Vytlač príspevok
Odporuč príspevok
Bookmark and Share PRIDAŤ NA VYBRALI.SME.SK

Ako môže človek spoznať Stvoriteľa?

Najvyšší Pán všetkých svetov je človeku na jednej strane nesmierne vzdialený, avšak na druhej strane je mu zároveň nesmierne blízky.
 
   Vzdialený je mu preto, lebo človek je tvorom, žijúcim v jeho stvorení. Tvorca osobne sa však nachádza vysoko nad svojim dielom stvorenia. Nachádza sa v nedosiahnuteľných výšinách, vzdialený stvoreniu a vo svojej skutočnej podstate navždy nepoznateľný a nepochopiteľný každému z jeho tvorov.
 
   Z tohto dôvodu mali napríklad židia zakázané vytvárať si o ňom akúkoľvek predstavu, alebo obraz. Tento obraz a táto predstava by totiž, aj pri ich najlepšej vôli, museli byť nesmiernym znížením skutočnej veľkosti Božej, pretože by sa pohybovali iba v rámci ľudských duševných možností, v hraniciach ľudského vnímania a chápania. Človek však nebude nikdy schopný pochopiť skutočnú veľkosť a podstatu Boha! Je to totiž niečo, čo nesmierne vysoko presahuje jeho duševný obzor, jeho vedomie a chápanie.
 
   A predsa je nám Pán všetkých svetov zároveň nesmierne blízko! Naše stvorenie totiž vzniklo z jeho Vôle! Z jeho Vôle vzniklo a jeho Vôľou je neustále udržiavané! No a táto Vôľa sa vo stvorení prejavuje dokonalými Zákonmi, prostredníctvom ktorých stvorenie vzniklo a funguje. Prejavuje sa Zákonmi stvorenia!
 
   Celé stvorenie, či už jeho hmotná a viditeľná časť, alebo jeho nehmotná a voľným okom neviditeľná časť, všetko toto funguje na základe jednotných Zákonov stvorenia, reprezentujúcich Božiu Vôľu!
 
   Stvoriteľ je teda pre človeka poznateľný iba sprostredkovanej podobe a to vo forme Zákona! Vo forme Zákonov stvorenia, ktoré pôsobia na všetkých tvorov každú minútu a každú sekundu. Všetko, čo sa vo stvorení deje, deje sa iba v rámci týchto Zákonov.
 
   Povinnosťou ľudí, ako detí stvorenia, je poznávať tieto Zákony a naučiť sa žiť v súlade s nimi. Tieto Zákony, pochádzajúce od Stvoriteľa sú totiž dokonalé a ľuďom, ktorí ich poznávajú a prispôsobujú im svoj život môžu prinášať iba šťastie, radosť, spokojnosť a mier.
 
   Ak však ľuďom trvalo chýba šťastie, radosť, spokojnosť a mier, nemôže to znamenať nič iného, ako skutočnosť, že nežijú podľa Zákonov stvorenia – podľa Zákonov Božích!
 
   Stvoriteľ však nenechal svojich tvorov, žijúcich vo stvorení v tomto smere nevedomými a už približne pred 5000 rokmi im ukázal, ako majú správne myslieť, cítiť, hovoriť a jednať tak, aby bol celý ich život v súlade s jeho Vôľou. Za týmto účelom bolo ľudstvu sprostredkované Desatoro prikázaní a neskôr i učenie Ježiša Krista. Ak by ľudia podľa spomínaných zásad žili, už dávno by bolo na zemi iba šťastie, radosť a doslova rajské záhrady. Tieto zásady sa totiž nemali stať popudom k vzniku rôznych náboženstiev a duchovných smerov, ale mali byť ľuďmi chápané len a len ako praktický návod na život.
 
   Žiaľ, ľudia sa ale domnievali a ešte doteraz sa domnievajú, že oni sami vedia všetko lepšie. Preto sa riadia iba svojim vlastným rozumom. Idú svojimi vlastnými cestami, tvoriac si svoje vlastné zákony, čoho dôsledkom je však iba utrpenie, bieda, úbohosť, bezduchosť, prázdnota, permanentné zlyhávanie celých spoločenských systémov a všeobecná skazenosť života, ktorý žijeme.
 
   To, čo tento svet potrebuje ako soľ je poznanie skutočnej Vôle Božej! Čisté, vecné jasné a nenáboženské poznanie Vôle Najvyššieho a to bez nejakých bočných, zištných úmyslov, bez snahy vťahovať ľudí na základe tohto poznania do rôznych duchovných, alebo náboženských organizácií.
 
   Tento svet potrebuje iba čisté, jasné a vecné poznanie Božej Vôle, ktorú by mali ľudia zohľadňovať vo svojom každodennom živote. To je úplne všetko! Nič viac netreba! Iba poznanie Božej Vôle a život podľa nej!
 
