theory vydali album Hybrid Theory Edition Platinum, o ktorom hovoria, že je to album dobrých piesní, ktoré sa ale bohužiaľ nezmestili na Hybrid Theory.

 

30. júla 2002 sa dostal na pulty nový album s názvom Reanimation. Toto album nebolo až tak úplne nové, pretože išlo o remixy songov z Hybrid Theory, Hybrid Theory EP a remixy nealbumových piesní. Na vzniku tohto albumu sa podieľali známe špičky hip-hopovej scény.

 

24. marca 2003 Linkin Park vydávajú svoje v poradí tretie album, s názvom Meteora. Ich popularita neuveriteľne rýchlo stúpa a Linkin Park oslovuje stále nižšie vekové kategórie. Meteora doslova búra rebríčky hitparád a nekompromisne obsadzuje prvé priečky. 17. Novembra 2003 sa k fanúšikom dostáva záznam koncertu v Texasu z amerického turné "Summer Sanitarium Tour" v podobě CD a DVD s názvem Live in Texas.

 

Na konci novembra, presne 29.11.2004, sa na pulty obchodov dostáva ďalšie dvoj diskové album Linkin Park. Nie je to však bežný album, ale nosič, ktorý obsahuje remixy nahrávok od LP a rapera Jay-Z. K tradičnému CD je pribalené i DVD, ktoré zachytáva priebeh tvorby v štúdiu a hlavne koncert v klube Roxy Theater. 

Skoro rok potom sa dostala na verejnosť oficiálna správa od Phoenixe o novom albume, ktorý LP chystajú, a ktoré by malo vyjsť niekedy v polovici roku 2006 (žiaľ vyjde až v roku 2007, čo je teraz ).

 

Ku konci roku 2005 ešte Mike Shinoda vydáva svoje hiphopové album The Rising Tied spolu s dalšími rapermi z Fort Minor.


Historia | stály odkaz

Komentáre

Pozor, na konci je potreba spočítať neľahkú matematickú úlohu! Inak komentár nevložíme. Pre tých lenivejších je tam tlačidlo kúzlo.



Prevádzkované na CMS TeaGuru spoločnosti Singularity, s.r.o., © 2004-2014