Vytlač príspevok
Odporuč príspevok
Bookmark and Share PRIDAŤ NA VYBRALI.SME.SK

lacné víno, drahé ženy

Dočítala som miniknihu poviedok Rozmarné sebalásky a niektoré myšlienky autorky Viery Švenkovej ma upútali. Nie je to niečo hlboko filozofické, ale pravdivé a plnohodnotné. Možno aj vás potešia, možno sa zamyslíte.
Čoskoro ho búrlivé hry lásky vysilili a Dafné začala vtipkovať na tému slabých vtákov: Ak máš problém s chabým vtákom, postriekaj ho Lybar - lakom.
Šialený kolotoč, deň čo deň, stretnutia v kaviarňach, kde sa pilo, fajčilo, naväzovali nezáväzné známosti, ktoré sa  končili v privátnych tesných bytoch malých podvodníckych hniezd, čo sa tvrdohlavo držali svojich snov o budúcej kariére. Žil, akoby ho unášal prúd, strhol vír, z ktorého sa nevedel vymotať....veril, že raz, raz sa sny zmenia v skutočnosť
Ideály kedysi,  či dnes, to je len ozdobná pena na hladine, pod ktorou sa odohrávajú žraločie a šťučie zápasy. To vyrieši len koniec sveta! V krutej realite sa mladí utešujú ideálmi, ilúziami, starí spomienkami. My sa riaďme heslom , čo môžeš vypiť dnes, neodkladaj na zajtra.
Opitosť ponúka úvahy o rozpoltenej láske. Láska mu prvá predstavila svoje dve tváre, úsmev nebeských výšin, skala je vysoká, aj plač pekla, voda je hlboká.
Šachové partie predstavujú manželskú poradňu. Ako by mohol Dominik vybudovať tú priehradu, akú sa podarilo postaviť Karolovi, keď mierumilovne nažíva v útulnej domácnosti so Žofiou, a predsa žijú každý sám, Karol v spoločnosti kníh a žena pri šijacom stroji. Domino nevie, čo je manželská diplomacia, ako nás baby dirigujú je starý mládenec . ......Chceme, či nechceme, musíme sa vrátiť do svojich jaskýň, kde naše milované polovičky udržiavajú oheň a ako dračice strážia vchod
Keby sa v unavenom manželskom vzťahu prejavovala bez obmedzení jeho vôľa, byt by sa zmenil na bojovú arénu, i keď starostlivo vystlatú vatičkou, ktorú do hniezda počas dlhých rokov naznášala obetavá pani domu. .....Mám ohromnú ženu, vravel si, keď zapínal televízor, aby dal najavo, že mu nie je do reči a prihlúplo usmievať sa mu nechce.
Žena, nenásytná potvora, vybadala, že podnik krachuje. Bola to dobrá viecha, pre slušných ľudí....ale tie časy sú preč, strednej vrstvy už niet, zazobanci chodia do nóbl podnikov a na chudobe, penzistoch a študentoch nezarobíš, z toho kšeft nebude. Moja drahá polovička má dobrý nos, včas opúšťa topiacu sa loď. Ženy, ach, tie ženy, to súúúúú  falošnííííííce.....
Učiteľ autoškoly! Dievčatá ťa obdivujú, zvádzajú...Zvádzajú, pravdaže. Holý pupok a chutné kolienka, to zaberá. Mám toho plné zuby. Preto som sa nikdy neoženil.  Autičko, to hej, to je potecha, ale ak sa láska k autu spojí s láskou k žene, hrozí katastrofa, havária priatelia! ....Vyratúval nástrahy učiteľa autoškoly: Pravdaže, voľakedy mu dievčatká tu a tam dovolili siahnuť na zvodné kolienko, ale dnes? Hotová Sodoma! Priliehavé džínsy, bruško holé, vystupujúce boky a pod nimi priehlbinka s náznakom Venušinho pahorka, rozbúri  to človeku krv.....nedávno som v rádiu počul, že pánbožko by mohol byť aj ženského rodu, ale vám poviem, som o tom presvedčený, že diabol má určite ženskú podobu, dám na to krk.......to je ono, nenadarmo bola žena zvodkyňou už v raji, ani dnes sa netají, že jej ide o moc, peniaze a pravdaže, o čoraz náročnejší sex, akoby chlapi boli na svete iba na to, aby spĺňali ženské vrtochy......sú chvíle, keď by som sa najradšej pobil, a to nielen s jednou náročnou babou, ale s celým svetom. Čo je to za svet? Ak sa aj tým najmocnejším vidí, že majú málo, že musia mať viac, niet sa čo čudovať, že i úbožiaci chcú väčšie sústo.
 
