Vytlač príspevok
Odporuč príspevok
Bookmark and Share PRIDAŤ NA VYBRALI.SME.SK

List Hugovi. O zelenom chrobákovi, móde a padajúcich lietadlách.

Servus Hugo.
To som zasa ja, po stotisíc rokoch. Už si si myslel, že na teba zabudnem, čo? Myslíš, že by som mohla zabudnúť na človeka, ktorý jazdil tak rýchlo, až mi tlak na prednom sedadle odlepil prvé a posledné umelé riasy? Tvoja sestra sa mi preto nikdy neprestane smiať. Máš to u mňa, ty vagabund.
To som inak mala najradšej. Naše sofistikované nadávky. Vagabund, vandrák, horenos! A všeličo iné, čo je dnes považované za trápny archaizmus, pristávalo na tvojej holej hlave vždy, keď si robil niečo, čo sa mi nepáčilo.

Dlho som sa neozvala, lebo som nemala čas. Veľa sa toho stalo v živote mojom, aj v živote ako takom. Ani neviem, kde takto narýchlo začať, tak začnem tam, kde to máš najradšej - pri ženách. S jednou bývam a s jednou spávam. Tá, s ktorou spávam a vedľa ktorej sa budím, je ti isto dobré známa, lebo si mi ju poslal - kto iný by mal taký zvrátený zmysel pre humor a vtesnal by mi do života človeka, ktorý ma privádza do šialenstva svojou ženskosťou? Iba ty si vedel, aký som antifeminista!
A tá, s ktorou bývam, je Kata. Kata je fasa, lebo je smiešna. Má malé divné uši ako elf a strašne veľa fajčí. Aj cigariet. A keď tak sedávame na okennej parapete na balkóne, dívame sa pred seba na fasádu starej nemocnice, počítame autá v rade pred ňou. Jedno je tam už od novembra! A, namôjdušu, nepohlo sa ani o kúsok. Je to zelený chrobák, úplne svetlej pistáciovej farby a proste tam iba tak stojí. Nikdy k nemu nikto neprišiel, nikdy ho nikto neotvoril... a tak si s Katou vravíme, že ten je skrátka náš. Sme si isté, že má kľúčiky v zapaľovaní a plný kufor trávy. Keby náhodou nie, tak prosím, ty a tvoje konexie by ste mohli zariadiť, aby tomu tak bolo. Vďaka, máš to u mňa.

Ináč, mám novú robotu. Lebo chodím vlakom a rozprávam sa s ľuďmi. Raz som vo vlaku stretla takú mladú ženu, ktorá vyzerala, že sa naozaj veľmi chce rozprávať, tak som si dala dolu slúchadlá a započúvala sa do jej naliehavého hlasu. Hovorila mi o tom, ako ju zničil jej bývalý frajer, že mala problém zjesť hocičo (dokonca aj rezeň) a že ju bratislavský taxikár okradol. Vieš, amatérka, vzala si ho zo stanovišťa... Vysvetlila som jej veľkomestské pomery malej Bratislavy, farbisto jej porozprávala o tom, že je lepšie mať tuk ako nemať rozum a na tie smutné veci o frajerovi som len prikyvovala, lebo šak takého frajera sme mali všetky. Nie každá mala to šťastie, že randila s tebou!
A tak mi táto hladná mladá žena povedala, že som super a že chce so mnou pracovať. Tak robím pre ZOOT. Nevadí, že nevieš, čo to je, ani ja som nevedela, hoci všetci okolo mňa robili "Hiiii, faaakt?". Potom som si vygúglila, skús si aj ty. Nebudeš sa cítiť tak tupo ako ja.

Minulý týždeň mal Kubo letieť tým lietadlom, ktoré spadlo. Zakázala som mu lietať, tak chodí autom. Odviezol sa ním aj do Álp. Skoro sa zabil na zjazdovke. Zakázala som mu lyžovať. Môže už len sedieť doma a piť pivo. Keď si podreže žily na plechovke Kozla, začnem veriť v Nezvratný osud, ktorý si ma stále nútil pozerať. V tom lietadle zomrelo dosť veľa ľudí, ale to asi vieš, kopa z nich sa tam kdesi okolo teba určite moce. Pilot bol vraj nešťastný a tak museli zomrieť všetci. To je vždy blbé, keď je človek nešťastný, lebo potom vraždí nielen sám seba a ľudí, ktorí ho majú radi, ale občas sa mu to podarí aj s niekým, koho jeho nešťastie, napríklad, vôbec nezaujíma. To je ale dosť nanič, tak by som navrhovala, aby nešťastných ľudí nepúšťali do neba, lebo potom tam robia neplechu, huriavk a iné ľubozvučné slová. Zariaď to, spolieham na teba.

Sú dve hodiny ráno a ty máš dnes meniny. Lebo tvoji rodičia mali zmysel pre humor.
Tak ti takto, prvého apríla v noci, prajem všetko najlepšie, Hugo.
Nech sa zasa narodíš do tela, ktoré ťa bude zabávať.

P.S.: Moja žena kývla na to, že ak sa nám narodí bytosť s penisom, smie niesť tvoje meno. Stálo ma to hypnózu a prísľub, že dievčatko sa bude volať Hana a nie Gréta, ako som pôvodne chcela. Tak si to váž! A pošli mi viac Slnka.
Objímam.


Tvoja Surr

- | stály odkaz

Komentáre

Pozor, na konci je potreba spočítať neľahkú matematickú úlohu! Inak komentár nevložíme. Pre tých lenivejších je tam tlačidlo kúzlo.



Prevádzkované na CMS TeaGuru spoločnosti Singularity, s.r.o., © 2004-2014