   Keďže ale práve takéto čisté, jasné a nezištné poznanie svetu veľmi chýba, z tohto dôvodu vydalo Slovenské občianske združenie pre posilňovanie mravov a ľudskosti /http://www.pre-ludskost.sk/ útlu knižku s názvom „Zákony pre život na zemi“. V nej, v pôvodnej prostote a jednoduchosti môžu nájsť ľudia opäť jasný výklad Božej Vôle, ktorú je našou povinnosťou poznať a podľa nej žiť. Poznať ju a žiť podľa nej v bežnom živote práve tam, kde sa nachádzame a to bez akýchkoľvek ďalších postranných záväzkov. Nič viac a nič menej sa od nás zo Svetla neočakáva a nikdy neočakávalo. Všetko ostatné, čo bolo po celé stáročia k týmto dvom základným požiadavkám pridávané navyše, pridávali iba ľudia a to s rôznymi osobnými a neraz žiaľ, i zištnými zámermi, až sa napokon stalo, že to ľudské časom prekrylo onen prapôvodný a jediný základ, spočívajúci v nevyhnutnosti poznania a života podľa Božej Vôle. 
 
   Viac informácií o spomínanej knižke sa môžete dozvedieť na: http://ao-institut.cz/knihy/Zakony_.html
 
 

Hľadanie Pravdy | stály odkaz

Komentáre

  1. Mno, mně moc Stvořitel nepříde jako nějakej hodnej tatínek a lidumil.
    Vem si, že furt někoho skouší, sesílá rány osudu,tu mi podřízni beránka i když nemáš co žrat, tu vlastního syna, potom skoro všechny utopil, včetně neviňátek, maličkejch dětiček, protože ho asi nasr..dili a jedno za druhým, jak na horský dráze v Prátru.
    Církev žehná dělostřeleckým hlavním, když se jede někde zabíjet, tak Bůh vám žehnej chlapci,je to celý s tou jeho láskou nějaký divoký.
    Vlastního syna nechá ukřižovat aby zachránil katy, nikdo nevoslep, nikomu nevopadalo maso s těla, pohoda.
    Tak si tak myslím, že bez tý jeho lásky a jasnozřivosti bych se klidně jako i vobešel.
    Ale pravda je, že věřím. Asi na trošku jinýho hodnýho tatínka, no hlavně věřím, že láska a pravda musí vítězit nad lží, věrolomností, křivdou a nenávistí.
    A proto jsme tu. Aby se stalo jak psáno jest!
    publikované: 25.07.2010 17:12:32 | autor: Mito (e-mail, web, autorizovaný)
  2. Mito,
    ..ty mi vravis z duse..:))
    publikované: 25.07.2010 19:42:58 | autor: jajaj (e-mail, web, neautorizovaný)
  3. Jajako, díky za vcelku příznivý komentář.
    Myslel jsem si, že mne tu kněžsský stav podrobí tortůře a zatím to celkem jde, né? :-))))
    Žádný právo útrpný, žadný vplétáni do kola, čtvrcení koňmo, narážení na kůl, křižování, upalování, stínání. Jo když jsme u teho stínání a veřejnejch poprav jako takovejch, my tu máme historicky chráněnou katovnu. Poměrně zanedbanou. Je sice pravda, že co tu bydlím, vod 92 ho, tu veřejná poprava nebyla, ale taky je možný, že to nebylo dobře zmanažovaný . Tak jsem si Ti vypřemešlel, že bych tam na dveře udělal něco jako rozvrh úředních hodin. Trojjazyčně. Slovensky, americky a německy. Maďarsky né.Aby se lidi orientovali. Že objednávky poprav Po-STR od 09,00 do 15,00 hodin. Potom už kat musí jít domů.
    Čtvrtek zavříno, technickej den, údržba mučírny.
    Pátek pro naléhavé případy do 12,00 a popravy v sobotu, v případě nekontrolovaného nárůstu objednávek i v neděli před mší svatou.
    Uvidím, jak se to vosvědčí. Když nebude zájem, tak to zase sundám, no.
    publikované: 25.07.2010 21:04:52 | autor: Mito (e-mail, web, autorizovaný)
  4. Jajajko, promiň, já po sobě nečtu.
    Píšu moc rychle a zdržuje mne to :-)))
    publikované: 25.07.2010 21:07:20 | autor: Mito (e-mail, web, autorizovaný)
  5. ... láska a pravda musí vítězit ...
    hmmm... Mitko, ... nie je verit ako verit: napr v Lcmg tomu zrejme nikto neveril a preto mi vraveli ze mam radsej drzat hubu a krok. Lenze ja som iny: Ja sam za seba (za toho jedneho cloveka bez mena) pre krivakov nebudem povolny. - pozri (v kontexte) aj clanok 'DII. Z moralky nebudes dobry ani spravodlivy' na mojom blogu - http://robentin.hlava.sk/article.php?article=842 -, BOH NA LAVICI OBŽALOVANÝCH - a pozri aj moje Vierovyznanie dobrodinca v clanku 4LXXXIII. - ps: je kopec (zasranych) veriacich.
    publikované: 27.07.2010 13:29:04 | autor: robentin (e-mail, web, autorizovaný)
  6. Robentine, jsi posedlý perfekcionalismem. Já skrátka nebudu dledat D III,
    hlava F 24, odsek 14/ Dc. 289.56.
    Seriem na to. A neurážej se. Normální člověk něco okomentuje tak, že se dá reagovat na to co napsal. Nestrávil léta vyhledávání ve Tvojich perlách. promiň mi to.
    publikované: 27.07.2010 13:45:32 | autor: Mito (e-mail, web, autorizovaný)
  7. Zase tam mám kravinismy, ale jste si asi uvykli.
    Omlouvám se všem jazykozpytcům na planetě Zeměkoule.
    publikované: 27.07.2010 13:48:46 | autor: Mito (e-mail, web, autorizovaný)
  8. Jemne perliva/ bublinkova reakcia (taktrochu nenormalne) normalneho cloveka
    dobre Mito, :) teda prepisem (resp pokusim sa prepisat) ten svoj komentar bez "nutnosti" (nie vy- ale) do-hladavania si podrobnosti/ detailov k sposobu svojho "ezoterickeho" uvazovania a z toho prameniaceho odmietania spolu sa pohorsovat nad narokmi a cinmi Biblickeho boha ktory je sice ten isty lez predsa rozny v Starom (zub za zub a oko za oko) a Novom (miluj svojho nepriatela) zakone.

