Vytlač príspevok
Odporuč príspevok
Bookmark and Share PRIDAŤ NA VYBRALI.SME.SK

O pokoji zamestnanca v zamestnaní

Som ako čašník vo veľkej reštaurácii, kde je vždy nejaký hosť nespokojný.

Ale ľudia často hysterčia a robia "mnoho kriku pre nič" iba kôli tomu, že nemajú vážnejšie starosti. Netreba si brať príliš k srdcu to, že všetci neustále niečo chcú. Cítiť sa za to zodpovedný. Ty máš všetko, čo chceš?  Pokoj je to čo závidím ako inžinier obyčajnému robotníkovi v dielni, pretože ten nemá takú zodpovednosť. Kiež by som si aj ja mohol niekedy povedať :" A čo ja viem! Čo som ja inžinier?" A čo. Buď som ten správny človek na správnom mieste a robím správnu vec, alebo to čo robím je len taká dlhšia brigáda. A brigádnikovi môže byť všetko ukradnuté. Nech to dopadne hocijak, bude to zaujímavé. Na všetko som zvedavý, nič viac. Rád sa nechám prekvapiť. Nebojím sa, že zlyhám, že ma zbijú, vyhodia. Budem sa len čudovať a bude to zážitok.


či pracovať alebo nepracovať | stály odkaz

Komentáre

  1. :)
    asi ide aj o to, ako to vnímaš ty....pokoj je asi dosť dôležitý a keď nám chýba, myslíme si, že niekto iný ho má a tíško mu závidíme...aj ja by som niekedy bola radšej niekde úplne inde, ale som tu a robím, čo robím...no odteraz si vďaka tebe možno poviem, že som udivená brigádníčka, ktorá nemusí pociťovať takú veľkú zodpovednosť...to neznamená, že žiadnu ;)
    publikované: 10.02.2007 18:53:39 | autor: dionea (e-mail, web, autorizovaný)
  2. neboj sa
    ze zlyhas, zbiju ta a vyhodia...
    - je dobre vediet, ze taka moznost existuje, ale netreba si pripustat strach, ten je zvazujuci... ved aj keby sa ti nieco take prihodilo, tvoj zivot neskonci a pridu dalsie sance a dalsie zaciatky... konieckoncov, toho robotnika mozes robit aj potom
    - zodpovednost ta prinutila prehodnocovat vlastne vzdelanie a titul...
    publikované: 13.02.2007 08:49:47 | autor: lulla (e-mail, web, neautorizovaný)
Pozor, na konci je potreba spočítať neľahkú matematickú úlohu! Inak komentár nevložíme. Pre tých lenivejších je tam tlačidlo kúzlo.



Prevádzkované na CMS TeaGuru spoločnosti Singularity, s.r.o., © 2004-2014