Vytlač príspevok
Odporuč príspevok
Bookmark and Share PRIDAŤ NA VYBRALI.SME.SK

Expressne rýchle

a nie, nebude reč o vlakoch :)

    Večerná šichta je ťažká. Asi pre každého, ale možno sa mýlim a preto sa radšej vzjadrím špecifickejšie. Večerná šichta je ťažká pre MŇA.

Ako však pomaly denne kráčam domov popri jednom čínskom takeaway, nadobúdam dojem, že niektorých aj tá najsamobyčajnejšia práca baví, inšpiruje, rozvíja.

Okrem toho, že takeaway s príznačným názvom "Express Chinatown" má jedno z najchutnejších menu, aké som mala možnosť v takomto druhu podobných zariadení ochutnať, sú všetci absolútne skvelí. Dokonale celý personál pochopil a uchopil marketingovú metódu rýchlostravovania a každý zákazník si ich nemôže vynachváliť.

Vstúpite: -Dobrý deň, ako sa vám dnes darí? Dáte si kuracie Kung Pao ako minule? , - Nie, viete, mám troška žalúdok na vode. , - Potom vám odporučím tuná, vývar, jemnučký, práve dovarený., - Ó, tak to by bolo príjemné. Hm, a viete, že by som si to odvážil risknúť a dať si vašu ryžu s plodmi mora?, - Samorejme, nech sa vám páči sa posadkať.

Ani nie za päť minút, už usmievavá Yen (tak to má napísané na menovke) podáva lahôdky a niečo navyše- či už prawn crackers alebo koláčiky šťastia. Myslíte si, že ste si podľa menu správne vypočítali cenu, ktorú zaplatíte? Omyl, vždy je nižšia. Yen sa ospravedlní, s tým, že to ešte nebolo aktualizované a sprisahanecky na vás žmurkne. Nezabudne zaželať pekný zvyšok večera a obráti sa s rovnakou milotou a ochotou k ďalšiemu zákazníkovi.

V čom tkvie úspech tejto maličkej takeaway? V jej usmievavej koordinátorke? V jej zručných kúchároch, ktorí sa pri každej pochvale začervenajú ako pivónie? V jej čistučkom a vkusne zariadenom interiéri? V jej nenápadne vyloženom stolíku plnom denných časopisov na skrátenie dlhej chvíle (ak vám príde dlhou chvíľou tých spomínaných päť minút)?

Hm, ťažko povedať. Viem len, že ak nabudúce budem príliš lenivá, aby som si uvarila, určite pôjdem do Express. Yen ma už pozná po mene a možno pokecáme aj trošku viac o čínskej abecede. Čo- to som sa dozvedela už minule...

Aj dnes som ich na chvíľku pozorovala. Čulo pobehovali po presklenej kuchyni, šesť kuchárov a jedna Yen, ktorá sa chichotala takým tým smieškom tisícok zvončekov.


postrehy z bezneho dna | stály odkaz

Komentáre

  1. :))
    aj ja sa zvyknem vracat na miesta, kde je prijemne :)
    publikované: 20.11.2006 13:46:52 | autor: lulla (e-mail, web, neautorizovaný)
  2. twee
    prosim povedz ze to je v londyne....nie pri londyne, ale v nom. nech sa na ceste z prace zastavim a ukradnem si kustik toho fastfoodoveho cara ;)))
    publikované: 22.11.2006 20:00:07 | autor: strangegirl (e-mail, web, neautorizovaný)
Pozor, na konci je potreba spočítať neľahkú matematickú úlohu! Inak komentár nevložíme. Pre tých lenivejších je tam tlačidlo kúzlo.



Prevádzkované na CMS TeaGuru spoločnosti Singularity, s.r.o., © 2004-2014