    Věříš že láska a pravda musí vítězit nad lží, věrolomností, křivdou a nenávistí. hmmm... Mitko, ... nie je verit ako verit: napr v Lcmg tomu zrejme nikto neveril a preto mi vraveli ze mam radsej drzat hubu a krok. Lenze ja som iny: Ja sam za seba (za toho jedneho cloveka bez mena) pre krivakov nebudem povolny.

    Ich bohom je privilegovany trpajzlik a ked ten povie ze si mas stikat kartickou lebo antipassback - alebo sa zachova ako kedysi moj staff manager -[

    promiň: pozri repliku (Ctrl-F) 2b.1 - http://robentin.hlava.sk/article.php?article=862 -, v epislole ŽI A NECHAJ ŽIŤ

    ]- tak sa stane jak psano jest (v mojom traktate: tej mojej (mnou autenticky konkretizovanej) rozpravocke o cloveku). -[

    na osviezenie pamaete si -promiň- mozes (znova) precitat moj komentar (23.07.2010 08:56) O MILOSRDENSTVE (ANEB VIERA (PRAVEHO) CLOVEKA) - http://milans.blog.sk/detail-katolicka-cirkev-a-pedofilne-afery-.html?a=921201cd7c109bd2fa2d12158342fc82 -, pod tym clankom k pedofilii v katolickej cirkvi.

