Vytlač príspevok
Odporuč príspevok
Bookmark and Share PRIDAŤ NA VYBRALI.SME.SK

Blbosť nadovšetko

...každý z nás je iný, ale blbosť niektorých ľudí prevyšuje kladné vlastnosti ostatných

Vždy ma zarážalo, ako môže niekto, na prvý pohľad prekypujúci nadrozmernou blbosťou, obklopený v celku inteligentnými ľuďmi, ktorí robia veci podľa neho. Ja viem, dá sa povedať, že dnes je to absolútne normálne a môžeme to vidieť všade okolo nás. Stačí ak sa pozrieme na politikov. A nielen na našich, ale na politikov po celom svete. Nadmerná blbosť je to čo majú spoločné. To nikto z nás nepoprie.

Ale uznajte, že to skutočne nie je OK. Poznám niekoho, na koho tento opis dokonale sedí. Chlapík je manželom celkom sympatickej ženy, zastávajúcej pomerne slušnú funkciu na miestnom úrade. Dalo by sa povedať, že on nemá na miestnom úrade absolútne žiadnu funkciu. Aspoň nie, žiadnu oficiálnu. Neoficiálne "kafruje" do všetkého okolo.

Napríklad v novinách, kde je redakčná rada tvorená až jedným členom, sa neustále pletie a zasahuje do toho, čo sa v daných novinách má vyskytovať. Kritizuje všetko čo sa mu nepáči a žiada si zverejňovanie svojich vlastných diel. Tu však dochádza k problému, keďže sa pod svoju tvorbu ani nechce podpísať. Prečo? Podľa mňa preto, že sa za svoje diela nie je schopný postaviť. Ani sa mu nečudujem. Veď aj žiak základnej školy by vyplodil niečo asi 10 krát hodnotnejšie ako on. A to sa nezmieňujem o gramatickej stránke. Ak chce šéfredaktorka zverejniť niečo skutočne dobré a čitateľné, musí dať aj tak najprv prednosť jemu. V praxi to znamená, opraviť text v ktorom je neskutočné množstvo pravopisných chýb (jeden by pri tom opravovaní minul červené pero) a čo horšie vymyslieť meno, ktoré by pod ten text napísal. Predstavte si, že tam dáte meno niekoho, kto si to prečíta. Neverím, že by s tým bol dotyčný spokojný. Z toho by mohol byť riadny "malér". Ale čo, zodpovedná bude redakcia novín, ktorá to zverejnila, že?  Chlapík si bude v pohode pískať, zatiaľ čo redakcia bude vysvetlovať, ako došlo k takému banálnemu omylu. A nie je to jediný prípad...

Ľudí vždy fascinovalo, keď sa fušovali do niečoho o čom nemali ani potuchy ako to funguje. Dnešný svet je taký. Ale potom vyvstáva otázka, či sú ľudia okolo nich, ktorí robia tú skutočnú prácu, skutočne inteligentní. Podľa môjho názoru sú, ALE rovnako sú aj ľahko manipulovateľní. Pretože práve manipulácia je práve to, čo všetkých "blbcov" spája.

Tento kolotoč sa opakuje vždy. Nie rovnako, nie s tými istými ľuďmi. Ale skutočne je to stále o tom istom.  

Vysvetlite si to ako chcete...ale takto to vidím ja.


Názory | stály odkaz

Komentáre

  1. zaujimavy problem,
    ale dost dobre tomu nerozumiem.je nejaky urad,ten vydava nejake noviny,ktorym sefuje jedna sefredaktorka,ktora pise,rediguje,vybera,atd prispevky,ktore sa zverejnia.je to jej zodpovednost a pravomoc.na tom urade je v istom postaveni ista sympaticka pani a jej manzel-blbec,ktory tam nie je zamestnany,nema ziadne pravomoci, sa tam furt ochomejta a kafre do vsetkeho. co hlada v redakcii,preco tam ma pristup a preco ma pristup k redakcnym materialom?ak chce uverejnit nejaky prispevok,nech ho napise v publikovatelnej podobe,podpise ho a ked sefredaktorka uzna za vhodne ho publikovat,tak ho vypusti.co je to tam za bordel,ze sa niekomu montuje do jeho prace a kompetencii,pacha nejake paskvily a nuti ich uverejnovat pod nejakymi vymyslenymi menami?vsak nech sa podpise,alebo si vymysli umelecky pseudonym,alebo sa podpisuje ako anonym.berie aj nejaky honorar?na tie vymyslene cierne duse?ved nech mu sefredaktorka vysvetli jeho prava a povinnosti v zmysle kompetencii,ktore maju vsetci ludia,ktori nie su v novinach a na urade zamestnani a ked nepochopi,nech sa obrati na vyysiu instanciu,ktora mu to vysvetli,alebo na jeho manzelku,aby ho uviedla na pravu mieru... fakt nerozumie,co je tam za problem,aj ked chapem,ze s blbcami je problem vzdy a vsade....:-)
    publikované: 28.09.2010 01:08:00 | autor: bonnie (e-mail, web, autorizovaný)
Pozor, na konci je potreba spočítať neľahkú matematickú úlohu! Inak komentár nevložíme. Pre tých lenivejších je tam tlačidlo kúzlo.



Prevádzkované na CMS TeaGuru spoločnosti Singularity, s.r.o., © 2004-2014