Vytlač príspevok
Odporuč príspevok
Bookmark and Share PRIDAŤ NA VYBRALI.SME.SK

Chceš sa mať lepšie? Urob preto niečo!

Život náš každodenný....
Tak a opäť na mňa prišla nechuť z toho všetkého čo sa deje, každý len mrmle, hromží ako mu je zle, že všetko je na nič a tak ďalej. Za zničenie mojej dobrej nálady ďakujem najskôr dvom postarším pánom ktorých sa nedalo nepočuť keď som sedel v reštaurácií cez obedňajšiu pauzu a kľudne obedoval. Opäť reči o komunizme, našich čiernych spoluobčanoch a hlavne ako sa majú zle najhoršie a že nemajú peniaze na nič. Samozrejme nie som typ človeka ktorý chce všetko vedieť a počuť ale to hromženie bolo také hlasité, že ho počul určite aj kuchár v kuchyni.

Ako bolo za komunizmu super, že všetci všetko mali a teraz nie je nič a vždy dookola. V poriadku neviem ako bolo za komunizmu som pomerne mladý človek a aj keď bolo dobre tak to vždy len BOLO je to minulý čas. Kladol som si otázku, či mám za potreby toto všetko počúvať veď včera som pracoval od 8 rana do 22 a dnes som v práci zas a to s celkom dobrou náladou. Po tomto už obed prestával byť chutný ale aj tak som ho dojedol zaplatil a išiel preč.

Neviem, myslím si že ja som asi magnet na ľudí ktorí sa vždy len sťažujú, buď to počujem alebo sa mi niekto vyrozpráva ako jeden z mnoho príkladov je môj sused, ktorého som stretol keď som išiel večer z roboty. Začalo to vetou, či nemám jednu cigaretku požičať aj keď na 100% vie že nefajčím a nikdy som nefajčil, ale slušne a vyčerpane o 10 večer som mu odzdravil v mysli som mal aj tak len sprchu a dobrú večeru. Ako som mu povedal, že nefajčím a cigaretu nemám tak začal monológ čo všetko sa mu deje ako nemajú peniaze, a chcel som aj odísť, ale čakal som na výťah tak som teda počúval ako im je zle síce aj keď jeho manželka nikdy v živote nepracovala on iba občas ako prišlo a samozrejme holdoval aj alkoholu a stretával sa s takými typmi ľudí, ktorí nemajú ďaleko aby skončili bez domova.

Keď výťah bol už dole tak som sa ho opýtal či pracuje, samozrejme opäť to začalo, že nemôže si zohnať prácu už vyše roka a tak ďalej. Hneď som mu odporučil pár firiem a fabrík kde proste berú vždy a každého, keď nič tak aj to pomôže. Počas rozhovoru som zistil, že samozrejme čistý nie je a ma v sebe nejaký 40% posilňovač duše. Po tom ako som mu povedal o tých fabrikách tak na mňa vybehol, že on za také peniaze robiť nebude on nie je otrok a tak ďalej, ale to že nemá z čoho zaplatiť byt a nemá dať deťom jesť to je v poriadku.
Týmto to skončilo a išiel trepol som dverami a mal po večernej nálade a kládol som si otázku načo som ho vôbec počúval.

Už mám dosť takých ľudí, ktorí denno denne stukajú, plačú, nariekajú, hundrú, mrmlú, hromžia ako im je zle ale pri tom nepohnú ani prstom aby sa mali aspoň kúsok lepšie! Samozrejme spomeniem skupinku ľudí, ktorá nestačí ústa zatvárať čo všetko ostatní majú a oni nie, sťažovať sa čo si nemôžu dovoliť pri tom sedia pred panelákom na lavičke celý deň a pozerajú sa nato ako normálni ľudia chodia z práce a šepkajú si ten ma to iný zas to a to odkiaľ?

Samozrejme nehádžem všetkých ľudí do jedného vreca áno môže sa stať, že normálny pracovitý človek stratí prácu aj na dlhšiu dobu a má potom problémy a pre nich tu odporúčam jeden tip Dávka v nezamestnanosti

Ostatné | stály odkaz

Komentáre

  1. Lubo
    ty si moje dvojča!!! Ja som tiež taká vŕba a ešte aj nikomu zdravie neslúži.... ale ja mám našťastie vlastnú, ozajstnú vŕbu na konci záhrady, tak to chudinke odnesiem jej, reku, sprav s tým dačo , moja pekná......
    publikované: 28.09.2011 19:42:21 | autor: matahari (e-mail, web, autorizovaný)
  2. matahari
    Budem musieť si aj ja nájsť nejakú vŕbu, ktorá si všetko odnesie :)
    publikované: 29.09.2011 08:09:53 | autor: 7Lubo7 (e-mail, web, autorizovaný)
Pozor, na konci je potreba spočítať neľahkú matematickú úlohu! Inak komentár nevložíme. Pre tých lenivejších je tam tlačidlo kúzlo.



Prevádzkované na CMS TeaGuru spoločnosti Singularity, s.r.o., © 2004-2014