    ]- Povedz, ma to moje dokazovanie (ze ich bohom nie som Ja (s velkym J) lez privilegovany trpajzlik) podla Teba zmysel?
    publikované: 28.07.2010 11:22:14 | autor: robentin (e-mail, web, autorizovaný)
  9. Všechno co vykonáme má smysl, Robentino, vitaj na netu.
    Postupně si to všecko přečtu, dokud neumřu. Ale jsem hazl, co se nechystá umřít, tak je to docela dobrá, přívětivá prognoza. Minule mi doktor, teda nevobyčejnej doktor, náčelník vojenský polikliniky, dneskáj, jak mě upozornil. hlavní lékař, kam to spějeme,pravil, že mi je potřebnej austrálskej test. Když mi to řek tak jsem se tam už neukázal, bude to tak tři roky.Nevíš co to je? Mě tak vyděsil. V Austrálii mám rozvětvenou rodinu, voni vo tom nevědí. Strejda Miloslav, von byl ženami pronásledován, když se na něj koukám na fotce, celej já:-))))Měl pěknou dogu, moc heskej pes, já bych Malorkáče, jsem přece jen pod vlzvem socialistický devastace. Jenže malorská doga má tunevýhodu, že k tobě absolutně nikoho nepustí. Máte malé dítě, nechte otevřeno, nikdo mu neublíží! No, ale když Tě pochytí nějaká srdeční nevolnost, tak je problém. Musej počkat na policii, co jí zastřelí. Ale podle mně je to nádherný plemeno.
    publikované: 28.07.2010 11:41:47 | autor: Mito (e-mail, web, autorizovaný)
  10. Na jednoduchu otazku jednoducha odpoved
    Co je to austrálskej test nevím. A neviem dokonca ani to ci chapes to ked tvrdim ze nie Ja (s velkym J) lez privilegovany trpajzlik je ich bohom. Tak mi prosim Ta (povedz resp) napis ako to chapes. - ved bav sa so mnou k veci -.
    publikované: 28.07.2010 12:15:17 | autor: robentin (e-mail, web, autorizovaný)
  11. Já se k věci bavím besprostředně, víš.
    Né , že jako eseje z vybranejch pověstí. Kohokoli.
    Skrátka děješ, já Tě poslouchám a reaguju,až na mně příde řada.Tyhle traktáty utvářený přec celou noc a reakce za sekundu.
    O Bohu, ve kterého věřím já Husita, se sTebou pobavím dvacet hodin denně. Protože Bůh kterej dopustil pro pravdu upálit císařským římskokatolickým hajzlům Mistra Jana Husa, mě nezajímá.
    Zajímá mě dobro, vyrovnanná duše a chuť žít. Tz svině ajatoláchský a podobný vyznavače černý magie na místo Mistra. Upálit, šmejdy zasraný. Pobít je a nikoho neštřit, šlejfíři, marnotratníci, podvodníci, ale hlevně hazli, co skonček zabetonovaný na stavbě z Blavy do Košic.
    publikované: 28.07.2010 12:32:41 | autor: Mito (e-mail, web, autorizovaný)
  12. k veci
    nie Ja (s velkym J) lez privilegovany trpajzlik je ich bohom, ako chapes ten vyrok?
    publikované: 28.07.2010 12:48:55 | autor: robentin (e-mail, web, autorizovaný)
  13. Každý kdo se vydává za Boha,
    sko Chcípnete, smradi.nčí v ohni pekelném. Piš si co chceš , skončíš v ohni.
    Každej vyznavač černý magie, co tu funguje a blogu. sk, k tomu účelu ustanoveném skončí jako Ty. Jste Satanovi pohrobci. Budete eliminováni moderními methodami.Chcípnete, smradi, zakonspirovaní, žijící jen díky lidské malosti.
    publikované: 28.07.2010 13:09:35 | autor: Mito (e-mail, web, autorizovaný)
  14. Nějak mi to kleklo. Mělo bejt:
    ....skončí v ohni pekelném.Ostatní vpořádku, OK čisto.
    publikované: 28.07.2010 13:11:44 | autor: Mito (e-mail, web, autorizovaný)
  15. sklamanie
    Mitko, to co ma znamenat? Mal som dojem ze so mnou sympatizujes. Ty tomu vyroku zjavne nerozumies: ono Ja (s velkym J) je odsiahnute v tom mojom Vierovyznani dobrodinca (ktore dohladat si sa vysral. tak Ti ho sem skopirujem a zvedavy som co mi potom povies):

