Vytlač príspevok
Odporuč príspevok
Bookmark and Share PRIDAŤ NA VYBRALI.SME.SK

Nové Faux pas Microsoftu

Online testovanie noveho Office 2007 beta 2, bez nutnosti inštalácie beží z Apache + Tomcat...

Včera prebehla v médiách informácia o tom, že nový MS Office 2007 beta 2 je možné odskúšať aj bez sťahovania a inštalácie celého balíčka. Tak som sa o to pokusil.

Po inštalácii Citrix ActiveX componentu, mi bolo jasné ako celý test beží. Po autorizácii cez MSN passport a pár nepodstatných otázkach sa to "spustilo", ale ostao to vysieť niekde na trase. O opätovnom zopakovaní spúšťacej procedúry som už bol iba čakajúci v poradí. Večer už pre istotu služba vôbec nebežala.

Ranný pokus zaváňal čakaním 30 min. tak som sa rozhodol počkať, spustil som si to na notebooku a nechal bežať countdown. Ten zastal na 11 minúte a nič. Provokatívne som dal CTRL-R a prekvapenie bolo na svete.

Táto "live" beta beží na serveroch runaware.com a tie su čuduj sa svete postavené na Apache v kombinácii s Tomcat. To druhé nemusím, ale predsa je zarážajúce, že po fau pax s Hotmailom na BSD, je Microsoft opätovne odkázaný na ďalšiu "vírusovú" Open Source technológiu. Aj keď zjavne Runware podcenil záujem o testovanie tejto možnosti a neznalému oku sa môže zdať, že Apache to nestíha. Možno sa aj na toto páni z MS začnu vyhovárať.

Ešte menšia ukážka.

net-office-apache

    

Komentáre | stály odkaz

Komentáre

  1. Hej, hej...
    ...ja som sa raz bavila na jednej reportáži z nejakej Linuxovej konferencie, kde autor napísal, že po úvodnej reči všetci vytiahli notebooky s windowsáma. :)))

    A toto je tiež dačo podobné.
    publikované: 28.06.2006 10:30:52 | autor: Mona (e-mail, web, neautorizovaný)
Pozor, na konci je potreba spočítať neľahkú matematickú úlohu! Inak komentár nevložíme. Pre tých lenivejších je tam tlačidlo kúzlo.



Prevádzkované na CMS TeaGuru spoločnosti Singularity, s.r.o., © 2004-2014