Vytlač príspevok
Odporuč príspevok
Bookmark and Share PRIDAŤ NA VYBRALI.SME.SK

Slovensko pod silným tlakom Zsolta Németha

Zsolt Németh si myslí, že Slovensko treba podrobiť silnému tlaku lebo uplatňuje nacionalistickú politiku. Nájde sa na Slovensku nejaký „Zsolt Németh“, ktorý povie, že Maďarsko treba podrobiť silnému tlaku lebo je dlhodobo, už 89 rokov pod silným vplyvom nacionalistov? Doteraz sa nenašiel.

„Zsoltovia Némethovia“ dlhodobo podporujú ultrapravicové šovinistické maďarské hnutie bez ohľadu na hranice medzi MR a SR a pritom súdia, že Slovensko je príliš nacionalistické aby to bolo pre týchto „ultras“ v Hungárii na čele s Orbánovým FIDESZOM bezpečné...

Pre Slovensko je nebezpečné, že v EU-parlamente je FIDESZ zastúpený polovicou svojich poslancov v rámci maďarskej kvóty. Pre Slovensko je nebezpečné, že Maďari dlhodobo a historicky dokázane odnárodňujú slovenskú menšinu v Maďarsku.

Pre Slovensko je nebezpečné, že SMK baštrnguje s pojmom autonómia=samospráva ako Volebným tromfom a tento tromf drží v rukách aj maďarská pravicová koalícia.

Pre Slovensko je nebezpečné, že „Zsoltovia Némethovia“ dlhodobo intrigujú na medzinárodnej úrovni, vyhľadávajú promaďarských politikov v americkom Senáte a v britskej hornej komore parlamentu, kdekoľvek, aby nainfikovali zmätočnú informáciu verejnej mienke, že Slováci škodia maďarskej menšine na území „Felvidék“.

Je len prirodzené, že na slovenskom juhu s jazykovo zmiešanými skupinami obyvateľstva vzniká potreba vymedzovať svoje materinské reči, vzniká potreba stanoviť dorozumievací jazyk, vzniká potreba menovite na samosprávnych úradoch stanoviť určitý dorozumievací rituál, ktorý robí riadenie efektívnym a rýchlym.

Toto riadenie musí byť transparentné pre všetkých zúčastnených, čo aktuálne zrejme nie je, lebo slovenskej menšine na juhu sú často predkladané úradné dokumenty a verbálne vyjadrenia len v maďarčine. Toto užívanie maďarčiny ako „úradného“ jazyka sa tým stáva absolútne netransparentným a stráca svoju základnú požiadavku na demokratické rozhodovanie. Ten istý problém je v školstve a kultúre.

Na konci musím konštatovať, že „Zsoltovia Némethovia“ bijúci sa za prehnané, dominantné a agresívne presadenie maďarského jazyka na štátnom území Slovenskej republiky pod pokrievkou varia autonomistickú polievku už dlho, no za posledný rok im smrad z tohto varenia unikol z hrnca a už ho nebolo možné odtajiť. ...

prameň: http://www.allhungary.hu/politics/tags/zsolt%20nemeth

zsolt nemeth

October 21, 2009, 09:44 CET

Parliamentary committee chief urges keeping pressure on Slovaks

Hungary enjoys international support in the dispute over Slovakia's language law, the head of Hungary's foreign affairs parliamentary committee said in Washington on Tuesday. "Slovakia must be kept under serious pressure," Zsolt Nemeth told local Hungarians in the Kossuth House...

 


MIŠ-MAŠ | stály odkaz

Komentáre

  1. A je to tu,
    pomaďarčený Nemec, zákernejší ako pomaďarčený Slovák zo Zvolena. (Nemeth - Nemec;Solyom -Solium - Zvolen)
    publikované: 28.10.2009 14:33:31 | autor: pako (e-mail, web, neautorizovaný)
  2. Fííí, ty tomu dávaš!
    :-)
    publikované: 28.10.2009 14:37:04 | autor: Rozprávka (e-mail, web, neautorizovaný)
  3. A já tomu nerozumím,byly doby, kdy Slováci nesměli ani volit,
    a vy tu řešíte nějaký maďarský nařčení z nacionalismu!
    Žiju na slovensko moravském pomezí, pohraničí a tendence české komunity k přinávrácení do zemí Koruny české zde absantují!
    Ani pod označením Trenčín není český název:-)))))))
    A neviděl jsem ani nápisy v němčině a Karpatskejch Němců tu žije, že až! A Rusínů, Poláků, Ukrajinců, Rusů, Vientnamců, Číňanů, a .... Viděli jste českou školu? Čínskou školu hotelovou?
    Asi né.
    Moc se tu s Maďarama serete. A přihříváte si politickou polívčičku.
    Kdo tu nechce bejt a chce vod rána do večera mluvit maďarsky, když stratí orientaci před cedulí Komárno, měl by zauvažovat a vodstěhovat se do rodné vlasti. Jsme v EÚ.
    Jenže, už to slyším. Slovensko je naša rodná hruda, horná zem je naša.
    Odpoviem si sám, vaša je iba politická paša!
    publikované: 28.10.2009 22:52:49 | autor: Mito (e-mail, web, autorizovaný)
  4. Mito, taký jasný postoj si vážim,
    už som sa bála, že mi tu píšeš jednu zo svojich pohádek. .D
    Lásku k Felvidéku prejavujú Maďari príliš neskoro. Keď ho mali, tak ho devastovali ako sa dalo. Okrem už vyvrátených argumentov o historickom nároku na územie nemajú nič. Oni neplačú za svojimi genetickými súkmeňovcami na Hornej zemi ale za tou zemou.Bez nás..
    publikované: 28.10.2009 23:22:00 | autor: cokomilka (e-mail, web, autorizovaný)
  5. Cokomilka, pravdu máš.
    Maďarizace tu už byla a nebylo to dobré. Asi to maj jejich vodcovia geneticky v krvi. Poznám jen normální Maďary, kterejm nejde sovina, tak jako mně, ale snažia sa, hovorili po slovensky, když s nima sedím.
    Je to vo politice a štvaní ľudí proti sebe. A cedule bych sundal, když netrefjej do baráku, ať jedou třeba do prdele!
    publikované: 29.10.2009 21:08:23 | autor: Mito (e-mail, web, autorizovaný)
  6. hahahahaha
    mito ses dobrej!! :-)
    cokomilka, bodaj by si dane veci uvedomili viaceri... (kompetentni...)
    publikované: 31.10.2009 00:29:12 | autor: LaLuz (e-mail, web, autorizovaný)
Pozor, na konci je potreba spočítať neľahkú matematickú úlohu! Inak komentár nevložíme. Pre tých lenivejších je tam tlačidlo kúzlo.



Prevádzkované na CMS TeaGuru spoločnosti Singularity, s.r.o., © 2004-2014