    Je ponizujuce rozmyslat o sebe ako o nemohucej figurke odkazanej na svojvolu dajakeho sadistickeho despotu. Je ponizujuce stazovat sa na svoju skonstruovanost a teda zasadnu neschopnost napravit svoje vzorce. Je ponizujuce trvat si na svojej idiotskej pravde a neobetovat svoju jesitnost vyssim principom. Je ponizujuce cokolvek chciet na ukor druheho. Ja sam musim byt silny uniest toho slabeho. Ja sam musim byt pokorny zariadit sa podla spravneho. Ja sam musim byt rozumny dorast na vzneseneho. Ja sam musim byt odvazny zrieknut sa vsetkeho.
    publikované: 28.07.2010 16:26:51 | autor: robentin (e-mail, web, autorizovaný)
  16. Děkuji Ti za pomoc, moc mi pomohla.
    Musím skromně poukázat na fakt, že od mala jsem uvyklej postarat se sám o sebe. Kamaráda nosit na zádech, my totiž kamárády v plen nenecháváme.Když už je to moc nadoraz, tak jim dáme svojí zbraň.
    Zřekl jsem se všeho už tolikrát, že si to ani nepamatuju.Třeba rodiny. V zájmu občanů této republiky.Tahali mne bahnem,ponižovali,vyslýchali,pouštěli do mě proud, zavírali do katakomb,nejedl jsem rok,tak čeho se mám ještě umět zříct?
    Svojí identity? Nikdy, rozumíš? Nikdy!
    Tohle skoušej na dnešní dorost, nenažranej. Každej kdo dokáže rok nežrat a bejt jen na vodě z rampouchů, ti potom napíše, co za kraviny hlásáš.
    publikované: 28.07.2010 17:47:02 | autor: Mito (e-mail, web, autorizovaný)
  17. Kamarat kontra kamarad
    okej, podla toho co pises si (povedal by som) ovela samostatnejsi a zivotaschopnejsi nez som ja. to Vierovyznanie ale, Mitko, je o pristupe. o Mojom (s velkym M) pristupe. O pristupe/ postoji: je mojim (relevantnym) protinazorom k takym dajakym stazovatelom sa na Boha (alebo ineho urodzeneho pana). Keby si cital to pred tym clankom 4LXXXIII v epislole BOH NA LAVICI OBŽALOVANÝCH snad by si to takto pochopil. Ved nebud taky uzatvoreny a uznaj tuto nam (dobromyselnym ludom) spolocnu vlastnost. - Iny protinazor: - Dobromyslni lide se domnivaji ze zakony musi predepisovat jen to co podle citeni lidu plati jako spravne a spravedlive. Co je mi ale do toho co plati v lidu a pro lid? Lid bude mozna proti rouhacum boha; tedy [v state bude platit] zakon proti rouhani se bohu. Nemam se proto rouhat? Ma pro mě byt tento zakon necim vic nez "rozkazem"? Ptam se! : Max Stirner - Co by si mu odpovedal?
    publikované: 29.07.2010 09:59:04 | autor: robentin (e-mail, web, autorizovaný)
  18. K tomu "citeni lidu" este
    [" ked mas team ludi..ktori maju spolupracovat navzajom.. a jeden do toho teamu nezapada.. resp ze s nim ostatni spolupracovat nevedia (mozno aj ked oni su kokoti a on nie) ..co s tym neKokotom? "] - celu diskusiu okolo tejto repliky (19.24a) si mozes (ak chces) vyhladat (cez (kombinaciu klaves) Ctrl-F (alebo cez menu Edit/Find)) - http://robentin.hlava.sk/article.php?article=902 -.
    publikované: 29.07.2010 11:25:14 | autor: robentin (e-mail, web, autorizovaný)
  19. Ty furt jem zány vymejšlíš. pro koho se vymejšlej zákony? Pro poddaný, né?
    Aby je plnili.A kdo je tu poddanej? Já né. Mám svoje zákony . Neubližovat, nechat žít a postarat se sám o sebe, nepřiživovat se, nekrást, když nemusíš , milovat i manželku bližního svého, když to potřebuje, běž s tím do Parlamentu a uvidíš.
    Desatero stačí a všichni zákonodárci jsou na kříži do dvou dní.
    Nechoď na mě s tímhle. Už jsem tu mnohokráte napsal, že jsem Husita.V kostele křtěn, kde výsadkáře poslaný na Heindricha, přichýlil bratr farář, Jozef Gabčík se zastřelil poslední. Já nepovolím, půjdu proti všem, třeba sám. Dokud to půjde, žádnej neznaboh neprojde.
    publikované: 29.07.2010 13:14:42 | autor: Mito (e-mail, web, autorizovaný)
  20. Mělo bejt zákony. Proč jsem se učil psát deseti prstama?
    Na hovno jako vidíš. Moc rychle přemejšlím. Viděl jsem to v americkým biografu, tam všichni píšou deseti, i černoši a indiáni.
    publikované: 29.07.2010 13:17:13 | autor: Mito (e-mail, web, autorizovaný)
  21. Kazdy ma svoje (nie ze zakony ale) presvedcenie
    Mitko, Stirner by bol asi medzi poslednymi ktori by vymyslali zakony (pre poddanych (a teda aj pre Teba)) lebo bol zastancom egoizmu pre vsetkych! - a citam v jeho knihe tuto vetu: "Jen křiváci a komplicové jsou pravými lidmi," pekny neznaboh, né? :)

    ps: tiez pisem desiatim, chodil som na strojopis :)
    publikované: 29.07.2010 15:00:39 | autor: robentin (e-mail, web, autorizovaný)
  22. K tomu presvedceniu este
    aneb: Co s tym neKokotom?

    Katolici se spolehaji na spolecny cirkevni svazek a odhaneji ony kacire od sebe jen proto ze tito neveri cirkevnimu svazku natolik aby pro nej obetovali sve presvedceni; katolici se tedy pevne drzi svazku protoze svazek - katolicka tzn vseobecna a jedina cirkev -, jim byla svata. Protestanti naproti tomu na svazek nedbali. Nejsou zapuzeni nybrz vylucuji se kdyz si svou vasen, svou svevoli ceni vys nez rodinny svazek. : Max Stirner

    Z toho vyplyva ze za to ze ma vyhodili z Lcmg si mozem sam! :) Aj Mistr Jan Hus si moze za to sam! Sam si je na vine ze ho upalili. Mal len on pekne drzat hubu a krok a moznoze aj dnes by bol este stale na zive. :)

    Srandicky, srandicky...
    publikované: 29.07.2010 15:08:53 | autor: robentin (e-mail, web, autorizovaný)
  23. dovetok
    a o Kristovi ani nehovorim: naco sa tam trepal, debil, ked vedel ze ho ukrizuju! - totalny kamikadze a samovrah. - lenze on vstal potom z mrtvych :) a vyslobodil sa! Jeho viera ze Ja som je dokonale pravdiva. Farizeji mi vsak nerozujemu a to co vravim chapat nechcu. ani isty moj velmi dobry kolega v Lcmg to nechcel pochopit: moju otazku ze ci sa citi ako obcan ? alebo tiez je iba poondiaty poddany: muklom (aj zmyslanim). - http://robentin.hlava.sk/article.php?article=893 -, vid replika (Ctrl-F) 13.-I

