Vytlač príspevok
Odporuč príspevok
Bookmark and Share PRIDAŤ NA VYBRALI.SME.SK

Bulharsko II.

Volant otáčali, v tomto prípade, ruky profesionálov zo Žiliny.
Cesta do Bulharska plynula bez problémov, s menšími -väčšími prestávkami. Volant otáčali, v tomto prípade, ruky profesionálov zo Žiliny. Jasnačka, že medzi dovolenkármi došlo i k ústnym roztržkám pre sklopené sedadlá. Poňať čo najviac dovolenkárov do autobusu, znamená zmenšené rozstupy medzi sedadlami a teda nemožnosť si pohodlne vystrieť nohy. Ale jasný cieľ oddychu, aj toto prekonal. Na hranici do Srbska nám pasy orážala na prvý pohľad nasrdená, znudená  „Marfuša“. Ešte i strapatá bola ako ona. V týchto krajinách je asi povolený pohyb psov. Takmer na každom motoreste a na hraniciach sa ich voľne pohybovalo niekoľko. Žiadni peknučko urastení vlčiaci, pouliční orieškovia!
Do Burgasu – Slnečná pláž-
sme prišli okolo 4 hodiny ráno, vyložili pri jednotlivých hoteloch najviac dovolenkárov.
Ostatní sa  naložili do jedného a   pokračovali smeo 5.30 hod ráno  na Varnu a ďalej na Zlaté piesky. Bolo nás  18 a vystúpili sme o 8.30 hodine. Cestou sme dvakrát krátko zastali. Jednak sme ešte vykladali 3 dievčiny a jednak  jednému adolescentovi bolo veľmi špatne a už matka nemala dosť igelitových vreciek.
Varna je prístavné mesto.
 Neviem, či som blúdila po zlých uliciach, ale po tých kde som chodila, som nenašla žiadne kultúrne pamiatky, okrem pravoslávneho kostola.
A Zlaté  piesky si pozrite nabudúce.

Tak toto dievčatko, to som ja Vasilisa 26 | stály odkaz

Komentáre

  1. AJ JA SOM TAM BOOOOOOOL!!!!
    Vasilisa, ja som tam tiež bol a tvoje fotky sú takmer identické s mojimi!!! vrátil som sa 31. augusta! Nebol som síce na Slnečnom pobreží, ale cestou do Varny som si to tam obzrel! Bol som oproti Slnečnému pobrežiu v Nessebare. Dúfam, že si si pekne a poriadne oddýchla a zrevitalizovala sa! No čo poviem na dovolenku celkovo? Mne sa tam tak páčilo, že v deň odchodu ma chytila takmer depka. haha. Krásne miesto!
    publikované: 17.08.2011 18:52:13 | autor: dodow (e-mail, web, autorizovaný)
  2. vas
    v čom rozdielne žijú Srbi a Bulhari? aký dojem máš z oboch krajín-v porovnaní?
    môj syn bol vlani v Bulharsku a teraz v Chorvátsku..
    porovnával
    publikované: 17.08.2011 20:08:50 | autor: radosť (e-mail, web, neautorizovaný)
  3. dodow,
    joj, trošku ti hádam mesiac ušiel, ale teším sa s tebou, že ti tiež dobre bolo. Revitalizácia bola , ale ako píšeš, aj ja som dostala hisák a pýtala som sa, či náhodou nemajú voľnú izbu, čo by som bola ešte ostala. Slnko a pohyb vody robia svoje. Ešte nikdy som nemala taký pocit vrátiť sa na to isté miesto, ako teraz.
    publikované: 18.08.2011 09:30:15 | autor: vasilisa26 (e-mail, web, autorizovaný)
  4. Radosť,
    podľa môjho názoru, ľudia sú rovnakí aj v Bulharsku aj v Chorvátsku. Možno to robilo ubytovanie a styk s týmito ľuďmi. V Bulharsku som dennodenne bola s tým istým personálom, ktorý sa pýtal, ako sa máme, ako sme sa vyspali, či nám niečo nechýba. Usmievali sa. Pristavovali na uliciach. Boli otvorenejší, dalo sa rozprávať po rusky, ale vedeli aj iné jazyky.Dokonca sa snažili komunikovať i v autobuse. Tam majú dokonca ešte sprievodčíčky. Nemecký pár si robil z nich srandy. Viem, že im ide určite o biznis, ale toľko národa pokope a nebol napríklad na chodníkoch neporiadok. Raz som bola nútená v tme ísť bosá cca 1,5 km. Zostala som prekvapená, že moje podošvy až také čierne neboli, neporezala som sa, do ničoho nemožného som neskočila. Vo Vodiciach som bolo v luxusnejšom hoteli, väčšia anonimita, väčší sortiment výberu jedla, nič mi nechýbalo a predsa som dlhšie ostať nechcela. Nedalo sa pri nákupoch dohadovať. Neviem, možno niekto by povedal úplne niečo iné
    publikované: 18.08.2011 09:46:21 | autor: vasilisa26 (e-mail, web, autorizovaný)
  5. Vas
    - strapatú "Marfušu" asi ponaháňali - tí psi na ulici :-))
    publikované: 19.08.2011 08:52:53 | autor: vyfack-naiv (e-mail, web, autorizovaný)
  6. VN,
    možno havkovia. Ale keď som ju prirovnala k Marfuši, možno aj lenivá
    publikované: 19.08.2011 15:26:39 | autor: vasilisa26 (e-mail, web, autorizovaný)
  7. ups ;)
    áno, mesiac mi trochu ušiel, ale to asi ešte z toho podovolenkového vzrušenia. Vo Varne som inak tiež veľa kultúry nevidel, okrem tých žeriavov a kostola, ktorého fotku si sem zavesila. A vlastne ešte hej: delfinárium. Inak odporúčam hlavne Nessebar, je tam úžasne, bez problémov sa za pár minút dostanete napešo do mesta, do obchodov a o ďalších pár minút môžete máčať nohy v mori. Všetko je tam okamžite dostupné a nie je tam až tak strašne veľa ľudí. ;) Chystám sa tam niekedy vrátiť!
    publikované: 27.08.2011 12:11:20 | autor: dodow (e-mail, web, autorizovaný)
  8. dodow,
    dám si poradiť a možno na rok sa tam stretneme - inkognito.
    Ďakujem
    publikované: 01.09.2011 19:25:59 | autor: vasilisa26 (e-mail, web, neautorizovaný)
Pozor, na konci je potreba spočítať neľahkú matematickú úlohu! Inak komentár nevložíme. Pre tých lenivejších je tam tlačidlo kúzlo.



Prevádzkované na CMS TeaGuru spoločnosti Singularity, s.r.o., © 2004-2014