Kto dnes vie, čo je to láska? Podaktorí tvrdia, že je to chémia, telocvik, dobrovoľné duchovné otroctvo, vzácny tovar a podobné koniny. Ja vám poviem, o čo ide: sú to čary! Niekto vás tak opantá, že vás zbaví vlastnej vôle! Ak ponuku odmietnete, zle pochodíte.....treba priznať, že máme radi mladé ženy .....už len mladé ženy vám chýbajú! Len si za nejakou choď! Všetky mladice len na teba čakajú! Užila som si ťa, kým si bol mladý a pekný! A teraz? Umelé zuby, operovaný žalúdok, reumatické kĺby, onedlho sa ozve prepitá pečeň...Bolo mi to treba? Načo bral Noe babu na Archu? Načo sa chlapi ženia? Svadba je pomsta za Ararat!
  

studnica múdrosti | stály odkaz

Komentáre

  1. Vasi, dakujem
    ..unavena som, znavena, konecne som si vylozila nozky a este som sa aj od zaciatku dokonca naozaj fajnovo zachechtala...pacilo sa, velmi,aj tu moju zensku dusicku pohladilo , postuchalo..;-))
    PS: a to som klikla cela nazhavena ze tu mame pokracovane Ludmily..kdeze je?! nie je?!
    publikované: 19.06.2010 21:17:06 | autor: jajaj (e-mail, web, neautorizovaný)
  2. jajaj,
    víkend je na oddych, ale ak si znavená po dobrom zážitku a pocite z neho, potom treba nohy na stôl, alebo na plecia...
    ďakujem
    publikované: 19.06.2010 23:19:12 | autor: vasilisa26 (e-mail, web, neautorizovaný)
  3. Celkom milé myšlienky od Vierky ...
    tak ma napadlo v súvislosti s jedným odstavcom, že niečo by mohlo na tom byť, že BOH má ženskú podobu a DIABOL mužskú, veď nie nadarmo sa hovorí, že s čertom zle, ale bez čerta ešte horšie ...
    publikované: 20.06.2010 01:29:04 | autor: Derechura (e-mail, web, autorizovaný)
  4. Dere,
    no ja by som ti povedala, že v niektorých kútoch Slovenska, to možno je i narovnako - a ešte, vraj, kde nemôže čert, tam pošle ženu, či ako to je?
    publikované: 20.06.2010 13:58:32 | autor: vasilisa26 (e-mail, web, autorizovaný)
  5. a mne napadlo,
    ze co ak je boh zena a diabol tiez,alebo co ak je boh muz a diabol tiez.potom co...?:-)
    publikované: 20.06.2010 14:04:11 | autor: bonnie (e-mail, web, autorizovaný)
  6. Bonnie,
    no to je už filozofická otázka. No troška matematických lem:
    existuje aspoň jedna žena, čo nie je diablom a nie je aspoň jeden chlap, ktorý je boh
    publikované: 20.06.2010 14:47:39 | autor: vasilisa26 (e-mail, web, autorizovaný)
  7. no fasa,
    dobre si mi to dala,vas,peeeekne sa mi z kecky pari:-)))
    publikované: 20.06.2010 14:49:25 | autor: bonnie (e-mail, web, autorizovaný)
  8. Bonnie, ja by som povedala, že potom nič, ak by to bolo aj tak
    k matematickému lemu - zčasti potvrdzuje výrok Bonnie, pripúšťam, že existuje aspoň jedna žena, čo je/nie je diabol, bo boh je všetko, čiže môžeš vytvoriť čokoľvek obsiahneš a vyhovieš každej podmienke,...už mi je ťažko pripustiť, že existuje akýkoľvek muž ako boh (na okamih sa to môže zdať), veď aj kura môže chutiť ako kačica, ale vždy je to len kura :-)))
    publikované: 20.06.2010 19:49:38 | autor: Derechura (e-mail, web, autorizovaný)
  9. Dere,
    ach jaj, ====aj kura môže chutiť ako kačica, ale vždy je to len kura´====toto sa mi páči, ja zas pripúšťam, že ani žena neexistuje na obraz boží
    publikované: 20.06.2010 20:02:21 | autor: vasilisa26 (e-mail, web, autorizovaný)
  10. Vasi, beriem do úvahy, že tebe a istým ľuďom
    to môže znieť opovážlivo, ale veľa naznačuje ženská trpezlivosť, ktorá je nekonečná...ale podotýkam, je to len konšpirácia, nič viac a buď sa na nej niekto pobaví alebo nie :-)
    publikované: 20.06.2010 20:06:16 | autor: Derechura (e-mail, web, autorizovaný)
  11. eee,
    som sa dostala trochu inde,omylom som precitala,ze kura moze chodit ako kacica...trochu som sa cudovala,tak som si to precitala znova a lepsi zmysel to dava,ked hovorime o tom,ze moze chutit ako kacica,lebo skuste si predstavit,take kura,co chodi ako kacica..to ide strasne tazko,muselo by mat blatfus,abo take cosi....-)
    publikované: 21.06.2010 00:43:04 | autor: bonnie (e-mail, web, autorizovaný)
  12. Vasilisa...
    to s tým Lybar-lakom si musím zapamätať... ((-:
    publikované: 01.07.2010 00:05:11 | autor: lasky (e-mail, web, autorizovaný)
  13. lasky,
    no myslím, že sa tvoja žena zatiaľ ešte veľa rokov nemusí obávať, rýchleho míňania laku a že by na inú značku, ako na Lybar, presedlala

    Dík
    publikované: 01.07.2010 18:52:26 | autor: vasilisa26 (e-mail, web, autorizovaný)
Pozor, na konci je potreba spočítať neľahkú matematickú úlohu! Inak komentár nevložíme. Pre tých lenivejších je tam tlačidlo kúzlo.



Prevádzkované na CMS TeaGuru spoločnosti Singularity, s.r.o., © 2004-2014