    Mitko, Ty to chapes, vsak?
    publikované: 29.07.2010 15:48:15 | autor: robentin (e-mail, web, autorizovaný)
  24. A
    este jedna vec, Mitko, k tomu co si napisal -: Ty ze nie si poddany? - keby si ozaj nebol tak by nikto na Teba nemohol vztiahnut ruku a kto by sa o to predsalen pokusal tak s takym by si potom mohol robit co len chces lebo by si tu pob zvrchovany pan! Ako dajaky taky sultan! z ktoreho su vsetci posrani.
    publikované: 29.07.2010 16:06:29 | autor: robentin (e-mail, web, autorizovaný)
  25. Nejsem žádnej ajatoláh, ani nic podobnýho, ani nechci bejt.
    Když mě školili v Rusku, tak mi říkali, i moje babička mi říkala, proto jsem jim uvěřil, jsi Miloslav Novotný.
    Když je mi těžko, tak si to furtom opakuju. Abych na to nezapoměl.
    Jsem Miloslav a vy běžte doprdele, nebo vás...Jde o to dostat se do sekundy do červený zóny.Během dalších sedmi sekund musíš bejt v pohodě.Z to pět máš na eliminaci protivníka.
    To mně učili přes dvacet let, Ty mě už nic jinýho nenaučíš, pochop to!
    Jestli potřebuješ nůž, tak Ti ho hodím,jestli Tě trefili, vemu Tě na záda a vodnesu do nejbližší vesnice, tam Tě drbnu do sena na půdě, dám Ti svojí pistol a řeknu: postarej se kamaráde, já už musím jít!
    Tak to zůstane a každej přiblblej alatolách dostane přes držku! Jiný to nebude. Vyrazím mu mozek z hlavy.
    publikované: 29.07.2010 16:22:41 | autor: Mito (e-mail, web, autorizovaný)
  26. od monologov k dialogu
    dobre Mito, dakujem Ti za samaritanskost ktoru by si mi preukazal :) keby bolo treba ale mne ide o to aby sme sa my (inak slusni ludia) vedeli normalne spojit proti egoistom ktori vsak by sa radi chopili moci len pre seba! A tym spojivkom by malo byt ono Ja (s velkym J) o ktorom vsak asi dost velka vaecsina nasi spoluandroidov zrejme nema ani potuchy. Ved ani Ty si nepochopil onen vyrok a zacal si ma hanit a vraviet mi ze chcípni! - bolo by celkom fajn keby si sa naucil chapat ma - tu moju otazku ze ci sa citi ako obcan ? alebo tiez si iba poondiaty poddany: muklom (aj zmyslanim) - si pochopil? Ak ano, vysvetli mi prosim ako si ju pochopil.
    publikované: 29.07.2010 16:52:02 | autor: robentin (e-mail, web, autorizovaný)
  27. Ne nejsem mukl, Robentine!
    Dovolím si dokladovat slovy mého instruktora v překladu, na který záruky nekladu.Tebe, Ty hajzle budu muset zabít!Dobře to. Voni nás tam totiž něco jako drilovali. Drilování spočívá v to, že tě urážej, likvidujou tvou osobní integritu, fyzicky zneschopněj,třicet kliků a drž, tz hajzle, mazánku pražskej, potom ti stoupne mezi lopatky a že by jsi mne nejraději zabil ty smrade. Tak poď, tady máš nůž a vraž ho do mně, kurvo jedna bolševická.
    To bylo u nás. V Rusku to bylo náročnější.
    Nebudu mukl, ani nebyl, byl jsem Miloslav Novotný. Kdo chce, může se osobně přesvědčit.
    Mám šestnáct kilo tuku a žiju. Někteří umíraj na sedminásobek.
    publikované: 29.07.2010 17:22:24 | autor: Mito (e-mail, web, autorizovaný)
  28. Jeden o voze a druhy o koze
    Mito, chcel som vediet ako si pochopil tu moju otazku - ze ci sa citis ako obcan ? alebo tiez si iba poondiaty poddany: muklom (aj zmyslanim) -, v kontexte toho kraglovania zamestnanca (v mojej osobe) ked som (onou replikou 13.-I) apeloval na toho svojho velmi dobreho kolegu v Lcmg (lebo on ju nepochopil) ale vidim ze nez dialog (ku konkretne a autenticky zdokumentovanej zalezitosti) je Ti prednejsi Tvoj idiotsky monolog, promiň.
    publikované: 30.07.2010 11:18:01 | autor: robentin (e-mail, web, autorizovaný)
  29. Nevadí, Robentino, nevadí. Vadí, když je smutbo a neveselo.
    Ja fakt nejsu na Tvoje zadokumentovaná a precizně utříděný repliky.
    Ja su uvyknutý se s lidma bavit tak nějak vstřícně. Že voni něco povědí, já něco povím a tak.
    Nechtěl jsem se Tě doknout.
    Jen mi ještě prozraď kolik času věnuješ utřídění proběhnuvšího rozhovoru. Hrozně by mne to zajímalo.
    publikované: 30.07.2010 11:42:36 | autor: Mito (e-mail, web, autorizovaný)
  30. rezultat
    Repliky tohto nasho rozhovoru tu na "papiery" uz su takze ich utřídění nie je potrebne. Tomu kto ich bude po nas ale citat musi byt vsak asi smutno a neveselo ked vidi ze zvedavy som na to ako/ akym stylom/ sposobom chapes tu moju otazku - ze ci sa citis ako obcan ? alebo tiez si iba poondiaty poddany: muklom (aj zmyslanim) -, (na toho mojho velmi dobreho kolegu v Lcmg) a Ty mi namiesto toho opisujes ako Ta cepovali instruktori, tomu vravis ze sa bavis s lidma tak nějak vstřícně? - no nehovor -.
    publikované: 30.07.2010 17:27:48 | autor: robentin (e-mail, web, autorizovaný)
  31. Nevypisujem, iba chcem naznačit, že som bol cepovaný,
    postarat sa sám o seba.Som občan a cítim sa ako občan. Nepotrebujem nikoho, aby mi pomáhal a kecal mi do života. Žiadneho ajatoláha nic.
    Duchovní vůdce posílám zásadně do hajzlu.
    publikované: 30.07.2010 18:53:47 | autor: Mito (e-mail, web, autorizovaný)
  32. Onen ajatolah sa vaecsine dostal pod kozu
    okej, si obcan a citis sa ako obcan, okej, ale povedz mi ako chapes -.- ako _chapes (v kontexte kraglovania zamestnanca) tu otazku na toho mojho velmi dobreho kolegu v Lcmg, rozumieme sa konecne? - Tiez by si mi odvetil ze co sa tam (u nas vo firme) deje Ta trapi avsak nic s tym nejdes robit pretoze sa neda nic robit? Nevyjadril by si aspon pohorsenie nad tymi ich krivackymi sposobmi? Na tym ich logica-Memorandom? - (Ctrl-F "memo") http://robentin.hlava.sk/article.php?article=898 (poznamka: ten link tu uvadzam (nie pre Teba, Mito, ale) pre toho kto by sa na to rad aj kukol) - Ten moj kolega mi v sukromi na obede povedal ze keby mal Andrej/ nas operacny manazer gule - to akoze ich asi nema -, tak ze hned by ma vyrazil. Mam taky dojem ze uvazovat o sebe ako o plnohodnotnom clenovi kolektivu toho mojho kolegu - a vlastne nikoho vo firme -, ani len nenapadlo! A mna (svojho kolegu) nechali splachnut (tymi reprezentantmi firmy) do hajzla (lebo vsak co uz so mnou ked som si od nich nedal povedat a nedrzal som hubu a krok)!
    publikované: 30.07.2010 22:22:03 | autor: robentin (e-mail, web, autorizovaný)
  33. dovetok
    Oni si do toho - ze vsak sa nechovaju ako obcania (nasho) statu lez staby mukli -, kecat nedali. Lebo sa presvedcili ze ich povolanim vo firme je fungovat iba ako ludske zdroje. a ked management usudi ze takeho zamestnanca ako ja treba odstranit (lebo (ako sa vyjadril generalny riaditel) nie som s nimi kompatibilny) tak to ticho nie ze akceptuju ale dokonca aj schvaluju! lebo -citujem- ked mas team ludi..ktori maju spolupracovat navzajom.. a jeden do toho teamu nezapada.. resp ze s nim ostatni spolupracovat nevedia (mozno aj ked oni su kokoti a on nie) ..co s tym neKokotom?

    Chapes to aki su pomyleni?
    publikované: 31.07.2010 08:22:55 | autor: robentin (e-mail, web, autorizovaný)
  34. Co Ti mám na to odpovědět?
    Vyklíčovali jsme si kapitalismus, tak ho máme. Krade se,zabíjí, lidi vyhazujou z práce. Normálka. Jako tenkrát na Západě, né?
    Čemu se furt divíš. Já Ti povím, za mně museli i všichni Cikáni makat, jinak by je zavřeli. Nebyla potřebná žádná sociální a jiná síť.
    Nesmělo se na Bahamy, to je pravda, to cítim jako hlavní negativum a dnešní pozitívum, ale lidi měli furt co žrát.
    Tak asi tak.
    A řešení? Je možný, vždy je řešení. Všechno to nakopat do zadku a hnát je z republiky i sjejich úlevama a pozemkáma za korunu.Co s tím chceš jinak dělat? Bejt permanentně nasr...děn?
    publikované: 31.07.2010 08:50:33 | autor: Mito (e-mail, web, autorizovaný)
  35. spaet k nasej/ mojej teme
    Za bolsevika bolo sice inak, ine spolocenske zriadenie, ale vo veci ktoru tu spominam - kolektiv verzus neKokot -, vobec, nemyslis?
    publikované: 31.07.2010 09:19:28 | autor: robentin (e-mail, web, autorizovaný)
  36. Hele, nejsme na Tvým blogu a nevím co na to majitel, ale
    blbci jsou věční, těch se nezbavíš. Ani za socáka ani v kapilismu. Smiř se s tím. Jinak to nejde. Bude Ti líp, uvidíš,uleví se Ti, i když Ti to nepomůže:-)))To je pravda.
    I Hitler chtěl dokonalou společnost, vo Vladimíru Iljiči a Jozifu Stalinoviči ani nejdu.A jak dopadli. Všichni šli do p..na smetiště dějin.
    publikované: 31.07.2010 09:40:14 | autor: Mito (e-mail, web, autorizovaný)
  37. Kto je kde
    Ty by si ich najradsej nakopal vsetkych do prdele (a poslal do horucich pekiel) a ja sa s tym mam zmierit? Mitko, ja si ulavit nepotrebujem. :)
    publikované: 31.07.2010 10:32:39 | autor: robentin (e-mail, web, autorizovaný)
  38. Když jsi se doteď nesmířil, tak se nesmiřuj, Buď nasr..děn třeba na věky věkův:-)))
    Jen bych zlatokopy poslal do vyspělého kapitalismu, co je na tom špatnýho? Ať si prosperujou doma, né? Žádný vyhřátý peklíčko, akurát. Za Ural s nima!
    publikované: 31.07.2010 11:07:07 | autor: Mito (e-mail, web, autorizovaný)
  39. nastup rezignacie
    Mito, pripustis aj tu moznost ze ozaj nie som (na tie ludske plevy co idu za ziskom ako sprosty somar za mrkvou na povrazku pred sebou) nasrdeny a teda ze ulavit si (na rozdiel od Teba ako citam ten Tvoj zartovny komentar) nepotrebujem? Inak mi totiz v zaujme zachovania svojho dusevneho zdravia neostava asi nic ine len sa zmierit s tym - hoci viem ze to nie je pravda -, ze si magor :)
    publikované: 31.07.2010 12:26:34 | autor: robentin (e-mail, web, autorizovaný)
  40. Neber si ubrousek, Robentino, vo mně se to ví.
    Mám akurát jednu obrovskou výhodu. Voproti vostatním.Že su usmířen:-)))
    Řídím se heslem jednoho generála francouzskýho, asi z Cizinecký legie, tam jsou kluci podobného typu. Dnes je překrásný den na umírání, přece nechcete žít věčně! Za mnou vojáci. Výsadkář.
    Se mnou nikdo moc nikde chodi nechce. Žena mně vzala jednou na dovolenou do Mariánských Lázní a potom už nikde nikdy nikam.Měla vobavy, že zase něco provedu.
    Letěli jsme lítadlem ze Sliače,za velice příznivou cenu do Prahy, Jak dvaačtyřicítka a mně to nedalo a povídám vedle sedící soudružce přes uličku, že podívejte jak se to moje křídlo divně hejbe. Vono nám asi upadne!
    Ta chytila takovýho hysáka, že musela zasahovat palubní průvodčí s Algenou.To byly prášky, analgetikum, pak je zakázali,já jí, že šetřete léky, já jí v případě potřeby vomráčím, vona, že jsem kretén a nebavila se se mnou. Ani moje žena, ani nikdo.
    Tak jezdím sám.
    To jsou takový peripetie.Vlítneš do průseru ani nevíš jak.Po mezipřistání na Kubě podlehneš emocím, vykřikneš Vivat Che! a jedeš, ani nevíš proč. Castro nekastro, bejvalí kamaradi, voni se rozkamarádili, no ale řekli mi to až když mě posazovali do náhradního eroplánu :-)))
    publikované: 31.07.2010 14:15:26 | autor: Mito (e-mail, web, autorizovaný)
  41. vycitka na adresu norotickeho samopašníka
    Som ako to kridlo: divne se hejbu. ale Ty vies ze nasrdeny nie som. aspon tak mi to vyplyva z opisu tej Tvojej epizodky, si Ty normalny? :) takto si usierat zo slusnych ludi...
    publikované: 03.08.2010 09:43:15 | autor: robentin (e-mail, web, autorizovaný)
Pozor, na konci je potreba spočítať neľahkú matematickú úlohu! Inak komentár nevložíme. Pre tých lenivejších je tam tlačidlo kúzlo.



Prevádzkované na CMS TeaGuru spoločnosti Singularity, s.r.o., © 2004-2014